کد خبر: ۴۴۸۳۲
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۲

لاریجانی: افزایش مشارکت منجر به توسعه مدنی می‌شود

محمدجواد لاریجانی تحلیل‌گر مسائل سیاسی گفت: انتخابات از افتخارات جمهوری اسلامی است، همه ما به انتخابات باید به‌عنوان یک جشن عظیم ملی نگاه کنیم، افزایش مشارکت هم منجر به توسعه مدنی می‌شود.
لاریجانی: افزایش مشارکت منجر به توسعه مدنی می‌شود

مخاطب۲۴- محمدجواد لاریجانی تحلیل‌گر مسائل سیاسی گفت: انتخابات ریاست‌جمهوری از افتخارات جمهوری اسلامی است، همه ما به انتخابات باید به‌عنوان یک جشن عظیم ملی نگاه کنیم. انتخابات میدانی است برای اینکه بصیرت سیاسی بالا برود و جهت اثباتی بسیار زیادی دارد. وی افزود: افرادی که نامزد انتخابات شده‌اند باید نشان دهند که این انتخابات چرخه‌های آن به توسعه مدنی جمهوری اسلامی ایران کمک می‌کند. همه شش کاندیدا‌های محترم انتخابات را از نزدیک می‌شناسند شخصیت‌های با ارزشی هستند و همگی پیرو علاقه‌مند انقلاب اسلامی هستند. لاریجانی عنوان کرد: اگر به آرایش سیاسی نگاه کنید ترکیب ۴ و دوتایی وجود دارد. مثلاً آقای پزشکیان و آقای پورمحمدی حرف‌هایشان را که گوش دادم از لحاظ مواضع به هم نزدیک هستند و از یک آبشخور هستند.
هیچ تفاوتی در آرای پزشکیان و پورمحمدی نمی‌بینم
لاریجانی تأکید کرد: از لحاظ خط بندی سیاسی اگر بررسی کنیم یک بخش ۴تایی و ۲تایی در کاندیدا‌ها وجود دارد. حالا شاید اگر جلوتر رفتیم آرایش نهایی کاندیدا تبدیل به دو یا سه نفر شود که معقول‌تر هم هست و در این انتخابات مردم بهتر می‌توانند انتخاب خوبی داشته باشند. وی افزود: هیچ تفاوتی در آرای پزشکیان و پورمحمدی نمی‌بینم حالا ادبیاتشان با هم فرق دارد، ولی این طبیعت کار انتخاباتی است. لاریجانی تاکید کرد: نیرو‌هایی که در صحنه انتخابات هستند نیرو‌های با ارزشی هستند و باید یک نمایش معقول را نشان دهند. مناظره‌های انتخابات را با دقت نگاه کردم و صدا و سیما وقتی بسیار خوبی را برای نشان دادن افکار کاندیدا‌ها تدارک دیده بود. وی افزود: اولین چیزی که در بیانات کاندیدا‌ها دیدم کلمه کارشناس و کارشناسی بسیار دیده می‌شد یعنی بعضی از دوستان ما هر چیزی که از آن‌ها سؤال می‌شود را ارجاع به کارشناس می‌دادند. لاریجانی عنوان کرد: البته بنده استفاده از کارشناس را عیب نمی‌بینم و راه‌های مختلفی دارد، ولی از کسی که می‌خواهد رئیس‌جمهور شود نباید بگوید من آنم که کارشناس باید پاسخ دهد این می‌شود کارشناس بازی. مثلاً اگر سؤال شود که چگونه می‌توانیم تورم را پایین بیاییم باید بداند راه و روشش چیست. وی افزود: استفاده از کارشناس فوت‌وفن دارد و نمی‌شود که کارشناسان را به خط کرد و بگوییم از آن‌ها می‌خواهم استفاده کنند. کارشناسی هم با شامورتی بازی فرق دارد، شلوغ بازی کار پیش نمی‌رود کارشناس باید دقیق و حساب شده پیش برود.

بیشتر بخوانید

تئوری استیصال مسائل بین الملل را پیش نمی‌برد
تحلیل‌گر مسائل سیاسی عنوان کرد: نکته دیگری هم که دوستان مداوم می‌گفتند این است که اولویت‌هایشان ظاهراً رفع تحریم است. رفع تحریم که دست ما نیست و تحریم‌ها را آمریکا گذاشته است. وی افزود: مثلاً یک کشوری پولش پیش آمریکا است می‌گوید اگر با ایران تعامل کنی پولت را نمی‌دهیم و این شیوه پیشبرد حرف زور است. ما چرا باید اولویت اولمان چیزی باشد که دست ما نیست. لاریجانی گفت: این به نظرم خیلی غیرمعقول است. بله ما می‌توانیم بگوییم یکی از چالش‌های امروز ما این است که دشمنی مثل آمریکا علیه ما تعرض می‌کند و یکی از تعارضات مهم آن تحریم‌های ظالمانه علیه ایران است. اگر بیاییم بگوییم که هدف ما رفع تحریم‌ها است این حرف درستی نیست. شاید بعضی‌ها فکر می‌کردند آمریکا نرم‌تر و به اصطلاحی نایس‌تر است که این تفکر اشتباه است. وی افزود: قضیه غزه نشان داد که آمریکایی‌ها حدی در تجاوز و خشونت ندارند و دشمنی‌شان با اسلام کاملاً مبرهن است. باید بگوییم هدف ما در اقتصاد بی‌اثر کردن تحریم‌هاست، این نگاه درستی است. لاریجانی تاکید کرد: اینکه بعضی از دوستان ما در مناظرات می‌گویند هدف ما رفع تحریم‌هاست اشتباه است و باید کاهش تأثیر تحریم‌ها و بی‌اثر کردن، هدف آن‌ها باشد. بعضی‌ها تفکرشان، تفکر استیصال است یعنی اینکه بیان می‌کنند که جز مذاکره و رو زدن به غرب هیچ مسیر دیگری وجود ندارد، تئوری استیصال غلط است، نتیجه نمی‌دهد و خلاف مشی نظام است. در دوره رئیس‌جمهور شهیدمان از صادرات ۲۰۰ هزار بشکه نفت به دو سه میلیون بشکه نفت رسیدیم. بعضی افراد و کارشناسان برای اینکه بگویند تئوریمان اشتباه بود و امکان نداشت تحریم‌ها را شکست دهیم بگوییم این هم به خاطر تفضل آقای بایدن بود درست نیست.
وی افزود: این چه جور کارشناسی است، این کارناشناسی درجه یک است. خودشان اعتراف کردند کل تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا شکست خورده است ما چرا ناراحتیم. لاریجانی عنوان کرد: یا مثلاً یکی از دوستان می‌گوید ما می‌خواستیم تحریم‌ها را دور بزنیم آن‌ها ما را دور زدند این چه نوع استدلالی است. اگر کسی فکر می‌کند چالش آمریکا با جمهوری اسلامی انجام می‌شود فکر اشتباهی کرده است. قدرت جمهوری اسلامی آنجاست که وقتی رئیس جمهور شهید می‌شود بیش از ۱۰۰ کشور دنیا به این مراسم می‌آیند و کشور‌های بزرگ دنیا که نیمی از جمعیت دنیا را دارند عزای عمومی اعلام کنند.
وی افزود: این موقعیت بزرگ سیاسی دشمن را به فکر فرو می‌برد. می‌خواهم بگویم دوستانی که رقابت می‌کنند واقع بین باشند و شامورتی بازی در نیاورند. یک نکته دیگر این است که دیدم بعضی از کاندیدا‌های انتخابات یک شرحی راجع به مشکلات کشور می‌گویند، مردم خودشان بیشتر این مشکلات را می‌دهند و رئیس جمهور درد دلی نمی‌خواهند. تحلیل گر مسائل سیاسی گفت: ضمنا چرا باید ویترین تبلیغ ما، منفی باشد. مگر جمهوری اسلامی توفیقاتی نداشته است؟ رئیس جمهور ضمن علاج مشکلات باید چند تا راهکار قطعی ارائه کند. کاندیدایی که حاضر است به خاطر رای، قانون را زیر پا بگذارد نمی‌تواند با فساد مقابله کنند. کسی که می‌خواهد با فساد مقابله کند باید مبنای کارش قانون باشد. وی افزود: من کاری به نیت و انگیزه دولتمندانی که زحمت کشیدن ندارم، ولی برجام اشکالاتش مستدل است یعنی لازم نیست شامورتی بازی در بیاییم و شلوغ بازی کنیم.
لاریجانی گفت: استدلال حامیان برجام این بود که بدون مذاکره با آمریکا تصویب برجام مشکلات کشور حل نمی‌شود و اصطلاح کدخدا را به کار می‌بردند. این تئوری را اسمش را گذاشتم تئوری استیصال. یعنی ما مستاصلیم و راهی نداریم و باید جلوی آمریکا زانو بزنیم. خوب این اولین اشکال است دومین اشکال این است که مسائل ما چیست، مسئله ما با آن‌ها فقط مسائل اتمی نیست. وی افزود: مسئله مهم‌تر توانایی و نفوذ ما در منطقه است که اسمش را می‌گذارند تروریسم. تروریسم از نظر آن‌ها یعنی اینکه ما از حزب الله و جبهه مقاومت حمایت کنم. دومین اشکال این است که فکر کردیم مشکل ما با آمریکا از طریق کنار مردان با انرژی اتمی حل می‌شود در حالی که همچین چیزی نیست. سومین استراتژی این است که استراتژی برد برد گذاشتیم. حالا واقعا شرایط ما برد بود؟ تحلیل گر مسائل سیاسی گفت: تحریم‌های آمریکا واقعاً ظلم آشکار به جمهوری اسلامی بود. راهبُرد ما باید بی‌اثر کردن تحریم و رفع تجاوز انتخاب می‌شد. اشکال دیگر برجام در شیوه نوشتن سند آن بود. یک گروهی می‌گفتند اگر برجام حل شود تمام مشکلات کشور حل می‌شود و گروه مخالف آنان می‌گفتند خلاف منفعت کشور است. تحلیلگر مسائل سیاسی تأکید کرد: کاندیدا‌های دیگر به نظرم زمینه اجماع دارند. به نظرم افرادی که از لحاظ آرا به هم نزدیک‌ترند باید بنشینند و کارشان را پیش ببرند.
جلیلی یکی از دقیق‌ترین کارشناسان است
وی افزود: افرادی که گرایش‌های سیاسی‌شان به هم نزدیک است، نباید همدیگر را تخریب کنند، چون اگر همدیگر را خراب کنند بعداً هم اگر متحد شوند طرفداران آن‌ها به سبد آرای دیگری وارد نمی‌شوند. لاریجانی تاکید کرد: یعنی ما باید استراتژی درست را انتخاب کنیم. بعضی اوقات می‌بینم کاندیدا‌ها به کاندیدای هم خط خودشان تبلیغات بدی انجام می‌دهند، این کار اشتباه استراتژیک است. وی افزود: بعضی‌ها از لحاظ فکری و برنامه‌ای و بعضی‌ها از لحاظ اجرایی قوی هستند. آقای جلیلی از لحاظ دقت پایه برنامه‌هایی که دارد کاملاً عملی است و یکی از دقیق‌ترین کارشناسان است. وی افزود:بیش از ۱۵۰ نقطه کشور را از نزدیک دیده و علاقه داشت ببیند سرنخ مشکلات کجاست. این شخص سرمایه بزرگی برای کشور محسوب می‌شود. هر رئیس جمهور پایه کار بیاید این افکار را نیاز دارد.
قالیباف برای کشور ثروت است
تحلیل‌گر مسائل سیاسی با اشاره به سوابق اجرایی قالیباف، گفت: از لحاظ اجرایی آقای قالیباف سابقه بزرگ اجرایی داشته و این موضوع یک ثروت و توانمندی است. وی افزود: چه وقتی سپاه بوده چه وقتی که در شهرداری تهران مشغول به کار بوده است سوابق اجرایی مثبت داشت. معتقدم علی‌الاصول زمینه‌های اجماع وجود دارد و ما باید روی سرمایه‌گذاری‌هایمان اجماع کنیم.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
پخش آهنگ حبیب در صداوسیما پخش آهنگ حبیب در صداوسیما
قطعه «مرگ قو» حبیب محبیان در برنامه ققنوس صداوسیما با اجرای کامران نجف زاده پخش شد. این لحظات را می‌بینید
سعید مدنی از زندان آزاد شده است یا نه؟ سعید مدنی از زندان آزاد شده است یا نه؟
عمادالدین باقی از آزادی سعید مدنی، جامعه شناس، خبر داد و نوشت: این یکی از پاسخ‌های محکم به دشمنان ایران است که طمع بر اختلافات داخلی بسته‌اند.
وریا غفوری در خصوص حمله افراد ناشناس به کافه‌اش توضیح داد! وریا غفوری در خصوص حمله افراد ناشناس به کافه‌اش توضیح داد!
وریا غفوری، کاپیتان پیشین استقلال گفت: تعدادی تندرو کافه‌ام را تعطیل کردند. دوست دارم در کنار یک مربی بزرگ کار کنم.
جزئیات تصادف مرگبار ستاره لیورپول جزئیات تصادف مرگبار ستاره لیورپول
پلیس محلی اسپانیا جزئیات سانحه‌ای که منجر به مرگ دیوگو ژوتا، مهاجم لیورپول شد را اعلام کرد.
تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات است تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات است
مهندس جعفرپور مدیرعامل شرکت مخابرات ایران درمجمع عمومی عادی سالیانه که روز پنج‌شنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴ به‌صورت الکترونیکی برگزار شد، با ارائه گزارشی جامع از وضعیت شرکت، به بررسی جایگاه مخابرات در بازار، افق تحول دیجیتال، ضرورت نوسازی زیرساخت‌ها، توسعه خدمات و بهینه‌سازی عملکرد پرداخت و گفت: تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات در آینده است.
اسطوره پرورش اندام جهان در بیمارستان بستری شد اسطوره پرورش اندام جهان در بیمارستان بستری شد
اسطوره پرورش اندام جهان در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان بستری شد.
اتباع غیرمجاز همگی از ایران اخراج شدند؟ اتباع غیرمجاز همگی از ایران اخراج شدند؟
لایحه ساختار، وظایف و اختیارات سازمان ملی مهاجرت در حالی اسفندسال گذشته در مجلس اعلام وصول شد که پس از حمله رژیم صهیونیستی به کشورمان، دولت و مجلس بیش از گذشته نسبت به ساماندهی اتباع بیگانه اصرار دارند.
برگزیده
سعید مدنی از زندان آزاد شده است یا نه؟ سعید مدنی از زندان آزاد شده است یا نه؟
عمادالدین باقی از آزادی سعید مدنی، جامعه شناس، خبر داد و نوشت: این یکی از پاسخ‌های محکم به دشمنان ایران است که طمع بر اختلافات داخلی بسته‌اند.
اتباع غیرمجاز همگی از ایران اخراج شدند؟ اتباع غیرمجاز همگی از ایران اخراج شدند؟
لایحه ساختار، وظایف و اختیارات سازمان ملی مهاجرت در حالی اسفندسال گذشته در مجلس اعلام وصول شد که پس از حمله رژیم صهیونیستی به کشورمان، دولت و مجلس بیش از گذشته نسبت به ساماندهی اتباع بیگانه اصرار دارند.
ادعای پنتاگون در خصوص برنامه هسته‌ای ایران! ادعای پنتاگون در خصوص برنامه هسته‌ای ایران!
سخنگوی پنتاگون ادعا‌هایی را در مورد میزان خسارت به تاسیسات هسته‌ای فردو، نطنز و اصفهان بر اثر حملات آمریکا مطرح کرد.
صفحه خبر بالای تصاویر