کد خبر: ۴۴۱۱۲
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۱

چه فرقی دارد که چه کسی رئیس جمهور شود؟

در دولت قبل نیز فشار‌های زیادی از سوی نهاد‌های قدرت برای فیلترینگ گسترده شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام و محدودسازی اینترنت وجود داشت، اما وزیر ارتباطات وقت با حمایت رئیس جهمور، مقابل این فشار‌ها ایستاد و تا روز آخر، زیر بار نرفت، ولی در دولت کنونی، این اتفاق که دقیقاً به روزمرگی ما ربط دارد، به سادگی رخ داد و کیست که هر روز از وضعیت اینترنت کشور عاصی نشود؟!
چه فرقی دارد که چه کسی رئیس جمهور شود؟

مخاطب۲۴- تا قبل انتخابات مجلس دوازدهم و روی کار آمدن دولت سیزدهم، دو گمان جدی در میان بسیاری از مردم وجود داشت:
۱ - فرقی نمی‌کند که چه کسانی در مجلس باشند و چه کسی رئیس جمهور باشد.
۲ - با رأی ندادن، پیام مان را منتقل می‌کنیم.
۱.

"آنچه گذشت" نشان داد که هر چند دولت‌ها به تنهایی قادر به افق گشایی‌های استراتژیک نیستند، اما این که کدام رویکرد و حتی چه کسی رئیس جمهور باشد، مستقیماً بر روزمرگی شهروندان تأثیر دارد.

یک مثال می‌زنیم: در دولت قبل نیز فشار‌های زیادی از سوی نهاد‌های قدرت برای فیلترینگ گسترده شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام و محدودسازی اینترنت وجود داشت، اما وزیر ارتباطات وقت با حمایت رئیس جهمور، مقابل این فشار‌ها ایستاد و تا روز آخر، زیر بار نرفت، ولی در دولت کنونی، این اتفاق که دقیقاً به روزمرگی ما ربط دارد، به سادگی رخ داد و کیست که هر روز از وضعیت اینترنت کشور عاصی نشود؟!

بیشتر بخوانید

یا رویکرد دولت‌ها در قبال گشت ارشاد را ببینید و خروجی هر کدام شان را ملاحظه کنید که هر چند همه دولت‌ها در چارچوب همین نظام بودند، ولی هر کدام از آنها، رفتار و خروجی متفاوتی در این باره داشتند.
نابخردانه است که در ساختار کنونی، کسی انتظار تغییر رویکرد‌های کلان نظام سیاسی را از رئیس جمهور داشته باشد و نابخردانه‌تر آن است که کسی اثر رئیس جمهور بر زندگی روزمره شهروندان را انکار کند.

ما از وقتی که نظام سیاسی ایران از پارلمانی به ریاستی تبدیل شده، هم ریاست جمهوری مرحوم هاشمی را دیده ایم، هم دوران خاتمی را تجربه کرده ایم، هم ریاست جمهوری احمدی نژاد را پشت سر گذاشته ایم، هم روحانی را دیده ایم و هم مرحوم رئیسی را.
همه این افراد در چارچوب نظام سیاسی حاضر کار کرده اند، ولی روزگار مردم در هر دوره‌ای بسیار متفاوت‌تر از دوره‌های دیگر بود.
حالا هم قرار است روزگار جدیدمان را تعریف کنیم.
۲.

عدم مشارکت، تا کنون عمدتاً با هدف دادن پیام سیاسی به جریان‌های قدرت صورت گرفته است، اما به نظر می‌رسد به جای گرفتن پیام، جشن گرفته اند چرا که در فقدان مشارکت اکثریت، نهاد‌های قدرت مانند مجلس را در حد و اندازه "هلو بپر تو گلو" تصاحب کرده و با این هدیه‌ای که اکثریت "مشارکت نکننده" به آن‌ها داده اند، دنبال قوانینی برای محدود کردن همان اکثریت رفته اند. نمونه بارزش همین مصوبه موسوم به "حجاب و عفاف" است که نه حجاب را تقویت می‌کند و نه عفاف را و در عین حال، به دین و ملت و اتحاد ملی و روان عمومی، یکجا آسیب می‌زند.

در این دوره از انتخابات نیز چشم امید جریان زیاده خواه برای تکمیل پروژه‌های خود بیش از آن که به رأی دهندگان خودش باشد، به رأی ندادن مردم است.

همه می‌دانیم که دموکراسی، پروسه‌ای پیچیده و زمان بر و میان نسلی است. تاریخ، راه‌های متفاوتی را پیش روی ملت‌ها می‌گذارد: از مداخله خارجی و جنگ داخلی و تحریم مشارکت و رأی دادن در بزنگاه ها.

اکنون نیز همه این راه‌ها پیش روی ماست، ولی کم هزینه‌ترین راه برای این که ایران مان را قابل زندگی‌تر به فرزندان مان تحویل دهیم، همین تک رأی‌های ماست که اگر خردمندانه جمع شوند، باطل السحر بسیاری از نقشه‌ها خواهند بود و عاقلان را اشارتی کفایت می‌کند!

برچسب ها: انتخابات
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
ادعای جدید آلمان علیه ایران ادعای جدید آلمان علیه ایران
دادستانی آلمان مدعی شد که یک تبعه دانمارکی را به اتهام جاسوسی برای سرویس اطلاعاتی ایران در برلین بازداشت کرده است.
نامه به وزیر آموزش و پرورش درباره دریافت شهریه‌های غیرمجاز مدارس نامه به وزیر آموزش و پرورش درباره دریافت شهریه‌های غیرمجاز مدارس
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ در نامه‌ای به وزیر آموزش و پرورش خواستار بررسی موضوع دریافت شهریه‌های غیرمجاز در مدارس غیردولتی و ارائه گزارشی به کمیسیون متبوعش شد.
مهاجرانی: تعلیق ارتباط با آژانس اتمی حق ماست مهاجرانی: تعلیق ارتباط با آژانس اتمی حق ماست
سخنگوی دولت در پاسخ به سؤالی درباره ادعای ترامپ مبنی بر درخواست مجدد ایران برای مذاکرات گفت: وزارت خارجه درباره مذاکره اعلام کرده که تاریخی برای این موضوع اعلام نشده است و احتمال دارد که نزدیک هم نباشد و تصمیم‌گیری برای این امر انجام نگرفته است.
پرنده سایبری با بانک‌های ایران چه کرد؟ پرنده سایبری با بانک‌های ایران چه کرد؟
حملات سایبری در جنگ ایران و اسرائیل سهم مهمی از خسارت‌های وارد شده به کشور را از آن خود کرد. پشت بسیاری از این حملات توسط نامی آشنا و مرموز صورت گرفت؛ «گنجشک درنده». گروهی هکری که سابقه حمله به سامانه‌های سوخت و صنایع فولاد کشور را دارد. محمد جرجندی کارشناس امنیت سایبری و هکر سابق جزییات عملیات سایبری علیه ایران را توضیح داده است
ایمیل‌های شبکه اینترنشنال هک شد ایمیل‌های شبکه اینترنشنال هک شد
یک گروه هکری با پذیرش مسئولیت هک ایران اینترنشنال، این شبکه را وابسته به رژیم صهیونیستی خواند و وعده افشای اطلاعات محرمانه کارکنان آن را داد.
مداحی یک افغانستانی در تلویزیون مداحی یک افغانستانی در تلویزیون
ویدئویی از مداحی یک مرد افغانستانی را در تلویزیون ببینید.
خبر مهم وزیر کار برای یارانه‌بگیران چیست؟ خبر مهم وزیر کار برای یارانه‌بگیران چیست؟
وزیر کار بر لزوم حفظ قدرت خرید طبقات فرودست جامعه و تقویت برنامه‌های حمایتی برای دهک‌های پایین با همکاری نزدیک مجلس شورای اسلامی تأکید کرد.
برگزیده
دانشمندان محترم منزل اقوام امن نیست دانشمندان محترم منزل اقوام امن نیست
دانشمندان و شخصیت‌هایی که احتمال ترور آنها هست، منزل پدری و اقربا و دوستانی که در لیست تماس‌های شخصی وی بوده‌اند به هیچ وجه امن نیست.
دستگیری بیش از ۵۰ تروریست در سیستان و بلوچستان دستگیری بیش از ۵۰ تروریست در سیستان و بلوچستان
روابط عمومی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه پاسداران، از هلاکت و دستگیری ۵۲ نفر از عناصر تروریستی خبر داد.
ادعای جدید آلمان علیه ایران ادعای جدید آلمان علیه ایران
دادستانی آلمان مدعی شد که یک تبعه دانمارکی را به اتهام جاسوسی برای سرویس اطلاعاتی ایران در برلین بازداشت کرده است.
صفحه خبر بالای تصاویر