کد خبر: ۴۳۶۷۵
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۰

چینی‌ها اولین پوست الکترونیکی جهان را ساختند!

دانشمندان چینی موفق به ساخت اولین پوست الکترونیکی جهان با حس لامسه شدند که می‌تواند آینده تولید ربات‌های انسان‌نما را متحول کند.
چینی‌ها اولین پوست الکترونیکی جهان را ساختند!

مخاطب ۲۴- دانشمندان دانشگاه Tsinghua چین با توسعه اولین پوست الکترونیکی جهان با معماری سه بعدی زیستی، به دستاورد بزرگی در زمینه پوست مصنوعی رسیدند. این یکی از بزرگ‌ترین و جدیدترین اختراعات بشر طی این سال‌ها است. هدف این فناوری نوآورانه، تقلید از توانایی خارق العاده پوست انسان در درک حس لامسه است.

اولین پوست الکترونیکی جهان، مثل پوست انسان دارای درک است
پوست انسان پوشیده از شبکه‌ای متراکم از سلول‌های تخصصی به نام گیرنده‌های مکانیکی است. این گیرنده‌ها به صورت سه بعدی چیده شده‌اند و به ما امکان می‌دهند تا با دقت فوق‌العاده‌ای بین حس‌های مختلف مانند فشار، برش (اصطکاک) و کشش تمایز قائل شویم. فناوری فعلی پوست الکترونیکی در تکرار این ادراک ظریف و همزمان در سطح فیزیکی ناتوان است.
تیم تحقیقاتی پروفسور Zhang Yihui در دانشگاه Tsinghua با الهام گرفتن از نبوغ طبیعت، طراحی جدیدی از پوست الکترونیکی را ارائه کرده است که از معماری سه بعدی استفاده می‌کند. این طراحی توزیع فضایی گیرنده‌های مکانیکی موجود در پوست انسان مانند سلول‌های مرکل و انتهای رافینی (Bulbous corpuscle) را تقلید می‌کند. نتیجه این طراحی، دستگاهی است که قادر است فشار، اصطکاک و کشش را به طور مستقل در سطح فیزیکی اندازه‌گیری کند که جهشی قابل توجه در فناوری حس مصنوعی به شمار می‌رود. همچنین، چندی پیش نیز دانشمندان موفق به ساخت نخستین خون مصنوعی در محیط آزمایشگاهی شدند که می‌تواند آینده انتقال خون را دگرگون کند.

بیشتر بخوانید

این پوست الکترونیکی زیستی با الهام از بدن انسان با سه لایه مجزا ساخته شده است:

اپیدرم (لایه بیرونی): شبیه بافت سطح پوست انسان است.
درم (لایه میانی): جایی که اکثر حسگر‌ها و مدار‌ها قرار دارند. این لایه دارای یک ساختار قفسه هشت ضلعی منحصر به فرد است که واحد حسگر نیرو را در خود جای داده است. این واحد بسیار حساس که در نزدیکی سطح قرار گرفته است، به طور مؤثر نیرو‌های خارجی را تشخیص می‌دهد.
بافت زیرجلدی (لایه زیرین): شبیه بافت زیرین پوست انسان است.
با ترکیب اولین پوست الکترونیکی جهان با الگوریتم‌های پیشرفته یادگیری عمیق، تیم تحقیقاتی به دستاورد قابل توجهی دست یافته است. اختراع آن‌ها نه تنها می‌تواند لمس را درک کند، بلکه می‌تواند با یک تماس ساده، مدول (سختی) و انحنای اصلی (شکل) یک جسم را نیز تجزیه و تحلیل کند.

این تحقیق پیشگامانه با عنوان «پوست الکترونیکی با معماری سه بعدی که حس مکانیکی انسان را تقلید می‌کند» در تاریخ ۳۰ مه ۲۰۲۴ در مجله علمی معتبر Science منتشر شد. این توسعه پتانسیل فوق‌العاده‌ای برای کاربرد‌های مختلف از جمله اندام مصنوعی با حس لامسه طبیعی‌تر برای افراد قطع عضو و ربات‌هایی با قابلیت‌های لمسی پیشرفته دارد.

برچسب ها: پوست
captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.