کد خبر: ۴۳۶۲۴
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۴

بایدن: دیوان لاهه را به رسمیت نمی‌شناسیم

رئیس جمهور آمریکا در دهن کجی آشکار به نهاد‌های بین‌المللی و در حمایت از جنایات مستمر رژیم صهیونیستی و شخص نتانیاهو به عنوان جنایتکاری که همچنان بر کشتار و ویرانی در نوار غزه اصرار می‌ورزد، گفت ما دیوان کیفری بین‌المللی را به رسمیت نمی‌شناسیم.
بایدن: دیوان لاهه را به رسمیت نمی‌شناسیم

مخاطب ۲۴- جوبایدن رئیس جمهور آمریکا طی مصاحبه با مجله تایم با اشاره به دادخواست دیوان کیفری بین‌المللی مبنی بر بازداشت نخست وزیر و وزیر جنگ اسرائیل تصریح کرد: «دیوان کیفری بین‌المللی چیزی است که ما آن را به رسمیت نمی‌شناسیم. اما یک موضوع مشخص است و آن مردم غزه و فلسطینی‌هایی هستند که به دلیل کمبود غذا، آب و دارو بسیار رنج می‌برند.»

بایدن بار دیگر با حمایت از اسرائیل در جنگ غزه ادعا کرد: «مردم بی‌گناه زیادی کشته شده‌اند، اما بسیاری از این مسائل به اسرائیلی‌ها مربوط نیست و اقدامات حماس در اسرائیل را نیز شامل می‌شود. حماس در حال ارعاب مردم است و من بعد از حمله آن‌ها علیه اسرائیل این را نیز گفتم.»

رئیس‌جمهور آمریکا در پاسخ به این سوال که چه اقدامی علیه نتانیاهو به دلیل عبور از خطوط قرمز ایالات متحده آمریکا در رفح اتخاد می‌کند، گفت: «من در این زمینه صحبت نخواهم کرد، زیرا شما آن را گزارش خواهید کرد. من در حال مذاکره با اسرائیلی‌ها هستم. اگر به شما بگویم، شما آن را یادداشت خواهید کرد. اکنون زمان نوشتن و گزارش آن نیست. البته من از حمله روز یکشنبه با بی‌بی (نتانیاهو) گفتگو نکرده‌ام.»

بیشتر بخوانید

بایدن درباره اسرای آمریکایی در غزه نیز گفت: «من با خانواده آن‌ها دیدار کردم، اما مدرک نهایی نداریم تا معلوم شود کدام یک از آن‌ها زنده هستند یا نیستند. من خواستار آتش‌بس شده‌ام و باید برای دوره‌ای آتش‌بس برقرار شود تا گروگان‌ها را خارج کنیم. این دلیل اصلی ما برای تلاشهایمان است. اسرائیلی‌ها هم عمیقا خواستار آتش‌بس هستند تا گروگان‌ها را به منزل بازگردانند.»

رئیس جمهور آمریکا همچنان حماس را در عدم رسیدن به توافق آتش‌بس مقصر دانست و بدون اشاره به کارشکنی‌ها و مخالفت‌های اسرائیل گفت: «حماس همین فردا می‌تواند به جنگ خاتمه دهد. آخرین پیشنهادی که اسرائیل داده بود، بسیار سخاوتمندانه بود و بی‌بی برای گروگان‌ها تحت فشار زیادی قرار دارد.»

بایدن در پاسخ به این سوال که آیا نتانیاهو برای تداوم منافع و حیات سیاسی خود، جنگ غزه را طولانی‌تر کرده است؟ گفت: «دلایل زیادی برای آن وجود دارد و من در این خصوص نظر نخواهم داد. مخالفت اصلی من با نتانیاهو وقایع مربوط به بعد از هفتم اکتبر است. ما به راه‌حل دو کشور نیازمند هستیم.»

رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ روسیه و اوکراین نیز در پاسخ به اینکه آیا پیشنهاد روسیه برای پایان جنگ، بهترین گزینه است، مدعی شد: «خیر، بهترین نیست. اول از اینکه ارتش روسیه متزلزل شده است. دوم اینکه ناتو بطور قابل توجهی قوی‌تر از زمانی شده که من ریاست‌جمهوری را آغاز کردم. با همه این‌ها به نظرم ناتو قوی‌ترین ائتلاف در تاریخ جهان است. علاوه بر اینها، نباید فراموش کنیم که موفقیت روسیه در میدان نبرد چه پیامد‌هایی به دنبال خواهد داشت.»

بایدن درباره صلح مدنظر آمریکا در اوکراین گفت: «صلح باید اینگونه باشد و اطمینان حاصل شود که روسیه هرگز اوکراین را اشغال نمی‌کند. عضویت اوکراین در روند صلح مطرح نیست، فقط این مساله مهم است. اگر اجازه دهیم اوکراین از دست برود، شاهد سقوط لهستان و دیگر کشور‌های هم مرز با روسیه خواهیم بود.»

اظهارات بایدن در حالی است «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو به برتری روسیه اذعان کرده و معتقد است که نباید قدرت مسکو را دست کم گرفت.

رئیس جمهور آمریکا تاکید کرد: «ناتو به سمت جنگ با روسیه پیش نمی‌رود» و اقدامات لازم را برای اوکراین «ضروری» دانست.

رئیس‌جمهور آمریکا درباره تایوان نیز گفت: «به شی جین‌پینگ (رئیس‌جمهور چین) بار‌ها بصراحت اعلام کرده‌ام که ما به دنبال استقلال تایوان نیستیم، اما به ارسال تجهیزات به این جزیره ادامه می‌دهیم و با متحدان خود در منطقه در تماس هستیم. البته استفاده از نیرو‌های آمریکایی در تایوان را رد نمی‌کنیم و تفاوتی وجود دارد میان استقرار نیرو‌ها در زمین، هوا و دریا.»

او در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا از پایگاه‌هایی در فیلیپین یا ژاپن این موضوع را هدایت و مدیریت خواهد کرد، گفت: «نمی‌توانم وارد این موضوع شوم.»

بایدن درباره موضوع هسته‌ای ایران و کره شمالی نیز ادعا کرد: «برنامه و سیاست ایالات متحده این نیست که با ایران و کره شمالی هسته‌ای و یا نزدیک به هسته‌ای کنار بیاید. البته شرایط خطرناکتر نمی‌شود، زیرا به همان اندازه‌ای که قبلا خطرناک بوده، است.»

رئیس جمهور فعلی آمریکا درباره انتخابات ۵ نوامبر فت: «اگر پیروز شوم، آنچه را که در دوره اول آغاز کرده‌ام، به پایان می‌رسانم. ما باید نسبت به آینده ناتو و اروپا به لحاظ سیاسی و اقتصادی اقداماتی انجام دهیم.»

بایدن اضافه کرد: «علاوه بر این، تمرکزم بر آنچه اکنون جهان جنوب نامیده می‌شود، خواهد بود. یک میلیارد نفر در آفریقا طی سال‌های آتی خواهند بود. ما باید برای تغییر به سمت مثبت یک محرک باشیم.»

برچسب ها: جو بایدن
captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
پزشکیان در هند! پزشکیان در هند!
رئیس جمهور به منظور شرکت در هجدهمین اجلاس سران کشور‌های عضو بریکس، دقایقی پیش با استقبال شانتانو تاکور وزیر مشاور در امور بنادر و کشتیرانی هند وارد شهر دهلی نو محل برگزاری این اجلاس شد
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.