کد خبر: ۴۳۶۲۴
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۴

بایدن: دیوان لاهه را به رسمیت نمی‌شناسیم

رئیس جمهور آمریکا در دهن کجی آشکار به نهاد‌های بین‌المللی و در حمایت از جنایات مستمر رژیم صهیونیستی و شخص نتانیاهو به عنوان جنایتکاری که همچنان بر کشتار و ویرانی در نوار غزه اصرار می‌ورزد، گفت ما دیوان کیفری بین‌المللی را به رسمیت نمی‌شناسیم.
بایدن: دیوان لاهه را به رسمیت نمی‌شناسیم

مخاطب ۲۴- جوبایدن رئیس جمهور آمریکا طی مصاحبه با مجله تایم با اشاره به دادخواست دیوان کیفری بین‌المللی مبنی بر بازداشت نخست وزیر و وزیر جنگ اسرائیل تصریح کرد: «دیوان کیفری بین‌المللی چیزی است که ما آن را به رسمیت نمی‌شناسیم. اما یک موضوع مشخص است و آن مردم غزه و فلسطینی‌هایی هستند که به دلیل کمبود غذا، آب و دارو بسیار رنج می‌برند.»

بایدن بار دیگر با حمایت از اسرائیل در جنگ غزه ادعا کرد: «مردم بی‌گناه زیادی کشته شده‌اند، اما بسیاری از این مسائل به اسرائیلی‌ها مربوط نیست و اقدامات حماس در اسرائیل را نیز شامل می‌شود. حماس در حال ارعاب مردم است و من بعد از حمله آن‌ها علیه اسرائیل این را نیز گفتم.»

رئیس‌جمهور آمریکا در پاسخ به این سوال که چه اقدامی علیه نتانیاهو به دلیل عبور از خطوط قرمز ایالات متحده آمریکا در رفح اتخاد می‌کند، گفت: «من در این زمینه صحبت نخواهم کرد، زیرا شما آن را گزارش خواهید کرد. من در حال مذاکره با اسرائیلی‌ها هستم. اگر به شما بگویم، شما آن را یادداشت خواهید کرد. اکنون زمان نوشتن و گزارش آن نیست. البته من از حمله روز یکشنبه با بی‌بی (نتانیاهو) گفتگو نکرده‌ام.»

بیشتر بخوانید

بایدن درباره اسرای آمریکایی در غزه نیز گفت: «من با خانواده آن‌ها دیدار کردم، اما مدرک نهایی نداریم تا معلوم شود کدام یک از آن‌ها زنده هستند یا نیستند. من خواستار آتش‌بس شده‌ام و باید برای دوره‌ای آتش‌بس برقرار شود تا گروگان‌ها را خارج کنیم. این دلیل اصلی ما برای تلاشهایمان است. اسرائیلی‌ها هم عمیقا خواستار آتش‌بس هستند تا گروگان‌ها را به منزل بازگردانند.»

رئیس جمهور آمریکا همچنان حماس را در عدم رسیدن به توافق آتش‌بس مقصر دانست و بدون اشاره به کارشکنی‌ها و مخالفت‌های اسرائیل گفت: «حماس همین فردا می‌تواند به جنگ خاتمه دهد. آخرین پیشنهادی که اسرائیل داده بود، بسیار سخاوتمندانه بود و بی‌بی برای گروگان‌ها تحت فشار زیادی قرار دارد.»

بایدن در پاسخ به این سوال که آیا نتانیاهو برای تداوم منافع و حیات سیاسی خود، جنگ غزه را طولانی‌تر کرده است؟ گفت: «دلایل زیادی برای آن وجود دارد و من در این خصوص نظر نخواهم داد. مخالفت اصلی من با نتانیاهو وقایع مربوط به بعد از هفتم اکتبر است. ما به راه‌حل دو کشور نیازمند هستیم.»

رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ روسیه و اوکراین نیز در پاسخ به اینکه آیا پیشنهاد روسیه برای پایان جنگ، بهترین گزینه است، مدعی شد: «خیر، بهترین نیست. اول از اینکه ارتش روسیه متزلزل شده است. دوم اینکه ناتو بطور قابل توجهی قوی‌تر از زمانی شده که من ریاست‌جمهوری را آغاز کردم. با همه این‌ها به نظرم ناتو قوی‌ترین ائتلاف در تاریخ جهان است. علاوه بر اینها، نباید فراموش کنیم که موفقیت روسیه در میدان نبرد چه پیامد‌هایی به دنبال خواهد داشت.»

بایدن درباره صلح مدنظر آمریکا در اوکراین گفت: «صلح باید اینگونه باشد و اطمینان حاصل شود که روسیه هرگز اوکراین را اشغال نمی‌کند. عضویت اوکراین در روند صلح مطرح نیست، فقط این مساله مهم است. اگر اجازه دهیم اوکراین از دست برود، شاهد سقوط لهستان و دیگر کشور‌های هم مرز با روسیه خواهیم بود.»

اظهارات بایدن در حالی است «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو به برتری روسیه اذعان کرده و معتقد است که نباید قدرت مسکو را دست کم گرفت.

رئیس جمهور آمریکا تاکید کرد: «ناتو به سمت جنگ با روسیه پیش نمی‌رود» و اقدامات لازم را برای اوکراین «ضروری» دانست.

رئیس‌جمهور آمریکا درباره تایوان نیز گفت: «به شی جین‌پینگ (رئیس‌جمهور چین) بار‌ها بصراحت اعلام کرده‌ام که ما به دنبال استقلال تایوان نیستیم، اما به ارسال تجهیزات به این جزیره ادامه می‌دهیم و با متحدان خود در منطقه در تماس هستیم. البته استفاده از نیرو‌های آمریکایی در تایوان را رد نمی‌کنیم و تفاوتی وجود دارد میان استقرار نیرو‌ها در زمین، هوا و دریا.»

او در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا از پایگاه‌هایی در فیلیپین یا ژاپن این موضوع را هدایت و مدیریت خواهد کرد، گفت: «نمی‌توانم وارد این موضوع شوم.»

بایدن درباره موضوع هسته‌ای ایران و کره شمالی نیز ادعا کرد: «برنامه و سیاست ایالات متحده این نیست که با ایران و کره شمالی هسته‌ای و یا نزدیک به هسته‌ای کنار بیاید. البته شرایط خطرناکتر نمی‌شود، زیرا به همان اندازه‌ای که قبلا خطرناک بوده، است.»

رئیس جمهور فعلی آمریکا درباره انتخابات ۵ نوامبر فت: «اگر پیروز شوم، آنچه را که در دوره اول آغاز کرده‌ام، به پایان می‌رسانم. ما باید نسبت به آینده ناتو و اروپا به لحاظ سیاسی و اقتصادی اقداماتی انجام دهیم.»

بایدن اضافه کرد: «علاوه بر این، تمرکزم بر آنچه اکنون جهان جنوب نامیده می‌شود، خواهد بود. یک میلیارد نفر در آفریقا طی سال‌های آتی خواهند بود. ما باید برای تغییر به سمت مثبت یک محرک باشیم.»

برچسب ها: جو بایدن
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
فوری؛ وقوع زلزله در تهران فوری؛ وقوع زلزله  در تهران
لحظاتی پیش زمین لرزه ای شدید تهران را لرزاند. این زلزله در غرب تهران به وضوح احساس شد
انفجار در دانشگاه تهران؛ یک کشته و چند زخمی انفجار در دانشگاه تهران؛ یک کشته و چند زخمی
انفجار کپسول هیدروژن در آزمایشگاه دانشکده مواد دانشگاه تهران باعث مرگ یک دانشجو و مصدومیت سه نفر دیگر شد؛ حادثه در محدوده امیرآباد رخ داد.
مهربانی در قلب آفریقا؛ تصویری متفاوت از همزیستی مسالمت آمیز+ فیلم مهربانی در قلب آفریقا؛ تصویری متفاوت از همزیستی مسالمت آمیز+ فیلم
ویدئویی تازه از آفریقا نشان می‌دهد انسان‌ها با هم مهربانی و همزیستی شگفت‌انگیزی دارند؛ لحظه‌ای که گردشگران آن را «تفریح عادی در آفریقا» توصیف می‌کنند.
استقلال این بار زیر تیغ فیفا استقلال این بار زیر تیغ فیفا
فیفا پس از شکایت منتظر محمد، هافبک سابق عراقی استقلال، این باشگاه را به دو دوره محرومیت از نقل‌وانتقالات و پرداخت ۳۰ میلیارد تومان جریمه محکوم کرد.
معاهده مشارکت راهبردی ایران و روسیه رسماً اجرایی شد معاهده مشارکت راهبردی ایران و روسیه رسماً اجرایی شد
وزارت خارجه روسیه اعلام کرد معاهده مشارکت راهبردی جامع میان ایران و روسیه که در ۱۷ ژانویه ۲۰۲۵ در مسکو امضا شد، از امروز به طور رسمی اجرایی می‌شود.
استیضاح وزیر کار دولت پزشکیان کلید خورد استیضاح وزیر کار دولت پزشکیان کلید خورد
جمعی از نمایندگان مجلس با محوریت سمیه رفیعی، نماینده تهران، طرح استیضاح احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را به دلیل ضعف مدیریتی و تهدید ثبات اقتصادی و اجتماعی کشور کلید زدند.
آمریکا در یک قدمی درگیری با روسیه آمریکا در یک قدمی درگیری با روسیه
دولت آمریکا در ادامه حمایت‌های نظامی از اوکراین، تصمیم گرفته اطلاعات دقیق درباره زیرساخت‌های انرژی در عمق خاک روسیه را در اختیار کی‌یف قرار دهد تا برای حملات موشکی دوربرد استفاده شود.
برگزیده
رسمی+ تصاویر عذرخواهی نتانیاهو از قطر در کاخ سفید منتشر شد رسمی+ تصاویر عذرخواهی نتانیاهو از قطر در کاخ سفید منتشر شد
کاخ سفید با انتشار گزارش تصویری، لحظه تماس تلفنی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، با نخست‌وزیر قطر را تأیید کرد؛ نتانیاهو در این تماس به‌طور رسمی بابت تجاوز هوایی اخیر با هدف ترور رهبران حماس عذرخواهی کرده است.
ادعای احمقانه ترامپ: ایران می‌تواند عضو توافق ابراهیم شود ادعای احمقانه ترامپ: ایران می‌تواند عضو توافق ابراهیم شود
ترامپ در جریان نشست خبری مشترک با نتانیاهو در کاخ سفید گفت: ما به حل یک مشکل قدیمی بسیار نزدیک شده‌ایم و به بررسی صلح در خاورمیانه به طور کلی و نه تنها توقف جنگ در غزه پرداختیم
سعید جلیلی و مدل توهین آمیز اعلام آمادگی‌اش برای مناظره با روحانی سعید جلیلی و مدل توهین آمیز اعلام آمادگی‌اش برای مناظره با روحانی
سعید جلیلی، مذاکره‌کننده اسبق برنامه هسته‌ای ایران که قطعنامه‌های متعددی در زمان او علیه کشورمان به تصویب رسید، به پیشنهاد مناظره حسن روحانی پاسخی جنجالی داد
صفحه خبر بالای تصاویر