کد خبر: ۴۳۱۸۶
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۳

تمیزترین شهر ایران کجاست؟

نماد «بیرجند قدیم» که یکی از نماد‌های نوروز آرایی مرکز خراسان جنوبی ست نه تنها در نوروز بلکه بعد از آن نیز همچنان مورد اقبال مسافران و مجاوران بیرجندی برای مرور خاطرات و نوستالوژی‌های گذشته آن هاست.
تمیزترین شهر ایران کجاست؟

مخاطب ۲۴- قدیمی- غرق شدن در دنیای بی نهایت اسرار آمیز مدرن امروزی سبب شده تا انسان در کنار همه آسایشی که از امکانات امروزی دارد آرامشی که در گذشته در کنار همه مشقات و سختی‌ها زندگی متحمل می‌شد را به جستجو بنشیند. همه به دنبال باغ سرا‌های بزرگ پدری، نانوانی‌هایی سنتی، دورهمی خانوادگی، اسباب و وسایلی که سرگرمی آن‌ها را در پی داشت و خلاصه هر آن چه به آن‌ها شور، نشاط، سرزندگی و... می‌داد و در یک کلام هویت ایرانی اسلامی شان بود هستند.

به همین واسطه نوستالوژی‌های گذشته و آن چه که در آن ریشه داریم هر چند سال بگذرد و هر چند سال علم و امکانات به روز شود و مدرن، اما باز هم در پی کوچه‌های تنگ و باریک محله‌های قدیمی و کوچه‌های آشتی کنان بافت‌های تاریخی و فرسوده و روستایی، خانه‌های خشت و گلی و گنبدی کویری، جوی‌های روان آب، شرشر آرامش بخش رود‌های جاری، استخر‌های ذخیره آب، آسیاب و آب انبارها، کوره‌های آجر پزی، خانه‌های ایرانی، مساجدی خشت و گلی و با گبند‌های فیروزه‌ای و... هستیم.

گاهی گرفتاری‌های کاری و روزمره اگر اجاره سر زدن به خانه‌های قدیمی پدر و مادر بزرگ‌ها و پدر و مادر‌ها را در روستا‌ها و بافت‌های قدیمی شهر به ما ندهد یا هم فرسایش زمان این گنجینه‌های پر از خاطره را به تلی از خاک مبدل کند تنها دل خوشیمان می‌شود همین نماد و المان‌هایی که چند سالی ست همزمان با نوروز آرایی شهر‌ها در میادین، بلوار‌ها و ورودی‌های شهر‌ها به دست هنرمندان آن هم با مواد دور ریختنی و نماد‌هایی که مربوط به گذشته هاست و کهنه و فرسوده شده در نقطه نقطه شهر نصب و جانمایی شده اند.

«بیرجند قدیم» ماکت زنده تمیزترین شهر ایران
گاهی همین نماد‌ها سبب می‌شود تا خودرویی در کنار میدان یا بلواری متوقف شود تا با آن نمادی که هزاران خاطره با آن داریم عکسی و فیلمی گرفته آن را به آرشیو خاطرات بیفزاییم. اما امسال در کنار همه نماد‌هایی که جزو نوستالوژی اغلب خراسان جنوبی‌ها به ویژه بیرجندی‌ها به حساب می‌آمد و می‌شد در گوشه و کنار شهر این نماد‌ها را دید و خاطرات گذشته را مرور کرد نماد و ماکت شهر قدیم بیرجند بود که در میدان ابوذر مرکز خراسان جنوبی به دست هنرمندان به عنوانی یکی از نماد‌های نوروزی خلاقانه بنا شد این نماد نه تنها در نوروز ۱۴۰۳ اقبال عموم را به خود جلب کرد بلکه بعد از آن نیز اغلب شهروندان بیرجندی و مسافران و گردشگران مرکز خراسان جنوبی را به سوی خویش می‌کشاند تا هر آن چه مربوط به تاریخ گذشته و نه چندان دور بیرجند این تمیزترین شهر ایران می‌شود را یکجا و در قالب ماکتی کوچک، اما زنده به تماشا بنشینند و نوستالوژی‌های گذشته را مروری کنند.

این ایده خلاقانه و نو سبب شده تا نه تنها در عید نوروز بلکه برای همیشه این نقطه به محل برو و بیای مردم شهر و مسافران مبدل شود. چرا که عده بسیاری در این کوچه‌های باریک و کوچک، در این باغ سراهای، در این خانه‌ها و عمارت‌های ایرانی، در این قصابخانه، نانوایی، حمام عمومی و... یک جا خاطرات خویش را مرور می‌کنند و حظ لازم را از آن چه به تعلق داشته و سبب آرامششان بوده است می‌برند.

اینجا در کنار مرور نوستالوژی‌های گذشته کلاس درسی برای کودکان نسل حاضر هم است تا با گذشته پدر و مادران و پدر بزرگ‌ها و مادر بزرگ هایشان بیش از پیش آشنا شوند و با نوستالوژی و تاریخ این سرزمین عکس‌ها و فیلم‌های یادگاری بگیرند.

تمیزترین شهر ایران کجاست؟
خراش‌هایی که نابودی ماکت بیرجند قدیم را در پی دارد.
اما آن چه با دیدن بیرجند قدیم آن هم در این ماکت کوچک که به دست توانمند هنرمندان این سرزمین بنا شده است کمی آزار دهنده است خراش‌هایی ست که توسط عده‌ای بر روی این بنا‌های لی لی پوتی بیرجند قدیم می‌بینیم که به مرور خرابی و از بین رفتن این اثر هنری را در پی خواهد داشت پس به طور حتم باید به این مهم بیش از پیش توجه داشت و زمینه تخریب آن را با شکستن در و پنجره، کندن ققل‌های قدیمی، خراب کردن دیوار‌ها و... فراهم نیاوریم.

تمیزترین شهر ایران کجاست؟

برچسب ها: قدیمی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
فیلم: من از دخترها شماره می‌گرفتم به ابوالفضل پورعرب می‌دادم تا به آنها زنگ بزند! فیلم: من از دخترها شماره می‌گرفتم به ابوالفضل پورعرب می‌دادم تا به آنها زنگ بزند!
سینا حجازی گفت: شماره دخترها را به ابوالفضل پورعرب می‌دادم و او هم به همه آنها زنگ می‌زد! این بخش از برنامه امیرحسین قیاسی که جنجال برانگیز شده را می‌بینید.
سران شرکت کننده در اجلاس کشورهای صلح و اعتماد بین المللی + عکس یادگاری سران شرکت کننده در اجلاس کشورهای صلح و اعتماد بین المللی + عکس یادگاری
در مراسمی باشکوه در عشق‌آباد، رهبران جهانی در اجلاس بین‌المللی صلح و اعتماد گرد هم آمدند تا سی‌امین سالگرد بی‌طرفی دائم ترکمنستان را گرامی بدارند.
غافلگیرکننده‌؛ هوش مصنوعی جدید با قدرتی انسانی؛ آشنایی با GPT-5.2 غافلگیرکننده‌؛  هوش مصنوعی جدید با قدرتی انسانی؛ آشنایی با GPT-5.2
GPT-5.2 با قابلیت‌های تازه و هوش چندرسانه‌ای وارد میدان شد. در این مقاله با ویژگی‌ها، کاربردها و تأثیرات شگفت‌انگیز نسل جدید چت‌جی‌پی‌تی آشنا شوید.
بیانیه مشترک درباره تقویت همکاری‌های دوجانبه تهران و آستانه بیانیه مشترک درباره تقویت همکاری‌های دوجانبه تهران و آستانه
«مسعود پزشکیان» روز پنجشنبه در نشست خبری مشترک با قاسم‌ ژومارت توکایف با بیان اینکه ایران در چارچوب سیاست همسایگی اهمیت ویژه‌ای برای منطقه آسیای مرکزی قائل است، قزاقستان را «شریک مهم ایران در منطقه و همسایه مؤثر در حوزه دریای خزر» توصیف کرد
ویدیو+ عملیات تصرف بزرگترین نفتکش ونزوئلا توسط سربازان آمریکایی را ببینید ویدیو+ عملیات تصرف بزرگترین نفتکش ونزوئلا توسط سربازان آمریکایی را ببینید
ونزوئلا توقیف یک نفتکش توسط آمریکا در سواحل خود را محکوم و آن را «دزدی دریایی بین‌المللی» خواند و ایالات متحده را به طراحی یک «برنامه عمدی» برای غارت منابع انرژی این کشور متهم کرد
نیوکاسل در واپسین دقایق پیروزی را از دست داد نیوکاسل در واپسین دقایق پیروزی را از دست داد
تیم نیوکاسل که تا لحظات پایانی در آستانه کسب سه امتیاز بود، تنها دو دقیقه مانده به پایان مسابقه برابر حریف خود غافلگیر شد و نتیجه برد را از دست داد.
برگزیده
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
صفحه خبر بالای تصاویر