کد خبر: ۴۲۷۶۵
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۱

کارگران و مصائب «اصلاح عناوین شغلی»

بار‌ها برای کارگران پیش آمده است که عناوین شغلی و دستمزد آن‌ها در بیمه مغایرت با واقعیت دارد. این مسئله آغاز دردسر جدید برای کارگران است.
کارگران و مصائب «اصلاح عناوین شغلی»

مخاطب۲۴- دستمزد کارگران- یکی از مشکلات کارگران همواره در لیست‌های بیمه و عناوین شغلی آن‌ها است. بار‌ها پیش آمده است که برخی از کارفرمایان سودجو میزان دستمزد افراد را در لیست بیمه کمتر و عنوان شغلی را درست وارد نمی‌کنند. این موضوع هنگام بازنشستگی مشکلاتی را برای کارگران ایجاد می‌کند,، اما اخیراً با ارسال پیامک از سوی سازمان تامین اجتماعی، کارگران در کوتاه‌ترین زمان از این مغایرت‌ها مطلع می‌شوند و برای اصلاح آن می‌توانند اقدام کنند.

این موضوع برای کارگران سخت و زیان آور اهمیت بیشتری دارد، ارسال عنوان شغلی اشتباه، قبل از هر چیز خطای کارفرماست و بعد از آن، دردسری است که از بخشنامه‌ها و کدگذاری‌های سرگیجه‌آور سازمان تامین اجتماعی بیرون آمده است؛ در این میان، آنکه تقصیری ندارد و نباید تاوان بدهد، خود کارگر است، که تمام مشکلات در این مسیر گرفتار کارگر می‌شود.

مهمترین جمله‌ای که کارگران سخت و زیان آور هنگام مراجعه به سازمان تأمین اجتماعی برای اقدام به بازنشستگی با آن روبرو می‌شود این است که «ببخشید تا عنوان شغلی شما اصلاح نشود و هزینه‌ی این اصلاحات را کارفرمایتان نپردازد، نمی‌توانید بازنشست شوید.».

بیشتر بخوانید

پرداخت ۴ درصد مشاغل سخت و زیان آور معمولاٌ از سوی کارفرمایان انجام نمی‌شود. از سوی دیگر برخی بخشنامه‌های تأمین اجتماعی در این مسیر به مشکلات افزوده می‌شود، مانند بخشنامه اخیر سازمان تامین اجتماعی (بخشنامه ۱۷۷۷) برمی‌گردد، چند عنوان شغلی را که قبل از سال ۱۳۹۰ کدینگ مشخص نداشته‌اند، نیازمند اصلاح دانسته؛ این اصلاحات برای کارفرما هزینه دارد و بازهم تمایلی برای پرداخت نیست. در این میان کارگران هستند باید با گذراندن وقت و صف‌های طویل در سازمان تأمین اجتماعی امید به اصلاح داشته باشند و از سوی دیگر به کارفرما التماس کنند شاید مشکلات آن‌ها حل شود و بتوانند بازنشسته شوند. کارگر از همه جا بی خبر مجبور است به خاطر اشتباه کارفرما به سختی بیفتاد.

هادی جعفری، کارشناس تأمین اجتماعی می‌گوید: در صورتی که عنوان شغلی با شغل واقعی وی تفاوت داشته باشد فرد می‌تواند اعتراض خود را ثبت کند و تامین اجتماعی نیز با ارسال بازرس نسبت به تصحیح عنوان شغلی اقدام می‌کند.

وی گفت: اقدام جدیدی که سازمان تامین اجتماعی شروع کرده، ارسال پیامک کارکرد بیمه ماه قبل به بیمه شده است. این اقدام جهت اطلاع بیمه شده از عنوان شغلی و میزان دستمزد فرد است که در صورت مغایرت اعتراض کند.

جعفری بیان کرد: در صورتی که عنوان شغلی با شغل واقعی وی تفاوت داشته باشد فرد می‌تواند اعتراض خود را ثبت کند و تامین اجتماعی نیز با ارسال بازرس نسبت به تصحیح عنوان شغلی اقدام می‌کند.

جعفری اضافه کرد: در صورتی که میزان دستمزد در بیمه کمتر از حقوق واقعی دریافت شده کارگر باشد نیز می‌توان اعتراض کرد، چرا که مبنای پرداخت تعهدات بیمه‌ای نظیر بازنشستگی و دوران استراحت پزشکی و بیکاری و ازکار افتادگی و فوت و موارد دیگر دستمزد اعلامی در لیست بیمه است و نه دستمزد واقعی فرد.

وی عنوان کرد: در صورتی که میزان دستمزد پیامک شده از میزان دستمزد واقعی فرد مغایر باشد و عنوان شغلی خاصی هم درج شده باشد، احتمالی که وجود دارد این است که بیمه شده در کارگاهی مشغول به کار است که دارای دستمزد مقطوع است که با پرسش از نزدیک‌ترین شعبه تامین اجتماعی می‌توان اطمینان حاصل کرد.

کارشناس تامین اجتماعی گفت: کارفرما می‌تواند در چارچوب قانون کار بین سقف و کف دستمزد اعلامی هر سال با کارگرش توافق کند، ولی در حالتی که کارگاه دارای دستمزد مقطوع است، کارفرما برای پرداخت حق بیمه بایستی از جدول مشاغل دارای دستمزد مقطوع اعلامی از طرف سازمان تامین اجتماعی تبعیت کند؛ که دارای دستمزد و مشاغل مشخصی است.

برچسب ها: دستمزد کارگران
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد
ترامپ پس از مذاکره با پوتین در آلاسکا اعلام کرد آتش‌بس راه‌حل نیست و تنها توافق صلح مستقیم می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را پایان دهد.
جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد
سخنگوی جبهه اصلاحات با انتقاد از تندرو‌ها گفت: حمید رسایی باید درباره دلایل ردصلاحیت در ادوار گذشته توضیح دهد و پاسخگوی عملکرد خود باشد.
مهلت طرح کالابرگ خانوار تا پایان شهریور ۱۴۰۴ مهلت طرح کالابرگ خانوار تا پایان شهریور ۱۴۰۴
طبق اعلام سامانه کالابرگ الکترونیکی، خانوار‌های دهک اول تا هفتم تنها تا پایان شهریور ۱۴۰۴ فرصت استفاده از اعتبار مرحله سوم این طرح را دارند.
ترامپ: جنگ اسرائیل علیه ایران هنوز پایان نیافته ترامپ: جنگ اسرائیل علیه ایران هنوز پایان نیافته
دونالد ترامپ در گفت‌و‌گو با فاکس نیوز اعلام کرد موضوع جنگ رژیم صهیونیستی با ایران را «تمام‌شده» نمی‌داند و آن را همچنان باز می‌بیند.
برگزیده
طارمی در آستانه پیوستن به NFC طارمی در آستانه پیوستن به NFC
در حالی که رسانه‌های ایتالیایی توجه ویژه‌ای به مهدی طارمی دارند، گزارش‌ها حاکی از آن است که اون تصمیم خود را برای فصل آینده اش گرفته است.
نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه
تحقیقات قضایی در ترکیه پرده از نفوذ گسترده سایبری به اطلاعات شخصی و طبقه‌بندی‌شده ۱۷ نهاد دولتی از جمله سازمان اطلاعات و امنیت این کشور برداشت. تنها این سازمان، شاکی رسمی پرونده معرفی شده است.
ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد
با اینکه خودروسازان به‌تازگی موفق شدند مجوز افزایش قیمت محصولاتشان را بگیرند، اما به نظر می‌رسد این افزایش نه‌تنها رضایت آنها را جلب نکرده، بلکه حالا یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان کشور پای شکایت به میان آورده است.
صفحه خبر بالای تصاویر