کد خبر: ۴۲۷۶۵
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۱

کارگران و مصائب «اصلاح عناوین شغلی»

بار‌ها برای کارگران پیش آمده است که عناوین شغلی و دستمزد آن‌ها در بیمه مغایرت با واقعیت دارد. این مسئله آغاز دردسر جدید برای کارگران است.
کارگران و مصائب «اصلاح عناوین شغلی»

مخاطب۲۴- دستمزد کارگران- یکی از مشکلات کارگران همواره در لیست‌های بیمه و عناوین شغلی آن‌ها است. بار‌ها پیش آمده است که برخی از کارفرمایان سودجو میزان دستمزد افراد را در لیست بیمه کمتر و عنوان شغلی را درست وارد نمی‌کنند. این موضوع هنگام بازنشستگی مشکلاتی را برای کارگران ایجاد می‌کند,، اما اخیراً با ارسال پیامک از سوی سازمان تامین اجتماعی، کارگران در کوتاه‌ترین زمان از این مغایرت‌ها مطلع می‌شوند و برای اصلاح آن می‌توانند اقدام کنند.

این موضوع برای کارگران سخت و زیان آور اهمیت بیشتری دارد، ارسال عنوان شغلی اشتباه، قبل از هر چیز خطای کارفرماست و بعد از آن، دردسری است که از بخشنامه‌ها و کدگذاری‌های سرگیجه‌آور سازمان تامین اجتماعی بیرون آمده است؛ در این میان، آنکه تقصیری ندارد و نباید تاوان بدهد، خود کارگر است، که تمام مشکلات در این مسیر گرفتار کارگر می‌شود.

مهمترین جمله‌ای که کارگران سخت و زیان آور هنگام مراجعه به سازمان تأمین اجتماعی برای اقدام به بازنشستگی با آن روبرو می‌شود این است که «ببخشید تا عنوان شغلی شما اصلاح نشود و هزینه‌ی این اصلاحات را کارفرمایتان نپردازد، نمی‌توانید بازنشست شوید.».

بیشتر بخوانید

پرداخت ۴ درصد مشاغل سخت و زیان آور معمولاٌ از سوی کارفرمایان انجام نمی‌شود. از سوی دیگر برخی بخشنامه‌های تأمین اجتماعی در این مسیر به مشکلات افزوده می‌شود، مانند بخشنامه اخیر سازمان تامین اجتماعی (بخشنامه ۱۷۷۷) برمی‌گردد، چند عنوان شغلی را که قبل از سال ۱۳۹۰ کدینگ مشخص نداشته‌اند، نیازمند اصلاح دانسته؛ این اصلاحات برای کارفرما هزینه دارد و بازهم تمایلی برای پرداخت نیست. در این میان کارگران هستند باید با گذراندن وقت و صف‌های طویل در سازمان تأمین اجتماعی امید به اصلاح داشته باشند و از سوی دیگر به کارفرما التماس کنند شاید مشکلات آن‌ها حل شود و بتوانند بازنشسته شوند. کارگر از همه جا بی خبر مجبور است به خاطر اشتباه کارفرما به سختی بیفتاد.

هادی جعفری، کارشناس تأمین اجتماعی می‌گوید: در صورتی که عنوان شغلی با شغل واقعی وی تفاوت داشته باشد فرد می‌تواند اعتراض خود را ثبت کند و تامین اجتماعی نیز با ارسال بازرس نسبت به تصحیح عنوان شغلی اقدام می‌کند.

وی گفت: اقدام جدیدی که سازمان تامین اجتماعی شروع کرده، ارسال پیامک کارکرد بیمه ماه قبل به بیمه شده است. این اقدام جهت اطلاع بیمه شده از عنوان شغلی و میزان دستمزد فرد است که در صورت مغایرت اعتراض کند.

جعفری بیان کرد: در صورتی که عنوان شغلی با شغل واقعی وی تفاوت داشته باشد فرد می‌تواند اعتراض خود را ثبت کند و تامین اجتماعی نیز با ارسال بازرس نسبت به تصحیح عنوان شغلی اقدام می‌کند.

جعفری اضافه کرد: در صورتی که میزان دستمزد در بیمه کمتر از حقوق واقعی دریافت شده کارگر باشد نیز می‌توان اعتراض کرد، چرا که مبنای پرداخت تعهدات بیمه‌ای نظیر بازنشستگی و دوران استراحت پزشکی و بیکاری و ازکار افتادگی و فوت و موارد دیگر دستمزد اعلامی در لیست بیمه است و نه دستمزد واقعی فرد.

وی عنوان کرد: در صورتی که میزان دستمزد پیامک شده از میزان دستمزد واقعی فرد مغایر باشد و عنوان شغلی خاصی هم درج شده باشد، احتمالی که وجود دارد این است که بیمه شده در کارگاهی مشغول به کار است که دارای دستمزد مقطوع است که با پرسش از نزدیک‌ترین شعبه تامین اجتماعی می‌توان اطمینان حاصل کرد.

کارشناس تامین اجتماعی گفت: کارفرما می‌تواند در چارچوب قانون کار بین سقف و کف دستمزد اعلامی هر سال با کارگرش توافق کند، ولی در حالتی که کارگاه دارای دستمزد مقطوع است، کارفرما برای پرداخت حق بیمه بایستی از جدول مشاغل دارای دستمزد مقطوع اعلامی از طرف سازمان تامین اجتماعی تبعیت کند؛ که دارای دستمزد و مشاغل مشخصی است.

برچسب ها: دستمزد کارگران
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
بیانیه باشگاه پرسپولیس پس از شکست‌های اخیر بیانیه باشگاه پرسپولیس پس از شکست‌های اخیر
هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس در بیانیه‌ای ، مدیرعامل خود را مامور بررسی علل نتایج کرده و به او اختیار هرگونه تصمیمی را داده است. البته که حدادی از چنین اختیاری برخوردار است اما اشاره به آن کمی مشکوک و سوال برانگیز است
مرحله دوم سه‌نرخی شدن بنزین مرحله دوم سه‌نرخی شدن بنزین
به گفته شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، در مرحله دوم اجرای مصوبه سه‌نرخی شدن بنزین، مالکان چند خودرویی باید تا ۲۷ بهمن ۱۴۰۴ خودروی مشمول دریافت سهمیه را در سامانه معرفی کنند.
فیلم| تمرینات سخت نظامی ملکه هلند فیلم| تمرینات سخت نظامی ملکه هلند
ملکه ماکسیما، همسر آرژانتینی‌تبار پادشاه ویلم-الکساندر، در ۵۴ سالگی آموزش نظامی را آغاز کرده تا به‌عنوان عضو ذخیره ارتش هلند فعالیت کند.
نسل جدید قایق‌های تهاجمی ایران، چرا ناوهای آمریکا از «زنبورهای سرخ» می‌ترسند؟ نسل جدید قایق‌های تهاجمی ایران، چرا ناوهای آمریکا از «زنبورهای سرخ» می‌ترسند؟
شناورهای تندرو ایرانی موسوم به «زنبورهای سرخ» با تاکتیک ازدحامی خود معادلات نبرد دریایی در خلیج فارس را تغییر داده و ناوهای آمریکا را غافلگیر کرده‌اند
رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند
قالیباف در جريان بررسی بودجه ۱۴۰۵ با تأکید بر اینکه حقوق‌ها میتواند ۲ بار در سال افزایش پیدا کند؛ گفت: مالیات حقوق بگیران زیر ۴۰ میلیون تومان از سال آینده صفر خواهد شد و بخش عمده کارمندان و کارگران مشمول کالابرگ می‌شوند. مالیات بر ارزش افزوده قشر ضعیف می تواند صفر شود
آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو
طبق وعده ایران‌خودرو در این مرحله از فروش هر متقاضی که زودتر مراحل ثبت‌نام را انجام دهد، بدون قرعه‌کشی صاحب خودرو می‌شود.
تیم اماراتی برای بازیکن جوان پرسپولیس پیشنهاد داد تیم اماراتی برای بازیکن جوان پرسپولیس پیشنهاد داد
تیم شارجه در ادامه مسیر جذب بازیکنان ایرانی، به دنبال آن است تا یعقوب براجعه را به عضویت تیم خود در بیاورد.
برگزیده
بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی در خصوص پیش بینی غلط بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی در خصوص پیش بینی غلط
تصاویر لحظات بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی بخش خبر صدا و سیما مجری تلویزیون گفت: آقای سرکرده پیش‌بینی شما درمورد بارش‌های هفتۀ گذشته درست از آب درنیامد.
موتورسواری بانوان آزاد شد! موتورسواری بانوان آزاد شد!
معاون امور خانواده و زنان ریاست‌جمهوری از نهایی شدن موضوع صدور گواهینامه موتورسواری برای زنان خبر داد.
فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر
رئیس بیمارستان فارابی درباره مجروحان حوادث اخیر گفت: در مجموع، حدود ۱۰۰۰ بیمار مراجعه کرده‌اند که پارگی چشم داشتند و نیازمند عمل اورژانسی بودند. این آمار به جز پارگی پلک و بیمارانی است که در حال حاضر به عمل جراحی نیاز ندارند.
صفحه خبر بالای تصاویر