کد خبر: ۴۲۶۶۰
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۰

ایجاد محافظت در برابر ویروس‌ها با تکرار واکسن کووید

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که واکسن‌های قدرتمند کووید می‌توانند سیستم ایمنی افراد را برای مبارزه نه تنها با انواع کووید در آینده، بلکه با انواع دیگر کروناویروس‌ها نیز مصون کنند.
ایجاد محافظت در برابر ویروس‌ها با تکرار واکسن کووید

مخاطب ۲۴- محققان گزارش دادند افرادی که مکرراً برای کووید واکسینه شده اند آنتی بادی‌هایی تولید می‌کنند که قادر به خنثی کردن نه تنها انواع کووید، بلکه حتی برخی از کروناویروس‌های دوردست هم است.

محققان نتیجه گرفتند که به نظر می‌رسد واکسیناسیون دوره‌ای مجدد برای کووید ممکن است باعث شود افراد به تدریج ذخیره‌ای از آنتی بادی‌ها را ایجاد کنند که از آن‌ها در برابر انواع ویروس‌های کرونا محافظت می‌کند.

دکتر «مایکل دایموند»، محقق ارشد و استاد پزشکی دانشگاه واشنگتن، توضیح داد: «اولین واکسنی که یک فرد دریافت می‌کند، یک پاسخ ایمنی اولیه قوی را ایجاد می‌کند که پاسخ‌ها به عفونت و واکسیناسیون بعدی را شکل می‌دهد، اثری که به عنوان چاپ شناخته می‌شود.»

دایموند در بیانیه خبری دانشگاه افزود: «در اصل، چاپ می‌تواند مثبت، منفی یا خنثی باشد. در این مورد، ما شاهد تأثیرگذاری قوی هستیم که مثبت است، زیرا با توسعه آنتی‌بادی‌های خنثی‌کننده واکنش متقاطع با وسعت فعالیت قابل توجه همراه است.»

اولین واکسیناسیون باعث رشد سلول‌های ایمنی حافظه می‌شود. به گفته محققان، دومین واکسیناسیون مشابه آن سلول‌های حافظه را دوباره فعال می‌کند، که سپس بر پاسخ ایمنی به ضربه دوم تسلط پیدا کرده و آن را شکل می‌دهند.

در مورد واکسن آنفلوانزا، چاپ کردن اثرات منفی دارد و سلول‌های حافظه آنتی‌بادی‌های جدیدی را که توسط جدیدترین واکسن تولید می‌شوند را از بین می‌برند. در نتیجه، افراد آنتی‌بادی‌های کمتری علیه سویه‌های موجود در واکسن جدید تولید می‌کنند.

اما محققان دریافتند که چاپ کردن در واقع با واکسن کووید به خوبی کار می‌کند.

برای ارزیابی وسعت آنتی بادی‌های افراد، محققان آن‌ها را در آزمایشگاه در برابر پانلی از ویروس‌های کرونا آزمایش کردند. این‌ها شامل دو سویه اومیکرون، و همچنین کروناویروس‌های SARS-۱ و MERS و یک کروناویروس دیگر از گونه‌ای مورچه‌خوار فلس‌دار بود.

محققان دریافتند آنتی‌بادی‌ها تمام ویروس‌ها و همچنین مرس را که از شاخه‌های متفاوتی از شجره‌نامه کروناویروس نسبت به بقیه است، از بین می‌برند.

آزمایش‌های بیشتر نشان داد که این آنتی‌بادی‌ها به دلیل ترکیب واکسن‌های اصلی و نوع آن بسیار قدرتمند و انعطاف‌پذیر هستند.

افرادی که فقط واکسن‌های اصلی کووید را دریافت کرده‌اند، تنها محافظت ضعیفی در برابر سایر کروناویروس‌ها داشتند، اما پس از ریافت دوز تقویت‌کننده دوران اومیکرون، حتی آن‌ها نیز آنتی‌بادی‌های بهتری داشتند.

این یافته نشان می‌دهد که واکسیناسیون منظم با واکسن‌های به‌روز شده کووید، ابزار‌هایی را در اختیار افراد قرار می‌دهد تا با سویه‌های جدید و همچنین سایر کروناویروس‌های مرتبط مبارزه کنند.

برچسب ها: کروناویروس
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
ببینید: برگزاری انتخابات شورای شهر تهران به شکل تناسبی + توضیحات وزیر کشور ببینید: برگزاری انتخابات شورای شهر تهران به شکل تناسبی + توضیحات وزیر کشور
اسکندر مومنی، وزیر کشور، با تشریح جزئیات برگزاری انتخابات شورای شهر تهران به شیوه تناسبی، گفت: «در نظام تناسبی، تشکل‌ها و احزاب به نسبت آرایی که به دست می‌آورند، کرسی‌های شورا را تصاحب می‌کنند. برای مثال، اگر حزبی ۴۰ درصد آرا را کسب کند، ۴۰ درصد کرسی‌ها به آن اختصاص خواهد یافت.»
نه‌ی بله به مخاطب؛ بله به حذف یک رسانه نه‌ی بله به مخاطب؛ بله به حذف یک رسانه
هفته گذشته اپلیکشن بله بدون هرگونه اخطار قبلی اقدام به حذف کانال پایگاه خبری مخاطب۲۴ از روی پیام رسان بله اقدام نمود، این تصمیم، علاوه بر ایجاد پرسش‌ها و ابهامات جدی برای افکار عمومی، با ادعای همیشگی این پلتفرم‌ها درباره حمایت از رسانه‌های ایرانی در تضاد آشکار قرار دارد.
فیلمبرداری آخرین اثر اصغر فرهادی به پایان رسید فیلمبرداری آخرین اثر اصغر فرهادی به پایان رسید
فیلم‌برداری دهمین اثر اصغر فرهادی با عنوان «داستان‌های موازی» در پاریس به پایان رسید.
فوری| فیلم درگیری یک مرد و خلع سلاح یکی از مهاجمین حمله تروریستی سیدنی فوری| فیلم درگیری یک مرد و خلع سلاح یکی از مهاجمین حمله تروریستی سیدنی
در تصاویر منتشر شده از این واقعه مردی دیده می‌شود که یکی از مهاجمان را خلع سلاح می‌کند. مقامات استرالیا از او بعنوان «قهرمان» یاد کرده‌اند.
نخستین تصویر بهنام تشکر در «کارآگاه علوی۳» رونمایی شد نخستین تصویر بهنام تشکر در «کارآگاه علوی۳» رونمایی شد
همزمان با ادامه فیلمبرداری فصل سوم مجموعه تلویزیونی «کارآگاه علوی» در شهرک سینمایی غزالی، نخستین تصویر بهنام تشکر در نقش کارآگاه علوی رونمایی شد؛ مجموعه‌ای اپیزودیک با قصه‌های جنایی–معمایی در بستر تاریخی که برای پخش در سال ۱۴۰۵ آماده می‌شود.
عکسی از نیکی کریمی به روایت عباس کیارستمی؛ لبنان ۱۳۸۹ عکسی از نیکی کریمی به روایت عباس کیارستمی؛ لبنان ۱۳۸۹
عکسی کمتر دیده‌شده از نیکی کریمی که در سال ۱۳۸۹ توسط عباس کیارستمی در لبنان ثبت شده، بار دیگر پیوند عمیق سینما، نگاه و سکوت را به یاد می‌آورد.
برگزیده
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
صفحه خبر بالای تصاویر