کد خبر: ۴۲۳۵۷
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۵

سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری

در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما محمدرضا نوروزی جراح کلیه و مجاری ادراری و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری به بحث و گفتگو پرداخت.
سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری

مخاطب۲۴- کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که رایج‌ترین سنگ‌های کلیه از چه نوعی هستند و چگونه به وجود می‌آیند، گفت: سنگ کلیه شایع‌ترین بیماری دستگاه ادراری است، هسته سنگ‌ها معمولاً از مواد معدنی به خصوص کلسیم و ترکیب آن‌ها با اگزالات و دیگر مواد است.

وی در پاسخ به این سؤال که علت سنگ سازی در کلیه‌ها چیست، گفت: علت اصلی سنگ سازی در افراد و حتی علت سنگ سازی تنها در یک کلیه فرد، هنوز مشخص نیست، اما آنچه مسلم است: ترکیب مواد معدنی بخصوص کلسیم با اگزالات و کلسیم با فسفات، کریستال‌هایی تولید می‌کنند که هسته اولیه سنگ‌ها را تشکیل می‌دهند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: کریستال‌های تولید شده، در مسیر دفع مواد زائد از بدن (ادرار، مدفوع وتعریق) خارج میشوند، در صورتی که این مواد دفعی غلظت زیادی داشته باشند، اشباع می‌شوند، درنتیجه کریستال‌هایی ایجاد شده به هم متصل و بزرگتر میشوند و ایجاد سنگ می‌کنند.

بیشتر بخوانید

وی به افرادی که کلیه‌های سنگ ساز دارند، توصیه کرد: مایعات بیشتری مصرف کنند، زیرا حجم مایعات بیشتر باعث می‌شود (قبل از اتصال این مواد به یکدیگر و تولید سنگ) این مواد از بدن خارج شوند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر این نکته که «نمک مهمترین عامل ایجاد سنگ‌های ادراری است» به افرادی که کلیه سنگ ساز دارند، توصیه کرد: در مصرف نمک محدودیت جدی داشته باشند.

وی یادآور شد: هرگز افراد را از خوردن شیر و لبنیات منع نمی‌کنیم، زیرا بدن توانایی ایجاد برقراری تعادل در مصرف آن‌ها را دارد. وی افزود: اگر میزان کلسیم در خون کاهش یابد بدن برای برطرف کردن نیاز خود، از کلسیم استخوان‌ها استفاده می‌کند که باعث پوکی استخوان می‌شود، بنابراین در رژیم غذایی افراد دارای کلیه سنگ ساز، حتما باید مواد غذایی حاوی کلسیم، بخصوص انواع لبنیات، وجود داشته باشد.

این متخصص اورولوژی ادامه داد: سنگ‌ها معمولاً با حرکت در مسیر مجاری ادراری، درد‌های شدیدی ایجاد می‌کنند، این درد‌ها معمولاً کولیکی هستند و بسته به میزان انسدادی که در مسیر ایجاد می‌کنند، شدت متفاوتی خواهند داشت. درد معمولاً در پهلو‌ها احساس می‌شود و با حرکت به سمت مجرای خروج ادرار، این درد‌ها به ناحیه تناسلی منتقل می‌شود.

نوروزی در آخر یادآور شد: اندازه سنگ‌ها در دفع آن‌ها تاثیرگذار است، زیرا قطر لوله‌های ادراری بسیار کوچک است و در صورت بزرگ بودن قطر سنگ، نیاز به انجام سنگ شکنی خواهد بود.

برچسب ها: سنگ کلیه
captcha
پربحث ترین ها
پرطرفدارترین ها
اخبار داغ
راه حل وزیر ارتباطات درباره اختلالات جی‌پی‌اس راه حل وزیر ارتباطات درباره اختلالات جی‌پی‌اس
سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، درباره اختلالات جی‌پی‌اس گفت: گزارشی را آماده کرده‌ایم، چون فقط حوزه ارتباطات متاثر از اختلالات جی‌پی‌اس نیست، در حوزه صنعت هوانوردی با این چالش به‌صورت جدی مواجه هستیم. اختلالات جی‌پی‌اس را احصا کرده‌ایم و به شورای عالی امنیت ملی منعکس کرده‌ایم و این موضوع در دستورکار قرار گرفته است
پاسخ مربی مشهور به پیشنهاد استقلال: من پرسپولیسی هستم! پاسخ مربی مشهور به پیشنهاد استقلال: من پرسپولیسی هستم!
سرمربی پیشین تیم فوتبال پرسپولیس پیشنهاد رقیب دیرینه این تیم را نپذیرفت.
پایان کار ساپینتو در استقلال، توافق انجام شد! پایان کار ساپینتو در استقلال، توافق انجام شد!
همان‌طور که طی ساعات گذشته و پس از حذف استقلال از لیگ قهرمانان آسیا شایعاتی پیرامون آینده ریکاردو ساپینتو منتشر شده بود، اکنون از این باشگاه خبر می‌رسد که سرانجام مدیران برای برکناری سرمربی پرتغالی به اجماع رسیده‌اند و او قرار است از سمت خود کنار گذاشته شود
نقش زیردریایی‌ کلاس غدیر ایران در جنگ احتمالی نقش زیردریایی‌ کلاس غدیر ایران در جنگ احتمالی
وقتی روی سطح آب بازیگران با عرشه های بزرگ و دید مستقیم و پرچم های افراشته حضور دارند ،در لایه‌ای پایین‌تر از سطح آب، جایی که نه پرچمی برافراشته است و نه نمایش قدرتی در کار، بازی دیگری در جریان است.
حادثه برای هواپیمای آموزشی اف۴ در همدان +عکس خلبان حادثه برای هواپیمای آموزشی اف۴ در همدان +عکس خلبان
یک فروند هواپیمای نیروی هوایی ارتش در حین اجرای ماموریت آموزشی شبانه در استان همدان دچار سانحه شد و یکی ازخلبانان این هواپیما به درجه رفیع شهادت نائل آمد و دیگر خلبان این هواپیما سالم است
فیلم+ بسته شدن تنگه هرمز برای چند ساعت فیلم+ بسته شدن تنگه هرمز برای چند ساعت
بسته شدن تنگه هرمز، فرمانده نیروی دریایی سپاه، امروز در رزمایش کنترل هوشمند تنگۀ هرمز برای رعایت اصول ایمنی و کشتی رانی، بخش‌هایی از تنگۀ هرمز برای چند ساعت بسته می‌شود.
ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان
معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور بخشنامه ساعات آغاز به کار ادارات در ماه مبارک رمضان را ابلاغ کرد.
برگزیده
باد شدید و گردوخاک در راه تهران! باد شدید و گردوخاک در راه تهران!
اداره‌کل هواشناسی استان تهران با صدور هشدار زردرنگ از افزایش وزش باد خبر داد. بر اساس این هشدار، وزش باد نسبتا شدید تا شدید در بعضی ساعت‌ها در نیمه شمالی و وزش باد شدید تا خیلی شدید و گاهی با گردوخاک در نیمه‌جنوبی و مناطق مرکزی از اوایل وقت جمعه تا عصر این روز (اول اسفند) پیش‌بینی می‌شود.
فردا پنجشنبه ۳۰ بهمن یکم ماه رمضان است فردا پنجشنبه ۳۰ بهمن یکم ماه رمضان است
ستاد استهلال دفتر رهبر انقلاب: هلال ماه رمضان رؤیت شد، فردا پنج‌شنبه ۳۰ بهمن، اول ماه مبارک رمضان است
سقف پاداش پایان خدمت بازنشستگان مشخص شد سقف پاداش پایان خدمت بازنشستگان مشخص شد
نمایندگان مجلس در جلسه علنی صبح امروز (دوشنبه ۲۷ بهمن ماه) مجلس و در جریان بررسی ردیف ۱ الزامات مصارف لایحه بودجه ۱۴۰۵ مربوط به حقوق و مزایای کلیه دستگاه، مصوباتی داشتند.