کد خبر: ۴۲۱۹۶
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۵

پلیس باید"لباس‌های نامتعارف"در مغازه‌ها را جمع‌آوری کند؟

از آنجایی که کنترل و نظارت اماکن عمومی واحدهای صنفی و شرکت‌های خصوصی در راستای ایجاد نظم و امنیت جامعه و همچنین پیشگیری از جرائم و تخلفات صنفی و آشنائی آنان با حقوق شهروندی از اهمیت و ویژگی های خاصی برخوردار است، نظارت بر اماکن عمومی برابر قانون بر عهده "فراجا" گذاشته شده است.
پلیس باید لباس‌های نامتعارف در مغازه‌ها را جمع‌آوری کند؟

مخاطب ۲۴- پلیس نیز بر مبنای قانون برای انجام وظیفه مذکور "اداره نظارت بر اماکن عمومی" را که یکی از مجموعه‌های پلیس اطلاعات و امنیت عمومی فراجا است را در ساختار خود پیش‌بینی کرده است که وظیفه نظارت و بازرسی و کنترل بر اماکن عمومی را برابر قوانین و مقررات بر عهده می‌گیرد.

به منظور آشنایی بیشتر با این پلیس به سراغ سردار علی نوروزی؛ رئیس پلیس نظارت بر اماکن عمومی فراجا رفتیم و با این مقام انتظامی به گفتگو نشستیم:
پلیس اماکن از چه زمانی ایجاد شده است؟

پلیس نظارت بر اماکن از زمان پیدایش پلیس در کشور تشکیل شد و در قالب‌های مختلف فعالیت می‌کرده است؛ این پلیس برابر ماده ۴ قانون فراجا بند ۱۴ بر تمامی امکنه‌های عمومی نظارت دارد.

وظیفه اصلی پلیس نظارت بر اماکن عمومی به صورت مشخص چسیت؟

همان طور که از اسم پلیس نظارت بر اماکن عمومی مشخص است، این پلیس بر تمامی امکنه‌هایی که عمومی محسوب می‌شوند همانند هتل‌ها، واحد‌های صنفی، تالارها، خانه مسافر، سالن اجتماعات، سالن همایش، مراکز تولیدی و .. (چه خصوصی و چه عمومی) نظارت دارد.

پلیس اماکن بر چه واحد‌هایی نظارت دارد؟

در واقع پلیس نظارت بر اماکن عمومی وظیفه "آشکار‌سازی" دارد؛ گرچه قانون وظیفه شناسایی واحد‌های صنفی یا هر کسب و کار غیرمجاز دیگر را بر عهده "تشکل‌های صنفی" گذاشته است، اما پلیس نظارت بر اماکن عمومی بر اساس وظایفی که دارد بر تمامی کسب و کار‌ها این نظارت را انجام می‌دهد.
تسنیم: نظارت پلیس بر واحد‌ها به چه صورت است؟

پلیس بر اساس ضوابط دو نوع نظارت "پیشین" و "پسین" دارد؛ نظارت پیشین مربوط به صنوفی است که تاییده‌های لازم را برای کسب و کارشان گرفته‌اند و نظارت پسین مربوط به تمامی کسب و کار‌ها می‌شود.

آیا پلیس اماکن بر کسب‌وکار‌های مجازی هم نظارت می‌کند؟

بله؛ نظارت پلیس اماکن در فضای مجازی دو نوع است؛ یک نظارت بر کسب و کار‌های اینترنتی و دو نظارت بر تبلیغات کسب و کار‌ها در فضای مجازی؛ برخی از کسب و کار‌ها هستند که به صورت حقیقی در حال فعالیت هستند و مجوز دارند و از فضای مجازی برای تبلیغات محصولاتشان استفاده می‌کنند که پلیس در اینجا جدا از نظارت محل کسب به تبلیغات‌های فضای مجازی این کسب و کار‌ها هم نظارت دارد.

همچنین برخی از کسب و کار‌ها ذاتاً مجازی و اینترنتی هستند که پلیس اماکن در اینجا هم به خود این کسب و کار‌ها و محصولاتی که به فروش می‌رسانند، نظارت دارد.
آیا پلیس اماکن به محصولی که در مغازه‌ها هم به فروش می‌رسد نظارتی دارد؟

بله؛ قانونگذار در بحث نظارت بر واحد‌های فعال صنفی که به مردم خدمات می‌دهند مشخص شده کرده است که پلیس بر اساس این قانون باید بر محصولات این مغازه‌ها نظارت کند.

پس چرا در برخی از مغازه‌ها شاهد فروش "پوشاک نامتعارف" و خلاف عرف جامعه هستیم؟

در رابطه با پوشاک چند مشکل اساسی وجود دارد که البته بار‌ها هم اعلام کردیم تا افرادی که متولیان امر هستند این موضوع را پیگیری کنند؛ متولیان پوشاک در ایران متعدد است و گفتمان واحد در این زمینه وجود ندارد.

به عنوان مثال برای پوشاک یک تشکل بزرگ مثل اتحادیه پوشاک وجود دارد و قانون برای این اتحادیه یک وظایفی تعیین کرده است، اما مشاهده می‌کنیم که در کنار این اتحادیه، یک انجمن دیگر به اسم تولیدکنندگان، یک انجمن صادرکنندگان، یک اتحادیه کش‌بافان و ... که در مجموع ۷ تشکل یا کانون می‌شود هم فعال هستند و در این حوزه صاحب نظرند.

در نتیجه وقتی بازیگران متعدد می‌شود یک گفتمان واحد برای نظارت بر این لباس وجود ندارد و چندگانگی به وجود می‌آید! برخی از فعالان در این صنف هم با استفاده از همین خلاها، تولیداتی را انجام می‌دهند که در کف بازار مشاهده می‌کنیم.
تسنیم: چرا پوشاک و لباس‌های نامتعارف در مغازه‌ها را پلیس جمع‌آوری نمی‌کند؟

پلیس نظارت بر اماکن عمومی مسوولیت دارد کالایی که قاچاق، غیراستاندارد و نامتعارف است را جمع آوری کند، اما باز در قانونی می‌بینم که قانونگذار گفته است در صورت مشاهده توزیع لباس‌های نامتعارف در مغازه‌ها یا حتی اصلاح ویترین‌ها پلیس به عنوان پشتیبان عمل کند.

یعنی در ابتدا صنف و اتحادیه مربوطه باید به آن واحد صنفی متخلف تذکر دهند و از او بخواهند تا طبق قانون عمل کند. اگر مغازه به اخطار صنف مربوطه تمکین نکرد در آنجا صنف به پلیس موضوع را اطلاع داده و از پلیس می‌خواهد تا به موضوع ورود کند!

یعنی پلیس نظارت بر اماکن عمومی طبق قانونی نمی‌تواند مستقیم و یکباره با صنوف متخلف برخورد کند مگر آنکه آن تخلف "دربرگیری بسیاری داشته باشد" و نیاز باشد تا پلیس به صورت مستقیم به آن ورود کند؛ در واقع پلیس اماکن سرریز کوتاهی دستگاه‌ها و تشکل‌ها را باید جواب دهد.

آیا پلیس اماکن بر تبلیغات اصناف هم نظارت دارد؟

بله؛ تمامی تبلیغات اصناف چه در فضای مجازی و چه در فضای حقیقی رصد می‌شود؛ به عنوان مثال یک شرکت تبلیغات زیرزمینی شناسایی شده است که تبلیغات نامتعارف برای برخی از صنوف تولید کرده است که پلیس آن‌ها را شناسایی و با آن‌ها برخورد لازم را انجام داده است.

برچسب ها: اصناف
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
همسر رضا شکاری بعد از پیوستن همسرش به پرسپولیس چه استوری منتشر کرد؟ همسر رضا شکاری بعد از پیوستن همسرش به پرسپولیس چه استوری منتشر کرد؟
همسر رضا شکاری، بازیکن سابق سپاهان که شب گذشته به پرسپولیس پیوست، با انتشار یک استوری به حمله هواداران سپاهان به پیجش واکنش نشان داد.
شرط‌های رونالدو برای ماندن در النصر تمامی ندارد؟ شرط جدید دارم برای ماندن! شرط‌های رونالدو برای ماندن در النصر تمامی ندارد؟ شرط جدید دارم برای ماندن!
مهمترین شرط‌ کریستیانو رونالدو برای ماندن در النصر اخراج سرمربی ایتالیایی است. CR7 از سران النصر خواسته است که نه‌تنها پیولی را اخراج کنند، بلکه یک تیم قدرتمند را برای فصل تشکیل دهند.
خانواده دانشجوی دانشگاه تهران چه درخواستی از دولت دارند؟ خانواده دانشجوی دانشگاه تهران چه درخواستی از دولت دارند؟
به امید اینکه اجرای حکم قصاص درس عبرتی برای باقی مجرمان باشد و این اتفاق برای خانواده دیگری رخ ندهد. این مجرمان، افرادی نبودند که قابل ترحم و بخشش باشند. طبق گفته خودشان آنها طی دو ماه قبل از این اتفاق بالای ۳۰ فقره سرقت کرده و در سرقت‌هایشان از چاقو و قمه استفاده کرده‌اند.»
روایت بذر پاش از پیکر به جا مانده رییسی! روایت بذر پاش از پیکر به جا مانده رییسی!
پس از محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد دولت شهید رئیسی، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی دولت شهید رئیسی نیز گفت بخش‌هایی از پیکر شهید رئیسی در محل حادثه باقی مانده است.
دلیل احضار صادق زیباکلام به دادگاه انقلاب چه بود؟ دلیل احضار صادق زیباکلام به دادگاه انقلاب چه بود؟
در ابلاغیه قضایی صادر شده برای این استاد دانشگاه آمده است که او باید ساعت ۹:۱۵ روز ۲۹ اردیبهشت برای رسیدگی به شکایت مبنی بر نشر اکاذیب (اقدام رسانه‌ای و تبلیغی در جهت تائید رژیم صهیونیستی) در این شعبه دادگاه انقلاب تهران حاضر شود.
سرطان پروستات چه کسی برای ترامپ مهم شد؟ سرطان پروستات چه کسی برای ترامپ مهم شد؟
پس از مشخص شدن ابتلای «جو بایدن» رئیس جمهور سابق آمریکا به سرطان پروستات، جمعی از قانونگذاران جمهوری خواه و دموکرات برای او آرزوی بهبودی کردند و ترامپ در پیامی برای او و خانواده‌اش آرزوی سلامتی داشت.
دوستی با هوش مصنوعی برای پیشرفت در شغل تان دوستی با هوش مصنوعی برای پیشرفت در شغل تان
هوش مصنوعی همه‌کاره، در حال بلعیدن فرصت‌های شغلی، درآمد و حتی هویت ماست. اگر همین امروز ابزارهایش را یاد نگیرید، فردا ممکن است زیر دستانش کار کنید!
برگزیده
خانواده دانشجوی دانشگاه تهران چه درخواستی از دولت دارند؟ خانواده دانشجوی دانشگاه تهران چه درخواستی از دولت دارند؟
به امید اینکه اجرای حکم قصاص درس عبرتی برای باقی مجرمان باشد و این اتفاق برای خانواده دیگری رخ ندهد. این مجرمان، افرادی نبودند که قابل ترحم و بخشش باشند. طبق گفته خودشان آنها طی دو ماه قبل از این اتفاق بالای ۳۰ فقره سرقت کرده و در سرقت‌هایشان از چاقو و قمه استفاده کرده‌اند.»
دوستی با هوش مصنوعی برای پیشرفت در شغل تان دوستی با هوش مصنوعی برای پیشرفت در شغل تان
هوش مصنوعی همه‌کاره، در حال بلعیدن فرصت‌های شغلی، درآمد و حتی هویت ماست. اگر همین امروز ابزارهایش را یاد نگیرید، فردا ممکن است زیر دستانش کار کنید!
دختر خوب مناسب ازدواج چه ویژگی‌هایی دارد؟ دختر خوب مناسب ازدواج چه ویژگی‌هایی دارد؟
در واقع ممکن است برای کسی که در یک خانواده مذهبی به دنیا آمده، مهم‌ترین ویژگی مورد نظر، پوشش و حجاب کامل باشد، امکان دارد برای کسی که در یک خانواده ثروتمند به دنیا آمده مهم‌ترین ویژگی یک دختر خوب، این باشد که او بتواند مستقل بوده و درآمد داشته باشد یا اصلاً دختر خوب برای رابطه از نظر یک فرد دیگر، کسی است که کم‌توقع باشد.
صفحه خبر بالای تصاویر