کد خبر: ۴۲۱۰۶
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۷

مغز خاطرات عجیب را بیشتر به یاد می‌آورد

پژوهش جدید دانشمندان «دانشگاه ییل» نشان می‌دهد که هرچه خاطرات عجیب‌تر و دور از ذهن باشند، مغز تمایل بیشتری به یادآوری آن‌ها دارد.
مغز خاطرات عجیب را بیشتر به یاد می‌آورد

مخاطب ۲۴- مغز انسان از میان سیل تجربیات، مواردی را برای ایجاد خاطرات جدا می‌کند. چرا در این سیل اطلاعات حسی، برخی از تجربیات به یاد می‌مانند، اما بیشتر آن‌ها توسط مغز دور ریخته می‌شوند؟
یک مدل محاسباتی و مطالعه رفتاری که توسط دانشمندان «دانشگاه ییل» (Yale University) توسعه یافته است، سرنخ جدیدی را برای این پرسش قدیمی ارائه می‌دهد. «ایلکر ییلدیریم» (Ilker Yildirim) دانشیار روانشناسی دانشگاه ییل و پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: ذهن چیز‌هایی را که نمی‌تواند به خوبی توضیح دهد، در اولویت می‌گذارد. اگر یک صحنه قابل پیش‌بینی باشد و تعجب‌آور نباشد، ممکن است نادیده گرفته شود.

به عنوان مثال، ممکن است یک شخص برای مدت کوتاهی با دیدن شیر آتش‌نشانی در یک محیط طبیعی دورافتاده گیج شود و تفسیر تصویر را دشوار و در نتیجه به‌یادماندنی‌تر کند. ییلدیریم ادامه داد: پژوهش ما این پرسش را بررسی کرد که کدام اطلاعات بصری به واسطه جفت شدن یک مدل محاسباتی از پیچیدگی صحنه با یک مطالعه رفتاری به‌یادماندنی می‌شوند. ییلدریم و «جان لافرتی» (John Lafferty) استاد آمار و علوم داده دانشگاه ییل، یک مدل محاسباتی ایجاد کردند که به دو مرحله در شکل‌گیری حافظه می‌پردازد. این مراحل، فشرده‌سازی سیگنال‌های بصری و بازسازی آن‌ها هستند.
براساس این مدل، آن‌ها یک مجموعه از آزمایش‌ها را طراحی کردند. در آن آزمایش‌ها، دنباله‌ای از تصاویر طبیعی به سرعت به شرکت‌کنندگان نشان داده شدند. سپس، از شرکت‌کنندگان پرسیده شد آیا تصاویر خاصی را از آن دنباله تصاویر به خاطر می‌آورند یا خیر. پژوهشگران دریافتند که هرچه بازسازی یک تصویر برای مدل محاسباتی سخت‌تر باشد، احتمال بیشتری وجود دارد که شرکت‌کنندگان تصویر را به خاطر بسپارند.

لافرتی گفت: ما از یک مدل هوش مصنوعی برای آشکار کردن روند درک صحنه‌ها توسط شرکت‌کنندگان استفاده کردیم. این درک در آینده می‌تواند به توسعه بیشتر سیستم‌های کارآمد حافظه برای هوش مصنوعی کمک کند. این پژوهش در مجله «Nature Human Behavior» به چاپ رسید.

برچسب ها: مغز
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
عارف برای نشست شانگهای وارد مسکو شد عارف برای نشست شانگهای وارد مسکو شد
محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، برای حضور در نشست نخست‌وزیران سازمان همکاری شانگهای و انجام رایزنی‌های دوجانبه، امروز وارد مسکو شد.
پادکست: مخاطب فوتبالی - قسمت ۳: اوستون اورونوف؛ انفجار یک استعداد پادکست: مخاطب فوتبالی - قسمت ۳: اوستون اورونوف؛ انفجار یک استعداد
در این قسمت از پادکست مخاطب فوتبالی به بررسی شرایط ستاره‌ی ازبکستانی تیم پرسپولیس میپردازیم.
تحلیل نظام آموزشی ایران؛ از حافظه تا مهارت تحلیل نظام آموزشی ایران؛ از حافظه تا مهارت
نظام آموزشی ایران با وجود دستاورد‌های مهم در باسوادی و گسترش پوشش تحصیلی، همچنان زیر سایه‌ی حافظه‌محوری، نابرابری آموزشی و ضعف مهارت‌آموزی گرفتار مانده و نیازمند اصلاحات بنیادین است.
تاج فیتنس جهان بر سر یک ملکه‌ی ایرانی! تاج فیتنس جهان بر سر یک ملکه‌ی ایرانی!
هانا مهرگان، ورزشکار ایرانی‌تبار ساکن کانادا، با درخشش خیره‌کننده در رقابت‌های جهانی فیتنس ۲۰۲۵ میامی، عنوان «ملکه تناسب اندام جهان» را به دست آورد.
قتل دختر جوان به دست خواستگارش قتل دختر جوان به دست خواستگارش
پرونده قتل راضیه در شهرری پس از اعتراف خواستگارش به دلیل عشق بیمارگونه و اعتیاد، بار دیگر جنجال‌برانگیز شد.
قیمت بلیت مهران مدیری از جنیفر لوپز در دبی گران‌تر بود قیمت بلیت مهران مدیری از جنیفر لوپز در دبی گران‌تر بود
بلیت‌های کنسرت مهران مدیری در دبی از ۳۹۹ تا ۱۵۰۰ درهم فروخته شد و در برخی بازه‌ها حتی از بلیت‌های جنیفر لوپز گران‌تر بود.
قتل یک زن ۱۶ ساله به دست شوهرش در عجب‌شیر قتل یک زن ۱۶ ساله به دست شوهرش در عجب‌شیر
فرمانده انتظامی عجب‌شیر از قتل یک زن ۱۶ ساله توسط همسرش خبر داد؛ قاتل در تحقیقات اولیه به انگیزه اختلافات خانوادگی اعتراف کرد.
برگزیده
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد
با انتخاب شیرین احمدنیا برای نخستین بار یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات دوره دوازدهم انجمن جامعه‌شناسی ایران، اعضای جدید هیأت مدیره و بازرسان این انجمن انتخاب شدند. همچنین در نخستین جلسه رسمی هیأت مدیره، شیرین احمدنیا به عنوان رئیس انجمن انتخاب شد.
صفحه خبر بالای تصاویر