کد خبر: ۴۲۰۶۰
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۱

سیگار کشیدن در بارداری احتمال چاقی نوزاد را افزایش می‌دهد

زنانی که در دوران بارداری سیگار می‌کشند، بیشتر در معرض خطر اضافه وزن یا چاق شدن فرزندانشان هستند و محققان اکنون فکر می‌کنند که به دلیل آن پی برده اند.
سیگار کشیدن در بارداری احتمال چاقی نوزاد را افزایش می‌دهد

مخاطب ۲۴- دانشمندان اخیراً گزارش دادند، کودکان بدنیا آمده از مادرانی که در دوران بارداری سیگار می‌کشیدند، دارای باکتری‌های روده هستند که به طور قابل‌توجهی با بچه‌هایی که مادرشان سیگار نمی‌کشد، متفاوت است.

«آنیتا کوزیرسکیج»، اپیدمیولوژیست میکروبیوم و پروفسور اطفال در دانشگاه آلبرتا در کانادا، گفت: «مدتی است که مشخص شده است زنانی که در بارداری سیگار می‌کشند، بچه‌هایی با اضافه وزن دارند.»

کوزیرسکیج در بیانیه خبری دانشگاه گفت: «ما فقط نمی‌دانستیم که چگونه این اتفاق می‌افتد. ممکن است راه‌های زیادی وجود داشته باشد، اما ما نشان دادیم که یکی از راه‌ها تغییر باکتری‌های روده در نوزاد است.»

به گفته محققان، چاقی در حال حاضر بیش از ۱۸ درصد از کودکان و نوجوانان را تحت تأثیر قرار می‌دهد، در حالی که در سال ۱۹۷۵ تنها ۴ درصد بود.

برای این مطالعه، محققان از داده‌های بیش از ۱۵۰۰ کودک که به عنوان بخشی از یک مطالعه بلندمدت رشد کودک ردیابی شده بودند، استفاده کردند.

وزن بچه‌ها در سنین ۱ و ۳ ماهگی و نمونه مدفوع در ۳ و ۱۲ ماهگی جمع آوری شد.

محققان دریافتند که خطر اضافه وزن کودک با سطوح بالاتر نوعی باکتری روده به نام Firmicutes مرتبط است و سیگار کشیدن در دوران بارداری باعث افزایش فراوانی این باکتری در روده کودک می‌شود.

کوزیرسکیج گفت که "فیرمیکوت"‌ها بخشی طبیعی از باکتری‌های روده هستند و معمولاً در تمام نوزادان مدت کوتاهی پس از تولد افزایش می‌یابند. اما افزایش این باکتری در نوزادان مادران سیگاری خیلی زود اتفاق می‌افتاد.

سطوح بالای Firmicutes می‌تواند منجر به تولید بیش از حد اسید چرب به نام بوتیرات شود، اما محققان هنوز مطمئن نیستند که چرا بوتیرات بیش از حد ممکن است باعث شود بچه دچار اضافه وزن شود.

کوزیرسکیج خاطرنشان کرد: «اینطور نیست که بوتیرات سمی باشد یا چیزی شبیه به آن. این یک محصول جانبی طبیعی است.»

محققان دریافتند که کودکان سطوح بالاتری از باکتری Firmicutes دارند، حتی اگر مادرشان سیگار را ترک کند یا در طول بارداری آن را ترک کند. فقط مادرانی که قبل از بارداری سیگار نکشیده‌اند یا سیگار را ترک کرده‌اند، بچه‌هایی با سطوح طبیعی باکتری داشتند.

آن‌ها همچنین دریافتند که تغذیه انحصاری با شیر مادر در سه ماه اول زندگی کودک باعث کاهش اثر سیگار می‌شود.

محققان می‌گویند مطالعات بیشتری برای تقویت این ارتباط و درک بهتر اثر Firmicutes بر وزن مورد نیاز است.

برچسب ها: سیگار
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
سووشون توقیف شد و نماوا مسدود! سووشون توقیف شد و نماوا مسدود!
معاون کاربران و تنظیم‌گری اجتماعی ساترا گفت که نماوا به علت تخلف عمدی و برنامه ریزی شده، احتمالاً تا چند ماه مسدود می‌ماند.
هشدار جدید عربستانی‌ها به زائران هشدار جدید عربستانی‌ها به زائران
وزارت حج و عمره عربستان از زائرانی که در مناسک حج حضور دارند، خواست برای جلوگیری از گرمازدگی، از ساعت ۱۰ تا ۱۶ چادر‌های خود را در عرفات و منا ترک نکنند.
اتهام تجاوز جنسی به ورزشکاران ایرانی در کره جنوبی صحت دارد؟ اتهام تجاوز جنسی به ورزشکاران ایرانی در کره جنوبی صحت دارد؟
اتهامی سنگین در یکی از رقابت‌های ورزشی آسیایی باعث بازداشت چند ایرانی شد.
استقلال اسم بزرگی همچون کلارنس سیدورف را به خدمت گرفت؟! استقلال اسم بزرگی همچون کلارنس سیدورف را به خدمت گرفت؟!
کلارنس سیدورف که شب گذشته بازی پاری‌سن‌ژرمن و اینترمیلان را در فینال لیگ قهرمانان اروپا از نزدیک تماشا کرد فردا وارد ایران خواهد شد تا همکاری خود را به طور رسمی با استقلال آغاز کند.
زنان کدام استان رتبه اول مصرف قلیان را در کشور دارند؟ زنان کدام استان رتبه اول مصرف قلیان را در کشور دارند؟
رئیس مرکز تحقیقات اعتیاد و سبک زندگی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: شیوع مصرف قلیان در میان زنان بوشهری و داشتن بالاترین میزان مصرف در کشور زنگ خطری برای سلامت جامعه است.
شناسایی خانه‌های خالی! شناسایی خانه‌های خالی!
نماینده هشترود و چاراویماق در مجلس تصریح کرد: تکمیل سامانه املاک و اسکان کمک بزرگی به تحقق دولت الکترونیک خواهد کرد و به این ترتیب امکان شناسایی دقیق خانه‌های خالی و اتصال کد ملی به کد پستی هر فرد و سرشماری برخط برای دولت فراهم خواهد شد.
پزشکیان رسما قانون FATF را ابلاغ کرد! پزشکیان رسما قانون FATF را ابلاغ کرد!
مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، رسماً قانون الحاق به کنوانسیون پالرمو (Palamo Convention) را به وزارتخانه‌های امور خارجه، دادگستری و کشور ابلاغ کرد.
برگزیده
روایتی از نداری مردم! روایتی از نداری مردم!
صاحبان غذافروشی‌های تهران می‌گویند، افزایش قیمت‌ها رفتار اقتصادی مشتریان‌شان را تغییر داده و حتی برای ۱۰ هزار تومان افزایش قیمت غذا، باید نگران از دست دادن مشتریان باشند.
زنان کدام استان رتبه اول مصرف قلیان را در کشور دارند؟ زنان کدام استان رتبه اول مصرف قلیان را در کشور دارند؟
رئیس مرکز تحقیقات اعتیاد و سبک زندگی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: شیوع مصرف قلیان در میان زنان بوشهری و داشتن بالاترین میزان مصرف در کشور زنگ خطری برای سلامت جامعه است.
مبلغ جریمه ورود غیرمجاز به طرح ترافیک تغییر کرده است؟ مبلغ جریمه ورود غیرمجاز به طرح ترافیک تغییر کرده است؟
تعرفه‌های جدید طرح ترافیک تهران از ۱۰ خرداد رسما اجرا شد و تغییرات تازه‌ای را به همراه آورد که واکنش‌های زیادی در میان شهروندان و کارشناسان برانگیخت.
صفحه خبر بالای تصاویر