کد خبر: ۴۱۹۴۹
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۰

رئیس جمهور: فردوسی جان‌مایه و چکیده فرهنگ ایران است

رییس‌جمهور در مراسم بزرگداشت فردوسی گفت: در تاریخ این زبان و در مسیر تکامل تمدن درخشان ایرانی - اسلامی، یک نام نقشی همتا دارد و او بی تردید فردوسی بزرگ است، فردوسی تنها یک شاعر نبود که او را باید جان مایه و چکیده فرهنگ ایران اسلامی دانست که هویت ایرانی را بر دو بال ایران دوستی و ولایت پذیری خاندان عصمت و طهارت (ع) در مسیر کمال به پرواز در آورد.
رئیس جمهور: فردوسی جان‌مایه و چکیده فرهنگ ایران است

مخاطب ۲۴- در پیام آیت الله سید ابراهیم رئیسی در مراسم بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی که توسط "محمد مهدی اسماعیلی" وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرائت شد، آمده است: مردمی که همیشه کنار حق ایستاده اند و با پشتوانه منافع مردمی که به هر بهایی دست متجاوز را از خاک خود کوتاه کرده اند، رستم وار قلب اهریمن را با ایمان به وعدة صادق الهی، هدف گرفته اند.
رییس جمهور در این پیام خاطر نشان کرد: تمدن و فرهنگ ایران اسلامی یک حقیقت بزرگ در قلب پیکره تنومند تمدن درخشان اسلامی است، تمدنی که در اوج تاریکی قرون وسطای غرب گوهر اندیشه را در فطرت خداجوی انسان زنده نگاه داشت و با روح معنویت متأثر از پیام آخرین و کامل‌ترین پیام‌آور الهی، آینده بشریت را در پرتو آموزه‌های وحیانی و توحید روشنی بخشید.
وی اظهار کرد: در قلب این تمدن کهن شرقی، فرهنگ ایرانی به مثابه سرچشمه‌ای فیاض نه فقط به جهان اسلامی عظمت داد که همچون حلقه‌ای کانونی نقطه پیوند زنجیره بیداری شرق و غرب شد، تا جایی که در اوج مادی گرایی جهان سرگشته امروز توانست همچنان پرچم‌دار معرفت حقیقی و طلایه‌دار دادگری و خردورزی باشد.
آیت‌الله رییسی افزود: در این مسیر طولانی، زبان فارسی به عنوان زبان دوم جهان اسلام در کنار کلام الهی همواره زبان گویای معرفت، عصمت و ارادت به خاندان مطهر کرامت علیه السلام بوده است و در طول تاریخ هزار و چند صد سال گذشته، بزرگانی از این سرزمین برخاسته اند که با استعداد و توانمندی بی نظیر خود مهمترین شاهکار‌های هنر و تفکر بشری را آفریدند که به کالبد تاریخ ایران در سایه‌سار دین اکمل خداوند حیاتی دوباره دمیده شد.
وی ادامه داد: در تاریخ این زبان و در مسیر تکامل تمدن درخشان ایرانی - اسلامی، یک نام نقشی همتا دارد و او بی تردید فردوسی بزرگ است، فردوسی تنها یک شاعر نبود که او را باید جان مایه و چکیده فرهنگ ایران اسلامی دانست که هویت ایرانی را بر دو بال ایران دوستی و ولایت پذیری خاندان عصمت و طهارت (ع) در مسیر کمال به پرواز در آورد.
رییس جمهور اضافه کرد: فردوسی حکیم در شاهنامه کاخی بلند از نظم و قلعه بزرگی از حماسه بنا کرد که زیربنای آن از زبان فارسی و برج و بارویش از مهر علی (ع) آبادان شده است.
وی اظهار کرد: اکنون کوشش برای بزرگ داشتن و بازشناسی اندیشه و هنر این حکیم فرزانه به جامعه امروز و به ویژه نسل جوان آتیه‌ساز ایران اسلامی، در آستانه گام دوم انقلاب در مسیر همدلی و تحکیم هویت ملی اسلامی و اعتلای الگو‌های تمدنی جمهوری اسلامی ایران در منطقه و جهان، نقطه کانونی به شمار می‌رود.
رییسی خاطر نشان کرد: دولت مردمی بر همین اساس با تمام توان حامی بزرگداشت مفاخری، چون حکیم ابوالقاسم فردوسی است و برای رشد دامنۀ جهانی این اقدام برنامه وسیعی داشته و خواهد داشت.
رییس جمهور در پایان ضمن قدردانی از دست اندرکاران برگزاری همایش روز پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت فردوسی بزرگ، این روز را به مردم فرهنگ پرور و هنردوست ایران و همه ملل فارسی زبان و دوستداران این حکیم نامدار در سراسر گیتی تبریک گفت و برای خادمان فرهنگی کشور و پاس‌داران فرهنگ و زبان فارسی آرزوی توفیق کرد.

برچسب ها: ابراهیم رئیسی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال
دقایقی پیش سرمربی استقلال در نشست مطبوعاتی پیش‌دستانه جدایی رامین رضاییان از این تیم را اعلام کرد؛ در حالی که با توجه به بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتی باشگاه استقلال و شرایط مبهم برای انتقال بازیکنان جدید جدایی از بازیکنی باسابقه و شرایط رامین کمی عجیب به نظر می‌رسد.
محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست
بسیاری از علما با حجاب اجباری موافق نیستند، اما در خفا حرف می‌زنند و در علن چیز دیگری می‌گویند. اما آنها از افراطیون موجود می‌ترسند و به همین دلیل حرف‌شان را علنی نمی‌زنند.
فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا
سه ماهواره ایرانی «ظفر ۲»، «پایا» و «کوثر ۱.۵» ساعت ۱۶:۴۸ امروز (یکشنبه هفتم دی ۱۴۰۴) به وقت تهران با موشک سایوز-۲.۱بی از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شدند.
ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟ ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟
عضو شورای شهر تهران گفت: اگر حفر تونل در منطقه ۱۲ که جزو بافت‌های فرسوده شهر تهران است، رخ داده باشد حتماً باید درباره آن توضیحات روشنی ارائه شود چرا که این اتفاق می‌تواند آسیب‌های جدی به دنبال داشته باشد.
ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی
عباس کیارستمی: افتخارِ بزرگی‌ است برای من کنارِ آقای بیضایی ایستادن، چه برسد به این که این افتخار امشب نصیبِ من شده تا این جوایز رو هم من تقدیمِ ایشون بکنم. به هر حال، این لحظه برای من لحظهٔ خیلی مهمّیه.
بهرام بیضایی، کارگردان سینما و تئاتر درگذشت بهرام بیضایی، کارگردان سینما و تئاتر درگذشت
بهرام بیضایی کارگردان و نمایشنامه‌نویس که سال‌ها در آمریکا زندگی می‌کرد در سالروز تولدش درگذشت.
پیش‌بینی قیمت طلا در سال ۲۰۲۶؛ تحلیل ۲۴ غول مالی جهان پیش‌بینی قیمت طلا در سال ۲۰۲۶؛ تحلیل ۲۴ غول مالی جهان
آیا طلا در سال ۲۰۲۶ به ۵۰۰۰ دلار می‌رسد؟ تحلیل اختصاصی ۲۴ موسسه مالی برتر جهان از جمله گلدمن ساکس و جی‌پی‌مورگان درباره آینده بازار طلا و استراتژی خرید
برگزیده
ترامپ فرمان محاصره کامل ونزوئلا را صادر کرد؛ نفتکش‌ها در تیررس ناوگان دریایی آمریکا ترامپ فرمان محاصره کامل ونزوئلا را صادر کرد؛ نفتکش‌ها در تیررس ناوگان دریایی آمریکا
دونالد ترامپ با ادعای «مبارزه با تروریسم و قاچاق»، دستور محاصره کامل نفتکش‌های مرتبط با ونزوئلا و قرار دادن دولت مادورو در فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی را صادر کرد؛ اقدامی که همزمان با استقرار گسترده نیرو‌های آمریکایی در کارائیب، تنش میان واشنگتن و کاراکاس را به آستانه رویارویی نظامی رسانده است.
آشتی و ارتباط دوباره شکیرا و پیکه پس از سه سال آشتی و ارتباط دوباره شکیرا و پیکه پس از سه سال
پس از سه سال تنش و دوری، شکیرا جرارد پیکه بار دیگر بدون واسطه و با آرامش درباره مسائل فرزندانشان گفت‌و‌گو می‌کنند.
ترکیب احتمالی پرسپولیس در دربی ۱۰۶ ترکیب احتمالی پرسپولیس در دربی ۱۰۶
در آستانه دربی ۱۰۶، پرسپولیس با سکان‌داری اوسمار ویرا آماده می‌شود تا با ترکیبی تقریباً ثابت و البته یک سورپرایز احتمالی وارد میدان شود. با توجه به نزدیک شدن به این دیدار حساس، سرمربی برزیلی که معمولاً علاقه‌ای به تغییرات گسترده ندارد، قصد دارد با همان چهره‌های همیشگی تیمش مقابل استقلال قرار بگیرد.
صفحه خبر بالای تصاویر