کد خبر: ۴۱۹۴۸
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۵:۳۷

آخرین موجود زنده‌ای که روی زمین باقی خواهد ماند، چیست؟

هرچند اتفاقات فراوانی، از جنگ هسته‌ای گرفته تا وقایع نجومی متعدد، حیات روی زمین را تهدید می‌کنند، اما هستند موجوداتی که می‌توانند از این حوادث عظیم نیز جان سالم به در ببرند و به حیات خود بر ویرانه‌های این سیاره ادامه دهند.
آخرین موجود زنده‌ای که روی زمین باقی خواهد ماند، چیست؟

مخاطب24- اگر به اطرافتان نگاه کنید، ممکن است این فکر به ذهنتان بیاید که پیدایش حیات بسیار دشوار است؛ ولی با پدیدار شدن حیات، از بین بردن آن نیز امر بسیار دشواری خواهد بود. در طول تاریخ کره زمین، دست‌کم پنج رویداد انقراض جمعی رخ داده که باعث از بین رفتن حداقل ۷۵ درصد از گونه‌ها شده؛ اما در نهایت حیات مجددا به زمین بازگشته است.

شواهد سنگواره‌ای و محاسبات فرگشتی حاکی از آن است که حیات روی زمین حداقل ۳٫۷ میلیارد قدمت دارد و در این مدت، فرگشت‌های متعددی را شاهد بوده؛ اما این احتمال وجود دارد که در روزگاری دور یا نزدیک، سیاره زمین سکونتگاه تنها یک نوع جاندار باشد که نه سوسک است، نه عقرب و نه انسان؛ بلکه احتمالا تاردیگرید (خرس آبی) است.
به نقل از زومیت، شدیدترین رویداد انقراض به نام انقراض پرمین حدود ۲۵۰ میلیون سال پیش رخ داد و طی آن ۹۰ درصد از گونه‌ها در اثر فوران‌های آتشفشانی فاجعه‌باری از بین رفتند؛ البته پس از چند میلیون سال حیات شکوفا شد و به تعادل بهتری رسید.

برخی براین باورند که در حال حاضر در میانه انقراض جمعی ششم قرار داریم، ولی عامل اصلی آن فعالیت‌های انسانی از جمله تخریب زیستگاه‌ها، آلودگی و تغییرات اقلیمی هستند؛هر چند که بعید به نظر می‌رسد که مرگ همه شکل‌های حیات روی زمین را به همراه داشته باشد.

یکی از مهم‌ترین تهدیدهای انقراض حیات روی زمین، تسلیحات هسته‌ای است که مواد پرتوزا را در سراسر جهان پراکنده خواهد کرد. غبار حاصل از بمب‌ها در اتمسفر زمین پخش می‌شود و زمستان هسته‌ای را به همراه می‌آورد که دوره‌های طولانی تاریکی و انجماد را به همراه خواهد آورد و موجب توقف فتوسنتز و فروپاشی اکوسیستم‌ها و مرگ جانوران بر اثر گرسنگی خواهد شد.
البته محاسبات نشان می‌دهد که بعد از چنین رخدادی، برخی از شکل‌های حیات حداقل برای مدتی باقی خواهند ماند که شامل بسیاری از شکل‌های میکروسکوپی حیات و همچنین سوسک‌ها و عقرب‌ها خواهد بود که می‌توانند سطح بالایی از تشعشعات را تحمل کنند.

تهدید دیگر، رویدادهای اخترفیزیکی مانند فورانگرهای گاما، برخورد سیارک‌ها و انفجارهای ابرنواختری است که می‌توانند کل شکل‌های حیات را نابود کنند. رویداد انفجار ابرنواختر(مرگ انفجاری ستاره‌ای سنگین و پیر)، حجم زیادی از تشعشعات کیهانی را به‌سوی زمین روانه می‌کند و به لایه ازن آسیب می‌زند؛ هرچند که احتمال چنین رویدادی بسیار کم است.
بررسی مقاومت گونه‌های زنده
سال ۲۰۱۷ بود که دانشمندان دانشگاه آکسفورد و هاروارد با بررسی مقاومت شکل‌های مختلف حیات در برابر رویدادهای اخترفیزیکی، به این نتیجه رسیدند که تنها جانداری که احتمالاً در این شرایط جان سالم به درمی‌برد، تاردیگرید (خرس آبی) است؛ جانوری میکروسکوپی با هشت دست‌وپا که مقاومت بالایی دارد و در سیستم طبقه‌بندی جانوران، عضوی از سلسله حیوانات به شمار می‌رود. این موجود ریز برای تحمل محیط‌های شدید، بیش از ۹۵ درصد از آب بدن خود را از دست می‌دهد.

تاردیگریدها می‌توانند در بازه دمایی گسترده‌ای، از منفی ۲۷۲٫۹۵ درجه سانتی‌گراد تا ۱۵۰ درجه سانتی‌گراد و همچنین فشار بالا و تشعشات زیاد زنده بمانند و شرایط خلأ فضا را تاب بیاورند؛ در نتیجه انتظار می‌رود که تاردیگریدها بتوانند فوران‌های ابرنواختری را نیز تحمل کنند.

مرگ حیات در زمین
با مرگ خورشید، زندگی روی زمین هم به پایان خواهد رسید. مرگ خورشید با اتمام هیدروژن ذخیره‌شده در هسته‌اش و حدود ۵ میلیارد سال بعد رقم خواهد خورد. در آن زمان، خورشید به غول سرخ تبدیل می‌شود و به حدی متورم می‌شود که دو سیاره نزدیک به خود، یعنی عطارد و زهره را می‌بلعد و درنهایت احتمالا زمین نیز بلعیده خواهد شد.

در طول این دوران، زمین گرم و گرم‌تر می‌شود و درمعرض تشعشعات زیادی قرار می‌گیرد؛ اقیانوس‌ها تبخیر می‌شوند و اتمسفر از بین می‌رود؛ در آن زمان تاردیگریدها نیز از بین خواهند رفت و فقط شاید برخی از باکتری‌های اکستریموفیل که به گرمای شدید عادت دارند، برای مدتی زنده بمانند.

برچسب ها: حیاتی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
چالش فروش بی‌ضابطه دارو در فضای مجازی چالش فروش بی‌ضابطه دارو در فضای مجازی
دارو‌های تقلبی، مکمل‌های ورزشی غیرمجاز و محصولات بهداشتی بی‌نام و نشان، سلامت مردم را تهدید می‌کنند.
بررسی نظریه ترور ابراهیم رئیسی بررسی نظریه ترور ابراهیم رئیسی
منصوری در پاسخ به دلایلی شهادت مرحوم رئیسی گفت: شواهدی دال براینکه ترور یا خرابکاری باشد یافت نشده و اطلاع بیشتری از این موضوع نداریم.
اپراتور‌ها میوه انحصار می‌چینند، اما از بازار آزاد حرف می‌زنند! اپراتور‌ها میوه انحصار می‌چینند، اما از بازار آزاد حرف می‌زنند!
تصمیم برای افزایش ۷۵ درصدی قیمت اینترنت بدون بهبود ملموس در کیفیت، نشانگر بحرانی عمیق‌تر در سیاست‌گذاری ارتباطی ایران است.
اولین کشور دارای بزرگترین ناوگان پهپاد در سال ۲۰۲۵ کدام کشور بود؟ اولین کشور دارای بزرگترین ناوگان پهپاد در سال ۲۰۲۵ کدام کشور بود؟
ارتش‌های جهان با درک اهمیت تسلط هوایی و کنترل میدان نبرد، سرمایه‌گذاری گسترده‌ای در توسعه ناوگان پهپادی خود انجام داده‌اند. تا سال ۲۰۲۵، بسیاری از کشور‌ها به سرعت در حال خرید یا ساخت پهپاد‌هایی برای مأموریت‌های متنوع، از پهپاد‌های کوچک نظارتی گرفته تا سامانه‌های با برد بلند و ارتفاع بالا بوده‌اند.
ترامپ بین دو زن خواننده و سیاست مدار گیر کرده است ترامپ بین دو زن خواننده و سیاست مدار گیر کرده است
دونالد ترامپ بار دیگر با انتشار پیامی در پلتفرم «تروث سوشال» (Truth Social) خبرساز شد.
هجوم گردشگران خارجی به ایران هجوم گردشگران خارجی به ایران
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی یکی از اهداف مهم برنامه هفتم توسعه کشور در حوزه گردشگری است.
پاپ در واتیکان با اولین ایرانی دیدار کرد پاپ در واتیکان با اولین ایرانی دیدار کرد
سفیر ایران در واتیکان در دیدار امروز شنبه، ۲۷ اردیبهشت، دیپلمات‌های واتیکان با «پاپ لئوی چهاردهم» ابراز امیدواری کرد در دوره جدید رهبری واتیکان، زمینه‌های تازه‌ای برای گسترش تعاملات فرهنگی، مذهبی و دیپلماتیک میان جمهوری اسلامی ایران و دولت واتیکان فراهم شود.
برگزیده
زاکانی اجازه دخالت ندارد! زاکانی اجازه دخالت ندارد!
شهردار تهران در رابطه با تصرف غیرقانونی زمین‌های کشاورزی توسط یکی از شرکت‌های بزرگ خودروسازی ادعا کرده که این شرکت در حال دیوارکشی در ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی است و در کمال تعجب دستگاه قضایی هم وارد ماجرا شده و با نیرو‌های ما برخورد کرده است.
جزئیات قانون جدید مهریه جزئیات قانون جدید مهریه
نشست تخصصی بررسی قانون جدید مهریه با هدف واکاوی آثار حقوقی و اجتماعی این قانون برگزار شد.
۹ استان درگیر با پدیده فرونشست ۹ استان درگیر با پدیده فرونشست
پدیده فرونشست، ۳۰ استان کشور را درگیر کرده و تنها گیلان تا به امروز، از این چالش در امان مانده است، اما برخی از استان‌ها وضعیت بحرانی‌تری دارند.
صفحه خبر بالای تصاویر