کد خبر: ۴۱۹۴۸
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۵:۳۷

آخرین موجود زنده‌ای که روی زمین باقی خواهد ماند، چیست؟

هرچند اتفاقات فراوانی، از جنگ هسته‌ای گرفته تا وقایع نجومی متعدد، حیات روی زمین را تهدید می‌کنند، اما هستند موجوداتی که می‌توانند از این حوادث عظیم نیز جان سالم به در ببرند و به حیات خود بر ویرانه‌های این سیاره ادامه دهند.
آخرین موجود زنده‌ای که روی زمین باقی خواهد ماند، چیست؟

مخاطب24- اگر به اطرافتان نگاه کنید، ممکن است این فکر به ذهنتان بیاید که پیدایش حیات بسیار دشوار است؛ ولی با پدیدار شدن حیات، از بین بردن آن نیز امر بسیار دشواری خواهد بود. در طول تاریخ کره زمین، دست‌کم پنج رویداد انقراض جمعی رخ داده که باعث از بین رفتن حداقل ۷۵ درصد از گونه‌ها شده؛ اما در نهایت حیات مجددا به زمین بازگشته است.

شواهد سنگواره‌ای و محاسبات فرگشتی حاکی از آن است که حیات روی زمین حداقل ۳٫۷ میلیارد قدمت دارد و در این مدت، فرگشت‌های متعددی را شاهد بوده؛ اما این احتمال وجود دارد که در روزگاری دور یا نزدیک، سیاره زمین سکونتگاه تنها یک نوع جاندار باشد که نه سوسک است، نه عقرب و نه انسان؛ بلکه احتمالا تاردیگرید (خرس آبی) است.
به نقل از زومیت، شدیدترین رویداد انقراض به نام انقراض پرمین حدود ۲۵۰ میلیون سال پیش رخ داد و طی آن ۹۰ درصد از گونه‌ها در اثر فوران‌های آتشفشانی فاجعه‌باری از بین رفتند؛ البته پس از چند میلیون سال حیات شکوفا شد و به تعادل بهتری رسید.

برخی براین باورند که در حال حاضر در میانه انقراض جمعی ششم قرار داریم، ولی عامل اصلی آن فعالیت‌های انسانی از جمله تخریب زیستگاه‌ها، آلودگی و تغییرات اقلیمی هستند؛هر چند که بعید به نظر می‌رسد که مرگ همه شکل‌های حیات روی زمین را به همراه داشته باشد.

یکی از مهم‌ترین تهدیدهای انقراض حیات روی زمین، تسلیحات هسته‌ای است که مواد پرتوزا را در سراسر جهان پراکنده خواهد کرد. غبار حاصل از بمب‌ها در اتمسفر زمین پخش می‌شود و زمستان هسته‌ای را به همراه می‌آورد که دوره‌های طولانی تاریکی و انجماد را به همراه خواهد آورد و موجب توقف فتوسنتز و فروپاشی اکوسیستم‌ها و مرگ جانوران بر اثر گرسنگی خواهد شد.
البته محاسبات نشان می‌دهد که بعد از چنین رخدادی، برخی از شکل‌های حیات حداقل برای مدتی باقی خواهند ماند که شامل بسیاری از شکل‌های میکروسکوپی حیات و همچنین سوسک‌ها و عقرب‌ها خواهد بود که می‌توانند سطح بالایی از تشعشعات را تحمل کنند.

تهدید دیگر، رویدادهای اخترفیزیکی مانند فورانگرهای گاما، برخورد سیارک‌ها و انفجارهای ابرنواختری است که می‌توانند کل شکل‌های حیات را نابود کنند. رویداد انفجار ابرنواختر(مرگ انفجاری ستاره‌ای سنگین و پیر)، حجم زیادی از تشعشعات کیهانی را به‌سوی زمین روانه می‌کند و به لایه ازن آسیب می‌زند؛ هرچند که احتمال چنین رویدادی بسیار کم است.
بررسی مقاومت گونه‌های زنده
سال ۲۰۱۷ بود که دانشمندان دانشگاه آکسفورد و هاروارد با بررسی مقاومت شکل‌های مختلف حیات در برابر رویدادهای اخترفیزیکی، به این نتیجه رسیدند که تنها جانداری که احتمالاً در این شرایط جان سالم به درمی‌برد، تاردیگرید (خرس آبی) است؛ جانوری میکروسکوپی با هشت دست‌وپا که مقاومت بالایی دارد و در سیستم طبقه‌بندی جانوران، عضوی از سلسله حیوانات به شمار می‌رود. این موجود ریز برای تحمل محیط‌های شدید، بیش از ۹۵ درصد از آب بدن خود را از دست می‌دهد.

تاردیگریدها می‌توانند در بازه دمایی گسترده‌ای، از منفی ۲۷۲٫۹۵ درجه سانتی‌گراد تا ۱۵۰ درجه سانتی‌گراد و همچنین فشار بالا و تشعشات زیاد زنده بمانند و شرایط خلأ فضا را تاب بیاورند؛ در نتیجه انتظار می‌رود که تاردیگریدها بتوانند فوران‌های ابرنواختری را نیز تحمل کنند.

مرگ حیات در زمین
با مرگ خورشید، زندگی روی زمین هم به پایان خواهد رسید. مرگ خورشید با اتمام هیدروژن ذخیره‌شده در هسته‌اش و حدود ۵ میلیارد سال بعد رقم خواهد خورد. در آن زمان، خورشید به غول سرخ تبدیل می‌شود و به حدی متورم می‌شود که دو سیاره نزدیک به خود، یعنی عطارد و زهره را می‌بلعد و درنهایت احتمالا زمین نیز بلعیده خواهد شد.

در طول این دوران، زمین گرم و گرم‌تر می‌شود و درمعرض تشعشعات زیادی قرار می‌گیرد؛ اقیانوس‌ها تبخیر می‌شوند و اتمسفر از بین می‌رود؛ در آن زمان تاردیگریدها نیز از بین خواهند رفت و فقط شاید برخی از باکتری‌های اکستریموفیل که به گرمای شدید عادت دارند، برای مدتی زنده بمانند.

برچسب ها: حیاتی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
بعد از ١٢ سال، تیم ملی کشتی آزاد ایران قهرمان جهان شد بعد از ١٢ سال، تیم ملی کشتی آزاد ایران قهرمان جهان شد
تیم ملی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های کشتی آزاد قهرمان جهان ۲۰۲۵ که در زاگرب کرواسی در حال برگزاری است موفق شد یک روز زودتر، بالاتر از آمریکا به عنوان قهرمانی زودهنگام جهان دست یابد.
متن سخنرانی رئیس جمهور در نشست سران کشورهای عربی اسلامی دوحه قطر متن سخنرانی رئیس جمهور در نشست سران کشورهای عربی اسلامی دوحه قطر
مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان در نشست اضطراری سران کشورهای اسلامی و اتحادیه عرب، حمله اخیر رژیم صهیونیستی به دوحه را تروریسم آشکار و نقض اصول دیپلماتیک دانست و خواستار اتحاد و وحدت امت اسلامی شد
دیدگاه محمد درویش در خصوص ترویج فرهنگ دوچرخه سواری دیدگاه محمد درویش در خصوص ترویج فرهنگ دوچرخه سواری
درویش فعال محیط زیست به مناسبت روز بدون خودرو، بیان کرد امیدوارم روزی برسد که حداقل ۱۰ درصد حمل و نقل شهری با دوچرخه انجام شود
جشن بزرگ منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران + عکس جشن بزرگ منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران + عکس
پانزدهمین جشن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران شامگاه شنبه هشتم شهریور ۱۴۰۴در تالار قلم کتابخانه ملی ایران برگزار شد
قربانیان جدید پرونده شیطان لویزان قربانیان جدید پرونده شیطان لویزان
پرونده «شیطان لویزان» که با ۹ شاکی و روایت‌های هولناکشان افکار عمومی را شوکه کرده، همچنان در پیچ‌وخم دادگاه‌ها گرفتار است
فروکش اعتراضات نپال؛ سوشیلا کارکی نخست‌وزیر شد فروکش اعتراضات نپال؛ سوشیلا کارکی نخست‌وزیر شد
با کاهش اعتراضات خیابانی در نپال، قاضی پیشین و چهره برجسته سیاسی، سوشیلا کارکی، به عنوان نخست‌وزیر موقت این کشور منصوب شد.
برگزیده
روز جهانی بی‌خبری خوش‌خبری روز جهانی بی‌خبری خوش‌خبری
۱۱ سپتامبر روز جهانی بی‌خبری خوش خبری است.؟  می‌گویند امروز روز جهانی"No  news is good news"  است. به زبان خودمانی همان ضرب المثل معروف فارسی که می‌گوید بی خبری خوش خبری است
معوقه بازنشستگان فرهنگی سال ۱۴۰۰ با حقوق مرداد پرداخت شد معوقه بازنشستگان فرهنگی سال ۱۴۰۰ با حقوق مرداد پرداخت شد
وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد معوقه بازنشستگان فرهنگی مربوط به سال ۱۴۰۰ همزمان با حقوق مردادماه واریز شد و در حساب آنان قرار گرفت.
صفحه خبر بالای تصاویر