کد خبر: ۴۱۸۳۳
تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۷

رشد ۸۱ درصدی پرداخت تسهیلات خانوار در بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی

بر اساس آمار بانک مرکزی میزان پرداخت تسهیلات در گروه مصرف‌کننده نهایی (خانوار) از جمله قرض‌الحسنه ازدواج، ضروری، فرزندآوری، اشتغال و… توسط بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی در سال گذشته ۸۱ درصد افزایش یافت.
رشد ۸۱ درصدی پرداخت تسهیلات خانوار در بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی

به گزارش مخاطب ۲۴ به نقل از روابط عمومی بانک سینا:بر اساس این گزارش، کل تسهیلات پرداختی شبکه بانکی طی ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۲، مجموعاً ۵۶ میلیون و ۴۶۰ هزار و ۳۴۰ میلیارد ریال مربوط به دو گروه، شامل صاحبان کسب وکار (حقوقی و حقیقی) در شش بخش شامل کشاورزی، صنعت و معدن، مسکن و ساختمان، بازرگانی، خدمات، متفرقه و همچنین گروه مصرف‌کننده نهایی (خانوار) بوده است.

سهم بانک‌های خصوصی از کل تسهیلات پرداختی
سهم بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی از کل تسهیلات پرداختی در شبکه بانکی کشور مجموعاً ۲۲ میلیون و ۲۵۸ هزار و ۶۲۴ میلیارد ریال است که این رقم ۳۹.۴ درصد از کل تسهیلات را شامل می‌شود. در مقابل سهم بانک‌های دولتی ۲۳.۷ درصد و بانک‌های خصوصی شده (اصل ۴۴) نیز ۳۶.۹ است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در مقایسه با عملکرد دوره مشابه سال ۱۴۰۱ این میزان برای بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی حدود ۲۵ درصد رشد داشته که با توجه به هدف‌گذاری و کنترل مقداری ترازنامه بانک‌ها به میزان سالانه ۲۴ درصد، رشد قابل توجهی را نشان می‌دهد. مجموع تسهیلات پرداختی طی مدت مزبور ۱۷ میلیون و ۷۸۳ هزار و ۲۲۹ میلیارد ریال بوده است؛ بنابراین گزارش بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی با پرداخت ۱۸ میلیون ۳۶۰ هزار و ۵۸۱ میلیارد ریال تسهیلات طی ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۲ به گروه صاحبان کسب‌وکار در شش بخش اقتصادی مذکور، سهمی معادل ۳۹.۸ درصد از کل تسهیلات شبکه بانکی کشور در این بخش به خود اختصاص داده‌اند که بیانگر نقش مهم این بانک‌ها در رونق اقتصاد و کسب‌وکار‌ها است. این میزان برای بانک‌های دولتی ۲۱.۳ درصد و برای بانک‌های خصوصی شده ۳۸.۹ درصد است.

همچنین تسهیلات پرداختی در قالب تأمین سرمایه در گردش به بخش‌های اقتصادی کشور طی ۱۲ ماهه سال گذشته برای کل شبکه بانکی کشور بالغ بر ۳۵ میلیون و ۲۴۴ هزار و ۵۹۹ میلیارد ریال بوده است که این رقم معادل ۴/۶۲ درصد از کل تسهیلات پرداختی است.

حمایت از کارآفرینان و تولیدکنندگان
در راستای حمایت از کارآفرینان و تولیدکنندگان از مجموع ۱۶ میلیون و ۷۴۳ هزار و یک میلیارد ریال تسهیلات پرداختی توسط شبکه بانکی کشور در بخش صنعت و معدن که سهمی معادل ۳۶ درصد از کل تسهیلات به بخش‌های اقتصادی کشور را دارا است، حدود ۳۲ درصد از آن (مبلغ پنج میلیون و ۷۰۷ هزار و ۶۸۷ میلیارد ریال) توسط بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی اعطا شده است. درحالی که سهم اعطای تسهیلات نظام بانکی به این بخش اقتصادی نسبت به عملکرد دوره مشابه سال گذشته ۲۰ درصد افزایش یافته است.

آمار پرداخت تسهیلات در بخش خدمات
بنابراین گزارش در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۲ کل تسهیلات اعطایی در بخش خدمات شامل بهداشت و درمان، حمل و نقل، خدمات صنعتی و… بالغ بر ۱۹ میلیون و ۲۲۴ هزار و ۳۵۱ میلیارد ریال بوده که از این رقم، مبلغ ۹ میلیون و ۹۲۲ هزار و ۶۵۲ میلیارد ریال معادل ۵۱.۶ درصد، توسط بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی تأمین و پرداخت شده است. بدین ترتیب عملکرد این بخش نسبت به دوره مشابه سال گذشته برای بانک‌های خصوصی بیش از ۲۴ درصد رشد داشته است. این بخش به دلیل سهم به سزایی که در بهبود رفاه و سلامت جامعه همچنین ایجاد اشتغال دارد، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

رشد ۸۱ درصدی پرداخت تسهیلات در بخش خانوار
در گروه مصرف‌کننده نهایی (خانوار) با اهداف تعمیرات، جعاله تعمیر مسکن، خرید مسکن غیر نوساز، خرید مسکن نوساز، خرید کالا، خرید خودرو، قرض‌الحسنه ازدواج، ضروری، فرزندآوری، اشتغال، ایثارگران، بهزیستی، کمیته امداد و ودیعه مسکن، سهم بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی معادل ۳۷.۷ درصد از مجموع ۱۰ میلیون و ۳۳۸ هزار و ۳۸۶ میلیارد ریال تسهیلات اعطایی شبکه بانکی کشور می‌باشد.

این میزان برای بانک‌های دولتی معادل ۳۴.۷ درصد از کل تسهیلات و بالغ بر۳ میلیون ۵۹۱ هزار و ۷۲۹ میلیارد ریال بوده است. لازم به ذکر است اعطای این تسهیلات (معادل ۳ میلیون و ۸۹۸ هزار و ۴۳ میلیارد ریال) در بانک‌های خصوصی نسبت به دوره مشابه سال قبل ۸۱ درصد رشد داشته که بسیار قابل توجه و حائز اهمیت است.

علیرغم هجمه‌های وارده به بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی شاهد آن هستیم که این مراکز همواره در تلاش بوده‌اند تا همسو باسیاست‌های کلان کشور نقش مهمی در رونق تولید، ایجاد اشتغال و افزایش رشد اقتصادی کشور ایفا نمایند.

برچسب ها: بانک سینا
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
قهرمانی ایران در کشتی آزاد جهانی ۲۰۱۵ تأیید شد قهرمانی ایران در کشتی آزاد جهانی ۲۰۱۵ تأیید شد
با تأیید رسمی اتحادیه جهانی کشتی و پس از اثبات دوپینگ دو ملی‌پوش روس، تیم ملی کشتی آزاد ایران به‌عنوان قهرمان رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵ لاس‌وگاس معرفی شد.
مرگ مشکوک خواننده معروف مازندرانی مرگ مشکوک خواننده معروف مازندرانی
مرگ صفر گلردی، خواننده محبوب مازندرانی، که سال گذشته در خانه‌اش رخ داد، وارد مرحله تازه‌ای شد. همسر دوم و دختر او به اتهام قتل عمد بازداشت شده‌اند.
افشاگری والیبالیست روس درباره صابر کاظمی افشاگری والیبالیست روس درباره صابر کاظمی
در حالی که هنوز علت دقیق مرگ صابر کاظمی، والیبالیست ایرانی تیم الاهلی قطر مشخص نشده، ویتالی پاپازوف بازیکن روس این تیم با اشاره به جزئیات تازه، از نکات مشکوکی در جریان این حادثه سخن گفت.
جزئیات جدید از طرح کالابرگ آبان‌ماه اعلام شد جزئیات جدید از طرح کالابرگ آبان‌ماه اعلام شد
رئیس سازمان برنامه و بودجه از تغییرات جزئی در اجرای کالابرگ الکترونیکی آبان‌ماه خبر داد و اعلام کرد که دهک‌های مشمول همان هفت دهک قبلی خواهند بود، اما تعداد اقلام مشمول به ۱۱ قلم کاهش می‌یابد.
شروط بازگشایی تلگرام در ایران شروط بازگشایی تلگرام در ایران
منابع آگاه از ارائه فهرستی از شروط از سوی تیم مذاکره‌کننده ایرانی به مدیران تلگرام خبر داده‌اند؛ شروطی که در صورت پذیرش آنها، احتمال رفع فیلتر این پیام‌رسان در کشور وجود دارد.
رسانه عراقی: واشنگتن به تهران پیام داد رسانه عراقی: واشنگتن به تهران پیام داد
منابع دیپلماتیک در تهران به نقل از رسانه‌های عراقی مدعی شدند که ایالات متحده از طریق عمان پیامی برای ایران ارسال کرده است؛ پیامی که به احتمال زیاد با هدف ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای پس از ماه‌ها توقف فرستاده شده است.
مخالفان رفع فیلترینگ، وزرای همین دولت‌اند مخالفان رفع فیلترینگ، وزرای همین دولت‌اند
مردم انتظار تغییر داشتند، اما دولت وفاق بیش از آنکه تحول‌آفرین باشد، استمرار وضع قبلی است و ناکارآمدی مدیریت و ناترازی سیاست‌ها ادامه دارد.
برگزیده
قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟ قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مابقی سود سهام عدالت تا آخر هفته جاری طی روزهای آینده واریز می‌شود.
علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: محدودیت عرضه و عدم همخوانی عرضه و تقاضا منجر به نوسان قیمت برنج شده است، درحالیکه افزایش واردات برنج پاکستانی منجر به تنظیم بازار می‌شود.
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
صفحه خبر بالای تصاویر