کد خبر: ۴۱۷۰۸
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۵

مصرف کنندگان سیگار الکترونیکی در معرض فلزات سمی قرار دارند

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد نوجوانانی که مرتباً سیگار الکترونیکی دود می‌کنند، خود را در معرض فلزات مضری مانند سرب و اورانیوم قرار می‌دهند.
مصرف کنندگان سیگار الکترونیکی در معرض فلزات سمی قرار دارند

مخاطب ۲۴- نتایج نشان می‌دهد که سطح سرب در ادرار در بین استعمال کننده‌های متناوب سیگار‌های الکترونیکی ۴۰ درصد و در بین استعمال کننده‌های مکرر سیگار‌های الکترونیکی ۳۰ درصد بیشتر از استعمال کننده‌های گاه به گاه سیگار‌های الکترونیکی است.

محققان گزارش دادند که سطح اورانیوم ادرار در بین استعمال کننده‌های مکرر سیگار‌های الکترونیکی دو برابر بیشتر از استعمال کننده‌های گاه به گاه بود.

به گفته محققان، قرار گرفتن در معرض این نوع فلزات سنگین می‌تواند به مغز در حال رشد نوجوانان آسیب برساند و منجر به مشکلات فکری و اختلالات رفتاری شود. این فلزات همچنین خطر مشکلات تنفسی، سرطان و بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهند.

دکتر «هانگینگ دای»، سرپرست تیم تحقیق و معاون پژوهشی مرکز پزشکی دانشگاه نبراسکا، گفت: «استفاده از سیگار الکترونیکی در دوران نوجوانی ممکن است احتمال قرار گرفتن در معرض فلزات را افزایش دهد، که می‌تواند بر رشد مغز و اندام تأثیر منفی بگذارد.»

محققان در یک نشریه خبری افزودند: «این یافته‌ها مستلزم تحقیقات بیشتر، مقررات مصرف سیگار و مداخلات هدفمند در سلامت عمومی برای کاهش مضرات بالقوه استفاده از سیگار الکترونیکی، به‌ویژه در میان نوجوانان است».

محققان گفتند، حدود ۱۴ درصد از دانش‌آموزان دبیرستانی، یعنی بیش از ۲ میلیون، در سال ۲۰۲۲ و بیش از ۳ درصد از دانش‌آموزان دبیرستانی، یعنی حدود ۳۸۰۰۰۰، از سیگار الکترونیکی استفاده کردند.

به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده، فلزات سنگین مانند نیکل، قلع و سرب قبلاً در بخار سیگار الکترونیکی به همراه بسیاری از مواد شیمیایی بالقوه مضر دیگر یافت شده‌اند.

برای این مطالعه، محققان داده‌های ۲۰۰ نوجوان استعمال کننده سیگار الکترونیکی را تجزیه و تحلیل کردند. نمونه ادرار آن‌ها برای وجود کادمیوم، سرب و اورانیوم مورد آزمایش قرار گرفت.

محققان دریافتند افرادی که طعم‌های شیرین را ترجیح می‌دهند نسبت به کسانی که طعم منتول یا نعناع را انتخاب می‌کنند، ۹۰ درصد سطح اورانیوم بیشتری در ادرار خود داشتند.

محققان می‌گویند: «طعم شیرین سیگار‌های الکترونیکی می‌تواند اثرات نیکوتین را سرکوب کرده و اثرات تقویت‌کننده آن را افزایش دهد و موجب افزایش پتانسیل اعتیاد شود.»

برچسب ها: سیگار
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
درخشان: دوست ندارم جای هاشمیان باشم + فیلم درخشان: دوست ندارم جای هاشمیان باشم + فیلم
حمید درخشان با حضور در گروه ورزش مخاطب۲۴ درباره وضعیت نیمکت پرسپولیس،شرایط مربیان ایرانی و اجحافی که در حق آنها صورت می‌گیرد صحبت کرد.
آوازخوانی سفیر کره جنوبی آوازخوانی سفیر کره جنوبی
سفیر کره جنوبی در ایران با حضور در نمایشگاه خوشنویسی مشترک ایران و کره، به همخوانی با آثار استاد فاضل جمشیدی پرداخت.
ماشین فریبا نادری چقدر می‌ارزد؟ ماشین فریبا نادری چقدر می‌ارزد؟
برنامه «پامپ» امیرحسین قیاسی دوباره خبرساز شد. این مرتبه بخاطر ماشین لوکس فریبا نادری
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
فوری: سرمربی پرسپولیس انتخاب شد، بردهاشمیان چاره ساز نبود فوری: سرمربی پرسپولیس انتخاب شد، بردهاشمیان چاره ساز نبود
وحید هاشمیان پس از هشت هفته و با کسب ۱۱ امتیاز با ۲ پیروزی، یک شکست و پنج تساوی به پایان کار خود در پرسپولیس رسید و مدیران این باشگاه، اوسمار ویرا را جانشین او کردند
پرسپولیس ـ اوسمار؛ شروعی نو پرسپولیس ـ اوسمار؛ شروعی نو
مذاکرات باشگاه پرسپولیس با اوسمار ویه‌را، سرمربی برزیلی سابق این تیم، وارد مراحل پایانی شده و انتظار می‌رود ظرف ۴۸ ساعت آینده توافق نهایی به‌صورت رسمی اعلام شود.
حق با درخشان بود؛ فوتبال ما غریب پرست است! حق با درخشان بود؛ فوتبال ما غریب پرست است!
با مطرح شدن نام اوسمار به‌عنوان گزینه جانشینی هاشمیان در پرسپولیس، حمید درخشان گفت: ما غریب‌پرستیم؛ برای مربی خارجی فداکاری می‌کنیم، اما مربی داخلی را دلسرد می‌کنیم.
برگزیده
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد
با انتخاب شیرین احمدنیا برای نخستین بار یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات دوره دوازدهم انجمن جامعه‌شناسی ایران، اعضای جدید هیأت مدیره و بازرسان این انجمن انتخاب شدند. همچنین در نخستین جلسه رسمی هیأت مدیره، شیرین احمدنیا به عنوان رئیس انجمن انتخاب شد.
ببینید| تکنولوژی جدید برای توانبخشی به افراد، پس از سکته مغزی ببینید| تکنولوژی جدید برای توانبخشی به افراد، پس از سکته مغزی
ربات اسکلت‌ بیرونی واندرکرفت Atalante ساختهٔ شرکت فرانسوی Wandercraft یک سامانهٔ پیشرفته برای کمک به افراد دارای اختلالات حرکتی مانند سکته مغزی، آسیب نخاعی یا بیماری‌های نورولوژیک است. این ربات با حدود قیمت ۱۷۶ هزار دلار در آمریکا و اروپا عرضه شده است
صفحه خبر بالای تصاویر