کد خبر: ۴۱۶۸۵
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۱
به میزبانی بانک پارسیان برگزار شد؛

نشست هم‌اندیشی اعضای شورای فقهی بانک مرکزی و مسئولین نظارت و تطبیق شرعی بانک‌های کشور

نشست دوره‌ای هم‌اندیشی اعضای شورای فقهی بانک مرکزی ج. ا. ا و مسئولین نظارت و تطبیق شرعی بانک‌های کشور با حضور حسین میثمی دبیر شورای فقهی بانک مرکزی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین مجید رضایی عضوشورای فقهی بانک مرکزی، مصطفی ضرغامی عضو هیات مدیره بانک پارسیان و مهدی قاسمی علی‌آبادی مسئول نظارت و تطبیق شرعی بانک پارسیان و مسئولین نظارت و تطبیق شرعی بانک‌های کشور روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت‌ماه به میزبانی بانک پارسیان برگزار شد.
نشست هم‌اندیشی اعضای شورای فقهی بانک مرکزی و مسئولین نظارت و تطبیق شرعی بانک‌های کشور

به گزارش مخاطب ۲۴به نقل از روابط عمومی بانک پارسیان؛در ابتدای این نشست مهدی قاسمی علی‌آبادی مسئول نظارت و تطبیق شرعی بانک پارسیان ضمن خیرمقدم به میهمانان به ارائه گزارشی از اقدامات و فعالیت‌های بانک در این حوزه پرداخت و سیاست‌ها و مأموریت‌های کمیته قوانین و تطبیق مقررات این بانک را تشریح کرد.
در ادامه مصطفی ضرغامی عضو هیات مدیره بانک، گفت: موضوع تطابق مقررات و قوانین بانکی با موازین شرع مقدس از دو حیث قابلیت بررسی دارد. به‌عنوان یک فرد مسلمان موظف هستیم تمامی فعالیت‌ها و رفتار‌های اقتصادی خود را با موازین شرعی اسلامی منطبق کنیم که شامل معاملات خرد و کلان می‌شود.
عضو هیات مدیره بانک پارسیان اضافه کرد: رعایت موازین شرع مقدس و اسلامی برای انجام معاملات اقتصادی در سطح کوچک و وسیع، بعد تکلیفی و وظیفه‌ای است، اما بعد دوم مربوط به کارشناسی و مباحث تئوریک و اصول نظری است. خوشبختانه در دهه‌های اخیر در این زمینه پژوهشگران و اقتصاددانان به نامی به این موضوع پرداخته‌اند به‌طوری‌که امروز به‌عنوان یکی از مباحث و اصول مهم تئوریک در سطح جهان مطرح است.
وی ادامه داد: اقتصاد اسلامی به‌طور اهم و فعالیت‌های مالی و پولی به‌طور اخص اگر بر مبنای موازین شرع و رفتار‌های حلال صورت گیرد، می‌تواند کارایی‌ها را افزایش دهد.
ضرغامی یادآور شد: در بسیاری از کشور‌های دنیا بانک‌هایی با ماهیت اسلامی تشکیل و ایجادشده‌اند و در ایران نیز می‌توان با برگزاری جلساتی این‌چنینی و تبیین موضوع و با در نظر گرفتن تئوری‌های موجود اقتصاد‌های مبتنی بر ربا، حرفی برای گفتن داشته باشیم.
وی تأکید کرد: اکتفا نکردن صرف به مقررات ابلاغی بالادست و مقامات پولی و تطبیق فقط در همین محدوده شرط لازم به‌منظور پیشبرد بانکداری اسلامی است، اما شرط کافی این است که این مقررات مورد کنکاش شرعی هم قرار گیرد.
در ادامه حسین میثمی دبیر شورای فقهی بانک مرکزی گفت: قانون جدید بانک مرکزی از هفتم خرداد سال جاری الزامی می‌شود و به‌واسطه آن جایگاه شورای فقهی بانک مرکزی به‌عنوان یکی از ارکان پنج‌گانه بانک مرکزی ارتقا می‌یابد و این موضوع اهمیت مسئله بانکداری اسلامی را دوچندان می‌کند.
وی اضافه کرد: در این قانون شاهد تحولات جدیدی خواهیم بود به‌طوری‌که گفتمان بانکداری بدون ربا که در سال ۱۳۶۲ تصویب‌شده است به بانکداری اسلامی تغییر پیدا خواهد کرد که در آن استقرار بانکداری اسلامی به‌عنوان اولین مسئولیت بانک مرکزی مطرح‌شده و موضوع نظارت فقهی به‌صورت مشخص به رسمیت شناخته‌شده است.
میثمی یادآور شد: هم‌اکنون در ۲۶ بانک کشور مسئول نظارت و تطبیق شرعی مستقرشده است که وظیفه موضوع شناسی و مصداق شناسی بر اساس چک‌لیست‌های شورای فقهی را بر عهده‌دارند.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین مجید رضایی عضوشورای فقهی بانک مرکزی نیز گفت: تجربه پیشبرد بانکداری اسلامی تجربه‌ای نو و جدید است و می‌طلبد که چالش‌هایی در این مسیر رخ دهد و لازم است این مسائل به‌صورت یکایک و به‌مرورزمان موردبررسی قرار گیرد.
وی استقرار بانکداری اسلامی را اقدامی بسیار ارزشمند و ارزنده در اقتصاد کشور برشمرد و افزود: در این شورا شاهد حضور متخصصان مختلف از حوزه‌های بانکداری، اقتصادی، مدیریتی، مالی، فقهی و حقوقی هستیم؛ بر این اساس می‌توان امیدوار بود این مجموعه به‌عنوان یک‌نهاد بی‌ادعا بتواند اقدامات خوبی را در استقرار بانکداری اسلامی صورت دهد.
در پایان این نشست؛ مسئولین نظارت و تطبیق شرعی بانک‌های کشور به بیان نقطه نظرات و پیشنهاد‌های خود در رابطه با موضوعات و محور‌های مطرح‌شده در جلسه پرداختند و رهنمود‌های لازم ارائه شد.

برچسب ها: بانک پارسیان
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا در نیویورک نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا در نیویورک
عباس عراقچی اعلام کرد مذاکرات ایران و آمریکا در نیویورک زمینه توافق داشت، اما به دلیل زیاده‌خواهی طرف آمریکایی به نتیجه نرسید و گفت‌و‌گو‌ها ادامه دارد.
واکنش وزارت کشور به اظهارات درباره گشت‌های ارشاد واکنش وزارت کشور به اظهارات درباره گشت‌های ارشاد
وزیر کشور اعلام کرد تاکنون گزارش رسمی یا تصمیم مشخصی درباره فعالیت گشت‌های ارشاد دریافت نشده و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مأمور پیگیری موضوع شده است.
آذری جهرمی گزینه احتمالی مدیرعاملی پرسپولیس آذری جهرمی گزینه احتمالی مدیرعاملی پرسپولیس
گزارش‌ها حاکی است محمدجواد آذری جهرمی، وزیر پیشین ارتباطات، به عنوان یکی از گزینه‌های جدی برای تصدی مدیرعاملی باشگاه پرسپولیس مطرح شده است.
نگرش مثبت ۵۹ درصد آمریکایی‌ها به تشکیل کشور مستقل فلسطین نگرش مثبت ۵۹ درصد آمریکایی‌ها به تشکیل کشور مستقل فلسطین
نتایج یک نظرسنجی جدید نشان می‌دهد ۵۹ درصد از شهروندان آمریکایی از به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین توسط دولت ایالات متحده حمایت می‌کنند.
رئیس جمهور قانون الحاق ایران به کنوانسیون CFT را ابلاغ کرد رئیس جمهور قانون الحاق ایران به کنوانسیون CFT را ابلاغ کرد
رئیس‌جمهور قانون الحاق ایران به کنوانسیون بین‌المللی مقابله با تأمین مالی تروریسم (CFT) را برای اجرا به دستگاه‌های ذی‌ربط از جمله بانک مرکزی و چند وزارتخانه ابلاغ کرد.
پوتین رزمایش هسته‌ای برگزار کرد+ فیلم پوتین رزمایش هسته‌ای برگزار کرد+ فیلم
روسیه امروز رزمایش هسته‌ای راهبردی خود را با حضور و نظارت مستقیم ولادیمیر پوتین برگزار کرد؛ رزمایشی که شامل تمرین پرتاب موشک‌های بالستیک از زمین و دریا بود.
بقا آسیایی استقلال در گرو برد مقابل الوحدات بقا آسیایی استقلال در گرو برد مقابل الوحدات
در ادامه هفته سوم مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا سطح ۲، تیم فوتبال استقلال ایران از ساعت ۱۹:۳۰ به مصاف الوحدات اردن می‌رود.
برگزیده
قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟ قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مابقی سود سهام عدالت تا آخر هفته جاری طی روزهای آینده واریز می‌شود.
علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: محدودیت عرضه و عدم همخوانی عرضه و تقاضا منجر به نوسان قیمت برنج شده است، درحالیکه افزایش واردات برنج پاکستانی منجر به تنظیم بازار می‌شود.
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
صفحه خبر بالای تصاویر