کد خبر: ۴۱۴۳۲
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۶

خرید و فروش سیم‌کارت رند مشمول پرداخت مالیات است؟

اپراتور ایرانسل با مزایده میلیونی خط‌های رند تلفن همراه بر تنور گرانی‌های قمارگونه و سودجویی عده‌ای خاص می‌دمد؟
خرید و فروش سیم‌کارت رند مشمول پرداخت مالیات است؟

مخاطب ۲۴- یرانسل در تازه‌ترین اقدام خود تعدادی از خطوط رُند خود را به اصطلاح به مزایده گذاشته است که در بالاترین رقم به ۲۰۰ میلیون و ۸۰ میلیون تومان هم می‌رسد، این اپراتور تلفن همراه ایرانسل با ارسال پیامک‌های تبلیغاتی برای واگذاری خط‌های چند صد میلیون تومانی خود به سود‌هایی فراتر از معامله یک شمش طلا فکر می‌کند ایرانسل در پاسخ به ابهامات مطرح شده در این گزارش به ارائه توضیحاتی پرداخته که در ادامه آمده است:

۱. خرید و فروش سیم‌کارت متناسب با خرید و فروش سایر محصولات بازار‌های داخلی، مشمول مالیات بر درآمد برای فروشنده و مالیات بر ارزش افزوده برای خریدار است. مالیات پرداختی خریدار، توسط فروشنده وصول و برابر با ضوابط و مقررات، در وجه سازمان امور مالیاتی کشور پرداخت می‌شود. بهای فروش سیم‌کارت توسط خریدار عیناً به حساب بانکی ایرانسل واریز می‌شود که بر آن اساس، به حساب درآمد فروش سیم‌کارت در دفاتر ایرانسل منظور شده و برابر ضوابط و مقررات سازمان امور مالیاتی کشور در پایان سال، سود و زیان حاصل از عملکرد شرکت محاسبه و مالیات متعلقه از سوی اپراتور به عنوان مؤدی مالیاتی، در وجه سازمان امور مالیاتی کشور پرداخت می‌شود.
تا پایان سال ۱۴۰۱، مفاصا حساب مالیاتی برای شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل صادر شده است و بررسی‌های لازم برای سال ۱۴۰۲، پس از ارائه گزارش‌های مالی، توسط سازمان انجام شده و مالیات متعلقه عیناً پرداخت می‌شود.

۲. نظارت بر بازار فروش سیم‌کارت، توسط نهاد تنظیم‌گر صنعت فناوری‌اطلاعات و ارتباطات (رگولاتوری) انجام شده و تمام مجوز‌های قانونی اپراتور‌ها برای فروش مزایده‌ای سیم‌کارت‌های رند، از این نهاد اخذ شده است.
شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل مانند تمام اپراتور‌های تلفن‌همراه و ثابت، مطابق مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در جلسه شماره ۱۹۸ مورخ ۲۳ شهریور ۱۳۹۳ و تأییدیه دستورالعمل اجرایی واگذاری شماره‌های رند به شماره ۵۹۶۸۳/۱۰۲ مورخ ۲۶ اسفند ۱۳۹۴ سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، اقدام به واگذاری شماره‌های رند می‌کند و گزارش‌های لازم را در زمان تعیین شده توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، طبق دستورالعمل ارائه می‌کند.

۳. فروش سیم‌کارت‌های رند با رویکرد تجاری و تبلیغی نیز از سال‌های گذشته با ایجاد بازار جداگانه و با نیازسنجی مصرف‌کنندگان، از سوی اپراتور‌های کشور، به صورت کاملاً قانونی آغاز شد و فروش آن از طریق مزایده، تنها راه عرضه عادلانه این کالای با ویژگی متمایز است.

۴. بدیهی است که قیمت نهایی محصولات مزایده‌ای بر اساس رقابت شرکت‌کنندگان، از سوی خریداران مشخص شده و اپراتورها، دولت و سازمان امور مالیاتی، متناسب با سهم خود، برابر ضوابط و مقررات مربوطه، از فروش سیم‌کارت‌ها منتفع می‌شوند. به دلیل معدود بودن تعداد سیم‌کارت‌های رند، حجم این درآمد نیز در برابر درآمد حاصل از فروش سایر خدمات ارتباطی اپراتورها، بسیار محدود است.

۵. ایرانسل در قیمت‌گذاری بازار‌های جانبی، نقشی نداشته و فروش محصولات خود را مطابق با نیاز خریدار، از طریق درگاه‌ها و فروشگاه‌های رسمی و قانونی، انجام می‌دهد. از این رو، ابهام ایجاد زمینه برای فرار مالیاتی یا تشدید نوسانات تورمی (که خارج از کارکرد‌های اپراتور و کنترل آن در حیطه قانون‌گذاران است)، وارد نیست.

بدیهی است در صورت خرید و فروش سیم‌کارت توسط خریداران سیم‌کارت‌های رند به سایر متقاضیان این سیم‌کارت‌ها در بازار (پس از فروش اولیه توسط اپراتور ارائه‌دهنده سیم‌کارت)، هر گونه مالیات بر فروش یا هزینه نقل و انتقال آن، مطابق با قوانین مالیاتی و قوانین خرید و فروش، به عهده فروشنده و خریدار بعدی است.

البته در این روز‌ها دولت تلاش می‌کند که به وضعیت مالیات ستانی کسب و کار‌ها نظم و شفافیت بخشیده و در راستای مقابله با سوداگری و شفافیت اقتصادی گام بردارد، از این جهت ایسنا نیز در گزارش‌های مختلف به حوزه‌ها و مصادیق مختلف ورود کرده و به بررسی موضوعات مختلف در این زمینه می‌پردازد.

برچسب ها: ایرانسل
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
ادعای جدید آلمان علیه ایران ادعای جدید آلمان علیه ایران
دادستانی آلمان مدعی شد که یک تبعه دانمارکی را به اتهام جاسوسی برای سرویس اطلاعاتی ایران در برلین بازداشت کرده است.
نامه به وزیر آموزش و پرورش درباره دریافت شهریه‌های غیرمجاز مدارس نامه به وزیر آموزش و پرورش درباره دریافت شهریه‌های غیرمجاز مدارس
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ در نامه‌ای به وزیر آموزش و پرورش خواستار بررسی موضوع دریافت شهریه‌های غیرمجاز در مدارس غیردولتی و ارائه گزارشی به کمیسیون متبوعش شد.
مهاجرانی: تعلیق ارتباط با آژانس اتمی حق ماست مهاجرانی: تعلیق ارتباط با آژانس اتمی حق ماست
سخنگوی دولت در پاسخ به سؤالی درباره ادعای ترامپ مبنی بر درخواست مجدد ایران برای مذاکرات گفت: وزارت خارجه درباره مذاکره اعلام کرده که تاریخی برای این موضوع اعلام نشده است و احتمال دارد که نزدیک هم نباشد و تصمیم‌گیری برای این امر انجام نگرفته است.
پرنده سایبری با بانک‌های ایران چه کرد؟ پرنده سایبری با بانک‌های ایران چه کرد؟
حملات سایبری در جنگ ایران و اسرائیل سهم مهمی از خسارت‌های وارد شده به کشور را از آن خود کرد. پشت بسیاری از این حملات توسط نامی آشنا و مرموز صورت گرفت؛ «گنجشک درنده». گروهی هکری که سابقه حمله به سامانه‌های سوخت و صنایع فولاد کشور را دارد. محمد جرجندی کارشناس امنیت سایبری و هکر سابق جزییات عملیات سایبری علیه ایران را توضیح داده است
ایمیل‌های شبکه اینترنشنال هک شد ایمیل‌های شبکه اینترنشنال هک شد
یک گروه هکری با پذیرش مسئولیت هک ایران اینترنشنال، این شبکه را وابسته به رژیم صهیونیستی خواند و وعده افشای اطلاعات محرمانه کارکنان آن را داد.
مداحی یک افغانستانی در تلویزیون مداحی یک افغانستانی در تلویزیون
ویدئویی از مداحی یک مرد افغانستانی را در تلویزیون ببینید.
خبر مهم وزیر کار برای یارانه‌بگیران چیست؟ خبر مهم وزیر کار برای یارانه‌بگیران چیست؟
وزیر کار بر لزوم حفظ قدرت خرید طبقات فرودست جامعه و تقویت برنامه‌های حمایتی برای دهک‌های پایین با همکاری نزدیک مجلس شورای اسلامی تأکید کرد.
برگزیده
خبر مهم وزیر کار برای یارانه‌بگیران چیست؟ خبر مهم وزیر کار برای یارانه‌بگیران چیست؟
وزیر کار بر لزوم حفظ قدرت خرید طبقات فرودست جامعه و تقویت برنامه‌های حمایتی برای دهک‌های پایین با همکاری نزدیک مجلس شورای اسلامی تأکید کرد.
چرا بورس قرمز شد و قرمز ماند! چرا بورس قرمز شد و قرمز ماند!
«در کنار فضای بی‌اعتمادی و بلاتکلیفی ناشی از مذاکراتی که پیش‌تر مطرح شده و بی‌نتیجه باقی مانده‌اند، حس نااطمینانی در بازار همچنان پابرجاست. موضوعی که تهدیدآمیزتر و نگران‌کننده‌تر است، آن است که در بازه‌ای بلندمدت، سهامدار و سرمایه‌گذار از حق تصمیم‌گیری درباره سرمایه خود محروم شده است.»
وضعیت اجاره ها در شرایط بحرانی در مناطق ۴ و ۵ تهران! وضعیت اجاره ها در شرایط بحرانی در مناطق ۴ و ۵ تهران!
نبض بازار اجاره دو منطقه شرق و غرب تهران، در ابتدای تیر امسال پس از جنگ ۱۲روزه مورد سنجش قرار گرفت. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد متوسط اجاره‌بهای پیشنهادی آپارتمان‌ها در دو منطقه ۴ و ۵تهران براساس فایل‌های ارائه‌شده به بازار، ۲۰میلیون و ۴۰۰هزار تومان اجاره‌بهای ماهانه برای مستاجران و پول‌پیش ۶۶۴میلیون و ۲۰۰هزار تومان است. رصد بازار اجاره در این دو منطقه غربی و شرقی تهران، حاکی از شیفت بازار به افزایش اجاره ماهانه و کاهش پول پیش است؛ اما این موضوع در مقایسه با ماه گذشته برای مناطق با پارادوکس همراه بوده است.
صفحه خبر بالای تصاویر