کد خبر: ۴۱۳۰۴
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۰

آغاز به کار نمایشگاه کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم»

معاون فرهنگی وزیر ارشاد و رئیس نمایشگاه بین المللی کتاب درمورد نمایشگاه امسال با سال گذشته و شعار و تمهیداتی که برای آن درنظر گرفته شده است، توضیحاتی داد.
آغاز به کار نمایشگاه کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم»

مخاطب۲۴- یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس نمایشگاه بین المللی کتاب تهران درمورد نمایشگاه و شعار امسال آن بیان کرد: شعار نمایشگاه کتاب امسال «بخوانیم و بسازیم» است که معنایش این است خواندن مقدمه‌ی ساختن است. زیرا مسیر هر ساختنی از خواندن می‌گذرد و در معارف دینی، ایمان و عمل صالح داریم و ایمان مقدمه عمل صالح است. چون هیچ عملی بدون ایمان فایده ندارد و در این میان، ایمان بدون عمل هم سودمند نیست. در نتیجه، ساختن باید مبتنی بر خواندن باشد و با توجه به این‌که دوست داریم کشورمان ساخته شود باید از مسیر بیشتر خواندن عبور کرد و به همین دلیل، این شعار انتخاب شد که نگاه آن به آینده و پیشرفت است.

احمدوند گفت: نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از ساعت ۱۰ صبح امروز در محل مصلی آغاز به کار می‌کند و ناشران عزیز مشتاقانه منتظر حضور مردم گرامی هستند.

محل نمایشگاه در وسعتی به مساحت ۱۵۰ هزار متر مربع است و حدود یکهزار و ۶۰۰ ناشر میزبان مردم عزیز خواهند بود و نمایشگاه هر روز از ساعت ۱۰ صبح تا ۸ شب دایر است و روز‌های پنج شنبه و جمعه این هفته و هفته آینده به ساعت اصلی نمایشگاه کتاب تهران اضافه خواهد شد و علاقه‌مندان می‌توانند تا ساعت ۱۰ شب از این نمایشگاه بازدید کنند و نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تا پایان روز شنبه ۲۹ اردیبهشت دایر است.

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درمورد تفاوت نمایشگاه امسال با سال گذشته و ادوار قبلی تصریح کرد: یکی از تفاوت‌ها، حضور مشتاقانه و پُر انگیزه ناشران به صورت گسترده در این نمایشگاه است؛ به طوری‌که در چند بخش، ناشران عمومی، کودک و نوجوان، دانشگاهی، کمک آموزشی و ناشران خارجی و بین الملل استقبال ویژه‌ای از نمایشگاه داشته‌اند و تقریباً همه ظرفیت نشر کشور در نمایشگاه امسال حضور دارند و تنوع موضوعی و سلایق و حوزه‌هایی که ناشران به آن‌ها می‌پردازند در این نمایشگاه کم‌نظیر است.

او گفت: همزمانی نمایشگاه حضوری و مجازی از دیگر ویژگی‌های نمایشگاه کتاب امسال است. یعنی مردم ایران به جز مردم تهران می‌توانند در نمایشگاه مجازی حضور داشته باشند و بخش مجازی از شب گذشته فعالیت خود را آغاز کرده است و الان، مردم می‌توانند به نمایشگاه مجازی مراجعه کنند و کتاب‌های خود را سفارش دهند و آن‌ها را دریافت کنند.

احمدوند ادامه داد: ویژگی دیگر نمایشگاه کتاب امسال، برنامه‌های فرهنگی است که در این دوره تدارک دیده شده است و تلاش همکاران ما بر این بوده است تا نمایشگاه کتاب یک رویداد ملی فرهنگی باشد؛ بنابراین برنامه‌های مختلف فرهنگی را داریم؛ هم برنامه‌هایی که به همت خود ناشران اجرا می‌شوند مثل رونمایی‌ها، گرامیداشت نویسندگان و اهل قلم و جلسه‌های نقد و بررسی کتاب‌ها و هم برنامه‌هایی که توسط نمایشگاه برگزار می‌شوند. مثل بزرگداشت چهره‌های فرهنگی کشور، برنامه‌های کتابخوانی و همین طور، برنامه‌های فرهنگی دیگری که همزمان با دهه کرامت، ویژه دختران گرامی برگزار خواهد شد و در روز پنج شنبه، اجتماع بزرگ دختران و آئین نقاره‌زنی و بخش چایخانه آستان مقدس امام رضا علیه السلام را در نمایشگاه داریم که این برنامه‌ها فضای مناسبی را برای حضور خانواده‌ها فراهم می‌کنند.

احمدوند درمورد بُعد بین‌الملل نمایشگاه کتاب تهران افزود: آثار حدود ۱۰۰ ناشر خارجی در نمایشگاه کتاب امسال ارائه می‌شود و تخفیفات خوبی برای این آثار درنظر گرفته شده است که ۳۰ درصد تخفیف را نمایشگاه و ۱۵ درصد تخفیف هم، توسط ناشران و توزیع‌کنندگان اختصاص داده‌اند و با نرخ‌گذاری ارز دولتی، آثار نسبتاً به قیمت مناسبی در اختیار مردم قرار می‌گیرند. این ویژگی‌ها مربوط به آثاری است که از سال ۲۰۲۰ به بعد منتشر شده‌اند و پیش بینی می‌کنیم حدود ۵۰ هزار عنوان کتاب خارجی در نمایشگاه کتاب امسال عرضه شود و غرفه‌ها در اختیار ناشران قرار گرفته و بار آن‌ها آمده و ترخیص شده است و از امروز صبح هم، بخش بین‌الملل فعال و میزبان مردم عزیز است.

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امسال، پذیرای مهمانانی از سرزمین یمن هستیم و با توجه به قرابت‌های دیرینه تمدنی و فرهنگی بین ایران و یمن که حتی به پیش از اسلام برمی‌گردد امیدواریم باعث حضور همدلانه‌ای برای شناخت بیشتر دو ملت از هم باشد و چهره‌های فرهنگی از یمن در نمایشگاه کتاب امسال حضور دارند و از آثاری که ناشران و نویسندگان ایرانی درمورد یمن و موضوعات آن‌جا به رشته تحریر درآورده‌اند رونمایی و معرفی خواهد شد و غرفه آرایی زیبایی توسط یمنی‌ها صورت گرفته است.

احمدوند درمورد برنامه‌هایی که در راستای شعار امسال هستند، تصریح کرد: بخش‌های مختلفی در برگزاری نمایشگاه به ما کمک می‌کنند. هم رسانه ملی که شایسته تقدیر و قدردانی است و هم مجموعه‌های شهری و شهرداری که کمک کرده و تبلیغات این نمایشگاه را در سراسر تهران و دیگر شهر‌های کشور انجام می‌دهند و تلاش می‌شود در دیگر رسانه‌ها و تبلیغات محیطی هم، شعار را برای مردم عزیز به نمایش بگذاریم.

او یادآور شد: نمایشگاه کتاب، ترویج جدی و بزرگی است برای این که توجه مردم به کتاب جلب شود و در این ۱۰ روز هم، فضای کشور کتابی می‌شود و فرصت مناسبی است که درمورد کتاب صحبت شود و در محیط داخلی مصلی و نمایشگاه کتاب برنامه‌های مختلفی تدارک دیده شده است و سرا‌هایی برای معرفی کتاب‌ها و جمع‌خوانی وجود دارد از جمله بخش کوشک کتاب که در محیط شبستان است و سرای بین‌الملل و سرای کتاب‌های آموزشی و دانشگاهی وجود دارند و در طول روز، حداقل ۶-۵ برنامه برای معرفی‌ها وجود دارند که بیش از ۴۰۰ برنامه معرفی کتاب و کتابخوانی در نمایشگاه تدارک دیده شده و بخش ویژه‌ای هم برای کودک و نوجوان است که به آن‌ها کمک کنیم تا آشنایی بیشتری با کتاب پیدا کنند و برنامه‌های این حوزه متعدد و متنوع هستند و فضای شاد و بانشاطی برای کودکان و خانواده‌ها فراهم است.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟ ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟
عضو شورای شهر تهران گفت: اگر حفر تونل در منطقه ۱۲ که جزو بافت‌های فرسوده شهر تهران است، رخ داده باشد حتماً باید درباره آن توضیحات روشنی ارائه شود چرا که این اتفاق می‌تواند آسیب‌های جدی به دنبال داشته باشد.
ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی
عباس کیارستمی: افتخارِ بزرگی‌ است برای من کنارِ آقای بیضایی ایستادن، چه برسد به این که این افتخار امشب نصیبِ من شده تا این جوایز رو هم من تقدیمِ ایشون بکنم. به هر حال، این لحظه برای من لحظهٔ خیلی مهمّیه.
بهرام بیضایی، کارگردان سینما و تئاتر درگذشت بهرام بیضایی، کارگردان سینما و تئاتر درگذشت
بهرام بیضایی کارگردان و نمایشنامه‌نویس که سال‌ها در آمریکا زندگی می‌کرد در سالروز تولدش درگذشت.
پیش‌بینی قیمت طلا در سال ۲۰۲۶؛ تحلیل ۲۴ غول مالی جهان پیش‌بینی قیمت طلا در سال ۲۰۲۶؛ تحلیل ۲۴ غول مالی جهان
آیا طلا در سال ۲۰۲۶ به ۵۰۰۰ دلار می‌رسد؟ تحلیل اختصاصی ۲۴ موسسه مالی برتر جهان از جمله گلدمن ساکس و جی‌پی‌مورگان درباره آینده بازار طلا و استراتژی خرید
عاقبت کشتی نوح قلابی در غنا عاقبت کشتی نوح قلابی در غنا
مردم غنا کشتی فردی که ادعا کرده بود در 25 دسامبر طوفان نوح خواهد آمد را به آتش کشیدند
نتایج و جدول لیگ برتر فوتبال پس از بازیهای امروز نتایج و جدول لیگ برتر فوتبال پس از بازیهای امروز
پرسپولیس با برتری یک بر صفر برابر مس رفسنجان در هفته پانزدهم لیگ برتر با ۲۸ امتیاز موقتا در صدر جدول قرار گرفت.
رنه هیگوئیتا، ضربه عقرب خود را بعد از سی سال اجرا کرد رنه هیگوئیتا، ضربه عقرب خود را بعد از سی سال اجرا کرد
رنه هیگیتای ۵۹ ساله ضربه افسانه‌ای «عقرب» خود را دوباره اجرا کرد. دروازه‌بان کلمبیایی پس از گذشت ۳۰ سال، حرکت اختصاصی و ماندگارش( ضربه عقرب) را تکرار کرد؛ حرکتی که در سال ۱۹۹۵ با آن در ورزشگاه ومبلی جهان فوتبال را شگفت‌زده کرده بود.
برگزیده
بهرام بیضایی، کارگردان سینما و تئاتر درگذشت بهرام بیضایی، کارگردان سینما و تئاتر درگذشت
بهرام بیضایی کارگردان و نمایشنامه‌نویس که سال‌ها در آمریکا زندگی می‌کرد در سالروز تولدش درگذشت.
زمین بازی تئاتر جایی برای اجاره نشین‌ها ندارد! زمین بازی تئاتر جایی برای اجاره نشین‌ها ندارد!
نمایش زمین بازی تبیین زوال جامعه تئاتر امروز است؛ جماعت تئاتری‌ای که از شهر‌های دیگر به شهر انباشت شده و خودخواه تهران می‌آید تا هنرمند شوند، اما به غیر ازآنکه موی‌اش سپید می‌شود و جامه‌اش سیاه چیزی به دست نمی‌گیرد، خانه‌های اجاره‌ای را باید ترک کرد و رفت پایین و پایین‌تر تا وقتی که فرسودگی آید و حذف ممکن شود!
شوک در هالیوود؛ راب راینر و همسرش درگذشتند، پلیس خبر از پرونده قتل احتمالی می‌دهد شوک در هالیوود؛ راب راینر و همسرش درگذشتند، پلیس خبر از پرونده قتل احتمالی می‌دهد
راب راینر، کارگردان سرشناس هالیوود و خالق آثاری ماندگار، چون «وقتی هری سالی را دید»، «میزری» و «عروس شاهزاده»، در ۷۸ سالگی درگذشت؛ پیکر او و همسرش میشل سینگر راینر در منزل‌شان در لس‌آنجلس پیدا شده و پلیس از بررسی پرونده به‌عنوان یک قتل احتمالی خبر داده است.
صفحه خبر بالای تصاویر