مخاطب ۲۴- مطمئننا همه میدانند که نوشیدن آب شیر دلچسب نیست و بسیاری از مردم فکر میکنند آیا امکان دوباره جوشاندن آب وجود دارد؟ از آن گذشته، این عقیده وجود دارد که با جوشاندن مکرر آب، ترکیباتی مانند آب سنگین، نمک معدنی غلیظ و مادههای سمی از جنس کلر در آن ایجاد میشوند، درنتیجه، نوشیدن همچین آبی برای سلامتی خطرناک است.
کیفیت آب در کشورهای مختلف متفاوت است، اما اگر شاخصهای کلی در نظر گرفته شود، ممکن است برخی ناخالصیها در چنین آبی وجود داشته باشد که اولین ماده کلر است که به منظور تصفیه شدن آب استفاده میشود.
مادهی خطرناک بعدی، نمکهای کلسیم و منیزیم هستند که وقتی به جوش میآیند روی دیوارههای داخلی کتری به شکل رسوب میچسبند و فلزات سنگین مانند سرب، استرانسیم و روی نیز ممکن است در دوزهای کم وجود داشته باشند.
جوشاندن آب منجر به تشکیل به اصطلاح “آب سنگین” میشود که حاوی دوتریوم و ترتیوم است و با این حال پس از جوشیدن آب این دو ماده با اندازههای بسیار ریز تشکیل میشوند و آسیبی به همراه ندارند.
وقتی آب میجوشد، غلظت نمکهای معدنی در آن افزایش مییابد چرا که آب تبخیر میشود، اما نمکها باقی میمانند و به همین خاطر نمکها به راحتی داخل کتری رسوب میکنند و این رسوبها بی خطرند، اما بهتر است کتری مرتبا تمیز شود.
هنگام جوشاندن آب، کلر با ترکیبات آلی موجود در آب تعامل دارد و مواد سمی بیشتری ایجاد میکند پس برای تصفیه کردن آب شیر به آن کلر اضافه میکنند که البته کلر برای سلامتی مضر نیست، اما آب کلرشده پوست را خشک میکند و میتواند موجب تشدید آکنه شود؛ بنابراین اگر از آب مرغوب استفاده شود و رسوبات داخل کتری مرتبا تمیز شود، میتوان آب را بارها و بارها جوشاند، چرا که هیچ خطری برای سلامتی فرد ندارد.
تمام این عقاید رد شده است و باید بدانید که آب لوله کشی چندین بار جوشیده شده برای سلامتی انسان مفید نخواهد بود.