کد خبر: ۴۰۹۹۷
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۱

صادق خان برای سومین دور شهردار لندن شد

«صادق خان» موفق شد تا در انتخابات شهرداری لندن بر رقیب خود از حزب محافظه‌کار غلبه و کرسی شهرداری پایتخت انگلیس را برای سومین دور متوالی حفظ کند
صادق خان برای سومین دور شهردار لندن شد

مخاطب ۲۴- خان که از سال ۲۰۱۶ کرسی شهرداری لندن را برعهده دارد، توانست با کسب ۴۳ درصد آراء سوزان هال از حزب محافظه‌کار را شکست داده و برای چهار سال دیگر بر مسند شهرداری لندن تکیه بزند.

این برای نخستین بار است که یک شهردار لندن برای سه دوره متوالی انتخاب می‌شود. گفتنی است که این سمت در سال ۲۰۰۰ ایجاد شد و نخستین کرسی آن به «کن لیوینگستون» از حزب کارگر رسید. هشت سال بعد یعنی سال ۲۰۰۸ بوریس جانسون بر مسند شهرداری لندن تکیه زد و سپس صادق خان انتخاب شد.

خان به دلیل مسلمان بودن در میان جوامع اسلامی طرفدارانی دارد؛ مواضع ضد امپریالیستی وی نیز به ویژه در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ هوادارانی را برای او در میان گروه‌های حقوق بشری دست و پا کرده است.

اما سیاست‌های سختگیرانه او در حوزه مقابله با تغییرات اقلیمی، با اعتراضات گسترده‌ای مواجه شده است. او تابستان سال گذشته طرح حذف خودرو‌های قدیمی از خیابان‌های شهر را به اجرا گذاشت و با این کار ده‌ها هزار راننده را به اصطلاح پیاده و یا با جریمه‌های سنگین مواجه کرد.

بر اساس طرح موسوم به یولز، روزانه ۱۲.۵ پوند (حدود ۱۶ دلار) برای اکثر خودرو‌های بنزینی و ون‌های تولید شده پیش از سال ۲۰۰۶ میلادی و خودرو‌های دیزلی قبل از ۲۰۱۵ میلادی جریمه تعیین شده است.

این طرح ابتدا در سال ۲۰۱۹ در مرکز لندن پیاده شد؛ در سال ۲۰۲۱ به حومه‌های داخلی شهر گسترش یافت و از تابستان سال گذشته کل لندن از جمله حومه‌های بیرونی آن که بیش از نیمی از جمعیت ۹ میلیون نفری شهر در آن زندگی می‌کنند را در بر گرفت.

بر اساس گزارش‌ها، حدود ۷۰۰ هزار خودرو با استاندار‌های طرح یولز سازگار نبودند و رانندگان این خودروها، در شرایط بغرنج اقتصادی و بحران هزینه‌های زندگی در انگلیس، ناگزیر به تعویض خودرو‌های خود شدند.

«خان» دو سال پیش گسترش طرح یولز در سراسر لندن را به رای گذاشت و ۶۰ درصد از مردم مخالفت کردند. او، اما با ادعای دستکاری شدن آرا، اعلام کرد این طرح را مطابق با آنچه وظیفه خود برای مقابله با تغییرات اقلیمی نامید و به رغم مخالفت دولت، پیش خواهد برد.

آمار‌ها نشان می‌دهد که اجرای طرح یولز در مناطق مرکزی لندن طی سال‌های گذشته، میلیون‌ها پوند برای شهرداری لندن منفعت مالی به همراه داشته و این مساله حسن نیت طرح «صادق خان» را در شرایطی که سیستم حمل و نقل لندن با کمبود بودجه و اعتراض گسترده کارکنان آن مواجه است، زیر سوال برده است.

آمار‌های رسمی نشان می‌دهد که شهرداری لندن فقط در سال گذشته میلادی ۲۲۴ میلیون پوند درآمد از اجرای این طرح به جیب زده است. حدود یک سوم از این مبلغ از طریق جریمه و مابقی آن به واسطه شارژ روزانه تردد رانندگان حاصل شده است.

سوزان هال رقیب خان گفته بود که طرح یولز منصفانه نیست و از نخستین روزی که بر کرسی شهرداری لندن تکیه بزند، این طرح را ملغی و سایر سیاست‌های سختگیرانه علیه رانندگان را کاهش خواهد کرد. او، اما سومین نماینده حزب محافظه‌کار است که طی ۸ سال گذشته دربرابر خان شکست خورد.

برچسب ها: شهر لندن
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
چرا چاق می‌شویم؟ چرا چاق می‌شویم؟
اخیرا متخصصان با استناد به گیرنده طعم شیرین روی زبان یکی از علل چاقی را ییدا کرده‌اند، اما چاقی علل و عوامل مختلفی دارد که برای مقابله با ان باید با همه این علل و عوامل آشنا بود.
آماده‌ام تا به اختلافات گذشته و تعارضات عمیق با تهران، پایان دهم آماده‌ام تا به اختلافات گذشته و تعارضات عمیق با تهران، پایان دهم
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا اظهار داشت: من آماده‌ام تا به اختلافات گذشته و تعارضات عمیق‌مان با ایران پایان دهم.
یک زن هندی سکاندار سیاست خارجی کانادا یک زن هندی سکاندار سیاست خارجی کانادا
«مایک کارنی» نخست وزیر کانادا روز سه‌شنبه «آنیتا آناند» را به‌عنوان وزیر خارجه دولت خود معرفی کرد.
اعضای خانواده من سارق حرفه‌ای بودند حتی پدربزرگ و مادربزرگم! اعضای خانواده من سارق حرفه‌ای بودند حتی پدربزرگ و مادربزرگم!
زنی میانسال به همراه دختر جوان و نوه ۳ ساله‌اش به عنوان مسافر سوار اتوبوس‌های بی‌آرتی می‌شد تا دست به جیب‌بری از مسافران بزند.
رقابت میلیاردر‌ها برای خرید سایپا رقابت میلیاردر‌ها برای خرید سایپا
سهام سایپا این روز‌ها به بازار رقابت میلیاردر‌ها بدل شده است.
شهردار سابق آرادان و ۵ نفر از کارکنان اش به زندان افتادند شهردار سابق آرادان و ۵ نفر از کارکنان اش به زندان افتادند
رئیس کل دادگستری استان سمنان گفت: حکم قطعی حبس شهردار سابق و ۵ نفر از کارکنان شهرداری آرادان صادر شد.
هیئت مدیره‌ای که پاداش ۳۵ میلیاردی گرفت هیئت مدیره‌ای که پاداش ۳۵ میلیاردی گرفت
بررسی عملکرد مالی بیمه پاسارگاد در سال گذشته، بیانگر تغییراتی قابل تأمل در ساختار هزینه‌ای و تعهدات این شرکت است؛ موضوعی که می‌تواند مسیر آینده آن را با دغدغه‌هایی در حوزه پایداری مالی رو‌به‌رو کند.
برگزیده
وداع با اسلحه وداع با اسلحه
یک خبرگزاری نزدیک به گروه پ‌ک‌ک روز دوشنبه گزارش داد که این گروه شبه‌نظامی که بیش از چهار دهه با دولت ترکیه درگیری خونین داشته، تصمیم به انحلال و پایان دادن به مبارزه مسلحانه خود گرفته است.
آماده‌ام تا به اختلافات گذشته و تعارضات عمیق با تهران، پایان دهم آماده‌ام تا به اختلافات گذشته و تعارضات عمیق با تهران، پایان دهم
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا اظهار داشت: من آماده‌ام تا به اختلافات گذشته و تعارضات عمیق‌مان با ایران پایان دهم.
یک زن هندی سکاندار سیاست خارجی کانادا یک زن هندی سکاندار سیاست خارجی کانادا
«مایک کارنی» نخست وزیر کانادا روز سه‌شنبه «آنیتا آناند» را به‌عنوان وزیر خارجه دولت خود معرفی کرد.
صفحه خبر بالای تصاویر