کد خبر: ۳۹۰۴۵
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۸

چه چیزی واشنگتن و تل‌آویو را ترسانده است؟

تحولات پس از عملیات «طوفان‌الاقصی» در سطح منطقه و بازتاب گسترده توانمندی‌های محورمقاومت برای ضربه زدن به اهداف آمریکایی – صهیونیستی در گستره خاورمیانه، تحلیلگران و تصمیم‌سازان آمریکایی را بیش از گذشته نسبت به قدرت‌یابی روزافزون منطقه‌ای ایران نگران کرده‌است.
چه چیزی واشنگتن و تل‌آویو را ترسانده است؟

مخاطب۲۴- حمله ایران به اسراییل- با نمایان‌تر شدن آسیب‌پذیری‌های محور غربی در مواجهه با ایران و جبهه مقاومت، شاهد موج تازه‌ای از نسخه‌پیچی‌های تحلیلگران غربی – آمریکایی هستیم که ازسوی اندیشکده‌های عمدتا آمریکایی منتشر می‌شود و راهبرد‌هایی را باهدف «مهار ایران»، به تصمیم‌سازان کاخ سفید پیشنهاد می‌کنند.

یکی از این تحلیلگران، زلمی خلیل‌زاد، از چهره‌های نام‌آشنای آمریکایی در سطح منطقه است. او که متولد افغانستان است و سال‌ها در سمت‌هایی مانند «نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد»، «فرستاده ویژه آمریکا در افغانستان»، «سفیر آمریکا در افغانستان» و همچنین «سفیر آمریکا در عراق» فعالیت کرده، معتقد است وضعیت کنونی واشنگتن و تل‌آویو در مقابل جمهوری‌اسلامی تنها بخشی از یک چالش بزرگ‌تر برای آنان است.
خلیل‌زاد در تحلیلی که ازسوی وبگاه اندیشکده «نشنال اینترست»، نزدیک به محافل محافظه‌کار آمریکایی، منتشر شده، براین اعتقاد است در شرایطی که آمریکا و اسرائیل در انتظار «واکنش مهم» ایران به حمله تروریستی رژیم‌صهیونیستی به کنسولگری جمهوری‌اسلامی در دمشق به سر می‌برند، ایران به تلاش‌های خود برای تحقق «هدف دیرینه‌اش»، یعنی توسعه قدرت و نفوذ منطقه‌ای‌اش سرعت بخشیده است.

وی با تاکید بر اینکه مظهر این بخش از تلاش‌های ایران، فشار فعلی تهران برای خروج نیرو‌های آمریکایی از عراق و سوریه است، ادامه می‌دهد: «احزاب طرفدار ایران در عراق می‌توانند السودانی، نخست‌وزیر عراق را به‌منظور وادار کردن واشنگتن برای ارائه جدول زمانی به‌منظور خروج کامل ارتش آمریکا از این کشور تحت‌فشار قرار دهند».

تجویز‌هایی برای مقام‌های عراقی

خلیل‌زاد با اشاره به دیدار‌های روز‌های آینده نخست‌وزیر عراق با رئیس‌جمهور آمریکا (۱۵ آوریل / ۲۷ فروردین)، معتقد است: «السودانی پیش از این اعلام کرده می‌خواهد در این دیدار بر موضوع خروج آمریکا از عراق متمرکز شود. ایران می‌داند خروج ایالات‌متحده از عراق، حضور نظامی آمریکا در سوریه را نیز ناپایدار خواهد کرد».

وی با طرح این ادعای واهی و البته تکراری که «خروج آمریکا از عراق تسلط ایران بر این کشور را تقویت خواهد کرد»، عنوان می‌کند که «درصورت عدم پافشاری السودانی برای تعیین جدول زمانی خروج نیرو‌های آمریکایی از عراق، او در خطر از دست دادن شغلش قرار می‌گیرد، درحالی که به‌نظر می‌رسد او برای حفظ سمت خود مصمم است».

نماینده پیشین آمریکا در سازمان ملل با وجود اینکه معتقد است السودانی برای پافشاری بر خروج آمریکایی‌ها از عراق مصمم است، ادعا می‌کند: «تداوم حضور نیرو‌های آمریکایی در عراق، مانع بزرگی در برابر یکی از اهداف استراتژیک منطقه‌ای رژیم ایران است: تسلط بر هلال حاصلخیز عراق، سوریه، لبنان و مناطق فلسطینی.

هدف تهران ایجاد یک کریدور زمینی پیوسته و بدون مانع به‌سوی دریای مدیترانه است».
خلیل‌زاد با تاکید بر اینکه «حیاتی است ما سیاست و وضعیت خود را بازنگری کنیم و اصلاحات لازم را انجام دهیم تا به‌صورت موثر از تهدید ایران جلوگیری کنیم»، چهار راهبرد محوری را در مواجهه با ایران به تصمیم‌سازان آمریکایی توصیه می‌کند:

نخست: ابتدا باید بازدارندگی خود را در مقابل ایران تقویت کنیم. پاسخ دادن به نیرو‌های نیابتی جمهوری‌اسلامی کافی نیست. ما فقط به تهران برای آزمایش تسلیحات و طرح‌های عملیاتی خود فرصت می‌دهیم. این کار همچنین هزینه‌های قابل‌توجهی به ما تحمیل می‌کند.

دوم: باید به وضوح به ایران بگوییم که ازسرگیری حملات نیابتی، منجر به تقویت تحریم‌های ایالات‌متحده مشابه تحریم‌های اعمال شده در دوران دولت ترامپ خواهد شد.

سوم: باید با تمرکز بر آسیب‌پذیری‌های ایران و نارضایتی‌ها داخلی، فشار‌های سیاسی خود را بر جمهوری‌اسلامی افزایش دهیم.

چهارم: با بازگشت جدی به هند و اقیانوس آرام، باید کشور‌های منطقه را تشویق کنیم تا قابلیت‌های نظامی خود را تقویت و برای مقابله با تلاش‌های مستمر تهران به‌منظور تقویت قدرتش همکاری کنند.

دو موضوع حیاتی در این مسیر، عادی‌سازی روابط عربستان و اسرائیل و تقویت معاهده دفاعی متقابل آمریکا و عربستان است.

captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
پزشکیان در هند! پزشکیان در هند!
رئیس جمهور به منظور شرکت در هجدهمین اجلاس سران کشور‌های عضو بریکس، دقایقی پیش با استقبال شانتانو تاکور وزیر مشاور در امور بنادر و کشتیرانی هند وارد شهر دهلی نو محل برگزاری این اجلاس شد
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.