کد خبر: ۳۸۰۲۰
تاریخ انتشار: ۱۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۹

سالم‌ترین گوشت از نظر متخصصان تغذیه کدام گوشت‌ها هستند؟

بسیاری از مردم تصور می‌کنند که گوشت‌های جایگزینی که به کمک گیاهان ساخته شده، سالم‌تر از خوردن گوشت واقعی هستند. با این وجود تحقیقات پژوهشگران در سوئد حاکی از آن است که برخی از این تولیدات جایگزین گوشتی واقعی، فاقد ارزش غذایی لازم هستند.
سالم‌ترین گوشت از نظر متخصصان تغذیه کدام گوشت‌ها هستند؟

مخاطب ۲۴- ژوهش این تیم نشان داد که برخی از محصولاتی که به عنوان جایگزین‌های گوشت واقعی در بازار عرضه می‌شوند، پروتئین‌ها و مواد غذایی دارند که بدن انسان نمی‌تواند آن‌ها را جذب کند و در نتیجه پس از مدتی، بدن مصرف کنندگان این محصولات دچار کمبود آهن می‌شود. با این وجود همچنان این پرسش مطرح است که آیا مصرف گوشت قرمز برای انسان ضرر دارد یا خیر.
یورو نیوز نوشت: تحقیقات نشان داده که گوشت قرمز و گوشت‌های فرآوری شده مانند بیکن و سوسیس، می‌توانند خطر ابتلا به سکته مغزی را در افراد افزایش دهند و دوستداران گوشت قرمز و فرآوری شده، تا ۱۶ درصد بیشتر از دیگران در معرض سکته قرار دارند.
به این ترتیب هم باید در مصرف گوشت قرمز جانب احتیاط و تعادل را حفظ کرد و هم گوشتی با کیفیت مناسب را مصرف کرد.



اما روش انتخاب یک گوشت با کیفیت در فروشگاه‌ها چیست؟

در ادامه چند پیشنهاد برای کمک به تصمیم‌گیری بهتر شما ارائه می‌شود:

۱- به دنبال برش‌هایی از گوشت باشید که حاوی چربی کمتری هستند. مانند استیک راسته، فیله‌ها و سینه مرغ بدون پوست.

۲- تا جای امکان چربی‌های گوشت را جدا کنید. جدا کردن چربی‌هایی که قابل مشاهده هستند، می‌تواند به میزان قابل توجهی محتوای چربی اشباع شده در برش گوشت انتخابی شما را کاهش دهد.

۳- از ماهی استفاده کنید. ماهی‌های چرب مانند سالمون و تن سرشار از اسید‌های چرب امگا ۳ هستند که برای سلامت قلب و مغز ضروری است. پیشنهاد می‌شود مصرف دو وعده ماهی در هفته را در برنامه خود قرار دهید.

۴- مصرف پروتئین‌های گیاهی مانند عدس، لوبیا و توفو را دست کم نگیرید. این محصولات گیاهی و وگان، اغلب چربی و کلسترول کمتری نسبت به انواع گوشت دارند.

۵- گوشت حیواناتی را انتخاب کنید که از علف تغذیه کرده‌اند. این گوشت‌ها به طور معمول حاوی سطوح بالاتری از امگا ۳ و اسید لینولئیک مزدوج هستند که یک اسید چرب مفید است.

۶- مصرف گوشت‌های ارگانیک را در اولویت قرار دهید. انتخاب گوشت ارگانیک، احتمال مصرف انواع آنتی بیوتیک‌ها و هورمون‌های مورد استفاده در کشاورزی‌های صنعتی را به حداقل می‌رساند.



اما سالم‌ترین گوشت‌ها از نظر کارشناسان تغذیه، گوشت چه حیواناتی هستند؟

۱. سینه مرغ

مرغ سرشار از پروتئین و محصولی کم‌چرب است و سینه مرغ نیز سالم‌ترین گوشت برای خوردن محسوب می‌شود.
سینه مرغ «بدون پوست و بدون استخوان» به عنوان یک منبع پروتئینی «بسیار کم چربی» شناخته می‌شود. گوشت مرغ همچنین یک منبع عالی آهن، روی، سلنیوم و ویتامین‌های «ب» است.

دیگر اینکه اگرچه برخی افراد می‌گویند که گوشت مرغ تیره‌رنگ طعم بهتری دارد، اما متخصصان تغذیه می‌گویند که این گوشت چربی بیشتری دارد و بنابراین باید در حد اعتدال مصرف شود.



۲. سینه بوقلمون

سینه بوقلمون نیز یک گوشت بدون چربی و سرشار از پروتئین برای هر زمان از سال است و درست مانند سینه مرغ، یکی از سالم‌ترین گوشت‌ها محسوب می‌شود؛ بنابراین وقتی صحبت از سالم‌ترین گوشت‌ها می‌شود که بیشترین مواد مغذی را دارند، بوقلمون و مرغ در صدر فهرست مواد غذایی قرار می‌گیرند. با این وجود کارشناسان توصیه می‌کنند که «پوست» آن‌ها که چرب‌ترین قسمت بدنشان است را جدا کنید تا گوشت سالمتری داشته باشید.

این موضوع یک نکته کلیدی محسوب می‌شود؛ زیرا اگر این گوشت‌ها را با پوست مصرف کنید آنگاه این گوشت‌ها نیز از یک گزینه غذایی سالم به یک غذای ناسالم تبدیل می‌شوند.



۳. گوشت گاو

اگرچه اکثر پزشکان و متخصصان تغذیه محدود کردن مصرف گوشت قرمز را توصیه می‌کنند، اما گوشت گاو نیز همچنان سرشار از پروتئین و مواد مغذی مفید است. اگر شما این گوشت قرمز را انتخاب می‌کنید، بهتر است سراغ گوشت‌های بدون چربی بروید.

با این وجود توجه داشته باشید که پرورش گاو‌ها برای تولید گوشت از آنها، روش آسان و کم ضرری نیست و به زمین و منابع زیست محیطی زیادی نیاز دارد.



۴. ماهی

ماهی یک منبع تایید شده برای دریافت «چربی‌های سالم» است و دوز‌های مفیدی از امگا ۳ دارد.

با این وجود کارشناسان تاکید دارند که به جای استفاده از کنسرو ماهی تن یا ماهی قزل آلا، به سراغ مصرف ماهی آزاد و تازه بروید. زیرا ماهی‌ها کنسرو شده همیشه سالم نیستند.

علاوه بر سالم بودن، مصرف ماهی باعث صرفه‌جویی در زمان پخت و پز شما می‌شود، زیرا سریع و آسان آماده می‌شود.

کارشناسان همچنین پیشنهاد می‌کنند که تا جای امکان «کباب کردن» گوشت‌ها را جایگزین سرخ کردن آن‌ها کنید. زیرا با کباب کردن گوشت‌ها، چربی آن‌ها به حداقل می‌رسد و مواد مغذی حفظ می‌شود.

سرخ کردن گوشت در ماهیتابه ممکن است باعث افزایش محتوای چربی آن شود.

دیگر اینکه برای طعم‌دار کردن غذا، بهتر است به جای افزودن بر چربی و روغن آن، بر ادویه‌های آن بیفزایید و با این شیوه آن‌ها را خوشمزه‌تر کنید؛ و آخرین نکته اینکه، به یاد داشته باشید که حفظ «اعتدلال» در مصرف انواع گوشت‌ها یک نکته مهم و کلیدی است. زیرا حتی سالم‌ترین گوشت‌ها نیز باید «در حد اعتدال» مصرف شوند و حدود ۳-۴ اونس (حدود ۱۰۰ گرم) پروتئین در هر وعده غذایی کافی است.

برچسب ها: گوشت
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
ریزش وحشتناک پل موقت معدن در کنگو+ فیلم ریزش وحشتناک پل موقت معدن در کنگو+ فیلم
مقام‌های محلی کنگو اعلام کردند فرو ریختن پل موقت در معدن کبالت کالاندو در ایالت لوالابا جان دست‌کم ۳۲ کارگر معدن را گرفت.
جزئیات جدید از حادثه بندر شهید رجایی جزئیات جدید از حادثه بندر شهید رجایی
استاندار هرمزگان اعلام کرد حادثه ۶ اردیبهشت در بندر شهید رجایی ۵۸ جان‌باخته، هزاران مصدوم و میلیارد‌ها تومان خسارت برجای گذاشته است.
شکایت ترامپ علیه بی‌بی‌سی شکایت ترامپ علیه بی‌بی‌سی
کارشناسان حقوقی می‌گویند شکایت ترامپ از بی‌بی‌سی بابت انتشار ویدئوی دستکاری‌شده شانسی برای موفقیت ندارد و احتمال پیروزی او «تقریباً صفر» است.
پزشکیان: دانشگاه‌ها باید به مسیر حل مسئله برگردند پزشکیان: دانشگاه‌ها باید به مسیر حل مسئله برگردند
رئیس‌جمهور با انتقاد از مدرک‌محوری در دانشگاه‌ها تأکید کرد رویکرد دولت بازگرداندن آموزش عالی به سمت مهارت‌آفرینی، حل مسئله و جلوگیری از هدررفت منابع است.
عارف برای نشست شانگهای وارد مسکو شد عارف برای نشست شانگهای وارد مسکو شد
محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، برای حضور در نشست نخست‌وزیران سازمان همکاری شانگهای و انجام رایزنی‌های دوجانبه، امروز وارد مسکو شد.
پادکست: مخاطب فوتبالی - قسمت ۳: اوستون اورونوف؛ انفجار یک استعداد پادکست: مخاطب فوتبالی - قسمت ۳: اوستون اورونوف؛ انفجار یک استعداد
در این قسمت از پادکست مخاطب فوتبالی به بررسی شرایط ستاره‌ی ازبکستانی تیم پرسپولیس میپردازیم.
تحلیل نظام آموزشی ایران؛ از حافظه تا مهارت تحلیل نظام آموزشی ایران؛ از حافظه تا مهارت
نظام آموزشی ایران با وجود دستاورد‌های مهم در باسوادی و گسترش پوشش تحصیلی، همچنان زیر سایه‌ی حافظه‌محوری، نابرابری آموزشی و ضعف مهارت‌آموزی گرفتار مانده و نیازمند اصلاحات بنیادین است.
برگزیده
مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم
ترامپ و ماکرون هنگام دیدار در مصر هنگام دست دادن با هم مچ انداختند به طوری که توجه همه رسانه ها را جلب کرد.
احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند
مشاور رئیس جمهور در امور احزاب و تشکل‌ها در نشستی با احزاب و فعالان سیاسی استان گلستان گفت: تاکید رئیس جمهور بر این است که احزاب برای تصمیم گیری‌ها و تصمیم سازی‌ها در کشور به صورت جدی‌تر مورد مشورت قرار بگیرند.
خبر ترور سردار قآانی صحت ندارد خبر ترور سردار قآانی صحت ندارد
اخیراً شایعاتی در شبکه‌های اجتماعی و اکانت‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی منتشر شد مبنی بر اینکه سردار قاآنی مورد سوءقصد قرار گرفته و به شهادت رسیده است که پیگیری‌ها حاکی از آنست که این اخبار صحت ندارد.
صفحه خبر بالای تصاویر