مخاطب ۲۴- ممکن است در بسیاری از موارد تشخیص زعفران اصل از تقلبی بسیار دشوار باشد، اما به طور کل زعفران از سه عنصر رنگ، طعم و عطر تشکیل شده که با توجه به این عناصر میتوان تا حدودی اصل یا تقلبی بودن زعفران را تشخیص داد.
در ادامه به برخی از نکات تشخیص زعفران اصل از تقلبی اشاره شده است:
زعفران را از مراکز و برندهای معتبر خریداری کنید. اگرچه گفته میشود که برخی برندها نیز جعل میشود، اما درصد آن بسیار پایین است.
به قیمت زعفران دقت کنید. اگر قیمت زعفران از میانگین قیمت بازار بسیار پایینتر یا بسیار بالاتر بود ممکن است زعفران اصل نباشد.
به رنگدهی زعفران توجه کنید. اگر زعفران را در آب جوش یا آب یخ قراردهید به تدریج رنگ زردی آن خارج و سپس رنگ آن زرد پررنگ یا نارنجی میشود. این درحالیست که در زعفران تقلبی پس از قراردادن رشتهها در آب سریعا رنگ قرمز یا زردی از آن خارج میشود و رشتهها نیز سفید میشوند.
بنابر گفته کارشناسان استخراج کامل رنگ زعفران اصل از حداقل یک و نیم ساعت و حداکثر تا ۱۶ساعت میتواند طول بکشد.
توجه به عطر زعفران نیز از اهمیت زیادی برخودار است. زعفران عطر خاصی دارد که هیچ گیاه دیگری مشابه آن نیست.
طعم زعفران تلخ بوده و این یک ویژگی خاص زعفران است.
اگر چند رشته زعفران را در دهان خود قرار دهید متوجه تلخی آن خواهید شد. اگر رشتهها شیرین یا شور باشد قطعا زعفران تقلبی است و احتمالا رشتههای گیاهان دیگری با عسل، شکر و نمک مخلوط شده است
گیاهان کمی به ندرت طعم تلخ و و عطر ویژه زعفران را دارند.