کد خبر: ۳۷۶۳
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۵

کرونا برای سومین سال حج را لغو می‌کند؟

«امیکرون» محدودیت‌های عمره را دوباره به مکه برگردانده است، فاصله‌گذاری اجتماعی دوباره در مسجدالحرام اعمال شده و تعداد زائران از ۷۰ هزار نفر به ۵۰ هزار نفر در روز کاهش یافته است. سرنوشت حج نیز هنوز مشخص نشده است. مسؤولان حج در ایران می‌گویند عربستان تا کنون اظهارنظر رسمی درباره حج ۱۴۰۱ نداشته است.

به گزارش سرویس اجتماعی مخاطب ۲۴ به نقل از ایسنا، با وجود این شرایط که سفر زائران خارجی را به عربستان دوباره محدود کرده است، شورای برنامه‌ریزی و هماهنگی بعثه و سازمان حج و زیارت آخرین تحولات درباره حج آینده و دیگر سفر‌های زیارتی را بررسی کرد. اکبر رضایی ـ معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت ـ به تماس‌هایی با شرکت‌های سعودی برای اطلاع از وضعیت حج اشاره کرد و گفت: در سطح وزارت حج و عمره عربستان و اخبار رسمی منتشرشده، تاکنون هیچ‌گونه اظهارنظر رسمی درباره حج ۱۴۴۳ قمری (۱۴۰۱ خورشیدی) صورت نگرفته است.

کرونا برای سومین سال حج را لغو می‌کند؟
بی‌اطلاعی کشور‌ها از سرانجام حج درحالی است که در سال‌های پیش از کرونا، عربستان در همین ماه‌ها کشور‌ها را برای مذاکره درباره تعیین سهمیه و شرایط حضور زائران خارجی فرامی‌خواند، اما برای حج آینده، هنوز هیچ یک از کشور‌های اسلامی را دعوت به مذاکره نکرده است. عربستان از زمان شیوع ویروس همه‌گیر کرونا، مناسک حج واجب را به جمعیتی محدود از زائران ساکن در این کشور محدود کرده است و هر بار، در آخرین لحظه کشور‌ها را از این تصمیم مطلع و به نوعی آن‌ها را از به اجرا گذاشتن محدودیت بدون نظرخواهی از سایر کشورها، غافلگیر کرده است.

عربستان قوانین سختگیرانه‌ای را برای حضور زائران در مراسم عمره و حج به اجرا گذاشته است که بر این اساس، تنها زائران واکسینه‌شده که در تماس با افراد بیمار و مبتلا به کووید نبوده‌اند و به نوعی گزینش شده‌اند، امکان حضور در این دو مراسم مذهبی و زیارتی را دارند.

برگزار نشدن حج در دو دوره گذشته، صف انتظار را برای زائران ایرانی نیز طولانی‌تر کرده است؛ در ایران نزدیک به یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در نوبت حج هستند، برخی از این افراد ۱۴ یا ۱۵ سال در نوبت بوده‌اند. از بین این زائران، حدود ۷۰ هزار نفر برای حج ۹۸ ثبت‌نام کرده بودند که با شیوع ویروس کرونا و تعطیل شدن حج برای زائران خارجی، آن زائران نیز از سفر بازماندند.

شورای برنامه‌ریزی حج و عمره همچنین آخرین وضعیت سفر زیارتی به سوریه و عراق را بررسی کرد. علی‌رضا رشیدیان ـ رییس سازمان حج و زیارت ـ یادآور شد که تاکنون چهار گروه ۲۵ نفره در قالب کاروان‌های زیارتی به دمشق اعزام شده‌اند و افزود: با توجه به پیش‌ثبت‌نامی که برای سفر زیارتی سوریه در تمام استان‌ها انجام خواهد شد سامان‌دهی و برنامه‌ریزی برای اعزام مشتاقان این سفر معنوی صورت خواهد گرفت.

محمد آزاد ـ معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان حج و زیارت ـ هم از توافقات جدید با شرکت‌های هواپیمایی داخلی برای تامین بلیت سفر هوایی کاروان‌های زیارتی به عراق خبرداد و آن را گام مثبتی برای تامین حقوق زائران و تهیه بلیت با قیمت مناسب دانست.

ایران با کاهش محدودیت‌های کرونا، سفر زیارتی به عراق و سوریه را از سر گرفته است. سفر‌های کاروانی به این دو کشور درحال حاضر به صورت هوایی و بدون ویزا انجام می‌شود. هزینه سفر زیارتی هوایی به هر دو کشور مبلغی در حدود ۹ تا ۱۰ میلیون تومان است.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
انفجار در دانشگاه تهران؛ یک کشته و چند زخمی انفجار در دانشگاه تهران؛ یک کشته و چند زخمی
انفجار کپسول هیدروژن در آزمایشگاه دانشکده مواد دانشگاه تهران باعث مرگ یک دانشجو و مصدومیت سه نفر دیگر شد؛ حادثه در محدوده امیرآباد رخ داد.
مهربانی در قلب آفریقا؛ تصویری متفاوت از همزیستی مسالمت آمیز+ فیلم مهربانی در قلب آفریقا؛ تصویری متفاوت از همزیستی مسالمت آمیز+ فیلم
ویدئویی تازه از آفریقا نشان می‌دهد انسان‌ها با هم مهربانی و همزیستی شگفت‌انگیزی دارند؛ لحظه‌ای که گردشگران آن را «تفریح عادی در آفریقا» توصیف می‌کنند.
استقلال این بار زیر تیغ فیفا استقلال این بار زیر تیغ فیفا
فیفا پس از شکایت منتظر محمد، هافبک سابق عراقی استقلال، این باشگاه را به دو دوره محرومیت از نقل‌وانتقالات و پرداخت ۳۰ میلیارد تومان جریمه محکوم کرد.
معاهده مشارکت راهبردی ایران و روسیه رسماً اجرایی شد معاهده مشارکت راهبردی ایران و روسیه رسماً اجرایی شد
وزارت خارجه روسیه اعلام کرد معاهده مشارکت راهبردی جامع میان ایران و روسیه که در ۱۷ ژانویه ۲۰۲۵ در مسکو امضا شد، از امروز به طور رسمی اجرایی می‌شود.
استیضاح وزیر کار دولت پزشکیان کلید خورد استیضاح وزیر کار دولت پزشکیان کلید خورد
جمعی از نمایندگان مجلس با محوریت سمیه رفیعی، نماینده تهران، طرح استیضاح احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را به دلیل ضعف مدیریتی و تهدید ثبات اقتصادی و اجتماعی کشور کلید زدند.
آمریکا در یک قدمی درگیری با روسیه آمریکا در یک قدمی درگیری با روسیه
دولت آمریکا در ادامه حمایت‌های نظامی از اوکراین، تصمیم گرفته اطلاعات دقیق درباره زیرساخت‌های انرژی در عمق خاک روسیه را در اختیار کی‌یف قرار دهد تا برای حملات موشکی دوربرد استفاده شود.
ترکیه هم به ایران خنجر زد ترکیه هم به ایران خنجر زد
همزمان با بازگشت تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، دولت ترکیه اعلام کرد اموال و دارایی‌های ۲۰ فرد و ۱۸ نهاد ایرانی از جمله سازمان انرژی اتمی و بانک سپه را مسدود کرده است.
برگزیده
سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی
به مناسبت روز جهانی سالمندان، بررسی می شود: خرد کهن سالمندان در عصر دیجیتال چگونه با تنهایی مبارزه می‌کند؟ بررسی نیازهای عاطفی، نقش دولت‌ها، فناوری و راه‌حل‌های جهانی برای جامعه دوستدار سالمند
فرهنگستان تصویب کرد، نامیاد معادل فارسی منشن + ویدئو فرهنگستان تصویب کرد، نامیاد معادل فارسی منشن + ویدئو
فرهنگستان زبان و ادب فارسی واژه «نامیاد» را به‌عنوان معادل فارسی «mention» تصویب کرد
به مناسبت روز جهانی بدون خودرو به مناسبت روز جهانی بدون خودرو
باید بسیار خوش‌خیال بود تا بپنداریم که شعارهایی همچون روز جهانی بدون خودرو در روند برنامه‌ریزی و مطالبه‌های شهروندی ما جای بگیرد. اگر چه برای رسالت و اهداف بزرگ باید تلاش نمود.
صفحه خبر بالای تصاویر