کد خبر: ۳۷۰۹۶
تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۰:۲۳

ارتباط چاقی فرزندان در میانسالی با والدین

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد افرادی که نگران وزن شان در میانسالی هستند باید بررسی کنند که والدینشان در آن سن چه وزنی داشتند.
ارتباط چاقی فرزندان در میانسالی با والدین

مخاطب ۲۴- بر اساس تحقیقات اخیر، اگر هر دو والدین در این دوران از زندگی خود چاق باشند، احتمال چاق شدن فرزندان در میانسالی شش برابر بیشتر است.

علاوه بر این، محققان دریافتند که داشتن والدین چاق بیش از سه برابر احتمال چاقی در افراد میانسال را افزایش می‌دهد.

«ماری میکلسن»، محقق ارشد و پژوهشگر دکترای پزشکی اجتماعی در دانشگاه آرکتیک نروژ، گفت: «این یافته‌ها نشان می‌دهد که ارتباط بین چاقی دوران کودکی و وزن والدین با افزایش سن کودک از بین نمی‌رود.»

میکلسن در بیانیه خبری گفت: «چاقی در دوران کودکی، و به ویژه در نوجوانی، تا اوایل بزرگسالی فرد ادامه دارد، بنابراین ما گمان می‌کردیم که تا میانسالی نیز این روند ادامه خواهد داشت.»

بیشتر بخوانید

وی در ادامه افزود: «ما دریافتیم که واقعاً چنین است- بچه‌هایی که والدینشان با چاقی زندگی می‌کردند، در سنین ۴۰ و ۵۰ سالگی، احتمال بیشتری دارد که خودشان با چاقی زندگی کنند.»

برای این مطالعه، محققان داده‌های سلامتی بیش از ۲۰۰۰ جفت والدین و فرزندان را تجزیه و تحلیل کردند.

محققان دریافتند که BMI (شاخص توده بدنی) والدین به طور مستقیم بر BMI فرزندشان تأثیر می‌گذارد.

BMI فرزندان به ازای هر ۴ واحد افزایش در BMI مادر ۰.۸ واحد و به ازای هر ۳.۱ واحد افزایش در BMI پدر ۰.۷۴ واحد افزایش یافت.

خطر چاقی یک فرد در میانسالی با وجود مادر چاق، ۳.۴ برابر و یک پدر چاق ۳.۷ برابر افزایش یافت.

اگر هر دو والدین چاق باشند، احتمال چاق شدن افراد در میانسالی شش برابر بیشتر است.

به گفته میکلسن، «به احتمال زیاد، ترکیبی از ژنتیک و محیط باعث می‌شود که وزن والدین بر وزن فرزندانشان در آینده تأثیر بگذارد.»

میکلسن می‌گوید: «ژن‌ها با تأثیرگذاری بر حساسیت ما نسبت به افزایش وزن و تأثیرگذاری بر نحوه واکنش ما به محیط‌های چاق‌زا که در آن‌ها می‌توان به راحتی غذای ناسالم خورد، نقش مهمی ایفا می‌کند.»

وی افزود: «برخی از مطالعات همچنین حدس می‌زنند که بچه‌ها وقتی همه با هم زیر یک سقف در کنار والدین شأن زندگی می‌کنند، عادت‌های غذایی مشابهی با والدین خود ایجاد می‌کنند و در نتیجه وضعیت BMI مشابهی دارند.»

میکلسن گفت که تحقیقات آینده باید به دنبال یافتن عوامل دقیقی باشد که بر وزن افراد تأثیر می‌گذارند و ببینند که آیا می‌توان این خطرات را کاهش داد.

برچسب ها: چاقی
captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.