کد خبر: ۳۶۷۷
تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۵

انتصابات عجیب دولت سیزدهم

قطار انتصابات سفارشی و فامیلی، در حالی همچنان روی ریل خود در حال حرکت است که چندی پیش رئیس جمهور با تاکید بر اینکه بنده هیچ خط قرمزی ندارم گفته بود: «یکی از زمینه‌های بروز فساد، موضوع بکارگیری نیروی انسانی است، لذا در جذب نیرو باید صرفاً بر کارآمدی و صلاحیت‌های قانونی و شرعی تمرکز کرد و به همکاران خودمان نیز تاکید کنیم که از بکارگیری افراد به صرف آشنایی و رفاقت و بدون توجه به شایستگی‌ها خودداری کنند.»
انتصابات عجیب دولت سیزدهم

به گزارش سرویس سیاسی مخاطب ۲۴ به نقل از روزنامه آفتاب یزد، حال، اما در هفته اخیر شاهد برخی انتصابات بودیم که هیچ نشانی از شایسته سالاری نداشت. از جمله این انتصابات هم می‌توان به انتصاب عبدالعلی علی‌عسگری رئیس پیشین سازمان صداوسیما به عنوان مدیرعامل بزرگ‌ترین هلدینگ پتروشیمی کشور اشاره کرد. البته این انتصاب اگرچه بیش از سایر انتصابات در شبکه‌های اجتماعی و بین عموم مردم بازتاب داشت، اما واقعیت این است که برخی از انتصابات دیگر هم در دولت چندان قابل دفاع نبوده‌اند و این موضوع بر یک پیام روشن تاکید دارد؛ بعضا تخصص‌گرایی در دولت، نه تنها اولویت اول نیست، بلکه جزو اولویت‌های اول هم نیست! شاید کمتر کسی فکر می‌کرد که مدیر سابق صدا و سیما به بزرگ‌ترین هلدینگ کشور منتقل شده و سکان هدایت آن را در دست بگیرد. عبدالعلی علی عسگری جایگزین جعفر ربیعی و به عنوان مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس به مجموعه معرفی شده است. این انتصاب در حالی صورت گرفته که عسگری سابقه اقتصادی و فعالیتی مرتبط برای ریاست یک شرکت پتروشیمی را در پرونده ندارد. حضور رئیس اسبق صدا و سیما در بزرگ‌ترین شرکت بورسی کشور، آن هم در شرایطی که انتظار می‌رود در سال‌های آتی صادرات محصولات پتروشیمی افزایش یافته و بتواند قدری از فشار کاهش درآمد‌های نفتی را جبران کند، با انتقاد‌های گسترده‌ای روبرو شد.

سهم خواهی ادامه دار نمایندگان از دولت رئیسی

 


از سوی دیگر هنوز ماجرای داماد زاکانی که قرار بود مشاور و دستیار ویژه شهردار در حوزه هوشمندسازی، فناوری‌های نوین و نوآوری شهری و همچنین «نفیسه سنگدوینی»، فرزند رمضانعلی سنگدوینی نماینده گرگان و عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی که قرار بود با مدرک کارشناسی فناوری اطلاعات و ارتباطات IT از دانشگاه آزاد ساری و با معدل ۱۴.۶۷ در سمت مسئول دبیرخانه و اسناد معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت جذب شود را فراموش نکرده‌ایم که خبر تازه‌ای از انتصاب آقازاده‌های دیگر به گوش رسید؛ گویا میرحامد یزدی فرزند علی اصغر خانی، نماینده شاهرود، سرپرست حقوقی و تنظیم و مقررات وزارت بهداشت شده است. از سوی دیگر «محمد هادی زاهدی» فرزند محمدمهدی زاهدی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، مدیر کل آمار، فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی وزارت علوم شده است. البته در این میان «مهدی فیاضی» داماد زاکانی هم بی‌نصیب نماند و همین چند روز پیش خبر آمد که به عنوان «رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور»، منصوب شده است. این نشان می‌دهد سهم خواهی نمایندگان مجلس از دولت رئیسی همچنان ادامه دارد. با این حال خبر این انتصاب‌ها تقریبا می‌توان گفت لابه لای خبر‌های انتصاب پر حاشیه دیگر گم شد، اما این گم شدن چیزی از اصل ماجرا کم نمی‌کند.

انتصاب فوق عجیب

این در حالی است که در شرایطی که کشور دچار چالش‌های اقتصادی عدیده‌ای است و مهار فشار‌های معیشتی روز افزون، نیازمند بکارگیری نیرو‌های توانمند است، خبر و حتی تصویر حکم انتصاب عزیزی با امضای احسان خاندوزی منتشر شده است! این انتصاب عجیب با واکنش منفی افکار عمومی مواجه شده و انبوهی از کاربران در شبکه‌های اجتماعی، اعتراض خود را در قالب‌هایی از اعتراض تا تمسخر، بازتاب دادند.

روز ۱۶ آذر از سوی خبرگزاری تسنیم، حکم انتصاب عزیزی بدون هیچ نکته انتقادی منتشر شد، اما فشار افکارعمومی باعث شد، وزیر اقتصاد از انتصاب عجیب خود عقب نشینی کند. این خبرگزاری چندی بعد در خبر دیگری با تیتر «هادی قوامی در معاونت حقوقی وزارت اقتصاد ابقا شد»، نوشت: «روز گذشته درخبر‌ها اعلام شده بود که با حکم وزیر اقتصاد.

داود عزیزی به عنوان سرپرست معاونت حقوقی و امور مجلس وزارت اقتصاد منصوب شد که حاشیه‌هایی هم درباره سوابق این فرد به همراه داشت. اما خبر‌های جدید دریافتی از وزارت اقتصاد حاکی است، هادی قوامی در سمت قبلی خود یعنی معاونت پارلمانی وزیر اقتصاد ابقا شده است.»

این خبرگزاری اصولگرا درباره انتشار خبر قبلی خود با تیتر «حکم جدید برای رئیس فدراسیون تنیس؛ عزیزی معاون وزیر اقتصاد شد»، توضیحی نداد و البته مقامات وزارت اقتصاد نیز در ادامه رویه دیگر مقامات، از پاسخگویی به افکار عمومی درباره دلایل این نصب و علت‌های عقب نشینی از آن، امتناع و موضوع جنجال برانگیز را با سکوت بدرقه کردند.

دراین میان، عزیزی ضمن «تشکر از اعتماد وزیر اقتصاد و دارایی»، بابت «صدور حکم سرپرستی معاونت امور حقوقی و مجلس این وزارتخانه برای وی، اعلام کرد که «با توجه به شرایط خاص تنیس و اینکه می‌خواهم کار نیمه‌تمام خود را به پایان برسانم ضمن عذرخواهی از وزیر محترم اقتصاد امکان خدمت در این بخش را ندارم.».

اما این پرسش‌های جدی همچنان باقی است که انتصاب فردی با لیسانس پرستاری برای معاونت حقوقی وزارتخانه مهمی همانند وزارت اقتصاد چه منطقی دارد؟ آیا پیش از انتصاب افراد با آنان صحبت و هماهنگی نمی‌شود تا منصوبان، بعد از صدور حکم انتصاب، از پست خود آگاه نشوند و دست رد به سینه وزیر نزنند؟

مدیری ناآشنا برای مدیر عاملی شرکت عمران شهر‌های جدید

مهمتر اینکه در حالی که این روز‌ها وضعیت کنونی بسیاری از شهر‌های جدید مهم کشور از جمله پردیس، پرند، هشتگرد، صدرا و گلبهار با مشکلات عدیده‌ای مواجه شده‌اند و حتی برخی شهر‌ها مثل پردیس بدون مدیر عامل اداره می‌شود خبر‌ها حاکی از ایناست که برخی افراد ناآشنا و تنها به واسطه فامیل بودن برای مدیر عاملی شهر‌های جدید مطرح شده اند.

اگر چه مدیریت شهر‌های جدید یک جایگاه تخصصی و نیازمند فردی آشنا با این حوزه است، اما ظاهرا فامیل‌بازی مدیران شهرداری این‌بار در حیاط مشترک دولت و مجلس قصد ندارد حاشیه‌های انتصابات سفارشی در وزارت راه و شهرسازی را پایان دهد.

در ماه‌های گذشته انتقادات از عملکرد وزارت راه و شهرسازی به دلیل انفعال بیش از حد در اقدام عملی در وعده‌های مسکنی و انتصابات غیر تخصصی و پرحاشیه که البته همراه با تعلل در انتصاب معاونین و مدیران کارآمد، متعهد، جهادی و انقلابی به نقطه اوج رسیده، شنیده‌ها حاکی از این است که به سفارش یکی از نمایندگان پرنفوذ مجلس، یکی از شهرداران سابق مناطق و دوستان و یارانش به عنوان مدیرعامل شهر‌های جدید کشور به رستم قاسمی معرفی شده است!

واقعیت این است که بخش عمده‌ای از قول رئیس جمهور و وزیر راه و شهرسازی در خصوص طرح جهش تولید مسکن باید در شهر‌های جدید کشور صورت گیرد بنابراین مدیریت این شهر‌های جدید یک جایگاه تخصصی است و قطعا به فردی آشنا با این حوزه نیاز دارد. حال سوال این است که آیا در بدنه تخصصی وزارت راه و شهرسازی با وجود این همه نیروی تخصصی پرتوان و متعهد، قحط‌الرجال شده است که نیرو‌های نا آشنا به حوزه مسکن باید به صورت سفارشی در جایگاه‌های کلیدی منصوب شوند؟

captcha
اخبار داغ
نرخ سوم بنزین مشخص شد نرخ سوم بنزین مشخص شد
بنزین ۱۰ هزار تومان، مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، درباره نرخ سوم بنزین گفت: پس از هماهنگی با همه نهاد‌ها و ارگان‌ها، نرخ سوم بنزین از ۵ هزار تومان به ۱۰ هزار تومان خواهد رسید.
آخرین اخبار کارت سوخت و سهمیه‌ بنزین خودروها آخرین اخبار کارت سوخت و سهمیه‌ بنزین خودروها
رئیس سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی، در خصوص آخرین اخبار سهمیه بنزین و کارت سوخت خودروها و لیست سهمیه بنزین انواع خودرو گقت، در این طرح به‌طور تقریبی ماهانه ۳۰ لیتر سهمیه بنزین به هر عضو خانوار اختصاص پیدا می‌کند و داشتن خودرو شرط دریافت این سهمیه نخواهد بود
بزرگ‌ترین حمله پهپادی اوکراین به روسیه از آغاز ۲۰۲۶! بزرگ‌ترین حمله پهپادی اوکراین به روسیه از آغاز ۲۰۲۶!
اوکراین یکی از بزرگترین حملات پهپادی خود را از زمان آغاز جنگ انجام داده است که منجر به آتش‌سوزی در یک انبار توزیع کالا در نزدیکی مسکو و کشته شدن دست‌کم شش نفر در طول شب شده است.
قربانی آخرین بمب نقل و انتقالاتی پرسپولیس! قربانی آخرین بمب نقل و انتقالاتی پرسپولیس!
محمد قربانی. بازیکنی که پس از حضور در جام جهانی، حالا در مسیر جدایی از الوحده است و برخلاف اخبار اعلام شده، تلاش باشگاه پرسپولیس نه تنها برای جذب او ادامه دارد بلکه به نتایج مثبتی هم رسیده و اگر اتفاق خاصی رخ ندهد، او به زودی به پرسپولیس ملحق خواهد شد
فوری، انفجار بمب جدبد، دانیال ایری؛ صید جدید پرسپولیس فوری، انفجار بمب جدبد، دانیال ایری؛ صید جدید پرسپولیس
در فاصله تنها سه روز تا آغاز فصل جدید لیگ برتر، باشگاه پرسپولیس سرانجام برای جذب دانیال ایری به توافق نهایی رسید تا یکی از طولانی‌ترین و پرحاشیه‌ترین پرونده‌های نقل و انتقالات پرسپولیس در این تابستان، در نهایت به سود سرخپوشان به پایان برسد
با ایشان دیدار کردم، کاملا سالم هستند با ایشان دیدار کردم، کاملا سالم هستند
رئیس جمهور با اشاره به دیدار اخیر خود با رهبر انقلاب، با رد نگرانی ها درباره وضعیت جسمانی ایشان گفت: آیت الله مجتبی خامنه ای از نظر سلامت در وضعیت کاملا مطلوبی قرار دارند و دیدار اخیر نشانه ای روشن از آمادگی و سلامت ایشان بود.
منچسترسیتی قیمت نهایی رودری را مشخص کرد منچسترسیتی قیمت نهایی رودری را مشخص کرد
در حالی که طی ساعت‌های اخیر شایعات درباره نزدیک شدن رودری به رئال مادرید شدت گرفته، تازه‌ترین گزارش‌ها از فابریزیو رومانو نشان می‌دهد روند این انتقال با سرعت مورد انتظار و بالایی پیش نمی‌رود
برگزیده
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»