کد خبر: ۳۶۷۴
تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۷
با سفر رئیسی به رئسیه انجام میگیرد

گفتگو در مورد روابط ایران و روسیه

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه گفت که سفر آتی سید ابراهیم رییسی رییس جمهوری اسلامی ایران به مسکو رویدادی بسیار مهم است.
گفتگو در مورد روابط ایران و روسیه

به گزارش سرویس اقتصادی مخاطب ۲۴ و به نقل از ایرنا، لاوروف روز جمعه در نشست خبری که با شرکت ده‌ها خبرنگار برگزار و در آن نتایج سیاست خارجی روسیه در سال ۲۰۲۱ جمع بندی شد، افزود: دیدار رییس جمهوری ایران از مسکو رویداد بسیار مهم است. باید تماس‌های سیاسی بین تهران و مسکو ازسرگرفته شود. وی با یادآوری اینکه همه گیری کرونا، مانعی برای دیدار‌ها و سفر هیات‌های دو کشور شده است، ادامه داد: ولادیمیر پوتین و سید ابراهیم رییسی روسای جمهوری روسیه و ایران چندین تماس تلفنی داشتند.

وزیر خارجه روسیه گفت: در دیدار سران ایران و روسیه، همه مسائل دستور روابط ایران و روسیه مطرح و مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

وی با یادآوری اینکه همه گیری کرونا، مانعی برای دیدار‌ها و سفر هیات‌های دو کشور شده است، ادامه داد: ولادیمیر پوتین و سید ابراهیم رییسی روسای جمهوری روسیه و ایران چندین تماس تلفنی داشتند.

وزیر خارجه روسیه گفت: در دیدار سران ایران و روسیه، همه مسائل دستور روابط ایران و روسیه مطرح و مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

وی افزود: باتوجه به تغییر دولت ایران در سال گذشته باید ببینیم سیاست این کشور چگونه استمرار می‌یابد.


لاوروف با بیان اینکه ایران و روسیه طرح‌های مشترک زیادی دارند، اظهار کرد: دو کشور بر روی این طرح‌ها کار می‌کنند و در کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه نیز در این مورد اقدامات جریان دارد.

وی ادامه داد: بدون شک در بین مسائل بین المللی موضوعاتی همچون برجام و امنیت خلیج فارس در دیدار سران ایران و روسیه مطرح خواهد شد.
ایران و روسیه در سازمان ملل همکاری می‌کنند

وزیر خارجه روسیه با بیان اینکه ایران و روسیه در سازمان ملل و سازمان منع تسلیحات شیمیایی و سازمان‌های دیگر بین المللی با یکدیگر همکاری می‌کنند، ادامه داد: ایران عضو گروه ما است که از اصول بین المللی و منشور ملل متحد دفاع و حمایت می‌کند.

وی توضیح داد: ما در تعدادی از مسائل منطقه‌ای ازجمله مسائل خاورمیانه همکاری می‌کنیم.

رییس دستگاه دیپلماسی روسیه با یادآوری اینکه همکاری ایران و روسیه برای حل مساله سوریه در چارچوب مذاکرات آستانه است، افزود: همکاری ما با ایران و ترکیه در حل مساله سوریه نمونه خوبی از همکاری‌ها در سطح بین المللی است.

لاوروف گفت: این همکاری الگویی از تعامل کشور‌ها برای حل مساله‌ای است که به رغم غیرمنطبق بودن مواضع آن‌ها برای حل و فصل آن گرد هم آمده اند.
حاصل شدن پیشرفت‌های واقعی در برجام

وزیر خارجه روسیه همچنین با بیان اینکه غرب نباید در اجرای برجام تنش روانی ایجاد کند گفت: در موضوع احیای برجام پیشرفت‌های واقعی حاصل شده است.

لاوروف گفت: در مورد مذاکرات برای احیای برجام در وین، من خوش بین هستم. در این روند شاهد پیشرفت‌های واقعی و تمایل واقعی در وهله اول بین ایران و آمریکا برای درک نگرانی‌های یکدیگر هستیم.

وی افزود: این نگرانی‌ها در یک بسته جمع شده است و مهم است که در یک مجموعه مورد توجه قرار می‌گیرد. برجام خود توافقی در قالب یک بسته جامع است.

رییس دستگاه دیپلماسی روسیه با بیان اینکه مذاکره کنندگان در وین باتجربه هستند، اظهار کرد:یشرفت‌های خوبی در جریان مذاکرات برای احیای برجام بدست آمده است و ما امیذواریم توافق نهایی بدست آید.

وی در ادامه گفت: برای این امر لازم است که شرکای ایرانی همچنان بطور حداکثری واقع بین باشند و با آژانس بین المللی انرژی اتمی همکاری کنند و طرف آمریکایی نیز خویشتندار باشد.
روسیه با مطرح کردن شرایط خارج از برجام برای مذاکره موافق نیست

لاوروف در ادامه نشست خبری خاطرنشان کرد که وضعیت بهبود یافته است و کشور‌های غربی با شرایط برای ازسرگیری مذاکرات در مورد برنامه هسته‌ای ایران موافقت کرده و از مطرح کردن شرایط در باره برنامه موشکی ایران و نیز رفتار این کشور در منطقه خودداری کردند.

وی ادامه داد: ما مخالف سرسخت این رویکرد بودیم و آن را غیرصادقانه می‌خواندیم.

وزیر خارجه روسیه گفت: موضوع احیای برجام مطرح بود که دونالد ترامپ رییس جمهوری سابق آمریکا از آن خارج شد. ما خواهان آن هستیم که برجام بدون هر گونه کسری یا اضافه احیا و خفظ شود.

وی افزود: در مورد دو شرط مطرح شده در مورد ایران شامل محدود شدن برنامه موشکی این کشور و رفتار تهران در منطقه باید بگویم که همه کشور‌های این منطقه به یکدیگر ایراد‌هایی دارند. ایران به کشور‌های عربی و این کشور‌ها به ایران و تهران و آمریکا و کشور‌های غربی بطور متقابل در مورد یکدیگر ادعا‌هایی دارند.

لاوروف تصریح کرد: در این منطقه (خلیج فارس) کشور‌هایی وجود دارند که خارج از مرز‌های ملی ادعا‌هایی دارند که از جمله در مورد سوریه، جیبوتی و یمن است.
روسیه طرح امنیت خلیج فارس را ارائه کرده است

وزیر خارجه روسیه تصریح کرد: روسیه طرح امنیتی خلیج فارس را مطرح کرد و از کشور‌های منطقه خواست تا نگرانی‌های خود را در قالب گفتگو‌ها در این طرح امنیتی در کنفرانسی مطرح کنند.

وی افزود: این کنفرانس بین المللی می‌توانست کشور‌های منطقه را گرد هم آورد.

لاوروف با بیان اینکه همه می‌توانست نگرانی خود را در این نشست اعلام کنند، اظهار کرد: علاوه بر ایران کشور‌های عربی هم موشک دارند و این کشور‌ها نیز مسائلی که سبب نگرانی می‌شود، دارند.

وی تصریح کرد: طرح روسیه از بین نرفته است و در پاییز سال گذشته کنفرانسی برای این منظور در مسکو برگزار شد.

وزیر خارجه روسیه خاطرنشان کرد که باوجود اینکه همه گیری کرونا اجازه برگزاری نشست بین المللی را نمی‌دهد طرح امنیت خلیج فارس روسیه همچنان در اولویت قرار دارد. این طرح شامل کشور‌های منطقه خلیج فارس و نیز پنج عضو دائمی شورای امنیت است.

وی یادآوری کرد که ایران نیز در گذشته طرح امنیتی هرمز را مطرح کرده و چین نیز در این زمینه طرحی را ارائه کرده است.
روسیه و چین از احیای برجام حمایت می‌کنند

وزیر خارجه روسیه در ادامه سخنان خود به سفر آتی رییس جمهوری روسیه به پکن برای شرکت در افتتاحیه رقابت‌های المپیک زمستانی اشاره کرد و آن را سفر بسیار مهم برای دو کشور خواند.

وی گفت: این سفر روز ۴ ماه فوریه برگزار می‌شود و ولادیمیر پوتین و شی جین پینگ روسای جمهوری روسیه و چین همان روز در پکن دیدار و اجلاس سران دو کشور برگزار می‌شود.

لاوروف با اشاره به اهمیت مشارکت راهبردی و همکاری‌های روسیه و چین گفت: مسکو و پکن در مسائل بین المللی همکاری نزدیک دارند ازجمله دو کشور برای احیا و حفظ برجام که ترامپ از آن خارج شد، تلاش می‌کنند.

وی همچنین به همکاری روسیه و چین در چارچوب سازمان همکاری شانگ‌های و برای حل مساله افغانستان اشاره کرد.

وزیر خارجه روسیه همچنین به همکاری کشورش با چین در چارچوب طرح مسیر «ترانس اوراسیا» اشاره کرد که از چین و از طریق روسیه به کشور‌های اروپایی کشیده می‌شود و گفت: در این راستا روند همگرایی در منطقه اوراسیا هماهنگ می‌شود.
روسیه با ایران و ترکیه در منطقه قفقاز همکاری می‌کند

لاوروف در ادامه سخنان خود گفت که روسیه در قالب ۳+۳ با ترکیه و ایران در منطقه ققفاز همکاری می‌کند و این همکاری‌ها می‌تواند تنش‌ها در قفقاز جنوبی را کاهش دهد.

وی با اشاره به خودداری گرجستان از شرکت در این طرح گفت: از شرکای ارمنستانی و آذربایجانی خواسته ایم به همسایه ما گرجستان توضیح دهند که شرکت در این طرح، برای کشور‌های آن‌ها الزامات و تعهداتی را بوجود نمی‌آورد.

اخبار داغ
قیمت بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال امروز قیمت بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال امروز
قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارزهای دیجیتال (رمزارزها) به دلار امروز سه‌شنبه ۷ بهمن ۱۴۰۴ را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید.
واکنش صادق به درخواست وزیر علوم، مسئولان اساسا باور ندارند کشور مشکلی دارد واکنش صادق به درخواست وزیر علوم، مسئولان اساسا باور ندارند کشور مشکلی دارد
صادق زیباکلام در نامه‌ای سرگشاده خطاب به حسین سیمایی‌صراف، با نگاهی به درخواست وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای کمک دانشگاه‌ها برای راهیابی به برون‌رفت کشور از مشکلات اجتماعی، به نقد رجوع به دانشگاهیان در بزنگاه‌های حساس سیاسی کشور پرداخته است.
قیمت طلا، سکه، دلار و یورو امروز دوشنبه قیمت طلا، سکه، دلار و یورو امروز دوشنبه
طلا ۱۸ عیار به قیمت ۱۶ میلیون و ۸۷۵ هزار تومان رسید. سکه امامی در بازار امروز رشد قیمت شش میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی را تجربه کرد و اکنون ۱۷۲ میلیون و ۱۶۰ هزار تومان فروخته می‌شود.
فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر
رئیس بیمارستان فارابی درباره مجروحان حوادث اخیر گفت: در مجموع، حدود ۱۰۰۰ بیمار مراجعه کرده‌اند که پارگی چشم داشتند و نیازمند عمل اورژانسی بودند. این آمار به جز پارگی پلک و بیمارانی است که در حال حاضر به عمل جراحی نیاز ندارند.
فرزین معامله‌گری به پرسپولیس پیوست فرزین معامله‌گری به پرسپولیس پیوست
مدافع چپ تیم امید ایران و باشگاه شمس‌آذر قزوین با عقد قراردادی رسمی راهی پرسپولیس شد.
آخرین خبر از تعطیلی مدارس تهران برای فردا آخرین خبر از تعطیلی مدارس تهران برای فردا
طبق مصوبه کارگروه اضطرار آلودگی هوای استان تهران آموزش مدارس ابتدایی این استان در روز دوشنبه و سه‌شنبه غیرحضوری شد.
ابرهای سیاه در بازار سرمایه که امروز هم قرمز پوش بود ابرهای سیاه در بازار سرمایه که امروز هم قرمز پوش بود
تقاضای فروش سهام همچنان در بازار فعال است و بر سمت خرید غلبه دارد. امروز ۵۰ شرکت بزرگ بازار به تنهایی بیش از ۳ همت خروج پول حقیقی را ثبت کردند و نقش پررنگی در سرخی بازار سرمایه داشتند.
برگزیده
تنهایی استراتژیک اوکراین؛ صلحی بر پایه‌ی اجبار تنهایی استراتژیک اوکراین؛ صلحی بر پایه‌ی اجبار
پس از دیدار رئیس‌جمهور اوکراین و آمریکا در داووس، کی‌یف مجبور به پذیرش واگذاری ارضی از سوی ترامپ شد.
تصویب قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل علیه ایران تصویب قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل علیه ایران
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در پایان نشست ویژه روز جمعه، قطعنامه پیشنهادی ایسلند، آلمان، مقدونیه شمالی، جمهوری مولداوی و انگلیس درباره ایران را تصویب کرد.
آغاز مذاکرات روسیه، آمریکا و اوکراین در ابوظبی آغاز مذاکرات روسیه، آمریکا و اوکراین در ابوظبی
ریاست گروه مذاکره کننده روسیه را ایگور کوستیوکوف رئیس اداره مرکزی ستاد کل نیروهای مسلح روسیه بر عهده دارد. همچنین ریاست هیات اوکراینی را رستم عمروف دبیر شورای امنیت و دفاع ملی اوکراین بر عهده دارد
صفحه خبر بالای تصاویر