کد خبر: ۳۶۷۰۰
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۷:۴۵

همسر بی نظیر بوتو رئیس‌جمهور پاکستان شد

آصف علی زرداری، رهبر حزب مردم پاکستان و همسر بی‌نظیر بوتو، نخست‌وزیر فقید پاکستان برای دومین بار رئیس‌جمهور پاکستان شد.
همسر بی نظیر بوتو رئیس‌جمهور پاکستان شد

مخاطب ۲۴- آصف علی زرداری نامزد مشترک جناح ائتلافی پاکستان با رای نمایندگان مجالس سنا، ملی و ایالتی این کشور به عنوان چهاردهمین رییس جمهوری پاکستان انتخاب شد.

رای در مجالس سنا، ملی و چهار مجلس ایالتی بلوچستان، خیبرپختونخوا، پنجاب و سند از ساعت ۱۰ صبح امروز به وقت اسلام‌آباد آغاز شد و تا ساعت ۱۶ ادامه یافت.

در انتخابات امروز ریاست جمهوری پاکستان، آصف علی زرداری (نماینده مجلس ملی و رهبر حزب مردم) توسط احزاب متحد دولت و محمود خان اچک زی از جناح مخالف به عنوان نامزد‌های انتخابات آتی ریاست جمهوری پاکستان با یکدیگر رقابت کردند. زرداری با کسب ۲۵۵ رای در برابر ۱۱۹ رای به دست آمده توسط اچک زی به پیروزی رسید.

در همین حال حزب عمران خان با صدور بیانیه‌ای ضمن اعتراض مجدد به نتایج انتخابات اخیر پاکستان، مدعی غیرقانونی بودن روند انتخاب امروز رئیس جمهوری شد.

آصف علی زرداری اولین شخصیت سیاسی در پاکستان است که برای دومین بار تصدی مسند ریاست جمهوری را برعهده می‌گیرد.

شهباز شریف نخست وزیر پاکستان با صدور بیانیه‌ای در مورد انتخاب آصف علی زرداری به‌عنوان رهبر حزب متحد (حزب مردم) با جناح حاکم فعلی این کشور، گفت: دموکراسی در پاکستان ادامه دارد و انتخاب رییس جمهوری بیانگر استمرار نظام دموکراتیک در کشور است.

رضا امیری مقدم سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان نیز دقایقی پیش در حساب کاربری رسمی خود در ایکس، انتخاب آصف علی زرداری به عنوان چهاردهمین رئیس جمهور پاکستان را تبریک گفت.

وی نوشت: آقای زرداری یادآور روز‌های درخشان و طلایی روابط دو کشور برادر، دوست و همسایه ایران و پاکستان است. تحکیم روابط و روابط همه جانبه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان در طول مدت تصدی ایشان را آرزو می‌کنیم.

رئیس جمهوری پاکستان توسط اعضای پارلمان فدرال (شامل دو مجلس ملی و سنا) و چهار مجلس ایالتی این کشور شامل مجلس ایالت پنجاب، مجلس ایالت خیبرپختونخوا، ایالت بلوچستان و مجلس ایالت سِند انتخاب می‌شود.

نمایندگان پارلمان‌های ملی و ایالتی پاکستان و همچنین نمایندگان سنا که تعداد آنان بیش از یکهزار نفر است، رئیس جمهوری جدید کشور را برای مدت پنج سال انتخاب کردند.

رئیس‌جمهوری در پاکستان، مقامی تشریفاتی به شمار می‌آید و روند اخذ رای در انتخابات ریاست جمهوری پاکستان در اسلام‌آباد تحت نظارت کمیسیون انتخابات و دادگاه عالی اسلام‌آباد برگزار می‌شود.

براساس قانون اساسی جمهوری اسلامی پاکستان، انتخاب غیرمستقیم ریاست جمهوری در این کشور ۳۰ روز پس از اعلام نتایج انتخابات مجلس نمایندگان صورت می‌گیرد.

بر اساس قانون، فردی که بتواند ۳۴۵ رای (نصف بعلاوه یک رای) را از آن خود کند به عنوان رئیس جمهوری جدید این کشور انتخاب می‌شود.

دوره پنج ساله ریاست عارف علوی (وابسته به حزب جنبش عدالت) رییس جمهور فعلی پاکستان در سپتامبر (شهریور و مهر) امسال به پایان رسیده، ولی وی به دلیل پایان یافتن دوره پنج ساله پارلمان قبلی، به ادامه مسوولیت خود تا انتخاب پارلمان جدید موظف شد.

زرداری ۶۸ ساله (همسر خانم بی‌نظیر بوتو نخست وزیر فقید پاکستان و پدر بلاول بوتو زرداری وزیر سابق امور خارجه) از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۳ منصب یازدهمین رئیس جمهور پاکستان را برعهده داشت. حزب زرداری توانست در انتخابات اخیر پاکستان ۵۴ کرسی مجلس ملی را کسب کند و همزمان اکثریت کرسی‌های مجلس ایالتی سِند را نیز به دست آورد که طی آن حزب مردم توانست بار دیگر دولت مستقل خود در این ایالت تشکیل دهد.

برچسب ها: پاکستان
captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
پزشکیان در هند! پزشکیان در هند!
رئیس جمهور به منظور شرکت در هجدهمین اجلاس سران کشور‌های عضو بریکس، دقایقی پیش با استقبال شانتانو تاکور وزیر مشاور در امور بنادر و کشتیرانی هند وارد شهر دهلی نو محل برگزاری این اجلاس شد
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.