کد خبر: ۳۶۴۸۴
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۷:۳۰

رحمت شیرین و فرهاد 602 ساله شد

درخت چنار کهنسال تاق‌بستان کرمانشاه، امروز به همراه جمعی از کرمانشاهیان تولد ۶۰۲ سالگی خود را جشن گرفت.
رحمت شیرین و فرهاد 602 ساله شد

مخاطب ۲۴- در تاق‌بستان کرمانشاه درخت چناری وجود دارد که طبق تخمین‌های صورت گرفته در سال ۱۴۲۳ میلادی کاشته شده است. درختی که به درخت شیرین و فرهاد (دار شیرن و فه‌راێ) شناخته می‌شود و مردم کرمانشاه آن را نماد قدمت و کهنسالی و نیز بزرگی و عظمت کرمانشاه و تاق‌بستان می‌دانند.

در گذشته‌های نه چندان دور پیرمردی کفاش به نام «رحمت» سالیان طولانی در حفره میان این درخت به کفاشی مشغول بوده و همین امر موجب شده برخی از درخت شیرین و فرهاد، با نام درخت «رحمت» هم یاد کنند.

«رحمت» که حالا به یکی از نماد‌های شهر کرمانشاه تبدیل شده است، امروز وارد ششصد و دومین سال زندگی خود شد تا نشانی باشد از علاقه و اهمیت کرمانشاهیان به طبیعت و تلاشی که آن‌ها برای حفظ و نگهداری آن دارند.

این درخت ۶۰۲ ساله که در کنار محوطه تاریخی طاق‌بستان قرار دارد، سال ۱۳۸۸ به ثبت آثار طبیعی ملی رسیده است.

ارتفاع «رحمت» حالا پس از ۶۰۲ سال زندگی به ۳۷.۷ متر و عرض آن به ۸.۴۶ متر رسیده است.

امروز (۱۵ اسفند) سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه و اداره کل میراث فرهنگی استان به مناسبت ۶۰۲ ساله شدن «رحمت» همزمان با روز درختکاری، جشن تولد نمادینی برای این چنار کهنسال شهر گرفتند.

ایمان درخشی رییس سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری کرمانشاه در این مراسم با اشاره به اهمیت محیط زیست گفت: امروز در دنیایی زندگی می‌کنیم که یکی از دغدغه‌های اصلی آن محیط زیست است و باید تلاش خود را برای حفظ و نگهداری آن به کار گیریم.

درخشی گفت: دغدغه محیط زیست امروزه یک دغدغه جهانی است و اگر نتوانیم از این نعمت خدادادی به خوبی محافظت کنیم، قطعا در سال‌های نه چندان دور گرفتار شده و باید منتظر بلایای بسیاری باشیم.

وی افزود: امروز به همراه جمعی از مردم طبیعت دوست کرمانشاه جمع شده‌ایم تا تولد قدیمی‌ترین درخت چنار استان را جشن بگیریم و با این جشن و تولد نمادین، اهمیت و دغدغه خود را نسبت به مسایل محیط زیست نشان دهیم.

وی افزود: «رحمت» امروز ۶۰۲ ساله می‌شود و امیدواریم بتوانیم هر سال این جشن را به پا کرده و نشان دهیم که کرمانشاهیان تا چه اندازه به حفظ و نگهداری طبیعت و محیط زیست اهمیت می‌دهند.

برچسب ها: طاق بستان
captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.