کد خبر: ۳۶۴۸۲
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۴

در سه شنبه بزرگ آمریکا ترامپ درمورد ایران چه فرموده؟!

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده، پس از پیروزی‌های گسترده‌اش در «سه‌شنبه بزرگ» گفت که این روز شگفت‌انگیز و الهام‌بخش بود.
در سه شنبه بزرگ آمریکا ترامپ درمورد ایران چه فرموده؟!

مخاطب ۲۴- ترامپ شامگاه سه‌شنبه به وقت آمریکا در سخنرانی خود در فلوریدا گفت: «آن‌ها به دلیلی آن را سه‌شنبه بزرگ می‌نامند. این یک شب شگفت‌انگیز، یک روز شگفت‌انگیز بود، این یک دوره زمانی باورنکردنی در تاریخ کشور ما بود. از بسیاری جهات هم غم‌انگیز بود، اما فکر می‌کنم الهام‌بخش خواهد بود، زیرا ما کاری را انجام خواهیم داد که، رک و پوست کنده بگویم، کسی نتوانسته است برای مدت طولانی این کار را انجام دهد.»

ترامپ در ۱۲ انتخابات مقدماتی از ۱۵ رقابت مقدماتی جمهوری‌خواهان پیروز شده و نتایج از سوی ایالت‌های آلاسکا، ورمونت و یوتا فعلا منتشر نشده است.

شبکه ان‌بی‌سی نیوز اعلام کرد که ترامپ تاکنون رای ۹۱۱ هیات نمایندگی را به دست آورده، در حالی که نیکی هیلی، رقیب او که سابقا سفیر آمریکا در سازمان ملل بود، به رای ۷۸ هیات نمایندگی دست یافته است.

ترامپ برای تضمین نامزدی جمهوری‌خواهان به رای ۱۲۱۵ هیات نمایندگی نیاز دارد.

 دونالد ترامپ طی سخنانش در فلوریدا به نیکی هیلی اشاره خاصی نداشت، اما جو بایدن را به باد انتقاد گرفت و او را «بدترین رئیس‌جمهور تاریخ کشورمان» توصیف کرد.

با مشخص شدن نتایج رای‌گیری‌های روز سه‌شنبه، بایدن و ترامپ در واقع یک گام به رقابت با یکدیگر در نوامبر نزدیک‌تر شدند.

این نامزد پیشتاز جمهوری خواهان همچنین از دوره ریاست جمهوری ۲۰۱۷-۲۰۲۱ خود به‌عنوان دوره‌ای یاد کرد که «کشور ما در حال متحد شدن بود» و به رای‌دهندگان یادآوری کرد که او هیچ جنگ جدیدی را رهبری نکرد و روابط خود را با چین و کیم جونگ، رهبر کره‌شمالی گسترش داد. او همچنین مدعی شد که کشورش را در مسیر سلطه انرژی قرار داده بود.

او گفت که در پنجم نوامبر ۲۰۲۴ (روز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا) «کشورمان را پس می‌گیریم» و آن روز به‌عنوان «مهم‌ترین روز در تاریخ کشورمان ثبت خواهد شد.»

جو بایدن هم در شانزده ایالتی که دموکرات‌ها در آن انتخابات مقدماتی دارند، تاکنون به رای ۵۷۵ هیات نمایندگی دست یافته است. پیش‌بینی می‌شود ترامپ و بایدن در تمام ایالت‌هایی که شاهد رای‌گیری هستند، به موفقیت برسند. البته بایدن در میان دموکرات‌ها رقیب و چالش خاصی ندارد.

در همین حال «جان راست» نامزد جمهوری‌خواهان برای مجلس سنای ایالات متحده از ایالت ایندیانا، به خبرگزاری اسپوتنیک گفت: «پیروزی قاطع دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا در انتخابات مقدماتی جمهوری‌خواهان در روز سه‌شنبه نشان می‌دهد که او نامزد جمهوری‌خواهان برای انتخابات سراسری آمریکا در ماه نوامبر خواهد بود و رقیبش، نیکی هیلی، سفیر سابق ایالات متحده در سازمان ملل، باید از انتخابات کناره‌گیری کند.»

پانزده ایالت آمریکا از جمله آلاباما، کالیفرنیا، کلرادو، مین، ماساچوست، تگزاس و ویرجینیا، انتخابات مقدماتی جمهوری‌خواهان را در روز سه‌شنبه برگزار کردند، در حالی که آلاسکا و یوتا در حال برگزاری جلسات حزبی هستند.

به گزارش نیویورک‌تایمز، با فرا رسیدن «سه‌شنبه بزرگ» در روند انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، با وجود این که نه جو بایدن، رئیس‌جمهور دموکرات آمریکا و نه دونالد ترامپ که هر دو، نامزد‌های احتمالی حزب خود خواهند بود، امسال، مجبور به رقابت سختی درون حزب نشده‌اند، اما سه‌شنبه بزرگ هنوز حائز اهمیت است.

در سه‌شنبه بزرگ، به جای یک رای‌گیری مقدماتی یا نشست‌ها یا همان گردهمایی‌های حزبی، ۱۵ ایالت برای جمهوری‌خواهان و ۱۶ ایالت هم برای دموکرات‎ها، در یک روز، در سراسر این کشور انتخابات برگزار می‌کنند.

هم‌چنین در روند انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده آمریکا، ذکر این نکته حائز اهمیت است که رای‌گیری مقدماتی به روند رای‌دهی در سطح یک ایالت اطلاق می‌شود که در آن رای‌دهندگان نامزد‌های حزبی را انتخاب می‌کنند که سپس در مراحل بعدی، یکی از این نامزد‌ها به نمایندگی از حزب در انتخابات ریاست جمهوری رقابت خواهد کرد. براساس مقررات انتخابات و رای‌گیری مقدماتی، روند رای‌دهی سری است.

گرچه نشست‌های حزبی هم مانند رای‌گیری مقدماتی، روشی برای احزاب سیاسی است تا نامزد مورد نظر را برای انتخابات ریاست‌جمهوری برگزینند، اما برخلاف رای‌گیری مقدماتی، نشست‌های حزبی نوعی گردهمایی‌های محلی است که در تاریخ مشخص برگزار شده و چندین ساعت طول می‌کشد. شرکت‌کنندگان در این نشست‌ها پیرامون نامزد‌ها گفتگو کرده و رای‌گیری در این نشست‌ها علنی است. در گذشته نشست‌های حزبی متداول‌ترین روش برای انتخابات نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری بود، البته در عصر جدید شمار معدودی از ایالت‌ها به این روش متکی بوده و آن را همچنان حفظ کرده‌اند.

ترامپ سخنرانی پیروزی سه شنبه بزرگ را با سیاست خارجی شروع کرد

 ترامپ سخنرانی پیروزی سوپرتیوزدی را با سیاست خارجی شروع کرد و از اوکراین، اسرائیل و ایران نام برد. گفت: اگر من سر کار بودم نه به اوکراین حمله می‌شد و نه به اسرائیل و سپس گفت ما ایران را اینقدر تحت فشار قرار داده بودیم که فلج شده بودند و پولی برای حماس و حزب الله نداشتند.  

برچسب ها: ترامپ
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد
ترامپ پس از مذاکره با پوتین در آلاسکا اعلام کرد آتش‌بس راه‌حل نیست و تنها توافق صلح مستقیم می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را پایان دهد.
جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد
سخنگوی جبهه اصلاحات با انتقاد از تندرو‌ها گفت: حمید رسایی باید درباره دلایل ردصلاحیت در ادوار گذشته توضیح دهد و پاسخگوی عملکرد خود باشد.
مهلت طرح کالابرگ خانوار تا پایان شهریور ۱۴۰۴ مهلت طرح کالابرگ خانوار تا پایان شهریور ۱۴۰۴
طبق اعلام سامانه کالابرگ الکترونیکی، خانوار‌های دهک اول تا هفتم تنها تا پایان شهریور ۱۴۰۴ فرصت استفاده از اعتبار مرحله سوم این طرح را دارند.
ترامپ: جنگ اسرائیل علیه ایران هنوز پایان نیافته ترامپ: جنگ اسرائیل علیه ایران هنوز پایان نیافته
دونالد ترامپ در گفت‌و‌گو با فاکس نیوز اعلام کرد موضوع جنگ رژیم صهیونیستی با ایران را «تمام‌شده» نمی‌داند و آن را همچنان باز می‌بیند.
برگزیده
آخرین اخبار از مذاکرات روسیه و آمریکا با حضور ترامپ و پوتین در آلاسکا آخرین اخبار از مذاکرات روسیه و آمریکا با حضور ترامپ و پوتین در آلاسکا
مذاکرات دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین روسای جمهوری آمریکا و روسیه در ایالت آلاسکا عصر جمعه به وقت محلی (شرق آمریکا) آغاز شد؛ نشستی که می‌تواند نقطه عطفی در روابط آمریکا و روسیه باشد و مسیر تازه‌ای برای صلح یا تشدید منازعه اوکراین ترسیم کند.
نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه
تحقیقات قضایی در ترکیه پرده از نفوذ گسترده سایبری به اطلاعات شخصی و طبقه‌بندی‌شده ۱۷ نهاد دولتی از جمله سازمان اطلاعات و امنیت این کشور برداشت. تنها این سازمان، شاکی رسمی پرونده معرفی شده است.
راه حل هسته‌ای ظریف راه حل هسته‌ای ظریف
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین ایران، پیشنهاد تشکیل یک مجمع جدید با حمایت سازمان ملل برای همکاری‌های هسته‌ای غیرنظامی در سراسر خاورمیانه و شمال آفریقا را مطرح کرده است؛ مجمعی که به اشتراک‌گذاری اورانیوم غنی‌شده و دستاورد‌های انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز اختصاص دارد و در راستای پایان‌دادن به تهدید سلاح‌های هسته‌ای در منطقه طراحی شده است.
صفحه خبر بالای تصاویر