کد خبر: ۳۶۴۲۷
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷

اصلاح حد نصاب اوراق دولتی، زمینه‌ساز ورود نقدینگی به بازار سهام

یک مدیر صندوق سرمایه‌گذاری با تاکید بر این که اصلاح حد نصاب اوراق دولتی، زمینه‌ساز ورود نقدینگی به بازار سهام خواهد بود، اعلام کرد: در چند وقت اخیر شاهد خروج منابع از صندوق‌های سرمایه‌گذاری بودیم اما تصمیم جدید شورای عالی بورس باعث ورود منابع به صندوق‌های سرمایه‌گذاری می‌شود.

سحر فرهمندی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا)، با اشاره به مزایای اصلاح نصاب اوراق دولتی اعلام کرد: کاهش حد نصاب اوراق دولتی از جمله تصمیمات مثبتی است که برای صندوق‌های با درآمد ثابت اتخاذ شد، در چند سال اخیر صندوق‌های سرمایه‌گذاری ملزم بودند تا حداقل ۲۵ درصد از دارایی‌های خود را در اوراق دولتی سرمایه‌گذاری کنند.

وی با بیان این که به طور معمول، میانگین نرخ بازده این اوراق کمتر از نرخ سایر اوراق با درآمد ثابت بوده، گفت: از این لحاظ صندوق‌های سرمایه‌گذاری مجبور به سرمایه‌گذاری بخش قابل توجهی از دارایی خود در بخشی از دارایی‌ها بودند که بازدهی کمتر از میانگین داشته است بنابراین، با این اصلاح نرخ بازده سرمایه‌گذاری آنها افزایش پیدا می‌کند.

فرهمندی، کاهش حد نصاب اوراق دولتی را مکمل ابلاغیه اول اسفند ماه درخصوص اصلاح نصاب سرمایه‌گذاری در سپرده بانکی و گواهی سپرده بانکی و اوراق بهادار توسط بانک‌ها یا موسسات مالی و اعتباری دانست و افزود: این ۲ ابلاغیه در کنار یکدیگر باعث می‌شود تا بخش زیادی از دارایی‌ها در اختیار مدیران صندوق‌ها قرار بگیرد و بتوانند با استفاده از این فرصت بخشی از منابع را به دارایی‌هایی با نرخ بالاتر از جمله سپرده‌های بانکی اختصاص دهند.

این مدیر صندوق سرمایه‌گذاری اعلام کرد: با توجه به این که صندوق‌های سرمایه‌گذاری الزامی برای سرمایه‌گذاری در سهام ندارند و حداقل‌ها برداشته شده اما در صورتی که بازار بتواند مانند چند روز گذشته روند صعودی را در پیش بگیرد و در کنار آن صندوق‌های با درآمد ثابت هم بتوانند شاهد بهبود وضعیت بازار باشند قطعا بخشی از سرمایه‌گذاری که باید در اوراق دولتی انجام می‌شده وارد بازار سهام خواهند شد.

هوشمندی سهامداران

وی با بیان این که درصورت پیش‌بینی مدیران صندوق برای روند صعودی بازار سهام شاهد ورود نقدینگی‌ها به سمت صندوق‌های سرمایه‌گذاری خواهیم بود، خاطرنشان کرد: در چند وقت اخیر سازمان بورس به دنبال این بوده تا بتواند از طریق تصمیمات اتخاذ شده و ابلاغیه‌های منتشر شده رقابت موجود بین بازار پول و بازار سرمایه را که از سالیان گذشته ایجاد شده را کاهش دهد.

فرهمندی، به هوشمندی سهامداران برای سرمایه‌گذاران اشاره کرد و گفت: سرمایه‌گذاران زمانی که متوجه شوند یک بازار سود بیشتری را نصیبشان می‌کند، نقدینگی و منابع بلوکه خود را وارد بازاری خواهند کرد که ریسک کمتر همراه با بازدهی بیشتری دارد.

این مدیر صندوق سرمایه‌گذاری تاکید کرد: در یک ماه اخیر شاهد افزایش افسارگسیخته نرخ سپرده بانکی هستیم که به نظر می‌رسد صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت با این ابلاغیه از این فرصت استفاده کنند و بخشی از دارایی را به سپرده اختصاص دهند.

تاثیر مثبت تصمیم سازمان بورس

وی خاطرنشان کرد: در چند وقت اخیر شاهد خروج منابع از صندوق‌های سرمایه‌گذاری بودیم اما این تصمیم سازمان بورس باعث ورود منابع به صندوق‌های سرمایه‌گذاری می‌شود.

مدیر صندوق سرمایه‌گذاری لوتوس پارسیان اظهار داشت: با ورود دوباره منابع به صندوق با درآمد ثابت و در کنار آن با پیش‌بینی آینده روشنی که در بازار سهام وجود دارد بخشی از نقدینگی‌ها با کمک صندوق سرمایه‌گذاری وارد بازار خواهند شد.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
فوری؛ وقوع زلزله در تهران فوری؛ وقوع زلزله  در تهران
لحظاتی پیش زمین لرزه ای شدید تهران را لرزاند. این زلزله در غرب تهران به وضوح احساس شد
انفجار در دانشگاه تهران؛ یک کشته و چند زخمی انفجار در دانشگاه تهران؛ یک کشته و چند زخمی
انفجار کپسول هیدروژن در آزمایشگاه دانشکده مواد دانشگاه تهران باعث مرگ یک دانشجو و مصدومیت سه نفر دیگر شد؛ حادثه در محدوده امیرآباد رخ داد.
مهربانی در قلب آفریقا؛ تصویری متفاوت از همزیستی مسالمت آمیز+ فیلم مهربانی در قلب آفریقا؛ تصویری متفاوت از همزیستی مسالمت آمیز+ فیلم
ویدئویی تازه از آفریقا نشان می‌دهد انسان‌ها با هم مهربانی و همزیستی شگفت‌انگیزی دارند؛ لحظه‌ای که گردشگران آن را «تفریح عادی در آفریقا» توصیف می‌کنند.
استقلال این بار زیر تیغ فیفا استقلال این بار زیر تیغ فیفا
فیفا پس از شکایت منتظر محمد، هافبک سابق عراقی استقلال، این باشگاه را به دو دوره محرومیت از نقل‌وانتقالات و پرداخت ۳۰ میلیارد تومان جریمه محکوم کرد.
معاهده مشارکت راهبردی ایران و روسیه رسماً اجرایی شد معاهده مشارکت راهبردی ایران و روسیه رسماً اجرایی شد
وزارت خارجه روسیه اعلام کرد معاهده مشارکت راهبردی جامع میان ایران و روسیه که در ۱۷ ژانویه ۲۰۲۵ در مسکو امضا شد، از امروز به طور رسمی اجرایی می‌شود.
استیضاح وزیر کار دولت پزشکیان کلید خورد استیضاح وزیر کار دولت پزشکیان کلید خورد
جمعی از نمایندگان مجلس با محوریت سمیه رفیعی، نماینده تهران، طرح استیضاح احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را به دلیل ضعف مدیریتی و تهدید ثبات اقتصادی و اجتماعی کشور کلید زدند.
آمریکا در یک قدمی درگیری با روسیه آمریکا در یک قدمی درگیری با روسیه
دولت آمریکا در ادامه حمایت‌های نظامی از اوکراین، تصمیم گرفته اطلاعات دقیق درباره زیرساخت‌های انرژی در عمق خاک روسیه را در اختیار کی‌یف قرار دهد تا برای حملات موشکی دوربرد استفاده شود.
برگزیده
قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟ قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مابقی سود سهام عدالت تا آخر هفته جاری طی روزهای آینده واریز می‌شود.
علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: محدودیت عرضه و عدم همخوانی عرضه و تقاضا منجر به نوسان قیمت برنج شده است، درحالیکه افزایش واردات برنج پاکستانی منجر به تنظیم بازار می‌شود.
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
صفحه خبر بالای تصاویر