کد خبر: ۳۵۹۱۸
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۰:۴۹

بانک‌ها تشنه پول هستند

در هفته‌ای که نرخ بهره بین بانکی با افتی اندک مواجه شد، میزان استقراض بانک‌ها از بانک مرکزی در بازار شبانه، بار دیگر رکوردشکنی کرد.
بانک‌ها تشنه پول هستند

مخاطب ۲۴- بانک مرکزی که طبق روال همیشگی خود، هر هفته با انتشار گزارشی نرخ‌های بهره بازار پول را به‌روزرسانی می‌کند، به‌تازگی آمار و ارقام مربوط به دو مورد از مهم‌ترین نرخ‌های بهره این بازار، یعنی نرخ بهره بین بانکی و همچنین نرخ ریپو در هفت روز منتهی به نهم اسفند را نیز منتشر کرد.

داده‌های منتشر شده توسط بانک مرکزی نشان می‌دهد نرخ بهره بین بانکی همچنان به روند نوسانی خود ادامه داده و پس از رشدی قابل توجه در هفته قبل، این هفته افتی اندک را تجربه کرده است. البته این افت در حالی رخ داد که بانک مرکزی، نه تنها رکوردی جدید در مداخله در بازار بین بانکی ثبت کرد، بلکه تزریق پول در بازار باز را نیز در سقف خود نگه داشت.

از سوی دیگر، اما نرخ عملیات ریپو بانک مرکزی در بازار باز یا همان نرخ توافق بازخرید، این هفته تغییری نکرد به ثبات خود در نقطه ۲۳ درصدی از ابتدای سال ادامه دهد.

افت اندک نرخ بهره بین بانکی

بر اساس جدیدترین آمار بانک مرکزی از وضعیت نرخ بهره بین بانکی، این نرخ در هفته جاری ۰.۰۲ واحد درصد عقب‌نشینی کرده است. به این ترتیب، میانگین موزون نرخ بهره بین بانکی نخستین هفته اسفند ماه را در سطح ۲۳.۵۸ درصدی به پایان رسانده است.

رکوردی جدید در بازار شبانه

این افت در نرخ بهره بازار شبانه در حالی رخ داد که بانک مرکزی برای ششمین هفته متوالی، میزان مداخله خود در این بازار را بالا برد. طوری که این هفته، سه بانک و موسسه اعتباری غیر بانکی، بخشی از منابع موردنیاز خود را از این طریق و با استقراض از بانک مرکزی تامین کردند و بانک مرکزی بیش از ۸۶.۴ هزار میلیارد تومان به آن‌ها وام داد.

 این رقم نه تنها در مقایسه با هفته پیش حدود ۱۷ هزار میلیارد تومان افزایش یافت، بلکه رکورد جدیدی در میزان مداخله بانک مرکزی در بازار بین بانکی به حساب می‌آید که از ابتدای اردیبهشت ماه امسال به این سو بی‌سابقه بوده است.

لازم به ذکر است که در همین هفته، حدود ۷۸ هزار میلیارد تومان از منابع وام‌داده شده از طریق کانال بازار بین بانکی تسویه شد و این مبلغ به منابع بانک مرکزی بازگشت.

بازار بین بانکی چگونه کار می‌کند؟

در بسیاری از مواقع، بانک‌ها طی فعالیت‌های روزانه خود با کسری منابع نقدینگی مواجه می‌شوند. در چنینی شرایطی، بانک‌ها می‌توانند با استفاده از سازوکار بازار بین بانکی و وام گرفتن از بانک‌های دیگر، کسری وجوه خود را برطرف کنند.

البته در برخی شرایط، بانک مرکزی نیز به عنوان وام‌دهنده در بازار بین بانکی مداخله کرده و با تامین منابع موردنیاز بانک‌ها، سیاست‌های پولی خود را اعمال می‌کند.

لازم به ذکر است که بانک‌های مقروض مکلفند که مبلغ وام‌گرفته شده را در سررسیدی از پیش تعیین شده که عمدتا یک روزه است و با نرخ بهره‌ای از قبل مشخص شده که همان نرخ بهره بین بانکی است، به بانک وام‌دهنده پس بدهند.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
به مناسبت روز پدر| طرح پیش فروش سایپا به مناسبت روز پدر| طرح پیش فروش سایپا
شرایط پیش فروش محصولات سایپا به مناسبت فرارسیدن روز پدر اعلام شد
اسپانیا یا پرتقال؛ ایران کدام را انتخاب میکند اسپانیا یا پرتقال؛ ایران کدام را انتخاب میکند
سخنگوی فدراسیون فوتبال درخصوص بازی تدارکاتی تیم ملی فوتبال قبل از جام جهانی۲۰۲۶، مقابل اسپانیا و یا پرتقال توضیحاتی ارائه کرد
سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر
دمای قله دماوند شب گذشته به منفی ۵۳ و دمای قله توچال به منفی ۳۲ درجه رسید.بنا بر اعلام هواشناسی، دیشب سردترین شب ایران طی تمام پاییز و تا این زمان از زمستان بوده و پیش‌بینی می‌شود که دمای هوا در روزهای آینده چندان افزایش نیابد، این شب سردترین شب ایران بوده است
رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد
معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور از پذیرش استعفای محمدرضا فرزین از سوی رئیس‌جمهور و انتخاب عبدالناصر همتی به‌عنوان گزینه جایگزین در سمت ریاست کل بانک مرکزی، خبر داد.
پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال
دقایقی پیش سرمربی استقلال در نشست مطبوعاتی پیش‌دستانه جدایی رامین رضاییان از این تیم را اعلام کرد؛ در حالی که با توجه به بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتی باشگاه استقلال و شرایط مبهم برای انتقال بازیکنان جدید جدایی از بازیکنی باسابقه و شرایط رامین کمی عجیب به نظر می‌رسد.
محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست
بسیاری از علما با حجاب اجباری موافق نیستند، اما در خفا حرف می‌زنند و در علن چیز دیگری می‌گویند. اما آنها از افراطیون موجود می‌ترسند و به همین دلیل حرف‌شان را علنی نمی‌زنند.
فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا
سه ماهواره ایرانی «ظفر ۲»، «پایا» و «کوثر ۱.۵» ساعت ۱۶:۴۸ امروز (یکشنبه هفتم دی ۱۴۰۴) به وقت تهران با موشک سایوز-۲.۱بی از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شدند.
برگزیده
بودجه ۱۴۰۵ و فشار مالیاتی؛ صنعت ایران در تنگنای رکود و هزینه بودجه ۱۴۰۵ و فشار مالیاتی؛ صنعت ایران در تنگنای رکود و هزینه
در شرایطی که صنعت ایران سالی دشوار را با ناترازی انرژی، کمبود نقدینگی و ضعف تقاضا پشت سر گذاشته، لایحه بودجه ۱۴۰۵ با افزایش قابل‌توجه مالیات‌ها و رشد محدود دستمزدها، نگرانی‌ها درباره تشدید رکود، تعطیلی بنگاه‌های تولیدی و افت سرمایه‌گذاری را افزایش داده و فعالان صنعتی نسبت به آینده تولید هشدار می‌دهند.
پاسخ بانک مرکزی به، قیمت دلار به من ربطی ندارد! پاسخ بانک مرکزی به، قیمت دلار به من ربطی ندارد!
مصطفی قمری‌وفا، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی، در واکنش به شایعات برخی کانال‌های خبری اعلام کرد رئیس‌جمهور پزشکیان صبح امروز در صحن غیرعلنی مجلس حضور نداشت و تنها تیم اقتصادی دولت در نشست شرکت کرده بود.
ایگور سرگیف مهاجم ازبکستانی مورد نظر پرسپولیس تکلیف را روشن کرد ایگور سرگیف مهاجم ازبکستانی مورد نظر پرسپولیس تکلیف را روشن کرد
پرونده انتقال ایگور سرگیف مهاجم نامدار ازبکستانی به پرسپولیس، به دلیل درخواست مالی سنگین یک میلیون دلاری و تمایل این بازیکن برای حضور در جام جهانی ۲۰۲۶ از طریق لیگ کشورش، با تمدید قرارداد او در پاختاکور رسماً بسته شد.
صفحه خبر بالای تصاویر