کد خبر: ۳۵۴۱۶
تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۴

دوئل طلا و بیت‌کوین

شواهد گویای آن است که بیت‌کوین در اواخر سال ۲۰۲۱ بالاترین سطح تاریخی خود را به ثبت رساند. رشد چشمگیر این دارایی بر روند قیمتی طلای جهانی نیز اثرگذار بود و نرخ این فلز درخشان را به بیش از ۲۰۷۰دلار سوق داد.
دوئل طلا و بیت‌کوین

مخاطب 24- شواهد گویای آن است که بیت‌کوین در اواخر سال ۲۰۲۱ بالاترین سطح تاریخی خود را به ثبت رساند. رشد چشمگیر این دارایی بر روند قیمتی طلای جهانی نیز اثرگذار بود و نرخ این فلز درخشان را به بیش از ۲۰۷۰دلار سوق داد. قابل ذکر است که این روند برای سال ۲۰۲۴ پیش‌بینی نمی‌شود. اما این سخن بر چه آماری استوار است؟

در پاسخ به این سوال باید گفت از زمان راه‌اندازی ETF‌های بیت‌کوین در ۱۱ژانویه، ورودی سرمایه‌ها به بالای ۴میلیون دلار رسیده، این درحالی است که ورودی‌های ETF طلا به بالای ۳میلیون دلار رسیده است، یعنی از زمانی که کمیسیون اوراق بهادار صندوق‌های بورسی صندوق‌های قابل معامله بیت‌کوین را تایید کرد، طلای جهانی دیگر پا به پای رمزارز‌ها حرکت نکرد.

به گفته برخی از اقتصاددانان خروج سرمایه‌گذاران از صندوق‌های طلا و افزایش ورودی‌های صندوق بیت‌کوین به سیاست‌های کلان آمریکا مربوط می‌شود. البته بازار طلا و بازار‌های ریسکی با یکدیگر قابل قیاس نیستند. میلینگ استنلی، استراتژیست ارشد بازار طلا، در این باره بیان کرد: «یکی از دلایلی که طلا و بیت‌کوین دیگر با یکدیگر رقابت نمی‌کنند، تغییرات مهم در بازار و تقاضای سرمایه‌گذاری است.» او همچنین توضیح داد که «سرمایه‌گذاران به دلیل افزایش عدم‌اطمینان ژئوپلیتیک، به پناهگاه امن‌تری مانند فلز زرد رجوع می‌کنند؛ زیرا به‌رغم شیب مثبت بیت‌کوین در روز‌های اخیر، این دارایی و سایر رمزارز‌های دیگر ثبات کافی ندارند.

بیشتر بخوانید



طلای جهانی گرچه با واکنش‌های مثبت و منفی تحلیلگران و اقتصاددانان و در نتیجه نوسان شاخص دلار شیب قیمتی خود را تغییر می‌دهد، همچنان یک بازار قوی باقی خواهد ماند، این درحالی است که رمزارز‌ها با بی‌ثباتی قیمتی مواجه هستند.» در راستای این موضوع میشل اشنایدر، اقتصاددان برجسته حوزه بازار‌ها تاکید کرد: «تن‌ها تفاوت طلا و بیت‌کوین این است که هر دو بازار دارایی‌ها را در مقابل کاهش ارزش پول محافظت می‌کنند. به عقیده من در شرایط کنونی روی آوردن به بازار کریپتو مزیت بیشتری به دنبال خواهد داشت.»

همچنین او در خصوص بازار طلا تاکید کرد: «به‌رغم خوش‌بینی‌ها در خصوص روند قیمتی رمزارزها، باید گفت که با افزایش دوباره تنش‌های ژئوپلیتیک این دارایی می‌تواند از ۴۱۰۰دلار نیز عبور کند. از مزیت‌های این فلز درخشان می‌توان به خریداران همیشگی این دارایی یعنی بانک‌های مرکزی اشاره کرد. قابل ذکر است که سیری‌ناپذیری بانک‌های مرکزی تقاضای ضعیف سرمایه‌گذاران را جبران کرده است.»
منبع: دنیای اقتصاد
۰

برچسب ها: بیت کوین
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر
دمای قله دماوند شب گذشته به منفی ۵۳ و دمای قله توچال به منفی ۳۲ درجه رسید.بنا بر اعلام هواشناسی، دیشب سردترین شب ایران طی تمام پاییز و تا این زمان از زمستان بوده و پیش‌بینی می‌شود که دمای هوا در روزهای آینده چندان افزایش نیابد، این شب سردترین شب ایران بوده است
رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد
معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور از پذیرش استعفای محمدرضا فرزین از سوی رئیس‌جمهور و انتخاب عبدالناصر همتی به‌عنوان گزینه جایگزین در سمت ریاست کل بانک مرکزی، خبر داد.
پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال
دقایقی پیش سرمربی استقلال در نشست مطبوعاتی پیش‌دستانه جدایی رامین رضاییان از این تیم را اعلام کرد؛ در حالی که با توجه به بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتی باشگاه استقلال و شرایط مبهم برای انتقال بازیکنان جدید جدایی از بازیکنی باسابقه و شرایط رامین کمی عجیب به نظر می‌رسد.
محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست
بسیاری از علما با حجاب اجباری موافق نیستند، اما در خفا حرف می‌زنند و در علن چیز دیگری می‌گویند. اما آنها از افراطیون موجود می‌ترسند و به همین دلیل حرف‌شان را علنی نمی‌زنند.
فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا
سه ماهواره ایرانی «ظفر ۲»، «پایا» و «کوثر ۱.۵» ساعت ۱۶:۴۸ امروز (یکشنبه هفتم دی ۱۴۰۴) به وقت تهران با موشک سایوز-۲.۱بی از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شدند.
ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟ ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟
عضو شورای شهر تهران گفت: اگر حفر تونل در منطقه ۱۲ که جزو بافت‌های فرسوده شهر تهران است، رخ داده باشد حتماً باید درباره آن توضیحات روشنی ارائه شود چرا که این اتفاق می‌تواند آسیب‌های جدی به دنبال داشته باشد.
ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی
عباس کیارستمی: افتخارِ بزرگی‌ است برای من کنارِ آقای بیضایی ایستادن، چه برسد به این که این افتخار امشب نصیبِ من شده تا این جوایز رو هم من تقدیمِ ایشون بکنم. به هر حال، این لحظه برای من لحظهٔ خیلی مهمّیه.
برگزیده
بودجه ۱۴۰۵ و فشار مالیاتی؛ صنعت ایران در تنگنای رکود و هزینه بودجه ۱۴۰۵ و فشار مالیاتی؛ صنعت ایران در تنگنای رکود و هزینه
در شرایطی که صنعت ایران سالی دشوار را با ناترازی انرژی، کمبود نقدینگی و ضعف تقاضا پشت سر گذاشته، لایحه بودجه ۱۴۰۵ با افزایش قابل‌توجه مالیات‌ها و رشد محدود دستمزدها، نگرانی‌ها درباره تشدید رکود، تعطیلی بنگاه‌های تولیدی و افت سرمایه‌گذاری را افزایش داده و فعالان صنعتی نسبت به آینده تولید هشدار می‌دهند.
پاسخ بانک مرکزی به، قیمت دلار به من ربطی ندارد! پاسخ بانک مرکزی به، قیمت دلار به من ربطی ندارد!
مصطفی قمری‌وفا، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی، در واکنش به شایعات برخی کانال‌های خبری اعلام کرد رئیس‌جمهور پزشکیان صبح امروز در صحن غیرعلنی مجلس حضور نداشت و تنها تیم اقتصادی دولت در نشست شرکت کرده بود.
ایگور سرگیف مهاجم ازبکستانی مورد نظر پرسپولیس تکلیف را روشن کرد ایگور سرگیف مهاجم ازبکستانی مورد نظر پرسپولیس تکلیف را روشن کرد
پرونده انتقال ایگور سرگیف مهاجم نامدار ازبکستانی به پرسپولیس، به دلیل درخواست مالی سنگین یک میلیون دلاری و تمایل این بازیکن برای حضور در جام جهانی ۲۰۲۶ از طریق لیگ کشورش، با تمدید قرارداد او در پاختاکور رسماً بسته شد.
صفحه خبر بالای تصاویر