کد خبر: ۳۵۱۳۵
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۳

واکنش ایران به توقیف هواپیمای باری ونزوئلا توسط آمریکا

سخنگوی وزارت امور خارجه امروز اقدام غیرقانونی آمریکا در توقیف و انتقال هواپیمای باری ۷۴۷ شرکت امتراسور ونزوئلا را محکوم و حمایت ایران از تلاش‌های ونزوئلا برای اعاده مالکیت و دسترسی به اموالش را اعلام کرد.
واکنش ایران به توقیف هواپیمای باری ونزوئلا توسط آمریکا

مخاطب 24- ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران امروز (سه‌شنبه) ۲۴ بهمن ماه اقدام غیرقانونی آمریکا در توقیف و انتقال هواپیمای باری ۷۴۷ شرکت امتراسور ونزوئلا را محکوم کرد.

براساس اخبار منتشر شده دولت آمریکا یک فروند هواپیمای «بوئینگ-۴۷۷» متعلق به ونزوئلا را توقیف کرده است. مقام‌های آمریکایی در توجیه اقدام خود مدعی شده‌اند که فروش این هواپیما بدون مجوز دولت آمریکا انجام شده است.

وی این اقدام را تصاحبی ناروا و نتیجه ربایش، اقدامات قهری یکجانبه آمریکا و نقض اصول اساسی منشور سازمان ملل و حقوق بین‌المللی خواند.

کنعانی افزود: جمهوری اسلامی ایران حمایت قاطع خود را از تلاش‌ها و اقدامات قانونی و دیپلماتیک ونزوئلا در جهت اعاده مالکیت و دسترسی به دارایی و اموال این کشور اعلام می‌کند.

«آسوشیتدپرس» در این باره گزارش داد که مقام‌های آمریکا مدعی هستند که این هواپیما که قبلا توسط یک شرکت هواپیمایی تحریم شده ایران (ماهان) به شرکت دولتی ونزوئلا فروخته شده بوده، نقض قوانین کنترل صادرات آمریکاست. وزارت دادگستری آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد که این هواپیما به «فلوریدا» رسیده و آن را اسقاط خواهد کرد.

یک فروند هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ باری، حامل قطعات خودرو به همراه ۱۴ ونزوئلایی و ۵ تبعه ایرانی در تاریخ شش ژوئن (۱۶ خرداد ۱۴۰۱) از مکزیک وارد آرژانتین شد و دو روز بعد، از ورود این هواپیما به اروگوئه جلوگیری و به ناچار به آرژانتین برگشت و از آن زمان در آرژانتین توقیف شده و گذرنامه خدمه پرواز نیز مصادره و از خروج آن‌ها از آرژانتین جلوگیری شد.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه ایران ۲۴ مرداد ماه ۱۴۰۱ در این خصوص بیان کرد: هواپیمایی که توقیف است در مالکیت ونزوئلا است و از نظر مالکیت و تابعیت هیچ ارتباطی با ایران ندارد. این هواپیما به طرف ونزوئلایی فروخته شده و مدارک فروش و انتقال مالکیت براساس سازوکار‌ها و قوانین بین‌المللی از جمله ایکائو به ثبت رسیده است و ادعای آمریکا مبنی بر غیرقانونی بودن این معامله ادعای بی ربطی است. مخالفت خود را با این اقدام بیان کردیم.

بالاخره پنج خدمه ایرانی هواپیمای ونزوئلایی توقیف شده در آرژانتین، پس از ۱۲۹ روز با تلاش دیپلماتیک و کارزار حقوقی و کنسولی مشترک ایران و ونزوئلا آزاد شدند.

دادگاهی در آمریکا پس از فرود این هواپیما از آرژانتین خواسته بود تا آن را توقیف کند که این هواپیما در ژوئن ۲۰۲۲ توسط آرژانتین توقیف شد و مقام‌های آمریکایی چندین هفته بعد برای در اختیار گرفتن آن اقدام کردند. آرژانتین روز یکشنبه این هواپیما را به آمریکا منتقل کرده است.

منبع: فارس

برچسب ها: ناصر کنعانی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
گل مهدی طارمی به رئال مادرید + فیلم گل مهدی طارمی به رئال مادرید + فیلم
گل دوم المپیاکوس به رئال مادرید توسط مهدی طارمی در دقیقه ۵۱ زده شد
مانور خارق‌العاده J10 در نمایشگاه دبی ۲۰۲۵ مانور خارق‌العاده J10 در نمایشگاه دبی ۲۰۲۵
ویدیویی از مانور جنگنده j۱۰ چینی که در نمایشگاه هوایی دبی ۲۰۲۵ همه را متحیر کرد
بیفوما، در آب نمک دربی بیفوما، در آب نمک دربی
به احتمال فراوان وینگر کنگویی بازی با شمس آذر را از دست داده و استراحت خواهد کرد.
مهمان ویژه جشنواره جهانی فیلم فجر مهمان ویژه جشنواره جهانی فیلم فجر
آلفرد یعقوب‌زاده عکاس برجسته و مطرح در عرصه بین‌الملل، مهمان ویژه چهل‌وسومین جشنواره جهانی فیلم فجر است.
حضور ایران در سید ۲ جام جهانی ۲۰۲۶ قطعی شد حضور ایران در سید ۲ جام جهانی ۲۰۲۶ قطعی شد
در فاصله ۱۰ روز تا برگزاری مراسم قرعه‌کشی بیست‌وسومین دوره جام جهانی فوتبال فدراسیون بین‌المللی فوتبال سیدبندی تیم‌های حاضر در این رقابت‌ها را مشخص و اعلام کرد و همانطور که پیش‌بینی می‌شد تیم ملی فوتبال کشورمان در کنار تیم‌های ملی کرواسی، مراکش، کلمبیا، اروگوئه، سوئیس، ژاپن، سنگال، کره جنوبی، اکوادور، اتریش و استرالیا در سید دو قرار گرفت.  
نرخ بنزین اشخاص هیچ تغییری نکرده است + توضیحات سخنگوی دولت نرخ بنزین اشخاص هیچ تغییری نکرده است + توضیحات سخنگوی دولت
مهاجرانی تصریح کرد: سهمیه ۶۰ لیتری با نرخ ۱۵۰۰ تومان و سهمیه ۱۰۰ لیتری با نرخ ۳۰۰۰ تومان که از طریق کارت‌های شخصی استفاده می‌شود، هیچ تغییری نکرده است؛ نه در مقدار و نه در قیمت.
تهران در جمع ۱۰ شهر آلوده جهان تهران در جمع ۱۰ شهر آلوده جهان
داده‌های به‌روزشده در سایت رسمی «IQAIR» نشان می‌هد تهران در میان ۱۰ شهر آلوده جهان قرار دارد.
برگزیده
پیام کتبی ایران به عربستان پیام کتبی ایران به عربستان
محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان، در جریان دیدار رئیس سازمان حج ایران با وزیر کشور عربستان، پیام کتبی رئیس‌جمهور ایران را دریافت کرد.
مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم
ترامپ و ماکرون هنگام دیدار در مصر هنگام دست دادن با هم مچ انداختند به طوری که توجه همه رسانه ها را جلب کرد.
احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند
مشاور رئیس جمهور در امور احزاب و تشکل‌ها در نشستی با احزاب و فعالان سیاسی استان گلستان گفت: تاکید رئیس جمهور بر این است که احزاب برای تصمیم گیری‌ها و تصمیم سازی‌ها در کشور به صورت جدی‌تر مورد مشورت قرار بگیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر