کد خبر: ۳۴۷۷۱
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۰:۰۷

بلومبرگ: کریدور زمینی اعراب هرگز جایگزین دریای سرخ نخواهد شد

خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ تاکید کرد کریدور زمینی که برای نخستین بار از امارات و بحرین تا عربستان، اردن و اسرائیل کشیده شده است، هرگز نمی‌تواند جایگزین مسیر دریای سرخ قرار گیرد که با حملات یمنی‌ها به کشتی‌های مرتبط با اسرائیل تهدید می‌شود.
بلومبرگ: کریدور زمینی اعراب هرگز جایگزین دریای سرخ نخواهد شد

مخاطب24:مدیرعامل شرکت شبکه کامیون‌های اسرائیلی Trucknet Enterprise Ltd، حنان فریدمن در گفت‌وگو با خبرگزاری بلومبرگ گفته است که شرکت او کالاهایی از جمله مواد غذایی، پلاستیک، مواد شیمیایی و الکتریکی را از بنادر امارات و بحرین و با عبور از عربستان سعودی و اردن به اسرائیل و سپس به اروپا ارسال می‌کند.

در شرایطی که کشورهای غربی حمایت مالی از آژانس امدادرسانی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی را قطع کردند، ترانزیت زمینی کالا توسط سازشگران عرب تا مقصد سرزمین‌های اشغالی ادامه دارد.

بلومبرگ نوشت: این برای نخستین بار است که کریدورهای تجاری با عبور از قلب خاورمیانه دریای سرخ را دور می‌زنند تا از حملات یمنی‌ها علیه محموله‌های ارسالی به اسرائیل در امان باشند.

154638_343.jpg

با تشدید تنش در دریای سرخ در نتیجه حملات نظامی آمریکا و انگلیس به یمن و تاکید نیروهای مسلح یمن بر تداوم حمله به کشتی‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی تا زمان توقف تجاوز و محاصره علیه نوار غزه، عبور و مرور کشتی‌ها از تنگه باب المندب در جنوب دریای سرخ دچار اختلال شده است در حالی که ۱۲ درصد از تجارت جهانی  که سالانه حدود یک تریلیون دلار برآورد می شود از این آبراهه عبور می‌کند.

بلومبرگ آورده است: شرکت ترابری آلمانی هاپاگ لوید پنجمین شرکت بزرگ حمل و نقل کانتینری در جهان، به دنبال اتصال بندر جبل علی در دبی و دو بندر شرق عربستان به جده در ساحل غربی این کشور است در حالی که یک مسیر تجاری زمینی دیگر هم جبل علی را به اردن متصل می‌کند.

فریدمن به بلومبرگ گفت که کالاهایی از هند، تایلند، کره جنوبی و چین در هفته‌های اخیر با کامیون از این کریدور تجاری ارسال شده است. کالاهای به مقصد آسیا نیز در جهت مخالف همین مسیر تجاری حرکت می کنند و به کاهش هزینه های کلی کمک می‌کنند.

154639_961.jpg

انتقال حجم پایین کالا

وی افزود: با این حال، دوام طولانی مدت این مسیر به ثبات در منطقه بستگی دارد. همچنین، مقادیری که کامیون‌ها می‌توانند حمل کنند بسیار کمتر از مقادیری است که توسط کشتی‌ها حمل می‌شود و از همین رو مسیر زمینی تنها جایگزین برای حمل و نقل برخی کالاها و نه همه آنها محسوب می‌شود.

نیلز هاوپت، سخنگوی هاپاگ-لوید در گفت‌وگو با بلومبرگ اذعان کرد که این راه‌های زمینی یک راه حل کوتاه مدت برای شرکت‌های حمل و نقل کالا و تنها برای جابجایی مقدار محدودی کالا و نه هزاران کانتینر است.

او تاکید کرد: پل زمینی نه سریع و نه آسان است، اما می‌تواند به افزایش روند تجارت از طریق بنادر منطقه کمک کند، مانند جده، که به دنبال حوادث دریای سرخ عملاً از ارتباط‌های معمول خود با اقتصاد جهانی قطع شده است.

هاویت افزود: سفر از بندر جبل علی تا بندر حیفا که دروازه تجارت جهانی اسرائیل محسوب می‌شود حدود سه چهار روز به طول می‌انجامد در حالی که اگر کشتی‌ها بخواهند محموله‌ها را از طریق دماغه امید جابجا کنند 10 روز به بالا زمان می‌برد .

کریس راجرز، رئیس گروه تحقیقاتی زنجیره تامین در سازمان آمریکایی اعتبارسنجی استاندارد اند پورز، گفت: پل زمینی، اگرچه حجم قابل توجهی از ترافیک را حمل می‌کند، اما به طور خاص یک راه حل ویژه و استثنایی برای محموله‌ها به اسرائیل باقی خواهد ماند.

154640_832.jpg

 

فریدمن با بیان اینکه اولین کامیون‌ها از مسیر تجاری مذکور بین آسیا و اروپا در دسامبر گذشته عبور کرده‌اند از ارائه آمار درباره تعداد کامیون های عبوری خودداری کرد.

بلومبرگ افزود: مصر نیز در دسامبر گذشته به این کریدور زمینی پیوسته است به نحوی که کالاها از بندر جبل علی در دبی به بنادر العین السخنه در دریای سرخ و پورسعید در دریای مدیترانه می‌رسد و از آنجا از طریق دریا به اروپا می‌رود.
مصر همچنین توافق کرده که از مسیر زمینی که امارات را به بنادر حیفا و اشدود و ایلات متصل می‌کند استفاده کرده و از آنجا به مصر می‌رسد.

طبق گزارش بلومبرگ، جاده‌های جدید که بنادر امارات و بحرین را از طریق عربستان سعودی و اردن به اسرائیل متصل می‌کند، می تواند به عنوان تجربه آزمایشی برای پروژه کریدور اقتصادی بزرگ‌تری باشد که هند را به خاورمیانه و اروپا متصل می‌کند، به خصوص که این پروژه آمریکایی موسوم به ایمک به دنبال جنگ اسرائیل علیه غزه کاملا متوقف شده است.

154641_507.jpg

بیم از حملات نیروهای مقاومت

به نوشته بلومبرگ تحلیلگران سازمان آمریکایی اعتبارسنجی استاندارد اند پورز یادداشت تحقیقاتی خود تاکید کردند که کشورهای شورای همکاری خلیج فارس نیز ممکن است تمایلی به ترویج این مسیر نداشته باشند، زیرا حوثی‌ها هنوز کشتی‌های  امارات یا عربستان سعودی را تهدید نکرده‌اند. افزون بر اینکه نیروهای مسلح (مقاومت) در عراق و سوریه نیز می ‌وانند با حملات فرامرزی خود  در خاک عربستان و اردن علیه محموله‌های ارسالی به اسرائیل خطرناک باشند.

برچسب ها: اعراب
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
من دریاچه ارومیه هستم من دریاچه ارومیه هستم
رضا کیانیان با انتشار پستی درباره دریاچه ارومیه، کمپین #من_دریاچه_ارومیه_هستم را یادآوری کرد.
کشتی نوح در کوه‌های آرارات پیدا شد؟ کشتی نوح در کوه‌های آرارات پیدا شد؟
ادعایی شگفت‌انگیز بار دیگر دنیای باستان شناسی را به هم ریخته است. باستان‌شناسان از کشف بقایای یک کشتی باستانی در ترکیه خبر دادند که می‌تواند همان کشتی نوح باشد
راز‌های مرگ فرامرز عزیزی؛ قهرمانی که زود رفت راز‌های مرگ فرامرز عزیزی؛ قهرمانی که زود رفت
مرگ ناگهانی فرامرز عزیزی، قهرمان پرورش‌اندام آسیا، جامعه ورزش را در شوک فرو برد؛ رویدادی تلخ که گفته می‌شود فشار‌های روحی اخیر نقشی جدی در آن داشته است.
ستاره‌ی پرسپولیس؛ ناگهان بالاتر از هالند و مسی! ستاره‌ی پرسپولیس؛ ناگهان بالاتر از هالند و مسی!
درخشش خیره‌کننده اورونوف برابر مصر هم شادی بزرگی برای پرسپولیس ساخت و هم نگرانی تازه‌ای ایجاد کرد؛ ستاره‌ای که حالا در مرکز توجه باشگاه‌های خارجی است.
ایلان ماسک به دنبال رساندن اینترنت به سیاره سرخ ایلان ماسک به دنبال رساندن اینترنت به سیاره سرخ
ایلان ماسک و شرکت فضایی اسپیس‌ایکس طرحی بلندپروازانه را برای گسترش اینترنت ماهواره‌ای به مریخ آغاز کرده‌اند؛ طرحی که می‌تواند مسیر سکونت انسان در این سیاره را هموار کند.
کدام نوع پیاز ارزش غذایی بیشتری دارد؛ سفید یا قرمز؟ کدام نوع پیاز ارزش غذایی بیشتری دارد؛ سفید یا قرمز؟
پیاز یکی از پرمصرف‌ترین سبزیجات در آشپزخانه‌های ایرانی است. اما همیشه این پرسش مطرح می‌شود که میان پیاز سفید و پیاز قرمز، کدام‌یک از نظر مواد مغذی و خواص سلامتی برتری دارد؟
هنر معصیتی است که به رستگاری می‌انجامد! هنر معصیتی است که به رستگاری می‌انجامد!
موزه هنر‌های معاصر تهران میزبان نمایشگاه نقاشی‌های بهرام دبیری است؛ هنرمندی که تماشاگر را به سادگی یک شعر و به عمق یک لحن دعوت می‌کند.
برگزیده
مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم
ترامپ و ماکرون هنگام دیدار در مصر هنگام دست دادن با هم مچ انداختند به طوری که توجه همه رسانه ها را جلب کرد.
احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند
مشاور رئیس جمهور در امور احزاب و تشکل‌ها در نشستی با احزاب و فعالان سیاسی استان گلستان گفت: تاکید رئیس جمهور بر این است که احزاب برای تصمیم گیری‌ها و تصمیم سازی‌ها در کشور به صورت جدی‌تر مورد مشورت قرار بگیرند.
خبر ترور سردار قآانی صحت ندارد خبر ترور سردار قآانی صحت ندارد
اخیراً شایعاتی در شبکه‌های اجتماعی و اکانت‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی منتشر شد مبنی بر اینکه سردار قاآنی مورد سوءقصد قرار گرفته و به شهادت رسیده است که پیگیری‌ها حاکی از آنست که این اخبار صحت ندارد.
صفحه خبر بالای تصاویر