کد خبر: ۳۴۷۶۹
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۰:۱۹

عراق خواستار نشست اضطراری شد

دفتر ریاست‌جمهوری عراق اعلام کرد: تجاوز آمریکا نشان‎دهنده نقض آشکار حاکمیت عراق است و باید یک نشست اضطراری ریاست جمهوری و فراکسیون‌های سیاسی برای بحث در مورد این تحولات برگزار شود.
عراق خواستار نشست اضطراری شد
 

مخاطب24:ریاست‌جمهوری عراق امروز شنبه ضمن محکوم کردن نقض حاکمیت این کشور توسط آمریکا، خواستار نشست اضطراری سران و مقامات سیاسی این کشور شد.

ریاست‌جمهوری عراق امروز (شنبه، ۳ فوریه)، تجاوز بامداد امروز آمریکا به خاک عراق را محکوم و آن را نقض آشکار حاکمیت این کشور دانست و خواستار برگزاری نشست فوق‌العاده روسای قوای این کشور و فراکسیون‌های سیاسی برای بررسی تحولات جاری، پیامدهای آن و اتخاذ مواضع آشکار و یکپارچه با هدف حفظ کرامت و حاکمیت کشور و امنیت شهروندان آن شد. 

در بیانیه دفتر ریاست‌جمهوری عراق که نسخه‌ای از آن در وبگاه «بغداد الیوم» منتشر شد، آمده است: «تجاوز آمریکا نشان دهنده نقض آشکار حاکمیت عراق است و باید یک نشست اضطراری ریاست جمهوری و فراکسیون‌های سیاسی برای بحث در مورد این تحولات برگزار شود. تجاوز آمریکا به شهر القائم در استان الانبار و سایر مناطق مرزی عراق در غرب کشور که منجر به شهادت و مجروحیت شماری از شهروندان ما شد، نقض آشکار حاکمیت عراق است. این اقدام برغم اعلام بیش از یک بار دولت عراق مبنی بر رد چنین اقداماتی، با تاکید بر اینکه این حملات تنش‌ها را تشدید می‌کند و امنیت و ثبات منطقه را به طور کلی تهدید می‌کند، صورت گرفته است».

سخنگوی وزارت خارجه ایران، در واکنش به حملات نظامی آمریکا به عراق و سوریه و یمن گفت: این حملات، آمریکا را بیشتر از قبل در منطقه درگیر می‌کند و جنایات اسرائیل در غزه را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

در ادامه این بیانیه آمده است: «عراق تمایل آشکاری برای سازماندهی کار ائتلاف بین المللی از طریق گفت‌وگوها ابراز کرده است، اما حملات شب گذشته شانس موفقیت مذاکرات جاری را تضعیف خواهد کرد، زیرا خشونت جز خشونت و تشدید تنش چیزی به همراه ندارد».

ریاست‌جمهوری عراق در ادامه از همه طرف‌ها خواست تا «مسؤولیت‌های ملی خود را در قبال آنچه این کشور ماه‌هاست آن را تجربه می‌کند و در معرض خطرات و تهدیدهایی قرار دارد که ادامه آن ممکن است امنیت و ثبات را از بین ببرد و جان و امنیت شهروندان را در معرض خطر قرار دهد، انجام دهند». 

این در حالی است که بامداد امروز، مناطق غربی استان الانبار از جمله منطقه‌های «عکاشات» و «القائم» در غرب این کشور و چند نقطه غیرنظامی در مجاورت این مناطق توسط جنگنده‌های آمریکایی هدف قرار گرفت و به اعلام دولت عراق در پی این حمله، ۱۶ نفر از جمله چند غیرنظامی شهید و همچنین ۲۵ نفر دیگر مجروح شدند و به برخی ساختمان‌های مسکونی و اموال شخصی مردم خسارت وارد شد.

وزارت خارجه عراق کاردار سفارت آمریکا را در اعتراض به حملات دیشب این کشور به خاک عراق احضار کرد.

دولت عراق همچنین اعلام کرد آمریکا به دنبال این حمله سعی داشته افکار عمومی را گمراه کند و مدعی شده که دولت این کشور پیش از تجاوز به خاک عراق، هماهنگی‌های قبلی با  بغداد انجام داده است که دولت عراق این اقدام را «گمراه‌سازی اذهان عمومی بین‌المللی و شانه خالی کردن از بار مسئولیت حقوقی این جنایت» قلمداد کرد.

 ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام)، بامداد امروز در واکنش به کشته شدن ۳ نظامی خود در حمله به پایگاه «برج-۲۲» در مرز سوریه و اردن حملاتی را علیه ۸۵ نقطه از خاک عراق و سوریه انجام داد. 

مقاومت عراق نیز در نخستین‌ واکنش به این تجاوز، سه پایگاه نظامی آمریکایی در عراق و سوریه را هدف قرار داد و اعلام کرد که با استفاده از پهپاد و راکت، پایگاه‌های التنف و روستای الخضراء را در کشور سوریه و پایگاه عین‌الاسد را درغرب استان الانبار عراق هدف قرار داده است. 

منبع: فارس
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
بیوگرافی و علت فوت عنایت بخشی بازیگر سینما و تلویزیون بیوگرافی و علت فوت عنایت بخشی بازیگر سینما و تلویزیون
عنایت بخشی، ‌ بازیگر قدیمی سینما، تئاتر و تلویزیون در ۸۰ سالگی از دنیا رفت. این بازیگر پیشکسوت که از حدود دو ماه قبل در بیمارستان بستری بود، در ساعات اولیه صبح امروز، یکشنبه ۲۶ بهمن‌ماه از دنیا رفته است.
بیانیه باشگاه پرسپولیس پس از شکست‌های اخیر بیانیه باشگاه پرسپولیس پس از شکست‌های اخیر
هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس در بیانیه‌ای ، مدیرعامل خود را مامور بررسی علل نتایج کرده و به او اختیار هرگونه تصمیمی را داده است. البته که حدادی از چنین اختیاری برخوردار است اما اشاره به آن کمی مشکوک و سوال برانگیز است
مرحله دوم سه‌نرخی شدن بنزین مرحله دوم سه‌نرخی شدن بنزین
به گفته شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، در مرحله دوم اجرای مصوبه سه‌نرخی شدن بنزین، مالکان چند خودرویی باید تا ۲۷ بهمن ۱۴۰۴ خودروی مشمول دریافت سهمیه را در سامانه معرفی کنند.
فیلم| تمرینات سخت نظامی ملکه هلند فیلم| تمرینات سخت نظامی ملکه هلند
ملکه ماکسیما، همسر آرژانتینی‌تبار پادشاه ویلم-الکساندر، در ۵۴ سالگی آموزش نظامی را آغاز کرده تا به‌عنوان عضو ذخیره ارتش هلند فعالیت کند.
نسل جدید قایق‌های تهاجمی ایران، چرا ناوهای آمریکا از «زنبورهای سرخ» می‌ترسند؟ نسل جدید قایق‌های تهاجمی ایران، چرا ناوهای آمریکا از «زنبورهای سرخ» می‌ترسند؟
شناورهای تندرو ایرانی موسوم به «زنبورهای سرخ» با تاکتیک ازدحامی خود معادلات نبرد دریایی در خلیج فارس را تغییر داده و ناوهای آمریکا را غافلگیر کرده‌اند
رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند
قالیباف در جريان بررسی بودجه ۱۴۰۵ با تأکید بر اینکه حقوق‌ها میتواند ۲ بار در سال افزایش پیدا کند؛ گفت: مالیات حقوق بگیران زیر ۴۰ میلیون تومان از سال آینده صفر خواهد شد و بخش عمده کارمندان و کارگران مشمول کالابرگ می‌شوند. مالیات بر ارزش افزوده قشر ضعیف می تواند صفر شود
آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو
طبق وعده ایران‌خودرو در این مرحله از فروش هر متقاضی که زودتر مراحل ثبت‌نام را انجام دهد، بدون قرعه‌کشی صاحب خودرو می‌شود.
برگزیده
فوری ایران را ترک کنید! فوری ایران را ترک کنید!
ایالات متحده از شهروندان آمریکایی خواست که پیش از مذاکرات مهم با تهران، «همین حالا ایران را ترک کنند».
علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد
طی حکمی از سوی دکتر مسعود پزشکیان رییس جمهور و رییس شورای دفاع، امیر دریابان علی شمخانی نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای دفاع به عنوان دبیر این شورا منصوب شد.
لاوروف: سعی نداریم میانجیگری خودمان را به ایران تحمیل کنیم. لاوروف: سعی نداریم میانجیگری خودمان را به ایران تحمیل کنیم.
سرگئی لاوروف پنجشنبه در مصاحبه‌ای با شبکه راشاتودی (آرتی) افزود: ایران شریک و همسایه نزدیک ماست؛ ما نگران چگونگی پیشرفت اوضاع هستیم.
صفحه خبر بالای تصاویر