کد خبر: ۳۴۷۱۹
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۸:۱۷

پایان دلار در ۵ کشور اوراسیایی

در حالی که کشور‌ها دلار را از تجارت بین المللی خود کنار می‌گذارند، ۵ کشور عضو اتحادیه اوراسیا تقریبا چرخه دلارزدایی خود را تکمیل کردند.
پایان دلار در ۵ کشور اوراسیایی

مخاطب24:«تضعیف موقعیت ارزی کشور‌ها در برابر دلار»، «تحریم‌های آسان از سوی آمریکا»، «مسدود کردن ارز‌ها کشور‌های غیر دلاری»، «افزایش هزینه واردات کشور‌های در حال توسعه» مشکلاتی است که استفاده از دلار برای کشور‌ها درست کرده است.

استفاده از دلار پس از جنگ جهانی دوم در کنفرانس برتون وودز تصمیم گیری شد.

 اکنون کشور‌ها سیاست کنار گذاشتن دلار از مبادلات بین المللی را آغاز کرده‌اند، نخست وزیر روسیه میخاییل میشوستین  می‌گوید که سهم مبادلات تجاری با ارز‌های ملی در بین کشور‌های اتحادیه اقتصادی اوراسیا به ۹۰ درصد رسیده و همچنان در حال افزایش است.

فقط حجم تجارت بین ایران و اتحادیه  اوراسیا  ۳.۴ میلیارد دلار است.

از چند سال پیش کشور‌ها برنامه  حذف دلار را در دستور کار دارند که چین و روسیه از پیشتازان این سیاست است و توافق‌های دوجانبه با خود و با د یگر کشور‌ها انجام داده اند، توافق «چین - برزیل»، «برزیل - آرژانتین»، «ایران-پاکستان»، «ایران-روسیه»، «ایران-چین» بخشی از توافق‌هایی است که اخیرا انجام شده است.

اتحادیه اقتصادی اوراسیا در سال ۲۰۱۵ بنیانگذاری شد که کشور‌های روسیه، قرقیزستان، بلاروس، ارمنستان و قزاقستان عضو این اتحادیه هستند و در سال ۲۰۱۶ ویتنام هم شریک تجارت آزاد این اتحادیه شد. این اتحادیه به تجارت آزاد کالا، خدمات، سرمایه و کارگران بین اعضای کشور‌ها تاکید دارند.

نخست وزیر روسیه که در شورای بین دولتی اتحادیه اوراسیا صحبت می‌کرد، تاکید کرده است که در ۱۱ ماه نخست سال ۲۰۲۳، تولد ناخالص داخلی کشور‌های عضو اوراسیا ۳.۵ درصد رشد کرده، بخش صنعت در این اتحادیه ۴ درصد و بخش خرده فروشی تا ۶ درصد  افزایش داشته است و رشد اقتصادی کشور‌ها فرصت خوبی را برای حذف دلار و یورو از مبادلات و جایگزین کردن ارز‌های ملی ایجاد کرده است.

رئیس جمهور روسیه همچنین به کشور‌های این اتحادیه اعلام کرده است که با هدف تقویت اقتصادی، سیستم مشترک پرداخت بدون دلار راه اندازی کنند.

آمریکا با به جریان انداختن ارز خود در دیگر کشورها، تورم را به خارج از مرز‌ها هدایت می‌کند.

برچسب ها: دلار
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر
دمای قله دماوند شب گذشته به منفی ۵۳ و دمای قله توچال به منفی ۳۲ درجه رسید.بنا بر اعلام هواشناسی، دیشب سردترین شب ایران طی تمام پاییز و تا این زمان از زمستان بوده و پیش‌بینی می‌شود که دمای هوا در روزهای آینده چندان افزایش نیابد، این شب سردترین شب ایران بوده است
رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد
معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور از پذیرش استعفای محمدرضا فرزین از سوی رئیس‌جمهور و انتخاب عبدالناصر همتی به‌عنوان گزینه جایگزین در سمت ریاست کل بانک مرکزی، خبر داد.
پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال
دقایقی پیش سرمربی استقلال در نشست مطبوعاتی پیش‌دستانه جدایی رامین رضاییان از این تیم را اعلام کرد؛ در حالی که با توجه به بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتی باشگاه استقلال و شرایط مبهم برای انتقال بازیکنان جدید جدایی از بازیکنی باسابقه و شرایط رامین کمی عجیب به نظر می‌رسد.
محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست
بسیاری از علما با حجاب اجباری موافق نیستند، اما در خفا حرف می‌زنند و در علن چیز دیگری می‌گویند. اما آنها از افراطیون موجود می‌ترسند و به همین دلیل حرف‌شان را علنی نمی‌زنند.
فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا
سه ماهواره ایرانی «ظفر ۲»، «پایا» و «کوثر ۱.۵» ساعت ۱۶:۴۸ امروز (یکشنبه هفتم دی ۱۴۰۴) به وقت تهران با موشک سایوز-۲.۱بی از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شدند.
ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟ ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟
عضو شورای شهر تهران گفت: اگر حفر تونل در منطقه ۱۲ که جزو بافت‌های فرسوده شهر تهران است، رخ داده باشد حتماً باید درباره آن توضیحات روشنی ارائه شود چرا که این اتفاق می‌تواند آسیب‌های جدی به دنبال داشته باشد.
ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی
عباس کیارستمی: افتخارِ بزرگی‌ است برای من کنارِ آقای بیضایی ایستادن، چه برسد به این که این افتخار امشب نصیبِ من شده تا این جوایز رو هم من تقدیمِ ایشون بکنم. به هر حال، این لحظه برای من لحظهٔ خیلی مهمّیه.
برگزیده
بودجه ۱۴۰۵ و فشار مالیاتی؛ صنعت ایران در تنگنای رکود و هزینه بودجه ۱۴۰۵ و فشار مالیاتی؛ صنعت ایران در تنگنای رکود و هزینه
در شرایطی که صنعت ایران سالی دشوار را با ناترازی انرژی، کمبود نقدینگی و ضعف تقاضا پشت سر گذاشته، لایحه بودجه ۱۴۰۵ با افزایش قابل‌توجه مالیات‌ها و رشد محدود دستمزدها، نگرانی‌ها درباره تشدید رکود، تعطیلی بنگاه‌های تولیدی و افت سرمایه‌گذاری را افزایش داده و فعالان صنعتی نسبت به آینده تولید هشدار می‌دهند.
پاسخ بانک مرکزی به، قیمت دلار به من ربطی ندارد! پاسخ بانک مرکزی به، قیمت دلار به من ربطی ندارد!
مصطفی قمری‌وفا، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی، در واکنش به شایعات برخی کانال‌های خبری اعلام کرد رئیس‌جمهور پزشکیان صبح امروز در صحن غیرعلنی مجلس حضور نداشت و تنها تیم اقتصادی دولت در نشست شرکت کرده بود.
ایگور سرگیف مهاجم ازبکستانی مورد نظر پرسپولیس تکلیف را روشن کرد ایگور سرگیف مهاجم ازبکستانی مورد نظر پرسپولیس تکلیف را روشن کرد
پرونده انتقال ایگور سرگیف مهاجم نامدار ازبکستانی به پرسپولیس، به دلیل درخواست مالی سنگین یک میلیون دلاری و تمایل این بازیکن برای حضور در جام جهانی ۲۰۲۶ از طریق لیگ کشورش، با تمدید قرارداد او در پاختاکور رسماً بسته شد.
صفحه خبر بالای تصاویر