کد خبر: ۳۴۳۸۶
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۶:۴۷
رانت در واردات گوشت قرمز؛

قیمت گوشت قرمز باید ۲۵۰ هزار تومان باشد

حاجی دلیگانی گفت: با نرخ دلار نیمایی هر کیلو گوشت قرمز را باید حدود ۲۵۰ هزار تومان به کشور وارد کنند، ولی حدود ۴۰۰ هزار تومان وارد می‌شود؛ بنابراین این وسط رانت وجود دارد.
قیمت گوشت قرمز باید ۲۵۰ هزار تومان باشد

مخاطب 24- حسینعلی حاجی دلیگانی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به وجود گپ قیمتی شدید برخی از کالا‌های اساسی باوجود دریافت یک قیمت ارز نیمایی بیان کرد: در قانون اساسی نیز در خصوص تبعیض ناروا در بند ۹ اصل ۳ اخطار داده شده و این اخطار درواقع بیشتر به وزارت جهاد کشاورزی مربوط است.

او افزود: اکنون به منظور تامین کالا‌های اساسی ۱۵ میلیارد دلار، هر دلار به مبلغ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان اختصاص داده می‌شود. همین رقم به واردکنندگان گوشت گرم نیز اختصاص پیدا می‌کند. با این نرخ دلار هر کیلو گوشت قرمز را باید حدود ۲۵۰ هزار تومان به کشور وارد کنند، ولی حدود ۴۰۰ هزار تومان وارد می‌شود؛ بنابراین در این میان رانت وجود دارد.

حاجی‌دلیگانی ادامه داد: این تبعیض فقط در قیمت نیست. در توزیع گوشت قرمز نیز تبعیض هم وجود دارد. در تهران گوشت گرم وارداتی توزیع می‌شود، اما در استان‌هایی مانند اصفهان و کرمانشاه این اتفاق نمی‌افتد.

نماینده مردم شاهین‌شهر درمجلس گفت: با این اوصاف تاعدالتی در تعیین نرخ و توزیع صحیح گوشت قرمز گرم و منجمد سفره‌های مردم را تحت‌الشعاع قرار داده است. به‌طورمثال از طرفی گوشت منجمدی که وارد می‌شود عمدتا به فروشگاه‌های زنجیره‌ای اختصاص می‌یابد و نقاط دوردست که در آنجا فروشگاه زنجیره‌ای وجود ندارد از این امکان بهره‌مند نیست و نمی‌تواند باشد.

حاجی دلیگانی تاکید کرد: گوشت گرم در برخی نقاط حتی تا کیلویی حدود ۷۰۰ هزار تومان هم رسیده است و این درحالی است که ما در این زمینه بار‌ها به وزیر جهاد کشاورزی تذکر داده‌ایم.

عضو کمیسیون بودجه مجلس عنوان کرد: اصلا چنین قیمتی برای گوشت قیمت قابل توجیح و قابل قبول نیست. زمانی که نرخ ارز دریافتی این کالا با سایر کالا‌ها یکسان است و با قیمت هر کیلو ۲۰۰ هزارتومان وارد می‌شود، نرخ‌های ۴۰۰ الی ۷۰۰ و چه‌بسا بیشتر، مایه تاسف است.

این نماینده مجلس درانت‌ها خاطرنشان کرد: دولت و وزارت جهاد و مسئولان مربوطه باید به‌طور جد به این مسئله توجه کنند. زیرا سرانه مصرف گوشت قرمز به‌دلیل نرخی که دارد به شدت کاهش یافته و کاهش قدرت حرید مردم در حوزه کالا‌های اساسی تبعات منفی از جمله سلامت جسم و روان را در پی خواهد داشت.

 

منبع: ایونانیوز

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
انفجار در دانشگاه تهران؛ یک کشته و چند زخمی انفجار در دانشگاه تهران؛ یک کشته و چند زخمی
انفجار کپسول هیدروژن در آزمایشگاه دانشکده مواد دانشگاه تهران باعث مرگ یک دانشجو و مصدومیت سه نفر دیگر شد؛ حادثه در محدوده امیرآباد رخ داد.
مهربانی در قلب آفریقا؛ تصویری متفاوت از همزیستی مسالمت آمیز+ فیلم مهربانی در قلب آفریقا؛ تصویری متفاوت از همزیستی مسالمت آمیز+ فیلم
ویدئویی تازه از آفریقا نشان می‌دهد انسان‌ها با هم مهربانی و همزیستی شگفت‌انگیزی دارند؛ لحظه‌ای که گردشگران آن را «تفریح عادی در آفریقا» توصیف می‌کنند.
استقلال این بار زیر تیغ فیفا استقلال این بار زیر تیغ فیفا
فیفا پس از شکایت منتظر محمد، هافبک سابق عراقی استقلال، این باشگاه را به دو دوره محرومیت از نقل‌وانتقالات و پرداخت ۳۰ میلیارد تومان جریمه محکوم کرد.
معاهده مشارکت راهبردی ایران و روسیه رسماً اجرایی شد معاهده مشارکت راهبردی ایران و روسیه رسماً اجرایی شد
وزارت خارجه روسیه اعلام کرد معاهده مشارکت راهبردی جامع میان ایران و روسیه که در ۱۷ ژانویه ۲۰۲۵ در مسکو امضا شد، از امروز به طور رسمی اجرایی می‌شود.
استیضاح وزیر کار دولت پزشکیان کلید خورد استیضاح وزیر کار دولت پزشکیان کلید خورد
جمعی از نمایندگان مجلس با محوریت سمیه رفیعی، نماینده تهران، طرح استیضاح احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را به دلیل ضعف مدیریتی و تهدید ثبات اقتصادی و اجتماعی کشور کلید زدند.
آمریکا در یک قدمی درگیری با روسیه آمریکا در یک قدمی درگیری با روسیه
دولت آمریکا در ادامه حمایت‌های نظامی از اوکراین، تصمیم گرفته اطلاعات دقیق درباره زیرساخت‌های انرژی در عمق خاک روسیه را در اختیار کی‌یف قرار دهد تا برای حملات موشکی دوربرد استفاده شود.
ترکیه هم به ایران خنجر زد ترکیه هم به ایران خنجر زد
همزمان با بازگشت تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، دولت ترکیه اعلام کرد اموال و دارایی‌های ۲۰ فرد و ۱۸ نهاد ایرانی از جمله سازمان انرژی اتمی و بانک سپه را مسدود کرده است.
برگزیده
قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟ قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مابقی سود سهام عدالت تا آخر هفته جاری طی روزهای آینده واریز می‌شود.
علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: محدودیت عرضه و عدم همخوانی عرضه و تقاضا منجر به نوسان قیمت برنج شده است، درحالیکه افزایش واردات برنج پاکستانی منجر به تنظیم بازار می‌شود.
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
صفحه خبر بالای تصاویر