کد خبر: ۳۴۳۰۰
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۶

تورم بزرگ با چک‌پول‌های جدید وارد بازار شد

مشاهدات میدانی از شعب بانکی و بازار حاکی از عرضه ایران چک‌های ۱۰۰ هزارتومانی با امضای محمدرضا فرزین رئیس کل جدید بانک‌مرکزی است.
تورم بزرگ با چک‌پول‌های جدید وارد بازار شد

مخاطب 24- به نظر می‌رسد با نزدیک شدن به ایام پایانی سال و افزایش تقاضا برای اسکناس نو، بانک‌مرکزی چاپ اسکناس‌ها و چک‌پول‌های جدید را سرعت داده است. البته نکته قابل تامل این است که تنها چند ماه از آغاز به کار محمدرضا فرزین در بانک مرکزی می‌گذرد؛ اما همین عرضه اسکناس جدید نشان می‌دهد موتور خلق نقدینگی همچنان روی دور تند کار می‌کند و این در حالی است که در دوره‌های گذشته، مدت زمان قابل توجهی طول می‌کشید تا امضای روسای کل بانک مرکزی روی اسکناس‌ها حک شود.

در این میان باید به این نکته هم اشاره کرد که نقدینگی از دو جزء پول و شبه‌پول تشکیل می‌شود و اسکناس و مسکوک در دست مردم، پول محسوب می‌شود و شبه‌پول سپرده‌های مدت‌دار است، بنابراین در زمان بالا رفتن انتظارات تورمی، تقاضا برای پول افزایش می‌یابد که ظاهرا بالا رفتن انتظارات تورمی در هفته‌های اخیر نیز، بی‌ارتباط با چاپ پول‌های جدید نمی‌تواند باشد.

برخی کارشناسان هم اعتقاد دارند سرعت بالای عرضه اسکناس‌های جدید نشان می‌دهد روند مهار نقدینگی چندان مطلوب نیست و تنها روی کاغذ می‌توان به آن دلخوش بود؛ موضوعی که البته بانک مرکزی به شدت آن را نقض می‌کند و بر این باور است که مجموعه آمار‌ها و گزارش کار‌هایی که کارشناسانش ارایه می‌دهند، اقتصاد را در جهت کنترل نقدینگی پیش برده است.

بر اساس این گزارش، مسئولیت چاپ، نشر و امحای اسکناس در ایران به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تعلق دارد و در واقع، بانک مرکزی ایران، مسئول تولید و مدیریت پول و ارزش‌های نقدی کشور خواهد بوده و این بانک مسئول تدوین و اجرای سیاست‌ها و استاندارد‌های مربوط به چاپ و نشر اسکناس‌ها است.

بانک مرکزی ایران با توجه به نیاز‌های اقتصادی و مالی کشور و با استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته، اسکناس‌های موردنیاز را طبق استاندارد‌های بین‌المللی چاپ می‌کند و این بانک نیز مسئول امحای اسکناس‌های آسیب‌دیده و عملکرد نامناسب محسوب می‌شود.

در ایران، بانک مرکزی وظیفه چاپ و توزیع پول ملی را برعهده دارد که همان ریال است. این بانک این اختیار را دارد که بر اساس عوامل مختلف اقتصادی مانند تورم، رشد اقتصادی و اهداف سیاست پولی، میزان پول چاپ‌شده را تعیین کند. مسئولیت مراحل چاپ اسکناس از طرف بانک مرکزی به سازمان تولید اسکناس و مسکوک واگذار شده است. سپس این اسکناس‌ها در اختیار بانک‌های تجاری و مؤسسات مالی قرار می‌گیرد.

حالا باید منتظر ماند و دید که اثرات تورمی یا کنترلی نشر اسکناس‌های جدید در آمار‌های آتی بانک مرکزی چطور بروز و ظهور می‌یابد.

 

منبع: خبر آنلاین

برچسب ها: بانک مرکزی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
خرید آسانی، نازون و آدان نهایی شد خرید آسانی، نازون و آدان نهایی شد
در حالی که گمانه‌زنی‌های زیادی در خصوص نهایی شدن این انتقال‌ها مطرح شده، نشانه‌هایی مانند غیبت آسانی و نازون در تمرینات اخیر تیم‌هایشان و حتی انتشار استوری‌هایی از فرودگاه، باعث شده که هواداران استقلال بیش از پیش به جذب این بازیکنان امیدوار شوند.
پیرپسر گفتمان امروز سینمای ایران پیرپسر گفتمان امروز سینمای ایران
فیلم پیرپسر ساخته‌ی اکتای براهنی روایتی تراژیک و روان‌کاوانه با تصویر نقاشانه از زندگی مردی‌ست که به همراه دو پسرش،در خانه ای قدیمی زندگی می‌کنند.
معیارهای حذف یارانه نقدی معیارهای حذف یارانه نقدی
در راستای سیاست‌های عدالت‌محور دولت و الزامات قانون بودجه، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی طرح حذف یارانه نقدی دهک‌های بالای درآمدی شامل دهک‌های ۸، ۹ و ۱۰ را با جدیت دنبال می‌کند.
سحر امامی در کنار جکسون هینکل سحر امامی در کنار جکسون هینکل
تصویری از دیدار جکسون هینکل و سحر امامی در ونزوئلا را ببینید.
خرید‌های جدید استقلال جدا شدند! خرید‌های جدید استقلال جدا شدند!
در مورد دو خرید جدید آبی پوشان اخبار عجیبی به گوش می‌رسد. برخی رسانه‌های ورزشی مدعی شده‌اند دو خرید جدید استقلال نیامده از این تیم جدا شده‌اند.
پپ گواردیولا از فجایع انسانی غزه و افسردگی‏‌اش در فوتبال گفت پپ گواردیولا از فجایع انسانی غزه و افسردگی‏‌اش در فوتبال گفت
جنایات این روز‌ها در غزه، باعث شد تا بار دیگر افراد سرشناس در حوزه‌های مختلف نسبت به این موضوع واکنش نشان دهند.
نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه
تحقیقات قضایی در ترکیه پرده از نفوذ گسترده سایبری به اطلاعات شخصی و طبقه‌بندی‌شده ۱۷ نهاد دولتی از جمله سازمان اطلاعات و امنیت این کشور برداشت. تنها این سازمان، شاکی رسمی پرونده معرفی شده است.
برگزیده
ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد
با اینکه خودروسازان به‌تازگی موفق شدند مجوز افزایش قیمت محصولاتشان را بگیرند، اما به نظر می‌رسد این افزایش نه‌تنها رضایت آنها را جلب نکرده، بلکه حالا یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان کشور پای شکایت به میان آورده است.
تجارت سلامت در بیمارستان‌ها تجارت سلامت در بیمارستان‌ها
وقتی هزینه درمان پدر، سه میلیون یا سه سکه است، و جان او گروگان تعرفه‌ها و بیمارستان‌هاست، دیگر نامش «درمان» نیست؛ روایت تلخی که این‌بار از زبان یکی از اعضای کمیسیون بهداشت مجلس بازگو می‌شود.
درخواست ۶۵ نماینده برای استیضاح وزیر نیرو درخواست ۶۵ نماینده برای استیضاح وزیر نیرو
۶۵ نماینده مجلس شورای اسلامی طرح استیضاح عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو را امضا کرده‌اند.
صفحه خبر بالای تصاویر