کد خبر: ۳۴۲۸۰
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۰

آیا اثر انگشت ما منحصر به فرد است؟ پاسخ هوش مصنوعی منفی است

باور عمومی همواره این بوده که اثر انگشت هر فرد مختص خودش است و اثر انگشت هرکس با دیگری فرق دارد؛ اما مقاله‌ای که در ساینس ادونسز منتشر شد، این موضوع را رد می‌کند.
آیا اثر انگشت ما منحصر به فرد است؟ پاسخ هوش مصنوعی منفی است

مخاطب 24- آیا هر اثر انگشت منحصربه فرد است؟ این پرسشی بود که یک پروفسور حین گفت‌وگویی در دوران قرنطینه کووید‌ــ‌۱۹ از مام گیب گوئو که منتظر شروع سال تحصیلی جدید بود، پرسید. گوئو می‌گوید: «فکرش را هم نمی‌کردم که این گفت‌وگو به کانون فعالیت‌های سه سال آینده من تبدیل شود.»

گوئو که اکنون در مقطع کارشناسی ارشد بخش علوم کامپیوتر دانشگاه کلمبیا درس می‌خواند، رهبری گروهی را به عهده گرفت که در این زمینه تحقیق می‌کردند و پروفسور ونیائو زو از دانشگاه بوفالو، یکی از نویسندگان همکار آن‌ها بود. گوئو و همکارانش در این مقاله استدلال می‌کنند که اثر انگشت یک ویژگی منحصربه‌فرد در انسان‌های مختلف نیست.

گوئو که قبل از پژوهش هیچ پیشینه‌ای در زمینه پزشکی قانونی نداشت، به یاد می‌آورد: «در ابتدا مخالفت‌های زیادی از سوی جامعه پزشکی قانونی وجود داشت.»

او توضیح داد: «آن‌ها ابتدا گفتند که این یک واقعیت اثبات‌شده است که هیچ دو اثر انگشتی شبیه هم نیستند. من حدس می‌زنم که این واقعا به پیشرفت تحقیق ما کمک کرد، زیرا ما داده‌های بیشتری را به آن اضافه می‌کردیم و دقت را افزایش می‌دادیم تا اینکه در نهایت، شواهد انکارناپذیر شدند.»

به گزارش سی‌ان‌ان، این گروه برای رسیدن به این نتایج شگفت‌انگیز، از یک مدل هوش مصنوعی به نام شبکه «کنتراست یا تمایز عمیق» استفاده کرد که معمولا برای کار‌هایی مانند تشخیص چهره استفاده می‌شود. این محققان تغییرات و جزئیات مدنظرشان را به آن اضافه کردند و پایگاه داده‌های دولت ایالات متحده هم ۶۰ هزار اثر انگشت را به صورت جفت که گاهی متعلق به یک شخص‌ــ، اما از انگشتان مختلف‌ــ و گاهی متعلق به افراد مختلف بودند، در اختیار آن‌ها قرار داد.

طی این پژوهش، سیستم مبتنی بر هوش مصنوعی با موفقیت نشان داد که اثر انگشت‌های مربوط به انگشتان مختلف یک شخص شباهت‌های قوی با یکدیگر دارند. این به سیستم اجازه داد تشخیص دهد آیا اثر انگشت‌ها متعلق به یک فردند یا نه. دقت این سیستم در تشخیص برای هر جفت اثر انگشت به ۷۷ درصد رسید. با این نتایج به نظر می‌رسد مفهوم «منحصربه فرد بودن» هر اثر انگشت که تاکنون یک حقیقت قطعی در نظر گرفته می‌شد، رد می‌شود.

گوئو گفت: «ما توضیح دقیقی برای این موضوع پیدا کردیم: زاویه‌ها و انحنا‌های مرکزی اثر انگشت.»

به رغم آنکه محققان این پژوهش معتقدند سیستم هوش مصنوعی بین جنسیت‌ها و نژاد‌ها تقریبا یکسان عمل می‌کند، برای اینکه این سیستم در پزشکی قانونی واقعی قابل‌استفاده باشد، به اعتبارسنجی دقیق‌تری از طریق تجزیه و تحلیل مجموعه بزرگ‌تر و وسیع‌تری از اثر انگشت‌ها نیاز است.

با این حال گوئو می‌گوید که اطمینان دارد این کشف می‌تواند در تحقیقات جنایی موثر واقع شود.

به باور او، این کشف نه‌تن‌ها در دستگیری مجرمان کمک می‌کند، بلکه به افراد بی‌گناهی که ممکن است تحقیق درباره آن‌ها ضروتی نداشته باشد هم کمک خواهد کرد.

گوئو می‌گوید: «هیچ‌کس تا به حال به‌اندازه‌ای که پژوهش جدید بررسی کرد، میزان شباهت‌های بین اثر انگشت انگشتان مختلف یک فرد را به‌طور روش‌مند اندازه‌گیری نکرده است.»

گروهی که پشت این پژوهش قرار دارد، به نتایج مطمئن است و کد هوش مصنوعی را برای بررسی سایر افراد، به‌صورت منبع آزاد در دسترس قرار داده است.

 

منبع: ایندپندنت فارسی

برچسب ها: اثر انگشت
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پادکست: مخاطب فوتبالی - قسمت ۳: اوستون اورونوف؛ انفجار یک استعداد پادکست: مخاطب فوتبالی - قسمت ۳: اوستون اورونوف؛ انفجار یک استعداد
در این قسمت از پادکست مخاطب فوتبالی به بررسی شرایط ستاره‌ی ازبکستانی تیم پرسپولیس میپردازیم.
تحلیل نظام آموزشی ایران؛ از حافظه تا مهارت تحلیل نظام آموزشی ایران؛ از حافظه تا مهارت
نظام آموزشی ایران با وجود دستاورد‌های مهم در باسوادی و گسترش پوشش تحصیلی، همچنان زیر سایه‌ی حافظه‌محوری، نابرابری آموزشی و ضعف مهارت‌آموزی گرفتار مانده و نیازمند اصلاحات بنیادین است.
تاج فیتنس جهان بر سر یک ملکه‌ی ایرانی! تاج فیتنس جهان بر سر یک ملکه‌ی ایرانی!
هانا مهرگان، ورزشکار ایرانی‌تبار ساکن کانادا، با درخشش خیره‌کننده در رقابت‌های جهانی فیتنس ۲۰۲۵ میامی، عنوان «ملکه تناسب اندام جهان» را به دست آورد.
قتل دختر جوان به دست خواستگارش قتل دختر جوان به دست خواستگارش
پرونده قتل راضیه در شهرری پس از اعتراف خواستگارش به دلیل عشق بیمارگونه و اعتیاد، بار دیگر جنجال‌برانگیز شد.
قیمت بلیت مهران مدیری از جنیفر لوپز در دبی گران‌تر بود قیمت بلیت مهران مدیری از جنیفر لوپز در دبی گران‌تر بود
بلیت‌های کنسرت مهران مدیری در دبی از ۳۹۹ تا ۱۵۰۰ درهم فروخته شد و در برخی بازه‌ها حتی از بلیت‌های جنیفر لوپز گران‌تر بود.
قتل یک زن ۱۶ ساله به دست شوهرش در عجب‌شیر قتل یک زن ۱۶ ساله به دست شوهرش در عجب‌شیر
فرمانده انتظامی عجب‌شیر از قتل یک زن ۱۶ ساله توسط همسرش خبر داد؛ قاتل در تحقیقات اولیه به انگیزه اختلافات خانوادگی اعتراف کرد.
تعیین قیمت برنج هندی و پاکستانی تنظیم‌بازاری تعیین قیمت برنج هندی و پاکستانی تنظیم‌بازاری
رئیس اتحادیه بنکداران تهران از آغاز عرضه برنج هندی و پاکستانی با قیمت‌های تنظیم‌بازاری خبر داد؛ برنج هندی ۴۹ و ۵۹ هزار تومان، پاکستانی ۶۶ هزار تومان است.
برگزیده
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد
با انتخاب شیرین احمدنیا برای نخستین بار یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات دوره دوازدهم انجمن جامعه‌شناسی ایران، اعضای جدید هیأت مدیره و بازرسان این انجمن انتخاب شدند. همچنین در نخستین جلسه رسمی هیأت مدیره، شیرین احمدنیا به عنوان رئیس انجمن انتخاب شد.
صفحه خبر بالای تصاویر