کد خبر: ۳۴۲۴۴
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۶

افزایش ۶۰ تا ۱۳۰ درصدی قیمت خودرو پس از خروج از بورس

کارشناس بازار سرمایه گفت: تمام خودرو‌هایی که پارسال بدون رقابت و مشکل داشتند در بورس کالا برای یک مدت کوتاهی معامله می‌شدند، قیمت آن‌ها امروز بین تقریباً ۶۰ تا ۱۲۹ درصد افزایش دارد.
افزایش ۶۰ تا ۱۳۰ درصدی قیمت خودرو پس از خروج از بورس

مخاطب 24- همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه در موافقت با عرضه خودرو در بورس کالا گفت: ما سال گذشته خودرو را برای مدت کوتاهی نزدیک هفت درصد تولیدات خودروساز‌ها را در بورس عرضه کردیم. قیمت‌ها چطور بود پارسال؟

او افزود: در یک مورد در خودروی شاهین حتی ما به اندازه عرضه چهارهزار دستگاه، تقاضا نداشتیم. خودرو ۳۳۴ میلیون تومان قیمت خورد، امروز آن قیمت چقدر است؟ ۶۰۵ میلیون تومان یعنی تمام خودرو‌هایی که پارسال بدون رقابت و مشکل داشتند در بورس کالا برای یک مدت کوتاهی معامله می‌شدند امروز بین تقریباً ۶۰ تا ۱۲۹ درصد قیمتشان رفته بالا، چرا؟

دارابی گفت: برای این که ما اجازه ندادیم نظام شفاف بورس کالا جانشین دلالی شود. فقط نزدیک هفت درصد خودرو‌های ما وارد بازار بورس کالا شد؛ ۶۸ هزار دستگاه عرضه شد. آن ۶۸ هزار دستگاه ۴۱ هزار میلیارد تومان به صورت شفاف به جای این که راهی دلالی و بازار سیاه شود، توزیع شد. چه کسانی سهم بردند؟ نزدیک ۱۶ هزار میلیارد تومان را خودروساز‌ها بردند. نزدیک ۱۰ هزار میلیارد تومان را مصرف کننده‌ها با قیمت ارزانتر در بورس کالا خریدند نسبت به بیرون و نزدیک به ۱۴۰۰ میلیارد تومان دولت توانست مالیات بگیرد، چیزی که الآن نمی‌تواند بگیرد.

او افزود: ما می‌آییم در یک اقتصادی که می‌خواهیم رشد کند، می‌خواهیم اشتغال ایجاد کنیم، می‌خواهیم مردم رفاه داشته باشند، یک سیستم دلالی ناشفاف را می‌گذاریم وسط، می‌گوییم از این سیستم ناشفاف تبعیت کنید و آن وقت اجازه می‌دهیم پول به جای این که بیاید داخل کارخانه، برود به جیب مردم و برود سراغ دولت، اینجا هدر برود و برود به جیب دلال‌ها.

کارشناس بورس گفت: اگر امسال تا این شش ماه اول امسال همان روند پارسال در بورس کالا انجام می‌شد، فکر می‌کنید چقدر شغل ایجاد می‌شد؟ خودروساز ما دارد زیان ناخالص می‌دهد، یعنی حتی خودرویی که می‌فروشد، بهای مواد اولیه و دستمزدش نیست. ما از این انتظار داریم که شبکه قطعه سازی خوب داشته باشد، برود تحقیق و توسعه کند؟ اگر اجازه می‌دادیم نه تنها ظرفیت قطعه سازی ما امروز پر شده بود، نه تنها خودروسازی مثل ایران خودروی ما که پارسال در همان مدت کوتاه ۵۸ هزار دستگاه عرضه کرد. ۱۰ هزار میلیارد تومان از زیانش کمتر شد. ۱۰ هزار میلیارد تومانی که به جیب دلال‌ها می‌رفت. اگر می‌ماند برآورد خود ما این است که نزدیک ۱۳ هزار نفر در صنعت خودرو بیشتر سر کار می‌بردیم، اما نکردیم.


منبع: تسنیم

برچسب ها: بازار سرمایه
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
اعتراض به سبک عراقچی + فیلم اعتراض به سبک عراقچی + فیلم
عباس عراقچی ۱۰سال پیش در کمیسیون ویژه بررسی برجام مجلس به کارشکنی صدا و سیما واکنش نشان داد.
ترامپ نماد قهرمانی جام جهانی باشگاه‌ها را برد! ترامپ نماد قهرمانی جام جهانی باشگاه‌ها را برد!
دونالد ترامپ اعلام کرد که جام قهرمانی جام جهانی باشگاه‌ها را با خود به کاخ سفید برده است.
حامیان ایران در جنگ ۱۲ روزه، از معین و شهرام شبپره تا فرخ نگهدار حامیان ایران در جنگ ۱۲ روزه، از معین و شهرام شبپره تا فرخ نگهدار
در جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل، روزنامه نگاران، خوانندگان و حتی سیاسیونی که سال هاست به عنوان تفاوت عقیدتی با جمهوری اسلامی، ترک وطن کردند، حمایت از وطن را به اختلافات سیاسی ترجیح دادند.
حمایت طارمی از فغانی حمایت طارمی از فغانی
مهدی طارمی استوری جدیدی در صفحه شخصی خود منتشر کرد.
جاسوسان موساد در کنار ما جاسوسان موساد در کنار ما
سال‌هاست که واژه‌هایی، چون «نفوذی» و «جاسوس» وارد ادبیات سیاسی ایران شده و در بزنگاه‌های مهم مرکز ثقل توجه سیاسیون قرار می‌گیرد. در میان سیاسیونی که از نفوذ اسرائیلی‌ها به سطح بالای نظام هشدار دادند و بر جلوگیری و مراقب از نفوذی‌ها تاکید داشتند، برخی چهره‌هایی هم بودند که این موضوع را انکار کرده و حتی خبرنگاران را عامل جاسوسی خواندند.
خوابیدن با چراغ روشن ممنوع خوابیدن با چراغ روشن ممنوع
این ارتباط از نظر بیولوژیکی منطقی است. بدن ما از سیگنال‌های نوری برای تشخیص زمان خواب استفاده می‌کند و هرگونه اختلال در این روال می‌تواند در ریتم‌های شبانه‌روزی بدن ما که فرآیندهای داخلی بی‌شماری را تنظیم می‌کنند، اختلال ایجاد کند.
همبستگی مردم را مصادره نکنید همبستگی مردم را مصادره نکنید
بعد از برقراری صلح در جنگ دوازده روزه، صحبت‌های زیادی درباره همبستگی، وحدت، و نزدیک شدن حاکمیت به مردم گفته و شنیده می‌شود، با این وجود گروهی هستند که همچنان با سخنان تند مانع شکل گرفتن این وحدت و همدلی می‌شوند
برگزیده
آموزش و پرورش رها شده آموزش و پرورش رها شده
در کشور یک تلقی سیاسی به وجود آمده است که می‌توانیم نام آن را «رها شدگی امر مهم تصمیم گیری» بنامیم. در حوزه آموزش و پرورش از اصطلاح جذاب تری برای این وضعیت استفاده می‌شود و نام آن را خصوصی سازی یا نفی تصدی گری گذاشته‌اند.
بازگشت ژیان به خیابان‌های فرانسه بازگشت ژیان به خیابان‌های فرانسه
ژیان، خودروی خاطره‌انگیز دهه‌های گذشته، با چهره‌ای تازه و طراحی کاملاً مدرن به دنیای خودرو بازگشته است.
دور زدن قانون با صدور تراکم شناور به بهانه جنگ دور زدن قانون با صدور تراکم شناور به بهانه جنگ
برنامه زاکانی برای بازسازی تخریب‌های به‌جامانده از حمله اسرائیل به ایران، به نوعی بازگشت هولوگرام‌ها و شهرفروشی است که شهرداری با چراغ سبز دولت آن را در پیش گرفته است.
صفحه خبر بالای تصاویر