کد خبر: ۳۴۱۴۴
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۴۰۲ - ۰۹:۱۸

دولت به صورت مشروط، ۴ صفر از پول ملی حذف می‌کند

وزیر اقتصاد گفت: اگر این ثبات در سیاست پولی کشور رخ ندهد، با حذف صفر از واحد پول ملی اتفاق اساسی مثبتی در اقتصاد کشور رقم نخواهد خورد.
دولت به صورت مشروط، ۴ صفر از پول ملی حذف می‌کند

مخاطب 24-  احسان خاندوزی وزیرامور اقتصادی و دارایی و سخنگوی اقتصادی دولت دیروز در مورد علت تعویق برنامه حذف صفر‌های اضافی پول ملی گفت: لایحه حذف صفر‌های اضافی از پول ملی در سال ۱۳۹۸ از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی ارسال شد و این بانک همچنان مشغول جمع آوری نظرات کارشناسی برای اصلاح پیشنهاد قبلی است و هرگز بررسی حذف صفر‌های اضافی از پول ملی از دستور کار خارج نشده است.

او با اشاره به اینکه انجام این سیاست زمانی آثار پایدار بر اقتصاد ملی دارد که مبتنی بر سطح با ثباتی از سیاست‌های پولی و کنترل‌های بانکی باشد، گفت: اگر این ثبات در سیاست پولی کشور رخ ندهد، با حذف صفر از واحد پول ملی اتفاق اساسی مثبتی در اقتصاد کشور رقم نخواهد خورد؛ بنابر این دولت اولویت خود و تقدم زمانی را بر اجرای سیاست ثبات پولی و متغیر‌های اقتصاد کلان قرار داده است و پس از دستیابی به این سطح از ثبات، در مورد حذف صفر‌های اضافی از پول ملی تصمیم گیری خواهد شد.

خاندوزی گفت: مجموعه عواملی دست به دست هم داده اند که بدهی شبکه بانکی به بانک مرکزی افزایش یابد. نخست آن که ایجاد حساب واحد خزانه موجب شده تا برخی بانک‌ها دچار ناترازی‌هایی شده و مجبور به استقراض از بانک مرکزی شوند؛ همچنین سیاست بانک‌مرکزی برای کنترل تورم و رشد نقدینگی، سپرده قانونی بانک‌ها را افزایش داد و بانک‌هایی که در معرض ناترازی هستند را مجبور به استقراض از بانک مرکزی کرد. از سوی دیگر بی انضباطی پرداخت بدهی بانک‌ها هم به این بدهی‌ها دامن زده است.

او گفت: دو مورد اول جزو سیاست‌های اصلاح ساختاری اقتصادی دولت بود و از قبل پیش بینی شده بود، اما عامل آخر را باید با اصلاح عملکرد بانک‌ها برطرف کرد.

سخنگوی اقتصادی دولت در ادامه نشست هفتگی خود با خبرنگاران با اشاره به نوسانات قیمت گوشت قرمز و مرغ در بازار گفت: ماه گذشته به جهت کاهش جوجه ریزی در مهر امسال شاهد افزایش قیمت گوشت مرغ در بازار بودیم که رئیس جمهوری برای رفع این مشکل دستور اکید داده است و با اتخاذ تدابیر ویژه‌ای ظرف روز‌های آینده قیمت گوشت مرغ در بازار بهبود می‌یابد.


بیشتر بخوانید


او گفت: تاپایان همین ماه قرار است ۱۵۰ میلیون قطعه جوجه ریزی رخ دهد، واردات گوشت مرغ هم افزایش خواهد یافت و بانک مرکزی تأمین ارز واردات نهاده‌های دامی را در دستور کار دارد. برای تامین گوشت مرغ و قرمز شب عید و ماه مبارک رمضان هم وزارت جهادکشاورزی برنامه ویژه‌ای دارد.

خاندوزی در خصوص افزایش نرخ ارز در روز‌های اخیر بیان کرد: بخش عمده نوسانات ارزی روز‌های اخیر ناشی از تحولات نظامی منطقه است. به ویژه پس از حمله به یمن نااطمینانی‌هایی در کشور‌های منطقه از جمله ایران ایجاد شد که با فروکش کردن این التهابات، شاهد بازگشت آرامش به بازار هستیم. همچنین توقف کشتیرانی چینی‌ها هم به مناسبت سال جدید چینی و رشد تقاضای درخواست حوزه‌های حمل کالا در افزایش نرخ ارز بی تاثیر نیست.

او در واکنش به شایعه عرضه ۱۲۰ هزاردستگاه خودرو نزدیک به قیمت حاشیه بازار توسط تولیدکنندگان داخلی گفت: هیچ نهادی مجوزی برای فروش ۱۲۰ هزار دستگاه خودرو نزدیک به قیمت حاشیه بازار صادر نکرده است و چنین اقدامی تکذیب می‌شود.

وزیر اقتصاد گفت: تدبیر اصلی وزارت صنعت در حوزه سیاست‌های خودرو، حرکت به سمت اصلاح ساختاری است که قیمت خودرو متاثر از آن تعیین می‌شود؛ البته این کار در چارچوب قوانین موجود و اختیارات شورای رقابت انجام می‌شود.

او افزود: در شرایطی که برخی از تقاضا‌های خودرو، تقاضای سرمایه‌ای بوده و مصرفی نیست، امکان کنار گذاشتن سامانه یکپارچه وجود ندارد و کنترل قیمت خودرو کاملا موضوعیت دارد و در این زمینه دولت و وزارت صنعت با هیچ گروه خودروساز و قطعه سازی رو دربایستی ندارد.

خاندوزی در خصوص اینکه نظر دولت درباره تغییرات اعمال شده در کمیته حقوق و دستمزد کمیسیون تلفیق درباره افزایش حقوق کارکنان دولت چیست، گفت: دولت در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ متوسط افزایش حقوق برای کارکنان دولت را «متوسط ۱۸ درصد» در نظر گرفت که برای طبقات دستمزدی پایین این افزایش، بالای ۲۰ درصد و برای طبقات درآمدی بالاتر درصد رشد کمتر از ۱۸ درصد پیش بینی شده بود، اما در کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کلمه «متوسط» حذف و «حداقل دستمزد ۲۰ درصد» دیده شده است که این تصمیم ۲۰ هزار میلیارد تومان منابع جدید می‌طلبد و امیدواریم منابع جدید آن به گونه‌ای تصویب شود که بودجه سال آینده با کسری مواجه نشود. اگر بناست هر مصوبه‌ای جایگزین پیشنهادات دولت شود باید «منابع پایدار» آن هم ذکر شود.

 

منبع: اطلاعات

برچسب ها: پول ملی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
دلیل مخالفت خانواده کارتال از بازگشت به ایران چیست؟ دلیل مخالفت خانواده کارتال از بازگشت به ایران چیست؟
شایعه شده که خانواده اسماعیل کارتال مخالف بازگشت او به ایران هستند.
شیرخوارگان حسینی فردا در ۹ هزار نقطه ایران و جهان برگزار می‌شود شیرخوارگان حسینی فردا در ۹ هزار نقطه ایران و جهان برگزار می‌شود
همایش شیرخوارگان حسینی، فردا جمعه ۶ تیرمان همزمان با اولین جمعه ماه محرم، در ایران و ۴۵ کشور جهان برگزار می‌شود
اسرائیل در حمله به ایران از اورانیوم استفاده کرده است؟ اسرائیل در حمله به ایران از اورانیوم استفاده کرده است؟
یک منبع آگاه از احتمال استفاده مهمات دارای اورانیوم ضعیف‌شده توسط رژیم صهیونیستی در برخی حملات به ایران خبر داد.
پدافند‌های ایران فعال شده‌اند؟ پدافند‌های ایران فعال شده‌اند؟
گزارش شاهدان عینی حاکی از آن است که پدافند هوایی در برخی شهر‌ها امشب نیز فعال شده است.
لقب گران‌ترین بازیکن امارات از آن چه کسی است؟ لقب گران‌ترین بازیکن امارات از آن چه کسی است؟
تارنمای خبری البیان در گزارشی به بررسی ارزشمندترین بازیکنان لیگ فوتبال امارات پرداخت.
پسر کارتال سرخ پوش شد؟ پسر کارتال سرخ پوش شد؟
احتمال حضور یک ترک دیگر در پرسپولیس!
طرح ترافیک در پایتخت همچنان تا دوشنبه رایگان شد طرح ترافیک در پایتخت همچنان تا دوشنبه رایگان شد
شهروندان در صورت ورود به محدوده طرح ترافیک تا دوشنبه ۹ تیرماه ۱۴۰۴- هزینه‌ای پرداخت نخواهند کرد.
برگزیده
فعلا بلیت هواپیما نمی‌فروشیم! فعلا بلیت هواپیما نمی‌فروشیم!
سخنگوی وزارت راه با بیان اینکه هیچ فروش بلیتی تا اطلاع ثانوی انجام نمی‌شود، نسبت به فروش بلیت هواپیما توسط سایت‌های غیرمجاز هشدار داد.
قانون خاصی برای مستاجران در زمان جنگ وجود دارد؟ قانون خاصی برای مستاجران در زمان جنگ وجود دارد؟
داوود بیگی‌نژاد با اشاره به وضعیت مستأجران در شرایط فعلی کشور اظهار کرد: در حال حاضر، ما قانونی متفاوت از شرایط عادی برای زمان جنگ نداریم، بنابراین مستأجران باید طبق قانون، به تعهدات خود در قبال موجران عمل کنند.
راه های استرداد وجه بلیت پروازهای لغو شده چگونه است؟ راه های استرداد وجه بلیت پروازهای لغو شده چگونه است؟
سخنگوی وزارت راه گفت: با لغو پرواز‌های داخلی و خارجی از ۲۳ خرداد، شرکت‌های هواپیمایی موظف به استرداد کامل و بدون جریمه بهای بلیت‌ها در اسرع وقت هستند.
صفحه خبر بالای تصاویر