کد خبر: ۳۴۱۳۱
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۴۰۲ - ۲۲:۳۷
اطلاعات کامل فیلم صبح اعدام بهروز افخمی

روایتی تاریخی از دهه ۴۰ و اعدام طیب حاج‌رضایی

بهروز افخمی در جدیدترین ساخته سینمایی‌اش یعنی فیلم صبح اعدام به سراغ ساعات پایانی زندگی طیب حاج رضایی و اسماعیل رضایی دو نفر از مبارزان زمان رژیم پهلوی رفته است. این فیلم قرار است در جشنواره فجر رونمایی شود و در این مطلب به سراغ متن و حواشی و نقد‌های آن رفتیم.
روایتی تاریخی از دهه ۴۰ و اعدام طیب حاج‌رضایی

مخاطب24:  فیلم صبح اعدام برشی از لحظات پایانی زندگی طیب حاج رضایی و اسماعیل رضایی است که در پی قیام خونین ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ محکوم به اعدام شدند. داستان این فیلم در فاصله زمانی ۵ تا ۶:۳۰ صبح این روز روایت می‌شود.

پیرنگ اصلی این داستان اعتراضی و سیاسی، اقتباسی از گزارش واقعی خبرنگار روزنامه کیهان از مراسم تیرباران این دو شخصیت است که بهروز افخمی پس از سال‌ها تحقیق و پژوهش آن را به فیلمنامه «صبح اعدام» تبدیل کرده است.

 

بازیگران و عوامل فیلم صبح اعدام

مسعود شریف در نقش طیب حاج‌رضایی، ارسطو خوش رزم در نقش حاج اسماعیل رضایی، داود فتحعلی‌بیگی در نقش قاضی عسکر، پوریا منجزی در نقش کلیددار طیب، محسن آوری در نقش سرهنگ دادستانی و کاوه دارابی در نقش خبرنگار کیهان در تازه‌ترین ساخته بهروز افخمی نقش آفرینی می‌کنند.

عوامل این فیلم سینمایی عبارتند از: نویسنده و کارگردان: بهروز افخمی، تهیه‌کننده: علی شیرمحمدی، مدیر هنری: محمدرضا شجاعی، مدیر برنامه ریز و دستیار یک کارگردان: اکبر نصیری جوزانی، مدیر تولید: سعید رضاییان، مدیر فیلمبرداری: حسنعلی اسدی، طراح صحنه و لباس: علی شیرمحمدی، مدیر تدارکات: سعید اردستانی، طراح گریم: محسن دارسنج، مدیر صدابرداری: امیرحسین گل محمدی، عکاس: کورش جوان، مدیر روابط عمومی: زهرا دمزآبادی، محصول: سازمان سینمایی سوره و بنیاد سینمایی فارابی.

 

صبح اعدام به روایت کارگردان

بهروز افخمی | حدود ٢٠ سال پیش، آرشیو روزنامه کیهان را بررسی می‌کردم که به گزارش تیرباران طیب حاج‌رضایی و حاج‌ اسماعیل رضایی برخوردم. در واقع، این گزارش شماره‌ای از کیهان روز ١١ آبان سال ١٣۴٢ بود. این گزارش خبری، به قدری جذاب و مفصل بود که برای خودم از آن کپی کردم و در کتابخانه‌ام گذاشتم. از همان زمان در ذهنم شکل گرفت که براساس این گزارش تیرباران می‌توانم فیلم سینمایی بسازم. همواره مشتاق بودم تا خبرنگاری که این گزارش را نوشته، پیدا کنم اما هنوز در دفتر روزنامه کیهان نتوانسته‌ام فردی را بیابم که این خبرنگار را بشناسد. به هر حال این گزارش دو صفحه‌ای، با امضای خبرنگاری است که متن را به‌گونه‌ای با دلبستگی و علاقه نسبت به اعدام‌شوندگان نوشته بود و چنین جبهه‌گیری‌ای در آن زمان بسیار عجیب بود. می‌توان اذعان کرد چون مصطفی مصباح‌زاده بنیان‌گذار کیهان به دنبال نشان دادن وجهه روشنفکری از خودش بود، این گزارش را چاپ کرده اما شخص خبرنگاری که آن را نگاشته، برای من بسیار اهمیت داشت. فیلمنامه صبح اعدام را بر اساس گزارش مطبوعاتی کیهان نوشته‌ام. دیالوگ‌های طیب حاج‌رضایی و حاج‌ اسماعیل رضایی را که در روزنامه نوشته شده بود به صورت مستقیم در فیلمنامه آورده‌ام. البته برای نوشتن فیلمنامه، از منابع و اسناد دیگر از جمله کتاب «طیب در گذر لوطی‌ها» استفاده و اقتباس کردم. کتاب «طیب در گذر لوطی‌ها» مصاحبه‌های مختلفی با لوطی‌های تهرانی دارد که طیب را می‌شناختند و نثر آن تهرانیِ قدیمی است و برای نوشتن فیلمنامه برایم بسیار کارآمد بود. فیلم خوب، فیلمی است که شما را تکان دهد. اگر صبح اعدام فیلم خوبی از آب دربیاید، به معترضان امروزی خواهم گفت که معترض واقعی این‌هایی هستند که در فیلم دیدید، نه شما!

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
نقش پوتین در پایان دادن به جنگ ایران و اسراییل! نقش پوتین در پایان دادن به جنگ ایران و اسراییل!
«آیا روس‌ها با نتانیاهو تبانی کردند؟ روسیه رابطه‌ی عادی و حتی گرم با اسرائیل را بخشی از منافع استراتژیک خود تعریف می‌کند، اما تصور تبانی آن با نتانیاهو برای حمله به ایران بسیار سخت است.»
جزئیات حمله امروز اسرائیل به کرمانشاه جزئیات حمله امروز اسرائیل به کرمانشاه
بررسی‌ها نشان می‌دهد رژیم صهیونیستی صبح امروز ۲۸ خرداد ۲ نقطه را هدف حملات خود قرار داده است.
تأسیسات هسته‌ای ایران شرایط خوبی دارد تأسیسات هسته‌ای ایران شرایط خوبی دارد
رئیس سازمان انرژی اتمی در خصوص وضعیت تأسیسات هسته‌ای ایران اعلام کرد که شرایط خوب است.
کاهش استرس دربحران ها! کاهش استرس دربحران ها!
یک روانشناس با اشاره به سرایت‌پذیری هیجانات در بحران‌ها گفت: حفظ خونسردی والدین، آرامش خانواده را تضمین می‌کند.
ترامپ هم وارد درگیری‌های خاورمیانه خواهد شد؟ ترامپ هم وارد درگیری‌های خاورمیانه خواهد شد؟
یک شبکه آمریکایی گزارش داد که هیچ توافق کاملی میان نزدیک‌ترین مشاوران «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر شرکت در جنایات رژیم صهیونیستی علیه ایران وجود ندارد.
کالا‌های اساسی به راحتی در دسترس است؟ کالا‌های اساسی به راحتی در دسترس است؟
با گذشت ۶ روز از آغاز تجاوز آشکار رژیم صهیونیستی به تمامیت ارضی ایران، عرضه کالا‌ها و مایحتاج عمومی مردم در سطح شهر به روال عادی جریان دارد و همه اقلام در دسترس است.
فضا‌های امن برای پناه گرفتن کجا‌ها هستند؟ فضا‌های امن برای پناه گرفتن کجا‌ها هستند؟
اگر بدانید در خانه‌ای که زندگی می‌کنید، جا‌هایی تحت عنوان «فضای امن» وجود دارد، شاید برای «حفظ جان» خود در شرایط حملات هوایی، نیازی به «خروج از آپارتمان» با هدف استقرار در «پناهگاه» نباشد
برگزیده
مریلا زارعی به نتانیاهو چه گفت؟ مریلا زارعی به نتانیاهو چه گفت؟
«فقط می‌توانم خشمم را بر گوش جنایتکارت فریاد کنم. لعنت خدا بر تو که آنقدر وقیحانه جنایت کردی که دیگر چشمانمان به شنیع‌ترین تصاویر و دردناک‌ترین حس‌های انسانی عادت کرده است.»
همایون شجریان به رژیم صهیونیستی چه پیامی داد؟ همایون شجریان به رژیم صهیونیستی چه پیامی داد؟
خواننده موسیقی سنتی در واکنش به حملات رژیم صهیونیستی به خاک کشورمان نوشت: هیج خاکی، بر خون گل نمی‌دهد، هیچ سلاحی، عشق نمی‌کارد. به امید روزی که آوازها، بلندتر از گلوله‌ها شنیده شوند.
خزانه جواهرات ملی تعطیل شد خزانه جواهرات ملی تعطیل شد
بانک مرکزی اعلام‌کرد: خزانه جواهرات ملی با توجه به شرایط ویژه کشور از امروز (یکشنبه، ۲۵ خردادماه) تا اطلاع بعدی تعطیل است.
صفحه خبر بالای تصاویر