کد خبر: ۳۴۱۰۲
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۵

ایران در مسیر اقتصاد فولادی

اصفهان - افزایش چشمگیر تولید و صادرات فولاد در سال‌های اخیر باعث شده است که ایران در مسیر «اقتصاد فولادی» قرار بگیرد، گزارش تولید و صادرات فولاد در ۹ ماه اخیر نیز نویدبخش حرکت پُرشتاب و رو به رُشد کشورمان در این مسیر است.
ایران در مسیر اقتصاد فولادی

به گزارش مخاطب۲۴، بر اساس «گزارش انجمن جهانی فولاد» هم‌اکنون میزان تولید سالیانه فولاد در ایران حدود ۳۰ میلیون تُُن است که حدود ۴۰ درصد آن در استان اصفهان تولید می‌شود، در افق چشم‌انداز ۱۴۰۴، مقرر است که کشورمان ۵۵ میلیون تُن ظرفیت تولید فولاد داشته باشد و میزان صادرات آن از ۹.۵ میلیون تُن فعلی به ۱۵ میلیون تُن در سال برسد.

هم‌اکنون ایران و ترکیه، بزرگترین تولیدکنندگان فولاد در خاورمیانه هستند و سرمایه‌گذاری‌های اخیر در افزایش ظرفیت و توان تولید فولاد سبب شده است تا جایگاه ایران در بازار جهانی فولاد نیز تقویت شود که این مهم می‌تواند زمینه‌ساز حرکت کشورمان به سمت «اقتصاد فولادی» باشد.
آخرین گزارش «انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران» نشان می‌دهد، تولید گُندله در ۹ ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۱۰ درصدی و تولید آهن اسفنجی افزایش ۶.۵ درصدی داشته است.

بر اساس آخرین گزارش «انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران» تولید آهن اسفنجی ایران با افزایش ۶.۵ درصدی به ۲۸ میلیون و ۸۸ هزار تُن و تولید گُندله نیز با افزایش ۱۰ درصدی به ۴۴ میلیون و ۸۴۳ هزار تُن رسیده است.

اصفهان پیشرو در اقتصاد مُبتنی بر فولاد

مزیت‌های رقابتی استان اصفهان در تولید فولاد از جمله نیروی انسانی ماهر و تحصیل کرده، نزدیکی به ذخایر و منابع معدنی غنی آهن و جمعیت و وسعت استان می‌تواند دلیلی باشد که نصف جهان نقش ویژه‌تری در صنعت فولاد کشور داشته باشد و بیش از سایر مناطق کشور بدنبال توسعه «اقتصاد مبتنی بر فولاد» باشد.

«اقتصاد فولادی» می‌تواند نقش خاصی در توسعه صادرات اصفهان داشته باشد و هم‌اکنون چُدن، آهن و فولاد بیشترین صادرات استان را تشکیل می‌دهد و حتی محصولات تولیدی از آهن و چُدن نیز رُتبه سوم، در بین اقلام صادراتی استان را دارد و در مجموع سهم ۵۷ درصدی از کل صادرات استان را تشکیل می‌دهد.

چُدن، آهن و فولاد عمده محصول صادراتی اصفهان را تشکیل می‌دهد و سهمی افزون بر ۵۰ درصد از صادرات استان را دارد. محصولات تولیدی از آهن و چُدن نیز با داشتن سهم هفت درصدی از کل صادرات، سومین قلم صادراتی استان محسوب می‌شود.

جمهوری اسلامی ایران اکنون در بین ۷۱ کشور عضو انجمن جهانی فولاد، رُتبه دهمین فولادساز را به خود اختصاص داده و پیش‌بینی شده است که با دستیابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تُنی در سال ۱۴۰۴، به جایگاه هفتم برسد.

منبع : ایرنا 

 

برچسب ها: شرکت فولاد
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
در مورد جزایر سه گانه ایرانی حرفی برای گفتن نمی‌ماند! در مورد جزایر سه گانه ایرانی حرفی برای گفتن نمی‌ماند!
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با رد ادعا‌های مطرح‌شده در بیانیه پایانی اجلاس وزرای امور خارجه شورای همکاری خلیج فارس تأکید کرد: جزایر سه‌گانه تنب کوچک، تنب بزرگ و ابوموسی جزو لاینفک سرزمین ایران است.
از درآمد زایی بخش سلامت گردشگری غافل نشوید از درآمد زایی بخش سلامت گردشگری غافل نشوید
سومین کنفوبیشن بین‌المللی گردشگری سلامت کشور‌های عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) از ۲۱ تا ۲۳ خردادماه ۱۴۰۴ به میزبانی همدان برگزار می‌شود؛ رویدادی منطقه‌ای با هدف توسعه دیپلماسی سلامت، مقابله با ایران‌هراسی و معرفی توانمندی‌های ایران در گردشگری سلامت که با حضور مقامات، پزشکان، متخصصان، تورگردانان، سفرا و فعالان این حوزه از کشور‌های عضو اکو همراه خواهد بود.
بیست پل پایتخت آسانسور دار می‌شوند بیست پل پایتخت آسانسور دار می‌شوند
رییس کمیته عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به بهسازی تجهیزات شهری از نوسازی پله‌های برقی و نیز تجهیز پل‌های عابر پیاده به آسانسور در پایتخت خبر داد.
راز بزرگ جکی چان فاش شد! راز بزرگ جکی چان فاش شد!
جکی چان، ستاره سینمای اکشن و هنر‌های رزمی، در گفت‌وگویی تازه، لحظه‌ای را توصیف کرد که پدرش یک راز بزرگ را برای او بر ملا کرد
سه درصد حق غنی سازی در ایران وجود دارد؟ سه درصد حق غنی سازی در ایران وجود دارد؟
درحالی که آکسیوس اعلام کرد که آمریکا با غنی سازی ۳ درصد در خاک ایران موافقت کرده است، دونالد ترامپ مدعی شد که ایران حق غنی سازی ندارد.
شاید دور ششم مذاکره دیگر در کار نباشد! شاید دور ششم مذاکره دیگر در کار نباشد!
شبکه سی ان ان در خبری به نقل از فردی که او را «مقام ارشد ایرانی» توصیف کرد، در خصوص پیشنهاد جدید آمریکا نوشت: «این پیشنهاد در نگاه اول نامنسجم، پراکنده، کاملاً غیرواقعی و مملو از مطالبات زیاده‌خواهانه ارزیابی می‌شود.»
جشنواره توت‌فرنگی بابلسر در تقویم ملی گردشگری ثبت شد جشنواره توت‌فرنگی بابلسر در تقویم ملی گردشگری ثبت شد
اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران از ثبت جشنواره توت‌فرنگی بابلسر در تقویم رویداد‌های ملی گردشگری کشور خبر داد.
صفحه خبر بالای تصاویر