کد خبر: ۳۳۹۸۲
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۰

نظر جنجال برانگیز یک پزشک ترکیه‌ای در مورد اینکه بیماری ام اس «مجازات الهی» است

یک پزشک ترکیه‌ای با این ادعا که بیماری ام‌اس می‌تواند «مجازات الهی» باشد، خشم افراد زیادی را برانگیخته است.
نظر جنجال برانگیز یک پزشک ترکیه‌ای در مورد اینکه بیماری ام اس «مجازات الهی» است

مخاطب 24-  حسین چاکسن در یک مقاله آکادمیک ادعا کرده که «بسیاری از افراد» معتقدند  بیماری صعب‌العلاج ام اس که ۲.۳ میلیون نفر در سراسر جهان از آن رنج می‌برند، «علت ماوراءالطبیعه» دارد. در این گزارش، پروفسور چاکسن پذیرفته که نظریه او هرگز نمی‌تواند از نظر علمی اثبات شود.

یکی از منتقدان با انتشاری پستی که میلیون‌ها بار مشاهده شده، این نظریه را «بی پایه و اساس» خوانده است. مقاله جنجال‌برانگیز پروفسور چاکسن، باعث جلب توجه به سایر مقاله‌های مشابه او شد.

نظر جنجال برانگیز یک پزشک ترکیه‌ای در مورد اینکه بیماری ام اس «مجازات الهی» است


۷ مورد از مقالات چاکسن توسط ناشران رد شده‌اند، از جمله مقاله او در مورد MS. دلیل رد این مقالات، «نبود پایه و اساس علمی» اعلام شده است.


به گزارش وبلاگ Retraction Watch، این اقدام یک روز پس از آن صورت گرفته که مقاله ام‌‎اس پروفسور چاکسن خشم افراد زیادی را در فضای مجازی برانگیخت.

موسسه آکادمیک Urartu Şeker، مستقر در آنکارا، این مقاله را در شبکه اجتماعی X (توییتر سابق) مورد توجه عموم قرار داد. به گفته سایت خبری ترکی زبان انگلیسی Duvar، این مقاله شامل «ایده‌های بی پایه و اساس» بوده است.

پروفسور چاکسن از دانشگاه نجم‌الدین اربکان، مقاله خود را با عنوان «اهمیت دین، معنویت و مراقبت معنوی در بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس» در ماه مه ۲۰۲۳ در مجله تخصصی عصب‌شناسی کودکان منتشر کرد.


او در ابتدا نوشت:

اگرچه نمی‌توان این ایده را از نظر علمی ثابت کرد، اما ما قویاً معتقدیم که علت اصلی بیماری در برخی از بیماران مبتلا به ام‌اس، دلایل ماوراء طبیعی مانند آزمایش یا مجازات از جانب خداوند است.

این مقاله همچنین پیشنهاد کرده که متخصصان پزشکی باید در زمینه «علل ماوراء طبیعی با زمینه مذهبی» آموزش ببینند. ام‌اس یک بیماری مادام‌العمر است که در آن سیستم ایمنی به اشتباه به بافت بدن حمله کرده و باعث آسیب عصبی به مغز و نخاع می‌شود.


بیشتر بخوانید


علائم این بیماری، شامل مشکل در راه رفتن، مشکلات بینایی و بی حسی یا گزگز در قسمت‌های مختلف بدن است.

دکتر سارا راولینگ، مدیر اجرایی تحقیقات و امور خارجی در انجمن ام‌اس، در مصاحبه‌ای گفته است:

مایه تأسف است که شاهد انتشار اطلاعات نادرست درباره علل ام‌اس هستیم.

ادعا‌های مطرح‌شده می‌توانند برای افراد مبتلا به این بیماری بسیار ناراحت‌کننده باشند.

علی‌رغم دهه‌ها تحقیق، دانشمندان هنوز نمی‌دانند که چه چیزی باعث ابتلا به بیماری ام‌اس می‌شود.

به گفته این مؤسسه خیریه، ترکیبی از عوامل ژنتیکی، محیطی و سبک زندگی از محتمل‌ترین عوامل هستند.

 

منبع: روزیاتو

برچسب ها: بیماری ام اس
اخبار داغ
بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی در خصوص پیش بینی غلط بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی در خصوص پیش بینی غلط
تصاویر لحظات بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی بخش خبر صدا و سیما مجری تلویزیون گفت: آقای سرکرده پیش‌بینی شما درمورد بارش‌های هفتۀ گذشته درست از آب درنیامد.
الناز شاکردوست با انتشار متنی از سینما خداحافظی کرد الناز شاکردوست با انتشار متنی از سینما خداحافظی کرد
در پی حوادث دی‌ماه ۱۴۰۴ و حواشی روزهای اخیر، از جمله اظهارات بحث‌برانگیز یکی از مجریان شبکه افق که با واکنش‌های گسترده‌ای همراه شد، طی دو روز گذشته نشانه‌هایی از شکل‌گیری موجی از خداحافظی و فاصله‌گرفتن بازیگران از تلویزیون و سینما به چشم می‌خورد.
ماجرای خروج ۴۰۰ کیلو اورانیوم ۶۰ درصد ایران ماجرای خروج ۴۰۰ کیلو اورانیوم ۶۰ درصد ایران
یک مقام ارشد ترکیه به‌طور غیررسمی پیشنهاد کرده است که ترکیه ممکن است در میان گزینه‌های دیگر، انتقال اورانیوم غنی‌شده ایران به خاک ترکیه را مطرح کند.
نکاتی درباره فهرست اسامی جان‌باختگان اعتراضات اخیر +جزئیات نکاتی درباره فهرست اسامی جان‌باختگان اعتراضات اخیر +جزئیات
تیمی فنی و تخصصی مشغول به‌روزرسانی و تکمیل نهایی فهرست جان‌باختگان ناآرامی‌های دی‌ماه هستند و نسخه کامل، یکپارچه و اصلاح‌شده، پس از رفع تمامی نکات فنی و اطمینان از صحت و یکپارچگی داده‌ها، در کوتاه‌ترین زمان ممکن به روز رسانی خواهد شد. بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد در این انتشار، برخی ناهماهنگی‌های جزئی، فنی و آماری رخ داده است.
خبر مهم| مبلغ و زمان پرداخت عیدی بازنشستگان مشخص شد + جزئیات خبر مهم| مبلغ و زمان پرداخت عیدی بازنشستگان مشخص شد + جزئیات
حمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، به‌طور رسمی اعلام کرده است که مبلغ پایه عیدی سال ۱۴۰۵ نسبت به سال گذشته حدود ۵۰ درصد افزایش یافته است.
حرکت زشت و وقیح شبکه افق در شرایط فعلی حرکت زشت و وقیح شبکه افق در شرایط فعلی
عزل مدیر شبکه افق، در پی پخش برنامه‌ای از شبکه افق با محتوای موهن نسبت به شهدا و جان‌باختگان حوادث دی‌ماه، مدیر این شبکه به دلیل سهل‌انگاری و بی‌توجهی در مدیریت محتوای برنامه «خط‌خطی» عزل و پخش این برنامه متوقف شد.
لوگوی جدید BMW +عکس لوگوی جدید BMW +عکس
BMW بی‌سروصدا از لوگوی جدید خود رونمایی کرد
برگزیده
بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی در خصوص پیش بینی غلط بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی در خصوص پیش بینی غلط
تصاویر لحظات بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی بخش خبر صدا و سیما مجری تلویزیون گفت: آقای سرکرده پیش‌بینی شما درمورد بارش‌های هفتۀ گذشته درست از آب درنیامد.
موتورسواری بانوان آزاد شد! موتورسواری بانوان آزاد شد!
معاون امور خانواده و زنان ریاست‌جمهوری از نهایی شدن موضوع صدور گواهینامه موتورسواری برای زنان خبر داد.
فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر
رئیس بیمارستان فارابی درباره مجروحان حوادث اخیر گفت: در مجموع، حدود ۱۰۰۰ بیمار مراجعه کرده‌اند که پارگی چشم داشتند و نیازمند عمل اورژانسی بودند. این آمار به جز پارگی پلک و بیمارانی است که در حال حاضر به عمل جراحی نیاز ندارند.
صفحه خبر بالای تصاویر