کد خبر: ۳۳۹۰
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۹

لغو تحریم‌ها اولین دستور کار دور هشتم مذاکرات وین

ایران بر اهمیت در اولویت قرار گرفتن موضوع لغو تحریم‌ها، راستی‌آزمایی از رفع تحریم‌ها و تضمین‌ها در آغاز بررسی محتوایی متون مذاکراتی در وین تاکید کرد.
لغو تحریم‌ها اولین دستور کار دور هشتم مذاکرات وین

ایران بر اهمیت در اولویت قرار گرفتن موضوع لغو تحریم‌ها، راستی‌آزمایی از رفع تحریم‌ها و تضمین‌ها در آغاز بررسی محتوایی متون مذاکراتی در وین تاکید کرد. هشتمین دور مذاکرات ایران و ۱+۴ برای بازگشت همه طرف‌های برجام به تعهداتشان روز دوشنبه در حالی از سر گرفته شد که شهر وین و هتل کوبورگ در حال و هوای کریسمس به سر می‌برند.

لغو تحریم‌ها اولین دستور کار دور هشتم مذاکرات وین
مخاطب ۲۴- با این حال هیات‌های مذاکره کننده با جدیت در وین حاضر شدند و قرار است بر اساس تفاهم انجام شده، هیات‌های کارشناسی از روز سه شنبه در موضوع لغو تحریم‌ها، اقدامات هسته‌ای، راستی آزمایی و تضمین‌ها کار خود را آغاز کنند.

علی باقری رییس هیات مذاکره کننده ایران پس از نشست افتتاحیه کمیسیون مشترک برجام گفت: در نشست امروز نمایندگان کشور‌های مختلف بر اهمیت اولویت داشتن رسیدگی به موضوع رفع تحریم‌ها، راستی آزمایی و تضمین‌ها در دور هشتم تاکید کردند.
گفتنی است ایران و ۱+۴ با تایید آمریکا در دور هفتم بر سر دو متن پیش نویس مربوط به لغو تحریم‌ها و اقدامات هسته‌ای با در نظر گرفتن پیشنهادات و نظرات ایران به تفاهم رسیدند.

 



ایران در مذاکرات ۸ آذر اعلام کرده بود که علاوه بر دو سند مربوط به لغو تحریم‌ها و اقدامات هسته‌ای، سند سومی نیز وجود دارد که بعد از تایید این دو سند ارایه می‌شود. به نظر می‌آید علاوه بر سند سوم، سند چهارمی ـ درباره "تضمین‌"ها، نیز وجود دارد که به زودی ایران آن را نیز ارایه خواهد کرد و در ابتدای این دور از مذاکرات صحبت از آن‌ها به میان هم آمده است.

علی باقری مذاکره کننده ارشد ایران ۱۱ آذر گفته بود که ایران در سند سومی که به طرف‌های مقابل در برجام ارائه می‌شود درباره "مدت راستی آزمایی از رفع تحریم‌ها" نقطه نظرات و پیشنهاد‌هایی را بیان می‌کند.

وی، اما در روز اول از دور هشتم مذاکرات در وین در جمع خبرنگاران گفت: ایران اعلام کرده است در صورتی که توافق حاصل شود، ابتدا باید طرفی که ناقض توافق است، یعنی آمریکا تحریم‌ها را بردارد و ایران برداشته شدن آن‌ها را راستی آزمایی کند و سپس اقدامات هسته‌ای را در چارچوب برجام انجام دهد.

باقری تاکید کرد که "اساس و مبنای راستی آزمایی توسط طرف مقابل پذیرفته شده است، اما درباره چارچوب‌ها و شاخص‌های این کار، گفتگو‌ها از روز سه شنبه آغاز می‌شود. "

وی درباره تضمین‌های مدنظر ایران که طرف‌های مقابل به ویژه آمریکا و اروپا باید به ایران بدهند تا ایران مطمئن شود که آمریکا دیگر یک جانبه از برجام خارج نمی‌شود، تاکید کرد: اینکه مجدد آمریکا توافق را نقض نکند و تحریم جدیدی را علیه ایران بر خلاف توافق وضع نکند، مدنظر ایران در بحث تضمین‌هاست. مطالبه به حق ایران این است که در این رابطه تضمین‌هایی به طرف ایرانی داده شود.

رییس هیات مذاکره کننده کشورمان همچنین خبر داد که موضوع تحریم مالی و بانکی در دو سه روز آینده در چارچوب مذاکرات دور هشتم در دستور کار قرار می‌گیرد.

باقری در ادامه خاطرنشان کرد: همان طور که بار‌ها تاکید کرده‌ایم، رمز پیشرفت گفتگو‌ها دستیابی به توافق درباره لغو تحریم‌ها به طور موثر و عملیاتی است و این که طرف‌های دیگر هم اعلام کردند، این موضوع باید در اولویت بررسی‌ها قرار گیرد، نشانه امیدوار کننده‌ای است. اگر در این موضوع پیشرفت کنیم به نظر ما مسیر دستیابی به توافق در آینده تسهیل خواهد شد.

به گزارش ایسنا، هم چنین انریکه مورا، نماینده اتحادیه اروپا در مذاکرات وین پس از نشست کمیسیون مشترک برجام در جمع خبرنگاران گفت که موفقیت دور کنونی مذاکرات به معنای بازگشت واشنگتن و تهران به اجرای تعهدات‌شان در توافق هسته‌ای است.

وی تاکید کرد که "هدف مذاکرات فعلی، احیای توافق هسته‌ای است که به معنای رفع تحریم‌ها و پایبندی هسته‌ای ایران است. "

مورا همچنین خاطرنشان کرد که مذاکرات در این دور باید در دوره زمانی معقولی پایان یابد، اما منظور من صحبت از چند هفته است، نه چند ماه. اگر در روز‌ها و هفته‌های آینده سخت کار کنیم به نتایج مثبتی دست پیدا می‌کنیم، اما نمی‌خواهم درباره زمانی که قصد داریم به توافق برسیم گمانه‌زنی کنم.

گفته می‌شود، گفتگو‌ها در دور هشتم تا پنجشنبه هفته جاری ادامه خواهد داشت و از آنجایی که از روز جمعه تا یکشنبه هتل کوبورگ به دلیل تعطیلات سال نو میلادی تعطیل است، مذاکرات برای سه روز متوقف و سپس از روز دوشنبه هفته آینده از سر گرفته می‌شود.

منابع نزدیک به هیات مذاکره کننده ایران پیش از شروع دور جدید مذاکرات در وین اعلام کرده بودند که هیات ایرانی برای ماندن در وین و ادامه مذاکرات تا رسیدن به یک نتیجه مطلوب در کوتاه‌ترین زمان آمادگی کامل دارد.

منبع: ایسنا

برچسب ها: مذاکرات وین
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
حیات از یک راکتور هسته‌ای در زمین آغاز شد حیات از یک راکتور هسته‌ای در زمین آغاز شد
دانشمندان ادعا می‌کنند میلیاردها سال پیش از پیدایش انسان، یک راکتور هسته‌ای در زمین وجود داشته که احتمالاً آغاز حیات بوده است. این ادعای جنجالی، نظریه‌های رایج در مورد آغاز حیات را به چالش می‌کشد.
اگر اسرائیل باشد، یوروویژن ۲۰۲۶ را تحریم می‌کنیم اگر اسرائیل باشد، یوروویژن ۲۰۲۶ را تحریم می‌کنیم
با تشدید بحران غزه، ایرلند و هلند اعلام کردند در صورت حضور اسرائیل، از یوروویژن ۲۰۲۶ کناره‌گیری خواهند کرد و فشار بر اتحادیه اروپا افزایش یافته است.
حمله اسرائیل به دوحه: غافلگیری واشنگتن و عربستان حمله اسرائیل به دوحه: غافلگیری واشنگتن و عربستان
اسرائیل با پرتاب موشک از دریای سرخ، نشست رهبران حماس در دوحه را هدف قرار داد و حتی با سامانه‌های پدافندی آمریکا و قطر عبور کرد.
اسرائیل: برنامه هسته‌ای ایران پس از جنگ ۱۲ روزه نابود نشده اسرائیل: برنامه هسته‌ای ایران پس از جنگ ۱۲ روزه نابود نشده
به گزارش منابع اسرائیلی، حملات هوایی ۱۲ روزه علیه برنامه هسته‌ای ایران نتوانسته آن را نابود کند؛ ایران همچنان مواد و تخصص فنی لازم را در اختیار دارد.
حمایت قاطع سازمان ملل از تشکیل کشور مستقل فلسطین حمایت قاطع سازمان ملل از تشکیل کشور مستقل فلسطین
مجمع عمومی سازمان ملل با ۱۴۲ رأی موافق، پیش‌نویس قطعنامه‌ای در حمایت از تشکیل کشور فلسطین را تصویب کرد؛ گامی مهم در روند تحقق خواست تاریخی ملت فلسطین.
ما همه با هم هستیم، حتی اگر دگرگون فکر کنیم ما همه با هم هستیم، حتی اگر دگرگون فکر کنیم
اشک‌های ستاره اسکندری برای ترانه علیدوستی، باران کوثری، هنگامه قاضیانی، پانته‌آ بهرام و شقایق دهقان
انقلابی در درمان پوکی استخوان انقلابی در درمان پوکی استخوان
راهی برای تقویت استخوان‌ها در طول عمر کشف شده است که می‌تواند انقلابی در درمان پوکی استخوان ایجاد کند. این کشف نویدبخش دارویی جدید با عوارض جانبی کمتر است.
برگزیده
ترامپیسم، اقتدارگرایی و مرکانتیلیسم ترامپیسم، اقتدارگرایی و مرکانتیلیسم
ترامپ و ترامپیسم؛ فوکویاما او را فاقد صداقت و قضاوت سلیم می‌داند، اما از منظر اقتصاد سیاسی، دولتش احیای مرکانتیلیسم سنتی است؛ با تمرکز بر قدرت ملی، تعرفه‌های بالا، حمایت صنعتی و اقتدارگرایی پوپولیستی.
نبرد سایه‌ها: ترکیه و اسرائیل در آستانه تقابل استراتژیک؟ نبرد سایه‌ها: ترکیه و اسرائیل در آستانه تقابل استراتژیک؟
با تشدید تنش‌ها میان ترکیه و اسرائیل، روابط دو قدرت منطقه‌ای به مسیری پیچیده و خطرناک گام گذاشته است. آیا این تقابل از جنس یک رقابت دیپلماتیک است یا زمینه‌ای برای یک رویارویی جدی‌تر؟
نقش اتاق‌های فکر در سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا نقش اتاق‌های فکر در سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا
اتاق‌های فکر، به عنوان کانون‌های اندیشه و دانش، نقشی کلیدی در سیاست خارجی آمریکا ایفا می‌کنند. این مراکز با تولید ایده‌های جدید و تحلیل‌های علمی، به تصمیم‌گیران برای تامین منافع و امنیت ملی یاری می‌رسانند.
صفحه خبر بالای تصاویر