کد خبر: ۳۳۸۷۹
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۵

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از واردکنندگان اسباب‌بازی شکایت می‌کند

عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در نشستی با حضور افرادی که رسانه‌ها آنان را «فعالان حوزه اسباب بازی» معرفی کردند، از نهاد‌های امنیتی خواست با واردکنندگان اسباب‌بازی برخورد کنند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از واردکنندگان اسباب‌بازی شکایت می‌کند

مخاطب 24- دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از آنچه «واردات بی‌رویه اسباب‌بازی» خواند به‌شدت انتقاد کرد و گفت: «من یکی اگر شده وکیل می‌گیرم، پولش را هم می‌دهم و شکایت از دستگاه‌های واردکننده اسباب‌بازی را پیگیری می‌کنم.»

خسروپناه از حاضران در این نشست خواست سازمان بازرسی کل کشور، وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران را «درگیر» و یک گزارش از واردات اسباب‌بازی تهیه کنند و به دستش برسانند. او با تاکید بر اینکه به‌عنوان «شاکی» علیه واردکنندگان اسباب‌بازی طرح دعوا می‌کند، مدعی شد که با واردات اسباب‌بازی، این صنعت در ایران «آسیب جدی» می‌بیند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه افزود که آسیب‌های ناشی از واردات اسباب‌بازی باید به رئیس‌جمهوری، معاون اول رئیس‌جمهوری و وزارت صمت اطلاع داده شود.

خبرگزاری فارس، از قول عبدالحسین خسروپناه نوشت که سند سیاستی صنعت اسباب‌بازی به‌سرعت تدوین خواهد شد و پس از تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس دولت جمهوری اسلامی آن را به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ می‌کند.

مقام‌های مختلف در سخنان‌شان به‌تناوب ادعا کرده‌اند که اسباب‌بازی یکی از ابزار‌های «تهاجم فرهنگی غرب» است. اوایل دهه ۹۰ که پروژه ساخت عروسک‌های داخلی در جمهوری اسلامی با شکست مواجه شد، علی خامنه‌ای در سخنانی گفت که نهاد‌های فرهنگی باید در کنار تولید عروسک‌های داخلی، برای آن‌ها «پیوست فرهنگی» هم آماده کنند تا در بازار داخلی موفق شوند. او محبوبیت عروسک‌های بتمن، باربی و مرد عنکبوتی را مثال زد و از تولیدکنندگان داخلی خواست مانند غربی‌ها، شخصیت این عروسک‌ها را در قالب فیلم‌های سینمایی به کودکان معرفی کنند تا تقاضا برای خرید آن‌ها بالا برود.

از این نظر، اسباب‌بازی‌ها و عروسک‌های وارداتی سبک زندگی غربی را ترویج می‌دهند و بر نگرش کودکان و نوجوانان تاثیر می‌گذارند. در این بین، حساسیت بر عروسک‌هایی مانند باربی به دلیل تاثیرپذیری دختران از آن‌ها بیشتر است. به همین دلیل خامنه‌ای و دیگر مقام‌های جمهوری اسلامی به‌تناوب بر موضوع کنترل واردات اسباب‌بازی و بازی‌های اینترنتی تاکید کرده‌اند.


بیشتر بخوانید


بر مبنای ماده ۴۳ قانون موسوم به «حجاب و عفاف» مصوب مجلس شورای اسلامی، واردات، طراحی، تولید و فروش عروسک‌های «مروج برهنگی، بی‌عفتی، بی‌حجابی و بدپوششی» ممنوع است و مجازات ممنوع‌الخروجی، جریمه نقدی و منع فعالیت در فضای مجازی را به همراه دارد.

این نگرانی تنها به تاثیرپذیری احتمالی کودکان از عروسک‌هایی مانند باربی و مرد عنکبوتی محدود نیست. گردش مالی هزاران میلیاردی اسباب‌بازی نیز افراد و نهاد‌های وابسته را ترغیب می‌کند روی این بخش دست بگذارند و به بهانه‌های مختلف از جمله «مبارزه با تهاجم فرهنگی»، سهمی از بازار آن را نصیب خود کنند.

روح‌الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی ابراهیم رئیسی، اوایل آذرماه گفت که سهم ایران از بازار ۱۰۰ میلیارد دلاری اسباب‌بازی در جهان ۳۰۰ میلیون دلار است که حدود سه‌دهم درصد می‌شود. به گفته این مقام دولتی، از این میزان ۱۰۰ میلیون دلار آن به اسباب‌بازی‌های داخلی و مابقی به اسباب‌بازی‌های وارداتی اختصاص دارد و جمهوری اسلامی می‌تواند سهمش را از گردش مالی صنعت اسباب‌بازی به یک میلیارد دلار برساند.

پیش‌تر محمدرضا زارع برزشی، مدیرکل دفتر صنایع خلاق و ورزشی وزارت صمت، ادعا کرده بود که در سال ۱۴۰۱ ارزش صادرات اسباب‌بازی از ایران بیش از ۳۸ میلیون دلار بود. چنین ادعا‌هایی در حالی مطرح می‌شود که بیشتر اسباب‌بازی‌های تولیدی در ایران به دلیل محدودیت‌هایی که حاکمیت برای تولیدکنندگانشان ایجاد می‌کند، نه‌تن‌ها در بازار جهانی که در بازار داخلی هم خریدار ندارند.

پیش از این روزنامه شرق در گزارشی، به بررسی چالش‌های تولید، واردات و صادرات اسباب‌بازی در ایران پرداخته و نوشته بود که بیشترین اسباب‌بازی‌ها از کشور‌های چین، تایلند، آلمان و ایتالیا وارد می‌شوند. در این میان، تولیدکنندگان چینی مواد اولیه پتروشیمی ایران را بدون واسطه و ارزان دریافت می‌کنند و در مقابل، عروسک‌هایی با طراحی مدرن و بسته‌بندی جذاب به ایران می‌فرستند.

این به معنای آن است که ایران به دلیل کاملا مشخص، امکان سود بردن از بازار پررونق اسباب‌بازی را ندارد و طراحان و شرکت‌های دانش‌بنیان هم به دلیل اینکه از چالش‌های طراحی و تولید اسباب‌بازی در ایران آگاهی دارند، وارد این عرصه نمی‌شوند.

 

منبع: ایندپندت فارسی 

برچسب ها: اسباب بازی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
قلقلی سکوت را شکست؛روایت تلخ شهرام لاسمی قلقلی سکوت را شکست؛روایت تلخ شهرام لاسمی
شهرام لاسمی،قلقلی معروف، در برنامه رک با مجید واشقانی، از زندگی تلخ خود در فقر صحبت کرد.
مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان
طبق تصمیم تازه شورای رقابت، از این پس قیمت خودرو مستقیماً توسط خودروسازان بر اساس فرمول «کاست‌پلاس» تعیین می‌شود و سازمان حمایت تنها نقش ناظر خواهد داشت.
از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ
در گذار از کنفرانس تهران ۱۹۴۳ تا نشست آلاسکا ۲۰۲۵، تاریخ تکرار می‌شود: قدرت‌های بزرگ همچنان سرنوشت ملت‌های ضعیف را رقم می‌زنند. ایران و اوکراین، قربانیان رئال‌پلیتیک، حاکمیت محدود خود را در برابر منافع غول‌ها از دست می‌دهند.
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد
ترامپ پس از مذاکره با پوتین در آلاسکا اعلام کرد آتش‌بس راه‌حل نیست و تنها توافق صلح مستقیم می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را پایان دهد.
برگزیده
آخرین وضعیت از وخامت حال محمود فرشچیان آخرین وضعیت از وخامت حال محمود فرشچیان
محمود فرشچیان این استاد برجسته اکنون در بیمارستانی در آمریکا بستری است و حال جسمی ایشان وخیم گزارش شده است.
راز مرگ بروس‌لی فاش شد راز مرگ بروس‌لی فاش شد
علت مرگ بروس لی، که در سن ۳۲ سالگی در سال ۱۹۷۳ درگذشت، تا امروز به‌طور رسمی «ضایعه مغزی حاد» ثبت شده است.
جنجال حضور رشید پور در عشق ابدی جنجال حضور رشید پور در عشق ابدی
رضا رشیدپور عکسی با شرکت کنندگان برنامه «عشق ابدی» گرفته که به‌واسطه ابتذال عشق در این برنامه بیشتر از یک عکس یادگاری قضاوت شده است.
صفحه خبر بالای تصاویر