کد خبر: ۳۳۸۳۶
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۰

تماشای صفحه نمایش بر احساس و تفکر کودک خردسال تاثیر می‌گذارد

بر اساس پژوهش جدید، زمانی که کودکان خردسال زیر ۲ سال برای تماشای تلویزیون صرف می‌کنند، روی تفاوت‌های حسی در دوران کودکی تاثیر می‌گذارد.
تماشای صفحه نمایش بر احساس و تفکر کودک خردسال تاثیر می‌گذارد

مخاطب 24- کودکانی که در ۱۲ ماهگی تلویزیون تماشا می‌کردند، در ۳۶ ماهگی دو برابر بیشتر از سایرین در همان سن با «پردازش حسی غیرمعمول»، یعنی چالش در پردازش دریافت‌های حسی روزانه، مواجه شدند.

بر اساس این پژوهش که در جاما پدیاتریکس منتشر شد، هر ساعت قرار گرفتن در معرض صفحه نمایش اضافی در روز برای کودک پس از ۱۸ ماهگی، با حدود ۲۰ درصد افزایش احتمال تفاوت‌های پردازش حسی همراه است.

بر اساس این پژوهش، محققان ۱۵۰۰ نظرسنجی در مورد ترجیحات حسی کودکان، مانند حساسیت، ترجیح یا اجتناب از صداها، نور‌ها و بافت‌های مختلف را از طریق والدین یا مراقب‌های کودکان تجزیه و تحلیل کردند.

این پژوهش به کودکانی که تنها صفحه تلویزیون را تماشا می‌کردند، پرداخت و گوشی موبایل یا تبلت را شامل نمی‌شد، زیرا داده‌های این نظرسنجی از سال ۲۰۱۴ جمع‌آوری شده بود.

این پژوهش که محققان دانشگاه درکسل آن را انجام دادند، تحقیقات قبلی را دنبال می‌کرد که نشان می‌داد چگونه زمان استفاده از صفحه نمایش بر شیوه‌های صحبت، شنیدن، احساس و تفکر کودکان تاثیر می‌گذارد.

نتیجه پژوهشی که سال گذشته منتشر شد، نشان داد زمان تماشای صفحه نمایش برای کودکان یک ساله، با تاخیر رشد در حل مسئله و ارتباطات در سنین ۲ و ۴ سالگی مرتبط است.

به گزارش موسسه چالد مایند که بر سلامت روان و اختلالات یادگیری کودکان متمرکز است، مسائل پردازش حسی می‌تواند همه چیز را شامل شود - از احساس ناراحتی کودک در لباس گرفته تا برخورد با نور یا صدا‌های بلند و متفاوت.

به گفته این موسسه، مشکلات حسی ممکن است به خودی خود وجود داشته باشند، اما گاهی اوقات با شرایطی مانند اوتیسم، اختلال کم‌توجهی بیش‌فعالی (ADHD) و اختلال وسواس فکری (OCD) دیده می‌شوند.

بنا به توصیه آکادمی اطفال آمریکا (AAP) برای کودکان زیر ۲ سال، به استثنای تماس‌های ویدیویی زنده، مانند فیس‌تایم یا تماس ویدیویی واتس‌اپ با اعضای خانواده، تماشای صفحه نمایش ممنوع است. همچنین برای کودکان ۲ تا ۵ سال محدودیت زمانی یک ساعت در روز، برای تماشای صفحه نمایش توصیه می‌شود.

در حالی که کارشناسان موافق‌اند که محدود کردن زمان صفحه نمایش به طور کلی برای رشد مغز بهتر است، اما در مورد این یافته‌ها که زمان صفحه نمایش به تفاوت‌های حسی منتهی می‌شود، هشدار می‌دهند.

برخی کارشناسان با توجه به در دسترس بودن صفحات نمایش در هر زمان و مکان، تاکید می‌کنند که جدا کردن کودک از صفحه نمایش زمانی که همه اطرافیانش مشغول همین کارند، بسیار دشوار است.

به توصیه آن‌ها، به جای استفاده از صفحه نمایش، والدین باید سراغ فعالیت‌های خاص برای رشد مانند کتاب خواندن، بازی با اشیاء و معاشرت با سایر کودکان بروند.

در جهان امروز که همه افراد از صفحه‌های نمایش استفاده می‌کنند، جذب شدن کودکان به صفحه نمایش قدری طبیعی است، اما محققان توصیه می‌کنند که به این موضوع توجه کنید تا کودکان در مراحل آتی رشد دچار مشکل نشوند.

 

منبع: ایندپندنت فارسی

برچسب ها: تلویزیون
captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.