کد خبر: ۳۳۳۶۱
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۴۰۲ - ۱۸:۱۶

بر خلاف بیکاری کل، بیکاری جوان‌تر‌ها بالا کشید+ جدول

بررسی ارقام نرخ بیکاری مرکز آمار در پاییز ۱۴۰۲ حاکی از کاهش نرخ بیکاری امسال نسبت به نرخ بیکاری در سال گذشته است. نرخ بیکاری جوانان ۳۵-۱۸ ساله همسو با نرخ بیکاری کشور کمتر شده، اما نرخ بیکاری جوانان ۲۴-۱۵ ساله افزایش داشته است.
بر خلاف بیکاری کل، بیکاری جوان‌تر‌ها بالا کشید+ جدول

مخاطب 24- جدیدترین آمار منتشر شده مرکز آمار از وضعیت بیکاری کشور نشان می‌­دهد، از مجموع ۶۴.۵ میلیون نفر جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر، حدود ۴۱.۵ درصد از آن­ها در بازار کار مشارکت اقتصادی دارند. به عبارت دیگر از مجموع افراد در سن کار (۱۵ ساله و بیشتر)، بالغ بر ۴۱ درصد توان و تمایل برای ورود به بازار کار داشته و در این راستا به جست­و جوی شغل پرداخته و یا وارد بازار کار شده­اند. این تعداد معادل ۲۶ میلیون نفر بوده است؛ بنابراین طبق ارقام منتشر شده، نرخ مشارکت در پاییز امسال نسبت به پاییز سال گذشته ۰.۵ واحد درصد بیشتر شده است.

این گزارش همچنین حاکی از آن است که از مجموع افرادی که مشارکت اقتصادی دارند، حدود ۲ میلیون نفر در جست­و جوی شغلی ناکام مانده و نتوانسته­اند وارد بازار کار شوند؛ بنابراین نرخ بیکاری کشور در پاییز ۱۴۰۲ به ۷.۶ درصد رسیده که نسبت به فصل مشابه سال گذشته کاهش ۰.۶ درصدی داشته است. به عبارت دیگر جمعیت بیکار کشور در پاییز امسال نسبت به فصل مشابه سال گذشته بالغ بر ۹۳ هزار نفر کاهش یافته است.


بر خلاف بیکاری کل، بیکاری جوان‌تر‌ها بالا کشید+ جدول


جوان‌تر‌ها بیکار شدند
افزایش نرخ بیکاری در کنار بهبود نرخ مشارکت بیانگر بهبود نسبی وضعیت بازار کار ایران طی پاییز امسال نسبت به پاییز ۱۴۰۱ است. اما آیا وضعیت اشتغال جوانان هم نسبت به سال گذشته بهتر شده است؟

بررسی­ها نشان می­دهد نرخ بیکاری جوانان ۲۴-۱۵ ساله ۲۰.۶ درصد بوده است که نسبت به پاییز سال گذشته افزایش ۱.۴ واحد درصدی داشته است. به بیان دیگر از هر ۱۰۰ جوان ۲۴-۱۵ ساله ایرانی، ۲۰ نفر در جست­وجوی شغلی ناموفق بوده و در شمار بیکاران قرار گرفته­اند.

طی پاییز امسال، نرخ بیکاری در میان جوانان ۳۵-۱۸ ساله کمتر از بیکاری جوانان ۲۴-۱۵ ساله بوده و به ۱۴.۴ درصد رسیده است. به طور کلی هرچه سن افراد پایین‌تر باشد بنا به کم بودن تجربه و تخصص شان ورود ان‌ها به بازار کار سخت‌تر است. همچنین ثبات اشتغال در گروه‌های سنی پایین‌تر بسیار ضعیف بوده، از همین رو نرخ بیکاری در گزوه‌های سنی جوان‌تر بالاتر است.


بیشتر بخوانید


نرخ بیکاری جوانان ۳۵-۱۸ ساله در پاییز ۱۴۰۱، نسبت به پاییز سال گذشته کاهش ۰.۴ درصدی داشته است. به عبارت دیگر در پاییز امسال حدود ۲۳ هزار نفر از جمعیت ۳۵-۱۸ اگرچه به دنبال شغل بوده­اند، اما نتوانسته­اند برای خود شغلی دست و پا کنند و در رده بیکاران قرار گرفته­اند؛ بنابراین به صورت کلی طی پاییز ۱۴۰۲ نسبت به پاییز سال گذشته، بیکاری جوانان ۳۵-۱۸ ساله بهبود پیدا کرده است. اما معضل بیکاری در میان جمعیت جوانان فعال ۲۴-۱۵ ساله فراگیرتر شده و بازار کار روی خوش به آن­ها نشان نداده است.

 

منبع: اکو ایران

برچسب ها: بیکاری
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
قلقلی سکوت را شکست؛روایت تلخ شهرام لاسمی قلقلی سکوت را شکست؛روایت تلخ شهرام لاسمی
شهرام لاسمی،قلقلی معروف، در برنامه رک با مجید واشقانی، از زندگی تلخ خود در فقر صحبت کرد.
مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان
طبق تصمیم تازه شورای رقابت، از این پس قیمت خودرو مستقیماً توسط خودروسازان بر اساس فرمول «کاست‌پلاس» تعیین می‌شود و سازمان حمایت تنها نقش ناظر خواهد داشت.
از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ
در گذار از کنفرانس تهران ۱۹۴۳ تا نشست آلاسکا ۲۰۲۵، تاریخ تکرار می‌شود: قدرت‌های بزرگ همچنان سرنوشت ملت‌های ضعیف را رقم می‌زنند. ایران و اوکراین، قربانیان رئال‌پلیتیک، حاکمیت محدود خود را در برابر منافع غول‌ها از دست می‌دهند.
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد
ترامپ پس از مذاکره با پوتین در آلاسکا اعلام کرد آتش‌بس راه‌حل نیست و تنها توافق صلح مستقیم می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را پایان دهد.
برگزیده
تاکید مدیرعامل شستا بر ارتباط بارز با استارت آپ‌ها و پارک‌های فناوری تاکید مدیرعامل شستا بر ارتباط بارز با استارت آپ‌ها و پارک‌های فناوری
مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا) در دیدار با مدیران گروه صنعتی بارز ضمن اشاره به اهمیت دو موضوع بین‌المللی سازی و نوآوری بر ایجاد ارتباط بین گروه صنعتی بارز با استارت آپ‌ها، دانشکده‌های تخصصی و پارک‌های فناوری تاکید کرد.
روند بازگشت دلار روند بازگشت دلار
قیمت دلار که روز گذشته خود را به کانال ۹۵ هزار تومانی نزدیک کرده بود، در معاملات نقدی امروز دوباره به کانال ۹۲ هزار تومانی سقوط کرد و روی رقم ۹۲ هزار و ۴۰۰ تومان بسته شد. تا این لحظه، قیمت دلار در معاملات فردایی هم رونق چندانی ندارد و ۲۰۰ تومان بالاتر قرار گرفته است.
ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد
با اینکه خودروسازان به‌تازگی موفق شدند مجوز افزایش قیمت محصولاتشان را بگیرند، اما به نظر می‌رسد این افزایش نه‌تنها رضایت آنها را جلب نکرده، بلکه حالا یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان کشور پای شکایت به میان آورده است.
صفحه خبر بالای تصاویر