کد خبر: ۳۳۳۱۸
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۹

گاردین: خاورمیانه به سمت پرتگاه جنگ می‌لغزد

جهان در حالی آخرین روز ۲۰۲۳ را پشت سر می‌گذارد و جشن‌های سال نو میلادی از شرق دنیا آغاز شده است که صلیب سرخ جهانی در پیامی به مردم جهان می‌گوید: «هنگام آغاز سال جدید، به‌خاطر داشته باشید که بیش از دو میلیون نفر در غزه در مبارزه‌ای روزانه برای بقا دست‌وپنجه نرم می‌کنند.»
گاردین: خاورمیانه به سمت پرتگاه جنگ می‌لغزد

مخاطب 24- دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، می‌گوید که ارتش در حال انجام تنظیماتی برای استقرار در نوار غزه است، زیرا پیش‌بینی می‌کند که جنگ طولانی علیه  حماس طی سال آینده میلادی نیز ادامه داشته باشد.

به گزارش رویترز، او همچنین اعلام کرد که برخی سربازان ذخیره همین هفته به آغوش خانواده‌ها و به مشاغل خود باز خواهند گشت.

از سوی دیگر، به گزارش خبرگزاری فرانسه، بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل، خواستار بازگشت شهرک‌نشینان به نوار غزه پس از پایان جنگ شد.

او به رادیو ارتش اسرائیل گفت که «برای دستیابی به امنیت، باید قلمرو خود را کنترل کنیم و برای کنترل نظامی بلندمدت، به حضور غیرنظامی نیاز داریم.»

در آخرین روز ۲۰۲۳، ریاض مالکی، وزیر خارجه دولت خودگردان فلسطینی، با انتشار پیامی در اکس با تاکید بر لزوم آتش‌بس فوری، نوشت: «در حالی به استقبال سال نو و پنجاه و نهمین سالگرد آغاز انقلاب فلسطین می‌رویم که زخم‌های مردم ما به دلیل استمرار [حرکت]ماشین جنگی اسرائیل در جنگی با هدف نسل‌کشی، ویرانی و آوارگی، در حال خونریزی است.»


از سوی دیگر، حسام زوملوت، سفیر فلسطین در بریتانیا، نیز در پیامی در اکس نوشت که جهان می‌خواهد درباره «روز بعد از تجاوز اسرائیل به غزه، بحث کند، اما ما نیازمندیم که روز قبل از آن درک شود و نیاز داریم که به نسل‌کشی پایان داده شود.»

در حالیکه چشم‌اندازی از آتش‌بس و مبادله گروگان‌ها در کوتاه‌مدت وجود ندارد، نگرانی از گسترش جنگ در منطقه خاورمیانه افزایش یافته است.

از یک سو حمله‌های حزب‌الله لبنان که از حمایت جمهوری اسلامی ایران برخوردار است، از زمان حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائیل، در مرز شمالی این کشور تشدید شده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، معاون رهبر حزب‌الله لبنان، یکشنبه، ۳۱ دسامبر (۱۰ دی)، گفت که اسرائیل «در موقعیتی» نیست که ترجیحات خود را درباره حضور این گروه در منطقه مرزی با اسرائیل، تحمیل کند. اسرائیل برای عقب‌نشینی حزب‌الله از حدود ۳۰ کیلومتری شمال مرز لبنان با اسرائیل فشار می‌آورد تا ساکنان اسرائیلی تخلیه‌شده از این منطقه بتوانند به خانه‌هایشان بازگردند؛ و از سوی دیگر، شورشیان حوثی یمن که آنان نیز از حمایت جمهوری اسلامی ایران برخوردارند، حمله به کشتی‌های تجاری را تشدید کرده‌اند. در مقابل نیز یکشنبه با حمله نیرو‌های ایالات متحده به قایق‌های نیرو‌های حوثی یمن در جنوب دریای سرخ، دست‌کم ۱۰ شورشی حوثی کشته و دو نفر دیگر زخمی شدند.

حوثی‌ها در واکنش به این حمله تهدید کردند که آمریکا با «عواقب» آن روبه‌رو خواهد شد. حوثی‌ها اعلام کرده‌اند که به حمله‌های خود به کشتی‌هایی که با اسرائیل در ارتباط باشند یا به سمت بندر‌های اسرائیل حرکت کنند، ادامه خواهند داد.


بیشتر بخوانید


ساندی‌تایمز نیز نوشت که پیش‌بینی می‌شود یکشنبه بریتانیا و آمریکا بیانیه‌ای بی‌سابقه در هشدار به حوثی‌ها یمن منتشر کنند، و افزود که بریتانیا در هماهنگی با نیرو‌های آمریکایی، برای حمله به مواضع حوثی‌های یمن آماده می‌شود.

همچنین، دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا، یکشنبه در گفت‌وگوی تلفنی با حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، به تهران هشدار داد که موظف است مانع حمله حوثی‌ها به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ شود، زیرا با حمایت از حوثی‌ها، در این حمله‌ها مسئولیت دارد.

درگیری‌هایی نیز در هفته‌های گذشته بین نیرو‌های نیابتی جمهوری اسلامی ایران و نیرو‌های ائتلاف به‌رهبری آمریکا در عراق و سوریه گزارش شده است.

جولین بورگر با اشاره به این تحولات در گاردین نوشت: «خاورمیانه به سمت پرتگاه یک جنگ منطقه‌ای می‌لغزد» و نگرانی اصلی این است که خواسته یا ناخواسته، شاهد «رویارویی آشکار اسرائیل و جمهوری اسلامی ایران باشیم»؛ احتمالی که می‌تواند خاورمیانه را وارد درگیری‌های گسترده‌ای کند که پای ایالات متحده و کشور‌های اروپایی نیز به آن کشیده شود.

 

منبع: شرق

برچسب ها: نوار غزه
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
انفجار در دانشگاه تهران؛ یک کشته و چند زخمی انفجار در دانشگاه تهران؛ یک کشته و چند زخمی
انفجار کپسول هیدروژن در آزمایشگاه دانشکده مواد دانشگاه تهران باعث مرگ یک دانشجو و مصدومیت سه نفر دیگر شد؛ حادثه در محدوده امیرآباد رخ داد.
مهربانی در قلب آفریقا؛ تصویری متفاوت از همزیستی مسالمت آمیز+ فیلم مهربانی در قلب آفریقا؛ تصویری متفاوت از همزیستی مسالمت آمیز+ فیلم
ویدئویی تازه از آفریقا نشان می‌دهد انسان‌ها با هم مهربانی و همزیستی شگفت‌انگیزی دارند؛ لحظه‌ای که گردشگران آن را «تفریح عادی در آفریقا» توصیف می‌کنند.
استقلال این بار زیر تیغ فیفا استقلال این بار زیر تیغ فیفا
فیفا پس از شکایت منتظر محمد، هافبک سابق عراقی استقلال، این باشگاه را به دو دوره محرومیت از نقل‌وانتقالات و پرداخت ۳۰ میلیارد تومان جریمه محکوم کرد.
معاهده مشارکت راهبردی ایران و روسیه رسماً اجرایی شد معاهده مشارکت راهبردی ایران و روسیه رسماً اجرایی شد
وزارت خارجه روسیه اعلام کرد معاهده مشارکت راهبردی جامع میان ایران و روسیه که در ۱۷ ژانویه ۲۰۲۵ در مسکو امضا شد، از امروز به طور رسمی اجرایی می‌شود.
استیضاح وزیر کار دولت پزشکیان کلید خورد استیضاح وزیر کار دولت پزشکیان کلید خورد
جمعی از نمایندگان مجلس با محوریت سمیه رفیعی، نماینده تهران، طرح استیضاح احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را به دلیل ضعف مدیریتی و تهدید ثبات اقتصادی و اجتماعی کشور کلید زدند.
آمریکا در یک قدمی درگیری با روسیه آمریکا در یک قدمی درگیری با روسیه
دولت آمریکا در ادامه حمایت‌های نظامی از اوکراین، تصمیم گرفته اطلاعات دقیق درباره زیرساخت‌های انرژی در عمق خاک روسیه را در اختیار کی‌یف قرار دهد تا برای حملات موشکی دوربرد استفاده شود.
ترکیه هم به ایران خنجر زد ترکیه هم به ایران خنجر زد
همزمان با بازگشت تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، دولت ترکیه اعلام کرد اموال و دارایی‌های ۲۰ فرد و ۱۸ نهاد ایرانی از جمله سازمان انرژی اتمی و بانک سپه را مسدود کرده است.
برگزیده
رسمی+ تصاویر عذرخواهی نتانیاهو از قطر در کاخ سفید منتشر شد رسمی+ تصاویر عذرخواهی نتانیاهو از قطر در کاخ سفید منتشر شد
کاخ سفید با انتشار گزارش تصویری، لحظه تماس تلفنی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، با نخست‌وزیر قطر را تأیید کرد؛ نتانیاهو در این تماس به‌طور رسمی بابت تجاوز هوایی اخیر با هدف ترور رهبران حماس عذرخواهی کرده است.
ادعای احمقانه ترامپ: ایران می‌تواند عضو توافق ابراهیم شود ادعای احمقانه ترامپ: ایران می‌تواند عضو توافق ابراهیم شود
ترامپ در جریان نشست خبری مشترک با نتانیاهو در کاخ سفید گفت: ما به حل یک مشکل قدیمی بسیار نزدیک شده‌ایم و به بررسی صلح در خاورمیانه به طور کلی و نه تنها توقف جنگ در غزه پرداختیم
سعید جلیلی و مدل توهین آمیز اعلام آمادگی‌اش برای مناظره با روحانی سعید جلیلی و مدل توهین آمیز اعلام آمادگی‌اش برای مناظره با روحانی
سعید جلیلی، مذاکره‌کننده اسبق برنامه هسته‌ای ایران که قطعنامه‌های متعددی در زمان او علیه کشورمان به تصویب رسید، به پیشنهاد مناظره حسن روحانی پاسخی جنجالی داد
صفحه خبر بالای تصاویر