کد خبر: ۳۳۳۱۸
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۹

گاردین: خاورمیانه به سمت پرتگاه جنگ می‌لغزد

جهان در حالی آخرین روز ۲۰۲۳ را پشت سر می‌گذارد و جشن‌های سال نو میلادی از شرق دنیا آغاز شده است که صلیب سرخ جهانی در پیامی به مردم جهان می‌گوید: «هنگام آغاز سال جدید، به‌خاطر داشته باشید که بیش از دو میلیون نفر در غزه در مبارزه‌ای روزانه برای بقا دست‌وپنجه نرم می‌کنند.»
گاردین: خاورمیانه به سمت پرتگاه جنگ می‌لغزد

مخاطب 24- دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، می‌گوید که ارتش در حال انجام تنظیماتی برای استقرار در نوار غزه است، زیرا پیش‌بینی می‌کند که جنگ طولانی علیه  حماس طی سال آینده میلادی نیز ادامه داشته باشد.

به گزارش رویترز، او همچنین اعلام کرد که برخی سربازان ذخیره همین هفته به آغوش خانواده‌ها و به مشاغل خود باز خواهند گشت.

از سوی دیگر، به گزارش خبرگزاری فرانسه، بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل، خواستار بازگشت شهرک‌نشینان به نوار غزه پس از پایان جنگ شد.

او به رادیو ارتش اسرائیل گفت که «برای دستیابی به امنیت، باید قلمرو خود را کنترل کنیم و برای کنترل نظامی بلندمدت، به حضور غیرنظامی نیاز داریم.»

در آخرین روز ۲۰۲۳، ریاض مالکی، وزیر خارجه دولت خودگردان فلسطینی، با انتشار پیامی در اکس با تاکید بر لزوم آتش‌بس فوری، نوشت: «در حالی به استقبال سال نو و پنجاه و نهمین سالگرد آغاز انقلاب فلسطین می‌رویم که زخم‌های مردم ما به دلیل استمرار [حرکت]ماشین جنگی اسرائیل در جنگی با هدف نسل‌کشی، ویرانی و آوارگی، در حال خونریزی است.»


از سوی دیگر، حسام زوملوت، سفیر فلسطین در بریتانیا، نیز در پیامی در اکس نوشت که جهان می‌خواهد درباره «روز بعد از تجاوز اسرائیل به غزه، بحث کند، اما ما نیازمندیم که روز قبل از آن درک شود و نیاز داریم که به نسل‌کشی پایان داده شود.»

در حالیکه چشم‌اندازی از آتش‌بس و مبادله گروگان‌ها در کوتاه‌مدت وجود ندارد، نگرانی از گسترش جنگ در منطقه خاورمیانه افزایش یافته است.

از یک سو حمله‌های حزب‌الله لبنان که از حمایت جمهوری اسلامی ایران برخوردار است، از زمان حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائیل، در مرز شمالی این کشور تشدید شده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، معاون رهبر حزب‌الله لبنان، یکشنبه، ۳۱ دسامبر (۱۰ دی)، گفت که اسرائیل «در موقعیتی» نیست که ترجیحات خود را درباره حضور این گروه در منطقه مرزی با اسرائیل، تحمیل کند. اسرائیل برای عقب‌نشینی حزب‌الله از حدود ۳۰ کیلومتری شمال مرز لبنان با اسرائیل فشار می‌آورد تا ساکنان اسرائیلی تخلیه‌شده از این منطقه بتوانند به خانه‌هایشان بازگردند؛ و از سوی دیگر، شورشیان حوثی یمن که آنان نیز از حمایت جمهوری اسلامی ایران برخوردارند، حمله به کشتی‌های تجاری را تشدید کرده‌اند. در مقابل نیز یکشنبه با حمله نیرو‌های ایالات متحده به قایق‌های نیرو‌های حوثی یمن در جنوب دریای سرخ، دست‌کم ۱۰ شورشی حوثی کشته و دو نفر دیگر زخمی شدند.

حوثی‌ها در واکنش به این حمله تهدید کردند که آمریکا با «عواقب» آن روبه‌رو خواهد شد. حوثی‌ها اعلام کرده‌اند که به حمله‌های خود به کشتی‌هایی که با اسرائیل در ارتباط باشند یا به سمت بندر‌های اسرائیل حرکت کنند، ادامه خواهند داد.


بیشتر بخوانید


ساندی‌تایمز نیز نوشت که پیش‌بینی می‌شود یکشنبه بریتانیا و آمریکا بیانیه‌ای بی‌سابقه در هشدار به حوثی‌ها یمن منتشر کنند، و افزود که بریتانیا در هماهنگی با نیرو‌های آمریکایی، برای حمله به مواضع حوثی‌های یمن آماده می‌شود.

همچنین، دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا، یکشنبه در گفت‌وگوی تلفنی با حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، به تهران هشدار داد که موظف است مانع حمله حوثی‌ها به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ شود، زیرا با حمایت از حوثی‌ها، در این حمله‌ها مسئولیت دارد.

درگیری‌هایی نیز در هفته‌های گذشته بین نیرو‌های نیابتی جمهوری اسلامی ایران و نیرو‌های ائتلاف به‌رهبری آمریکا در عراق و سوریه گزارش شده است.

جولین بورگر با اشاره به این تحولات در گاردین نوشت: «خاورمیانه به سمت پرتگاه یک جنگ منطقه‌ای می‌لغزد» و نگرانی اصلی این است که خواسته یا ناخواسته، شاهد «رویارویی آشکار اسرائیل و جمهوری اسلامی ایران باشیم»؛ احتمالی که می‌تواند خاورمیانه را وارد درگیری‌های گسترده‌ای کند که پای ایالات متحده و کشور‌های اروپایی نیز به آن کشیده شود.

 

منبع: شرق

برچسب ها: نوار غزه
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
بیوگرافی و علت فوت عنایت بخشی بازیگر سینما و تلویزیون بیوگرافی و علت فوت عنایت بخشی بازیگر سینما و تلویزیون
عنایت بخشی، ‌ بازیگر قدیمی سینما، تئاتر و تلویزیون در ۸۰ سالگی از دنیا رفت. این بازیگر پیشکسوت که از حدود دو ماه قبل در بیمارستان بستری بود، در ساعات اولیه صبح امروز، یکشنبه ۲۶ بهمن‌ماه از دنیا رفته است.
بیانیه باشگاه پرسپولیس پس از شکست‌های اخیر بیانیه باشگاه پرسپولیس پس از شکست‌های اخیر
هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس در بیانیه‌ای ، مدیرعامل خود را مامور بررسی علل نتایج کرده و به او اختیار هرگونه تصمیمی را داده است. البته که حدادی از چنین اختیاری برخوردار است اما اشاره به آن کمی مشکوک و سوال برانگیز است
مرحله دوم سه‌نرخی شدن بنزین مرحله دوم سه‌نرخی شدن بنزین
به گفته شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، در مرحله دوم اجرای مصوبه سه‌نرخی شدن بنزین، مالکان چند خودرویی باید تا ۲۷ بهمن ۱۴۰۴ خودروی مشمول دریافت سهمیه را در سامانه معرفی کنند.
فیلم| تمرینات سخت نظامی ملکه هلند فیلم| تمرینات سخت نظامی ملکه هلند
ملکه ماکسیما، همسر آرژانتینی‌تبار پادشاه ویلم-الکساندر، در ۵۴ سالگی آموزش نظامی را آغاز کرده تا به‌عنوان عضو ذخیره ارتش هلند فعالیت کند.
نسل جدید قایق‌های تهاجمی ایران، چرا ناوهای آمریکا از «زنبورهای سرخ» می‌ترسند؟ نسل جدید قایق‌های تهاجمی ایران، چرا ناوهای آمریکا از «زنبورهای سرخ» می‌ترسند؟
شناورهای تندرو ایرانی موسوم به «زنبورهای سرخ» با تاکتیک ازدحامی خود معادلات نبرد دریایی در خلیج فارس را تغییر داده و ناوهای آمریکا را غافلگیر کرده‌اند
رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند
قالیباف در جريان بررسی بودجه ۱۴۰۵ با تأکید بر اینکه حقوق‌ها میتواند ۲ بار در سال افزایش پیدا کند؛ گفت: مالیات حقوق بگیران زیر ۴۰ میلیون تومان از سال آینده صفر خواهد شد و بخش عمده کارمندان و کارگران مشمول کالابرگ می‌شوند. مالیات بر ارزش افزوده قشر ضعیف می تواند صفر شود
آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو
طبق وعده ایران‌خودرو در این مرحله از فروش هر متقاضی که زودتر مراحل ثبت‌نام را انجام دهد، بدون قرعه‌کشی صاحب خودرو می‌شود.
برگزیده
فوری ایران را ترک کنید! فوری ایران را ترک کنید!
ایالات متحده از شهروندان آمریکایی خواست که پیش از مذاکرات مهم با تهران، «همین حالا ایران را ترک کنند».
علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد
طی حکمی از سوی دکتر مسعود پزشکیان رییس جمهور و رییس شورای دفاع، امیر دریابان علی شمخانی نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای دفاع به عنوان دبیر این شورا منصوب شد.
لاوروف: سعی نداریم میانجیگری خودمان را به ایران تحمیل کنیم. لاوروف: سعی نداریم میانجیگری خودمان را به ایران تحمیل کنیم.
سرگئی لاوروف پنجشنبه در مصاحبه‌ای با شبکه راشاتودی (آرتی) افزود: ایران شریک و همسایه نزدیک ماست؛ ما نگران چگونگی پیشرفت اوضاع هستیم.
صفحه خبر بالای تصاویر